![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dylemat przedślubny, pomocy... !!!
Kochane wizażanki proszę o pomoc w kwesti mojego ślubu!!! Nie wiem czy coś się ze mną dzieje czy jak ale mam obawy co do ślubu i życia po ślubie. Jestem już z moim K. od 3 lat. Zaczęliśmy stosunkowo wcześnie bo gdy ja miałam 18 lat a on 22. Po roku zaręczyliśmy się i wszystko potoczyło się tak szybko, nie mialam nawet czasu żeby wszystko przemyśleć bo tu matura tu mi moja przyszła teściowa głowę suszyła że mamy jechać salę zamawiać K. również no i ja ta szara myszka zgodziłam się i poszukiwania się zaczęły. W maju znaleźliśmy salę i na tym staneło. Potem kupiliśmy wódke i dalej już leciało wszystko. W lipcu tego roku mamy ślub a ja z jednej strony się go boję a z drugiej bardzo cieszę... A dlaczego?? Więc kiedyś może z 5 lat temu poznałam mężczyznę. Przystojny, dobrze zbudowany, wiek odpowiedni ale najgorsze co mogło być .... MIESZKA W NIEMCZECH
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dylemat przedślubny, pomocy... !!!
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak dokładnie to wygląda, trudno zobaczyć relacje między Tobą, a Twoim Tż i między Tobą, a tym facetem w tak krótkiej wypowiedzi. Powinnaś się zastanowić. Czy przypadkiem to, że on jest Twoją "starą miłością" nie powoduje teraz, że twoja miłość do Tż się wykrusza? Czy wykruszałaby się dalej, jakbyś nie znalazła kontaktu z tamtym facetem? Czy w ogóle zaczęłabyś się zastanawiać nad prawidłowością tego ślubu gdybyś znowu nie skontaktowała się z tym drugim? Czy warto swoją miłość zostawić dla osoby, której tak naprawdę nigdy do końca nie spotkałaś, nie poznałaś?
Od 24.08.2005 z Nim... ![]() ![]() Edytowane przez BeautifulShe Czas edycji: 2011-01-20 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A chlopak z Niemiec nie odzywal sie tyle lat, i teraz jak jest sam, bo zakonczyl sie jego związek to Ci mąci w glowie. Pomysl czy warto przekreslac swoj zwiazek dla tego co nieznane. Zreszta przedslubne watpliwosci sa naturalne, w koncu masz sie z kims na cale zycie zwiazac, jednak musisz byc pewna ze go kochasz. Serce Ci podpowie. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kochanie moje zdanie znasz
![]() Ściskam mocno ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dokładnie tak jak piszą dziewczyny
jeśli kochasz swojego faceta to o tym wiesz i jesteś pewna 100% a tamto to jakieś przejściowe zauroczenie i fascynacja facetem którego tak naprawdę wcale nie znasz!! jeśli jesteś pewna swojej obecnej miłości, zrezygnuj proszę z kontaktów z tym facetem ![]() raz a konkretnie, nawet likwidując profil! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Roougee Czas edycji: 2011-01-21 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się całkowicie z riki 25. zakończysz związek z K. i co dalej?? będziesz pisała z tym facetem z Niemiec, aż on znów nie pozna jakiejś dziewczyny, Ty pójdziesz w odstawkę i będziesz miała żal do samej siebie??
nie rozumiem też za bardzo dlaczego dałaś się wciągnąć w ten ślub- bo teściowa nalegała? wątpliwości to owszem normalna rzecz, ale wg w mnie Ty podświadomie nie chcesz po prostu tego ślubu. wszyscy wokół Ciebie zadecydowali, że slub się odbędzie i teraz nadarzyła Ci się okazja, żeby to wszystko odwołać. może nie powinnam Ci tego pisać, ale gdybyś kochała K. to nie odnawiałabyś AŻ tak kontaktu. napisanie czasem do siebie "co słychać" z sentymentu to jedno, ale u Ciebie jest tego "podejrzanie" dużo. On pisze, że kocha itd. a jak trafi się kolejna dziewczyna na miejscu, to nagle przestanie Ciebie kochać? wg mnie powinnaś się zastanowić, czy TY W OGÓLE CHCESZ TEGO ŚLUBU Z K., ale tak sama z siebie, a nie dlatego, że ten facet się odezwał. pomyśl sobie sama na spokojnie o tym. może to jest taka kontrolka, że na ślub z K. nie jesteś jeszcze gotowa? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
może nie gotowa do ślubu ale chyba wie co czuje do K
![]() sory laski według mnie albo się kocha albo nie - prosta sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A można kochać dwóch naraz?
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
hm....to mnie zastrzeliłaś
raczej być zauroczonym, chwilowo zafascynowanym może i tak ale kochać to dla mnie osobiście trochę większe znaczenie kochać człowieka którego znasz z jego wadami, problemami, kochasz go mimo przytłaczającej szarej rzeczywistości i obowiązków....... ja bym nie użyła słowa kocham w stosunku do jakiegoś tam poznanego przez gg faceta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
powiem tak jak dla mnie badz z tym co jestes to on cie nie zawiodł nie skrzywdził tamten skad masz pewnosc ze znow cie nie zostawi raz tak juz zrobił to opcjia jesli zalezy ci na bezpieczenstwie i stabilizacji a jesli chcesz przygody, bo nie wiesz jak sie to skonczy romans z niemcem, to decyzja twoja ale pomysl o swoim przyszłym mezu co on do ciebie czje i czy zasługuje na zranienie.... ja bym przedewszystkim pogadała i wytłumaczyła narZeczonemu moze przełożycie slub na poznieszy termin....
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
bynajmniej ja mam takie zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
jeśli K. ją kocha to zrozumie jej dylematy i dojdą do jakiegoś wspólnego porozumienia. jesli ją zostawi to znaczy, że zależało mu tylko na ślubie, bo tego mamusia chciała. takie jest moje zdanie w tej kwestii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dokładnie tak też sądze.. Powinno tak być.. Prawidłowa kolej rzeczy..
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli ona będzie chciała przełożyć termin ślubu, a on tego nie zrozumie i odejdzie to znaczy że był pod presją swojej mamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
Kochana ja nie mogę mu powiedzieć o tym. On by od razu ślub odmówił, obrączki zabrał itp. A ślubu on bardzo chce bo bardzo mnie kocha i nie chce żebym mu uciekła i jak twierdzi "jestem miłością jego życia i nie wyobraża sobie życia beze mnie". A mama jego też chce żebyśmy się już pobrali bo ona chce już być babcia, ale chola chola ja też mam coś do powiedzenia a ja jako studiująca kobieta nie mam czasu na dziecko ani nie jestem na to gotowa, żeby być "matką polką".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możesz spokojnie przecież studiować a dziecko mieć jak będziesz gotowa tylko czy chcesz ślubu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a każda z nas ma obawy co będzie dalej ![]() a czego konkretnie się boisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Wątek do zamknięcia!!!!!!!!!!!!!!! !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Z tego co piszesz to nie masz za dużo do powiedzenia w tym związku. Teściowa już sobie wszystko zaplanowała bez twojego udziału. Jesteś jeszcze bardzo młoda nie dziwię ci sie wcale że masz obawy. Ja mam 28 lat i nie wiem co przyniesie przyszłość, nikt z nas tego nie wie. Jeśli facet cie kocha i jestes miłością jego życia to chyba bedziecie potrafili szczerze ze sobą porozmawiać??
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tym co napisałaś w pierwszym poście mam wrażenie, że niestety z dzieckiem po ślubie będzie tak samo jak z weselem. powiedzą CI, że poradzisz sobie, pomogą Wam itd, tylko dajcie nam wnuka. kochana, póki co widzę, że naprawdę robisz wszystko tak jak chce teściowa, mama, Tż. dlaczego chcesz się pakować w ślub, skoro boisz się tego, co będzie dalej? tylko nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie: czego konkretnie sie boisz? obowiązków domowych? codziennej obecności męża? braku rozrywek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciekawa jestem co studiowanie ma do bycia gotowym na dziecko czy rodzinę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2011-01-21 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to dobrze że autorka o tym myśli i wie ze nie jest gotowa.
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
no to dokładnie to napisałam wyżej
przecież ślub nie oznacza automatycznie dziecka ![]() no przecież nikt cię nie zmusi żeby ci się instynkt obudził no chyba że jesteś aż tak uległa i poddasz się teściowej tylko żebyś potem nie żałowała bo dziecko to odpowiedzialność raczej na długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.