|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolor włosów i fryzura dla mojej mamy
Hej
![]() Moja mama farbuje włosy na jasny blond od kilku lat. Usilnie namawiam ją żeby przeszła do ciemniejszego koloru (myślałam o blondzie, ale ciemniejszym). Włoski ma słabe - taki typ włosa, zawsze taki był i aktualnie farbuje jej tylko odrosty farbami profesjonalnymi żeby nie zniszczyć końcówek i reszty włosków. Co do fryzury uważam, że ma za bardzo widoczną grzywkę (przynajmniej na 2 fotce) i przez to wydaje się, że włosów jest mniej (długość moim zdaniem jest odpowiednia). Ps. Mama wie, że umieszczam jej zdjęcia ![]() Niestety innych fotek nie udało mi się znaleźć. Kolor włosów aktualny taki jak na 2-gim zdjęciu. Dziewczyny proszę o pomoc i może jakieś symulacje?
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolor włosów i fryzura dla mojej mamy
up up prosimy o jakieś porady
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Ciemniejszy - tak, ale nie dużo. W za ciemnym będzie źle. Grzywka pasuje, i to bardzo, ew. skrócić całość o kilka cm. tak do linii żuchwy. Taka moja opinia
|
|
|
|
#4 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Moim zdaniem fryzura jest OK, ale ładniej byłoby chyba Twojej mamie w ciemniejszym blondzie.
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Jaka piękna mama
Myślę że pasują Jej ciepłe kolory, ciemny blond może wyjść szary buro ![]() Może jakiś karmel? Pięknie podkreśli błękitna tęczówkę oka, albo miodowy blond? |
|
|
|
#6 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
I radzę trochę skrócić grzywkę, bo zachodzi na oczy
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Też bym nie przyciemniała koloru włosów na miejscu Twojej mamy, bo w jasnym blondzie wygląda bardzo ładnie i promiennie.
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładna Mama
Nie zgodzę się z przedmówczyniami, uważam, że Mamie o wiele lepiej byloby w nieco ciemniejszych włosach o bardziej naturalnym odcieniu. Ten kolor, który ma, trochę postarza. i zainwestować w porządne kosmetyki do pielęgnacji włosów, ewentualnie zafundować sobie regenerację w salonie fryzjerskim.
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za porady. Widzę, że jesteście zgodne co do fryzury (grzywke faktycznie trzeba skrócić). No właśnie jeśli chodzi o kolor ja radziłam jej zrobić ciemniejszy bo ten moim zdaniem nienaturalnie wygląda. Tylko nie miałam pomysłu na odcień. Ixcuina włosy są pielęgnowane (ale po prostu są delikatne, w dotyku mięciutkie bez rozdwojonych końcówek i szorstkości).
Może któraś z dziewczyn mogłaby zrobić symulacje z ciemniejszym kolorem włosów ?? (tak jak radziła Zilka ciepłe odcienie blondu - miodowy, karmel)
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ładna mamusia
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Twoja mam jest naprawde bardzo ladna
![]() Po zdjeciach wnosze, ze jest wiosna, takze jesli zechce przyciemnic kolor swoich wlosow to niech sie wystrzega wszelkich popielatych czy "przydymionych" odcieni - ma byc zywo i radosnie. Moze byc jakis karmelkowy blond czy braz, zloty blond - radykalna zmiana nie jest potrzebna, a wrecz niewskazana I niech sie mama nosi w tych zieleniach - pieknie podkreslaja jej urode! |
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona twierdzi, że jest latem, chociaż ja też sądzę, że raczej wiosną. Prawdopodobnie przejdzie z poziomu 10 na 9 -więc radykalnej zmiany nie będzie
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
ciemniejszy kolor mógłby być, ale czy nie "zgasi" twarzy ciężko ocenić, bo inaczej wygląda to na zdjęciu-gdy się robi przeróbkę, a inaczej w rzeczywistym świetle, bez lampy błyskowej itd.
jesli juz to kolor nie moze byc duzo ciemniejszy-nalezy oscylować wokół naturalnego i zwrocic uwagę na kolor brwi, zeby od nich wlosy nie byly ciemniejsze, albo zeby kolory sie nie gryzły nawzajem. co do samej fryzury-to nie będę zgodna z dziewczynami-ja bym ta grzywkę zapuściła, albo zrobiła na bok. podaję przyklady koloru włosów |
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.