![]() |
#1 |
BAN stały
|
Model idealny kobiety bądź faceta
Witam, przed chwilą kładłem się spać. I jak zwykle naszły mnie nocne refleksje. Tyle, że teraz trwały trochę dłużej. I zdałem sobie sprawę, że wieczorem o czymś innym nie myślę. Przysłowie mówi głodnemu chleb na myśli, co trochę się zgadza. Mianowicie pracuje wyobraźnia i sobie myślę o płci przeciwnej. I w głowie tworzy się idealny obraz.
Co widzę? Widzę wysoką (175-180 cm wzrostu), ciemnooką (piwne, brązowe, czarne) brunetkę (o długich włosach). Nazwałem ją: Włoszka. A co Włoszka ma w sobie? Ma wielkie poczucie humoru, ma mocny charakter, naturalnie jest wierna i zawsze optymistycznie nastawiona. Jedynie nie pomyślałem o jej karierze zawodowej. Trochę to głupie myśli, ale samotni faceci na tym forum mają podobnie? Wy panie też to macie? Oczywiście nie wierzę w ideały. Znając moje życiowe szczęście trafię na drobną blondynkę o znośnym charakterze! Ale fajnie jest sobie pomarzyć. Edytowane przez Catenaccio Czas edycji: 2011-02-13 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Model idealny kobiety bądź faceta
Wiekrzosc ma jakis ideal. Bez wzgledu czy sa samotni czy zwiazani. Nie zawsze tak wychodzi w realiach, ale po to mamy mozdzki by sobie chociaz podumac. Jezeli lubisz Wloska urode, to nic nie stoi na przeszkodzie? UOGOLNIAM tutaj, ale zapomniales do tego tkliwego uroku idealu, dodac ,ze sa bardzo zazdrosne i.. klotliwe.
Wiele kobiet w myslach wyobraza sobie ze "kocha sie" w James Bond (obojetnie ktory bo prawie kazdy jest bardzo meski-wedle gustu), czy chocby facet z widzenia ![]() Gdy bylysmy smarkate, to z kolezankami snulysmy wizje przystojnych blondynow, lub takich z poludniowa karnacja skory....mocno uwlosieni (mmmm a to juz prywatnie ode mne Hi..hi...hi..).. Niezbyt umiesnionych, czyli takich u ktorych jeszcze bylo widac ze maja kark, a rece przylegaja do ciala ![]() Koniecznie wysocy, z dluzszymi gestymi wlosami, o rycerskim charakterze, no i koniecznie na koniu...spelniajacy kazdy kaprys...czytajacy w myslach....Choooleera ! Ale sie zapedzilam ![]() Ale, ale.. wracam do rzeczywistosci. Kazda z nas, obecnie, ma "normalnego" faceta ktory innym moze sie calkowicie nie podobac pod kazdym wzgledem, a ktorych my kochamy za to jak nas traktuja, i tym co maja w sercu. Czyli cos z tych rycerskich idealow sie spelnilo przynajmniej w charakterze, wiec czegoz mozna chciec wiecej? Acha! Wiekrzosc jest bez wlosow, miesni prawie zero a o koniu nie wspomne, no chyba zeby zastapic takiego z mechanicznym na cztery kolka ![]() Ale.. wszystko jest w zyciu mozliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
każdy ma jakiś ideał, albo jakiś zespól cech, który nazywa ' w moim typie'...
ja zwracałam uwagę tylko na niewysokich blondynów bo inni mnie po prostu nie pociągali i nie podobali mi się. i mam takiego blondynka ![]() musiał być dość poważny i ustabilizowany emocjonalnie i jest ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Fajnie jest mieć marzenia i wyobrażać sobie różne rzeczy,nie tylko o potencjalnej przyszłej dziewczynie czy chłopaku, ale tak ogólnie. To normalne, myślę, że wielu ludzi tak ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
tez myślę,że każdy ma w głowie jakiś ideał.
185 cm , krótkie ciemne włosy,szczupła lekko umięśniona sylwetka, jakieś tatuaże, wykształcenie humnastyczne albo artystyczne, inteligentny, z poczuciem humoru, oczytany, kibic piłkarski (oczywiście tylko mojej ulubionej drużyny), umiejący gotować, opiekuńczy, lekko romantyczny ale nie zbyt ckliwy, stanowczy, silny. ba ważny jest nawet gust muzyczny ![]() ![]() szczerze wątpię żeby mi się udało an taki ideał natrafić ![]() ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2011-02-13 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mój ideał jest moim facetem
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ideały rodzą nam się w głowie, w rzeczywistości jest zupełnie inaczej..
Ja marzyłam o brunecie z brązowymi oczami, ciemnej karnacji, wymyślałam sobie nawet romantyczną akcję jak się mamy poznać itp. Dziś się z tego śmieje, mam chłopaka owszem ma ciemną karnację , ma brązowe oczka i nawet z poznaniem było podobnie jak w tej mojej fantazji ![]() No ale cóż, żadnym księciem z bajki nie jest , życie byłoby nudne jakbyśmy dostawali to co chcemy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Słyszałem o tym. Podobno Włoszka jest w stanie wytargać za włosy koleżankę z pracy męża za samo podejrzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W sumie to współczuję Twojej przyszłej dziewczynie, jeśli ma być dla ciebie 'tylko' znośną blondynką ;]
Mój ideał to wysoki, chudy, blady blondyn, dostałam wysokiego, chudego, bladego bruneta. Cóż, nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
tez mialam, oczywiscie sie nie sprawdza potem w zyciu
nawet w najśmielszych myslach nie sadzilabym ze bede miala tak niesamowitego chlopaka ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Życie weryfikuje te całe "ideały" i "typy". Mi się marzył wysoki brunet o ciemnych oczach i ciemnej karnacji i ładną buźką. A jestem z niewysokim blondynem o szaro-zielono-niebieskich oczach :P Spełniła się tylko "ładna buźka" i to fajniejsza niż kiedykolwiek sobie wyobrażałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Trzeba się uczyć włoskiego i szukać tam pracy,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja wymyśliłam sobie jakiego chcę mieć chłopaka i takiego szukałam. Wszystkich innych skreślałam jak tylko nie mieli tych podstawowych cech. Co do pomniejszych mogłam iść na kompromis
![]() ![]()
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Czytanie książek w czasach wszechogarniającego debilizmu jest czymś chwalebnym. Bez bicia się przyznam, że czytam 3 ksiązki w roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja od czasu studiów czytam tylko 400 stronicowe podręczniki nad czym niesamowicie ubolewam. Mój TŻ wyrabia mniej więcej taką normę jak Ty, również z powodu braku czasu. Jak skończę prawo to się odkuję
![]()
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Prawo chyba takie trudne nie jest, wystarczy przeczytać. Żaden śmiertelnik 5 książek na 400 stron nie zakuje na pamięć.
Edytowane przez Catenaccio Czas edycji: 2011-02-13 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Tak? A "Anatomia" Bochenka to ile niby ma (wszystkie części)?
![]() ![]() No pewnie, że każdy ma swój ideał ![]() ![]() Tak więc wysoki (ponad 185), szczupły, lekko umięśniony jasny blondyn o lekko długawych włosach, zielonych oczach, bladej cerze, entuzjastyczny, z cwaniackim uśmiechem, nieprzewidywalny, pomysłowy, nadaktywny, temperamentny, romantyczny, humanista, który będzie dla mnie przede wszystkim przyjacielem i nie będzie się ze mną we wszystkim zgadzał ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2011-02-13 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś miałam pewien ideał w swojej głowie... teraz mówię do niego "mężu"
![]() Wszystko jest więc możliwe ![]()
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam odwrotnie, marzył mi sie wysoki blondyn o niebieskich oczach, aby lubił robić to co ja i miał niezwykłe poczucie humoru, by wszyscy wokoł go lubili. A zawsze kręcili sie obok mnie wysocy co prawda, ale bruneci o piwnych oczach, którzy nie zawsze sypali kawałami jak z rękawa i przede wszystkim zaden nie podzielał moich marzeń na temat przyszłości. Ale w końcu tafiłam na swój wysoki blond ideał o niebieskich oczkach ![]() ![]() I stwierdzam że dobrze jest na ten wyśniony ideał czekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że każdy ma swój ideał
![]() Mój ideał ma ciemne włosy, brązowe oczy i śniadą cerę. Zawsze taka uroda działa na mnie w niebezpieczny sposób ![]() ![]()
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dla mnie idealne cechy - powinien być wysoki (bo sama jestem raczej wysoka) i być brunetem. No i takiego mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, kiedyś też sobie wyobrażałam partnera idealnego. Oczywiście brunet, brązowe oczka, wysoki, wysportowany, czuły, kochający... Ale im dokładniej sobie wyobrazisz swój ideał, tym bardziej będzie wiadomo, że go nie spotkasz. To takie fajne, gdy się jest samemu i można pomarzyć. Ale jak trafisz na odpowiednią osobę, to nie będzie się liczyło, to że trochę od ideału odbiega (ale go jakoś przypomina, bo jednak każdy ma inny gust, i jakieś określone cechy zawsze danej osobie się podobają). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Haha, daj namiary, nie będę musiał jechać do Włoch.
W sumie mam nieco przejść z blondynkami, to w sumie macie rację, trzeba szukać brunetki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szlag, a ja mam tylko 1,65 m a poza tym wszystko się zgadza ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Ale jesteś zajęta przecież.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety trzeba. Na pamięc często słowo w słowo bo specyficzne słownictwo. Pewnie właśnie dlatego te studia są uważane za jedne z najtrudniejszych. A co do ideału: zawsze podobali mi się blondyni w okularach i mocno zarysowaną szczęką ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Podobno między innymi z powodu kłótliwości bardzo często we Włoszech drugą żoną Włocha po rozwodzie z Włoszką jest nie-Włoszka (ostatnio na topie są dziewczyny/kobiety z Europy Wschodniej, głównie Rosjanki i Ukrainki). A przyszłym partnerom Włoszek polecane są ćwiczenia na tembr głosu (by ją przekrzyczeć) i ćwiczenia na pracę nóg i uniki (by uniknąć latających w twoją stronę przedmiotów). Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ah i czemu uważasz, że Polki smęcą? ![]() Tak ogólnie to też słyszałam jaką opinią cieszą się Rosjanki i Ukrainki, no ale to takie stereotypy, o niektórych Polkach opinie też piękne krążą tu i tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.