Suknia dla baaaaardzo szczupłej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-04, 19:11   #1
MarieMinn
Przyczajenie

Suknia dla baaaaardzo szczupłej

Hej dziewczyny! To mój pierwszy post, ślub już w sierpniu więc trzeba się zacząć rozglądać na suknią ślubną....I tu jest problem. Jestem naprawdę bardzo chuda i we większości wyglądam źle. Całe życie można było unikać bluzek na ramiączkach i spódnic, ale z sukniami ślubnymi jest trudniej. Szukam czegoś co koniecznie zakryłoby dekolt i ramiona, ale jednocześnie wyglądało jak "typowa" sunia ślubna, czyli niekoniecznie styl empire, grecki itp. Liczę na jakieś porady wprawionych poszukiwaczek
Pozdrawiam
MarieMinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 19:29   #2
mariamarysienka
Zakorzenienie

Dot.: Suknia dla baaaaardzo szczupłej

a na przykład takie (tylko powiedzmy dekolt prosty a nie w szpic)?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Constance_max.jpg (22,9 KB, 257 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Franchesca_max.jpg (22,0 KB, 206 załadowań)

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 19:59   #3
Tanitka
Rozeznanie

Znam bardzo dobrze Twoj problem Sama jestem bardzo chuda i balam sie, ze w sukni slubnej bede wyglądala jak beza, a nawet lepiej! jak dziecko idące do komunii.. Ale po przymierzeniu mnostwa sukien, znalazlam ta jedyną i Tobie też polecam przymierzenia takich sukien. Sama myslalam, ze bede musiala zakryc ramiona, bo jak sie pokaze w gorsecie, ale naprawde marszczenia ktore mialam delikatnie mnie pogrubialy i nie zalowalam, ze mam gole ramiona. Falbany pogrubily mnie, choc nie wygladalam jak beza, bo byly nie za duże, przez co ladnie komponowaly sie z gora, no i suknia byla mega leciutka.. uszy do gory bedziesz wyglądac pięknie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesele karoliny 067 - Kopia.jpg (47,1 KB, 442 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1334.jpg (47,0 KB, 439 załadowań)

Edytowane przez Tanitka
Czas edycji: 2011-12-04 o 20:01
Tanitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 20:38   #4
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

A jak z takimi rozmiarami w salonach ?? Sukienke kupowalas i na miare byla szyta ??

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 07:16   #5
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarieMinn Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! To mój pierwszy post, ślub już w sierpniu więc trzeba się zacząć rozglądać na suknią ślubną....I tu jest problem. Jestem naprawdę bardzo chuda i we większości wyglądam źle. Całe życie można było unikać bluzek na ramiączkach i spódnic, ale z sukniami ślubnymi jest trudniej. Szukam czegoś co koniecznie zakryłoby dekolt i ramiona, ale jednocześnie wyglądało jak "typowa" sunia ślubna, czyli niekoniecznie styl empire, grecki itp. Liczę na jakieś porady wprawionych poszukiwaczek
Pozdrawiam
Podrzucam parę propozycji..
Ale to też ciężko określić dokładnie, najlepiej jak przejdziesz się po salonach i po przymierzasz różne fasony i wtedy już na sobie dobierzesz coś odpowiedniego! Panie w salonach również doradzą! Powodzenia w szukaniu tej jedynej!

wrzucam Ci też kilka propozycji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (20,4 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (15,8 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (16,0 KB, 98 załadowań)
Stary 2011-12-05, 10:08   #6
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarieMinn Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
Tak mniej więcej opisz swoja sylwetke bo np mozesz byc bardzo niska a przy niskim wzroscie na każdy typ sukni pasuję PMce.
Sama należę do tych baardzo szczupłych bo ważę zaledwie 40 kg/160 cm ale wybrałam typ sukni księżniczki, ale nie mega rozłożystą że ledwie można mnie w niej znaleźć. Tu masz zdjęcia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1321877741
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1321877797
Nie jest jeszcze dopasowana ale chciałam się nieco pogrubić bo nie mam mocno kobiecych kształtów. Ramionami czy tzw wystającymi kośćmi się nie przejmuję, będę wyglądać tak jak mi się podoba.

Jeśli chcesz jakieś grubsze ramiączka u sukni to większość w tym wypadku ma dekolt w literę V który wydłuża szyje a skoro jesteś szczupłą to sądzę że nie chcesz się jeszcze wydłużać niepotrzebnie.
Trudno mi coś Tobie doradzić bo nie wiem czego oczekujesz, chcesz jakąś gładką suknie, bardziej zdobioną? Typ sukni w literę A chyba najbardziej by Ci pasował bo zakryje szczupłe nogi, biodra.
Stary 2011-12-05, 11:56   #7
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Ja też jestem szczupła (167 cm, waga 47 kg) i moja suknia ma za zadanie dodać mi troszkę kilogramów, no i powiększyć biust I nie żałuję, że będzie widać kościste ramiona, bo suknia odciąga od tego uwagę - Mori Lee 6601
Musisz pomierzyć różne modele, bo tylko wtedy będziesz wiedzieć, jaki model sukni najlepiej do Ciebie pasuje A w salonie często jest tak, że suknia, w której za żadne skarby nie chciałyśmy iść do ślubu i nawet przymierzania nie brałyśmy pod uwagę okazuje się tą jedyną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img0.jpg (46,6 KB, 222 załadowań)

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2011-12-05 o 11:58
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 14:16   #8
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Ja też jestem szczupła (167 cm, waga 47 kg) i moja suknia ma za zadanie dodać mi troszkę kilogramów, no i powiększyć biust I nie żałuję, że będzie widać kościste ramiona, bo suknia odciąga od tego uwagę - Mori Lee 6601
Musisz pomierzyć różne modele, bo tylko wtedy będziesz wiedzieć, jaki model sukni najlepiej do Ciebie pasuje A w salonie często jest tak, że suknia, w której za żadne skarby nie chciałyśmy iść do ślubu i nawet przymierzania nie brałyśmy pod uwagę okazuje się tą jedyną
A jeżeli chcesz zobaczyć, czy to prawda, to w załączniku ja i moje wystające obojczyki w tej właśnie sukni Mi osobiście to nie przeszkadza, ale wiadomo - każdy ma inne upodobania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-11-27 11.48.36.jpg (62,2 KB, 358 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-11-27 11.49.12.jpg (65,0 KB, 333 załadowań)
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 15:38   #9
mariamarysienka
Zakorzenienie

Boże, maxwelka, jaka piękna suknia! mimo że o ślubie nawet jeszcze nie myślę, ale kocham oglądać zdjęcia sukien i ta mnie po prostu zachwyciła gratuluję wyboru! i mówię całkowicie szczerze, nie są to jakieś czcze słowa dla poprawienia humoru przyszłej pannie młodej
ps. sama wyglądasz w niej świetnie

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 15:45   #10
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Boże, maxwelka, jaka piękna suknia! mimo że o ślubie nawet jeszcze nie myślę, ale kocham oglądać zdjęcia sukien i ta mnie po prostu zachwyciła gratuluję wyboru! i mówię całkowicie szczerze, nie są to jakieś czcze słowa dla poprawienia humoru przyszłej pannie młodej
ps. sama wyglądasz w niej świetnie
Dziękuję kochana Jak jeszcze wisiała w salonie i byłam po jednej jedynej przymiarce, jeszcze zanim schudłam 3,5 kg, to nie byłam jej pewna, ale teraz, kiedy dopłaciłam za nią całość i mam ją w domu, to jestem w niej od nowa totalnie zakochana Dla małobiuściastych i szczuplutkich jest idealna!
Stary 2011-12-05, 16:04   #11
Ani_qa
Zakorzenienie

Może coś w stylu tych, które dodaję w załącznikach?
Ale ogólnie to proponuję przejść się po salonach i mierzyć, mówić co chcesz, a czego nie. Na pewno znajdziesz coś, co będzie na Tobie wyglądało wyjątkowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (31,9 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3070.jpg (21,9 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nervion.jpg (18,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg OreaSposa L508.jpg (20,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg OreaSposa L522.jpg (21,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg OreaSposa L529.jpg (18,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknie-slubne-z-koronki-12-hermis-2010-150919_L.jpg (19,2 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tmaggiesotterorosemarylcm6.jpg (24,2 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tmaggiesotterorosemarylyr9.jpg (23,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2011-12-05, 17:53   #12
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Też jestem dość szczupła - 49kg/168cm i miałam ten sam problem, ale wydawało mi się, że właśnie w rozłożystej sukni będę wyglądała jak dziecko do I Komunii...wielka kieca i kruszynka w środku Wydaje mi się, że miłośniczki stylu empire wcale nie muszą z niego rezygnować, wystarczy dobrze dobrać fason...w moim przypadku dużo dały lejące się warstwy materiału na biodrach. W dniu ślubu wyglądałam tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_1999.jpg (147,6 KB, 351 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc0010ig (2).jpg (44,0 KB, 429 załadowań)
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 18:11   #13
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
A jak z takimi rozmiarami w salonach ?? Sukienke kupowalas i na miare byla szyta ??
cięzko, bo wiekszosc to 38, ale Panie napewno cie poupinaja tak, zebys widziala jak bedziesz wyglądac w swoim rozmiare. Ja swoją szyłam u krawcowej na wzor sukni cymbeline euriell
Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Też jestem dość szczupła - 49kg/168cm i miałam ten sam problem, ale wydawało mi się, że właśnie w rozłożystej sukni będę wyglądała jak dziecko do I Komunii...wielka kieca i kruszynka w środku Wydaje mi się, że miłośniczki stylu empire wcale nie muszą z niego rezygnować, wystarczy dobrze dobrać fason...w moim przypadku dużo dały lejące się warstwy materiału na biodrach. W dniu ślubu wyglądałam tak:
wyglądałaś przepięknie, ja uwazam ze mega ksiezniczki wyglądaja zle do takich drobinek jak my, bo sa wtedy nienaturalne. Styl empire tez mnie nie urzekł, ale musze powiedzieć ze Twoja jest przepiękna i te warstwy w okolicach biodra ekstra wyglądały
Stary 2011-12-05, 18:14   #14
paula54
Zakorzenienie

Ja też należę do tych bardziej kościstych (164 cm prawie i niecałe 48 kilo) - wystające biodra, obojczyki i wszystko inne, co się da (tylko jakoś dziwnie na brzuchu mi tłuszczyku nie brakuje :/). W połowie zmierzonych przeze mnie sukienek wyglądałam jak w worze pokutnym a w drugiej połowie jak do komunii. Ale między wszystkimi nimi znalazła się ta jedna. I nie żałuję. Jestem w niej tak zakochana, że od ślubu już prawie pół roku minęło a ja wciąż nie mogę się zebrać, żeby jakoś ją sprzedać. Szkoda mi się z nią rozstawać

Edit:
Wrzucam w formie linka, bo nie mam teraz dostępu do zdjęcia, żeby bezpośrednio wrzucić

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-12-05 o 18:15
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 18:52   #15
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
wyglądałaś pięknie i zgadzam się z Tobą, że szczupła osoba będzie w takiej sukni wyglądała pięknie, wystarczy dobrać suknię pod siebie, bo jest mnóstwo wzorów samej mi się niesamowicie podobają takie suknie z tym, że ja jestem koścista od pasa w górę, a mam problem z tyłkiem i pośladkami i zdecydowałam się na 'literkę A'

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 19:18   #16
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
wyglądałaś przepięknie, ja uwazam ze mega ksiezniczki wyglądaja zle do takich drobinek jak my, bo sa wtedy nienaturalne. Styl empire tez mnie nie urzekł, ale musze powiedzieć ze Twoja jest przepiękna i te warstwy w okolicach biodra ekstra wyglądały
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
wyglądałaś pięknie i zgadzam się z Tobą, że szczupła osoba będzie w takiej sukni wyglądała pięknie, wystarczy dobrać suknię pod siebie, bo jest mnóstwo wzorów samej mi się niesamowicie podobają takie suknie z tym, że ja jestem koścista od pasa w górę, a mam problem z tyłkiem i pośladkami i zdecydowałam się na 'literkę A'
Dzięki! Taka nasza uroda, że z nas drobinki, więc najlepiej wybrać fason, który nas urzekł i w którym dobrze się czujemy...

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2011-12-05 o 19:21
Stary 2011-12-05, 21:27   #17
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
A jeżeli chcesz zobaczyć, czy to prawda, to w załączniku ja i moje wystające obojczyki w tej właśnie sukni Mi osobiście to nie przeszkadza, ale wiadomo - każdy ma inne upodobania
Ślicznie w niej wyglądasz!! Ja się cały czas waham czy to będzie ta, czy nie, ale coraz bardziej skłaniam się właśnie do Mori Lee, bo jest idealna
Stary 2011-12-06, 07:59   #18
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie w niej wyglądasz!! Ja się cały czas waham czy to będzie ta, czy nie, ale coraz bardziej skłaniam się właśnie do Mori Lee, bo jest idealna
Dziękuję! A co się u Ciebie dzieje, dlaczego jeszcze nie masz sukni? Przecież już dawno się na nią zdecydowałaś, już nawet wybierałaś dodatki?...
Stary 2011-12-07, 08:06   #19
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dużo by tu opowiadać... Kilka zawirowań w życiu i czekamy z decyzją czy ślub w 2012 czy w 2013 do przyszłego roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 10:16   #20
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo by tu opowiadać... Kilka zawirowań w życiu i czekamy z decyzją czy ślub w 2012 czy w 2013 do przyszłego roku
Ojej, no to trzymam kciukasy, żeby wszystko się dobrze ułożyło! I żebyś miała swoją wymarzoną suknię jak najszybciej!
Stary 2011-12-08, 11:42   #21
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli. I żeby od tych nerwów Ci jeszcze parę kg nie spadło, bo dla nas chudzinek to prawdziwa zmora
Stary 2011-12-08, 11:54   #22
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Ojej, no to trzymam kciukasy, żeby wszystko się dobrze ułożyło! I żebyś miała swoją wymarzoną suknię jak najszybciej!
Dziękuję bardzo Na razie zachwycam się Tobą w sukni i na prawdę - halka na trzech kołach to to jest to

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli. I żeby od tych nerwów Ci jeszcze parę kg nie spadło, bo dla nas chudzinek to prawdziwa zmora
Dziękuję W lutym/marcu będzie wszystko jasne...
Stary 2011-12-09, 08:09   #23
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo Na razie zachwycam się Tobą w sukni i na prawdę - halka na trzech kołach to to jest to

Dziękuję W lutym/marcu będzie wszystko jasne...
Oj tak, hala jest gigantyczna, ale ten duży dół mi się taki właśnie marzył Będzie trochę problem przy maszerowaniu do ołtarza i pierwszym tańcu, ale może jakoś dam radę

Oj, to dość późno... Wyrobisz się wtedy ze wszystkim w razie czego?
Stary 2011-12-09, 16:36   #24
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno nie widziałam tak ślicznej sukienki, pięknie wyglądałaś

Ja na swoim ślubie miałam prostą sukienkę
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 21:40   #25
Sarcoptes scabiei
Raczkowanie

Podbijam temat. Jak razdza sobie szczuple panny mlode?

P.S nie trawie tej wizażowej wyszukiwarki nic na to nie poradze ze jest beznadziejna. wujek Google rzadzi
Sarcoptes scabiei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości