|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
poszukiwany termometr
Cześć dziewczyny
![]() kupiłam elektroniczny termometr babyono /pomiar do głowy i ucha w sekundę/ za 76 zł na allegro, ale co z tego. ![]() ![]() mam nadzieję, że sprzedawca przyjmie reklamację, ponoć w ogóle na te babyono jest dużo reklamacji ale dowiedziałam się właśnie po zakupie. do rzeczy.. jaki możecie polecić termometr dla niemowlaka? czy mierzycie temperaturę na czole, w uchu, czy może w pupie? bo wychodzi na to, że nadal najlepszy jest termometr rtęciowy.. ![]() jeszcze ten elektroniczny od biedy, chociaż i tak zaniża o pół stopnia, ale ten na podczerwień to już beznadzieja! ![]() acha, jakby ktoś chciał kupić kosz syngenic na pieluchy, to też nie polecam. nie dość że sam kosz 75 zł, to wkłady po 25 zł i wystarczą na tydzień może. małej wanienki też nie polecamy. zwykła wanna i ewentualnie foczka. kupiliśmy wypasioną wanienkę z komodą i lipa lipiasta. ale sama komoda z przewijakiem w łazience super. przyszła wrzeszczałka. kończę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: poszukiwany termometr
Ale to, że na głowie i w uchu są inne wyniki, to przecież norma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Te termometry do czola, ucha sa beznadziejne i to nie tylko baby ono tylko kazdy jeden roznych firm, nie pokazuja prawdziwej temperatury, my uzywamy elektronicznego i mierzymy pod pacha temp i przewaznie sie sprawdza a jesli wydaje mi sie ze jest wyzsza temp niz pokazuje termometr to mierze rteciowym i on pokazuje najprawdziwsza temp, sa takie termometry w aptece tylko ze zamiast rteci maja cos innego (nie pamietam co)
Foczke kupilam bo dziewczyny zachwalaly ale dla mnie jest beznadziejna, duzo wody musze lac a i tak mala ma tylko nogi zamoczone, źle sie ja myje bo te uwypuklenia ograniczaja mi ruchy, mam mala wanienke wiec musze wyciagnac wieksza moze bedzie lepiej a jak nie to wrocimy do gabki Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-07 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem niereformowalna i cały czas na starym rtęciowym jedziemy, jestem zadowolona
![]() Mierzyłam zawsze pod paszką, raz tylko miała mierzone w pupie w szpitalu bo trzeba było szybko. (Buziaczekk, chyba spirytus, ale też nie mam pewności)
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-02-07 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja mam braun-a i jest ok
mierzę zawsze w uchu ale muszę lekko docisnąć i jest ok w przychodni też taki urzywaja a jak nie jestem pewna to elektronicznym sprawdzam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A mierzysz między brwiami jakoś 1cm wyzej? ja tak mierzę. Bardzo ważne by najpierw przytknąć a potem nacisnąć ten guzik do mierzenia. Jeśli w trakcie pomiaru ta głowica oderwie się od czoła choćby na 0,5mm to będzie zły wynik. Trzeba troszkę docisnąć.
Mam taki sam termometr i dobrze mi działa. Jeśli mierzysz tak jak piszę i głupoty wychodzą to reklamuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie najbardziej wiarygodny jest rtęciowy, mierze dziecku pod paszką, kupiłam w aptece elektroniczny powiedziałam pani aptekarce żeby był najlepszy, ale i tak mnie zawiódł...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mam microlife do ucha/czola. Niestety - takim termometrem nie da sie wykonac wiarygodnego pomiaru. Mozna sie nauczyc, w ktorym miejscu na czole jest najbardziej wiarygodna temp (u synka jest to na skroni na zylce), ale generalnie to on losowo pokazuje. Z jednej strony 37,2, z drugiej 38,0, na srodku 36,8, a dziecko po zmierzeniu pod pacha ma np. 38,6. Losowo i tyle.
Mi sie zdarzylo u lekarza nawet - mowie, ze dziecko ma wysoka goraczke. Lekarz przyklada do czola - mowi - 36,9. Ja mowie - niemozliwe!. Mierzymy rteciowym pod pacha i wychodzi 39,6. Paranoja. Najlkepszy pomiar uzyskuje termometrem elektronicznym Braun w pupie. Tyle, ze tez trzeba nabrac doswiadcznia i wiedziec ile kresek odjac. U synka to zawsze bylo 8-9 kresek, u corki - 4-5 kresek. Wowczas mi sie idealnie sprawdzalo z wynikiem pod pacha. A ze w pupie pomiar trwa ok 5 sekund - to czesto mierzylam w pupie. Ten termometr tez jest niezly, zeby mierzyc pod pacha, ale trzeba trzymac 5 minut, mimo, ze po 10 sekundach piszczy (trzymam nadal i temp nadal rosnie). Cos takiego: http://allegro.pl/termometr-cyfrowy-...430322506.html Polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
My mierzymy w pupie elektronicznym, ale pamiętam że jak mała się miała rodzić to kupiłam taki w cumelku, okazało się jednak że moja córa nie toleruje cumka to raz, a dwa też strasznie zawodny był, sprawdzałam na sobie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja mam szklany, niertęciowy - pisze na opakowaniu "niebieska kapilara"
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2011-02-09 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
ja mam standardowy elektroniczny i dobrze się sprawdza. jest w miarę szybki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja mam micralife (czy jakoś tak) na czoło, kosztował kupę kasy i jest beznadziejny!
![]() Pokazuje różną temp w zależności od miejsca przyłożenia (nawet jeśli przykładam zgodnie z instrukcją i idealnie przylega, to z jednej strony głowy jest np 36.8, a z drugiej 38).Paranoja! Teraz mierzę w pupce termometrem elektronicznym, ale też tej firmy i chyba też niezbyt wiarygodnie pokazuje wyniki, bo dziecko ma w pupie 36.4 (bez odjęcia 4 kresek!!!) Myślę,że gdyby bylo podejrzenie wysokiej gorączki to postawiłabym na rtęciowy i pomiar w pupie.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
mam ten
http://allegro.pl/termometr-elektron...441885828.html beznadzieja ![]() ![]() logicznie sprawdza sie taki zwykły jakiś taki no name http://allegro.pl/termometr-dla-duzy...441945419.html
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.