|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaka suknia na 156?
Witam,
Szukam odpowiedniej dla siebie sukni i potrzebuję Waszej rady!Jaki krój dla filigranowej niskiej (156cm) osoby, ok. 47 kg, wymiary ok. 76/66/76. Bardzo podoba mi się suknia White One 427 Lorna, ale nie wiem czy nie będzie mnie dodatkowo wyszczuplac. Nie lubię też sukni rozłożystych - raczej skromniejsze, koronkowe. A moze model rybka, z wyzszym stanem, coby nie skracac dodatkowo?Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaka suknia na 156?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wybierając suknię musisz zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Ja też jestem niska (163cm wzrostu). Bardzo ważną sprawą jest Twój przyszły mąż, jeśli jest wysoki, to nie powinnaś mieć "rybki" ani bardzo delikatnej sukni, ponieważ będziesz wyglądała jak dziewczyneczka przystępująca do komuni a nie do ślubu. Swoją suknią (jej zdobieniami, krojem) powinnaś zwracać na siebie uwagę, tym większą im wyższy jest od Ciebie przyszły mąż.
W jednym z salonów pani podsunęła mi jeszcze jedną rzecz: aby na siebie zwrócić uwagę przy wysokim partnerze, suknia powinna mieć sporo zdobień od pasa w górę. Coś w tych spostrzeżeniach jest prawdy, bo zrobiliśmy doświadczenie, że przy różnych sukniach mój wtedy narzeczony stawał przy mnie i czasem przy nim "ginęłam" (a ma 186cm wzrostu). Moim zdaniem suknia w "A" będzie odpowiednia, tylko trzeba ją dobrze dobrać. DO tego wygodne buty, a takimi sa zazwyczaj z 6 cm obcasem.
10 lipiec 2010r. ![]() Edytowane przez basienka666 Czas edycji: 2011-02-17 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mam 155 cm, też poszłam po rybkę a wyszłam z księżniczką (a tej absolutnie nie brałam pod uwagę). Przymierzałam całe mnóstwo sukienek - w empire wyglądałam jak dziecko do komunii, w rybce jakbym miała super krótkie nóżki ;(
Pani w Salonie pokazała mi księżniczkę i tu miłe zaskoczenie - trafiła ![]() basienka666 - masz rację by zwracać uwagę przy wysokim partnerze (a przy Naszym wzroście o to nie trudno) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wow, a to mnie zaskoczyłyscie
![]() Pisałam do stylistki online i wlasnie mi odpisala ze najlepsza bedzie suknia dopasowana w talii i biodrach, zdecydowanie bez rekawkow i ramiączek, co wyeksponuje dekolt i optycznie wydłuży szyję. I wlasnie żeby sukienka nie wychudziła (bo tego mi nie potrzeba) poleca mi suknie typu syrena - rozszerzana na dole. Swoją drogą to teraz już nie jestem pewna czym się różni "rybka" od "syreny" (i do ktorej kategorii zalicza się Lorna). A dla dodania "ciałka" w gornych partiach Pani proponuje mi dodać push up, albo zdecydowac sie na marszczenia na biuście. Co Wy na to? Dzięki za szybkie odpowiedzi! Można na Was liczyć. Pozdrawiam, Aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też do wysokich nie należę - mam 163 cm w kapeluszu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja bym radziła przymierzyć
![]() Przymierzyłam sporo sukienek, m.in. rybki, literki A, delikatną literkę A ( prawie była prosta od bioder). I co wyszło? Że będę mieć rybkę ![]() Jak ubrałam literkę A to wyszła mała główka, a dół jakby nie był mój, z jakiegoś ogromniastego człowieka mi dołożony. ![]() ![]() ![]() A co do tego jaki jest Pan młody to to też jest ważne. Mnie panie w salonie też pytały jak przyszły mąż wygląda, czy jest wysoki, czy niski itp. dużo to ponoć zmienia ![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podana przez Ciebie suknia jest ładna, ale moim zdaniem, w niej "znikniesz". Uważam, że ta suknia nie jest dla Ciebie. Jednak zawsze trzeba pamiętać, aby przymierzyć suknie. Nawet takie, o których się wcześniej nie myślało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasz dzień 13.08.2011r. Edytowane przez perelka27 Czas edycji: 2011-02-18 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | ||
Konto usunięte
|
Przy wzroście 1,53 mam suknię o kroju literki A, ale niezbyt szeroką. Dobrze wyglądałam też w modelu odcinanym pod biustem
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewuszki za wszystkie podpowiedzi. Widac musze sie wybrac na przymierzanie. A jeszcze jedno, co sądzicie o takiej kiecce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
...jest piękna!
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie, że rybka jest dla osób o typowo kobiecych kształtach, a Ty, z tego co podałaś, masz niewielką różnice między talią a biodrami i biustem. Sprawdź, może akurat, ale ja byłabym za literką A.
ps. mi tez najbardziej podobała się rybka! ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja z 157 mam małe A, i nie zamieniłabym jej na inną !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
A masz pewnie bardziej kobiece kształty niż ja ;>?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
w biuście ponad 80, w tali gdzieś tyle samo co Ty, a w biodrach prawie 90. Ale ja to bym z 5 kg więcej chciała ważyć, i liczę że uda mi się przytyć do wesela
![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Witam w gronie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
moja suknia jest podobna do tej.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci tak rybka rybce nie równa! Ja też bardzo chciałam rybkę (tyle,że jestem dość wysoka) ale nie mam bioder i talii. W jednych sklepach mi odradzano w innych zachwalano. Wreszcie znalazłam swoją rybkę! Idealnie modeluje mi talię i powiększa lekko bioderka przez marszczenia i jestem nią zachwycona!
Przymierzaj, przymierzaj i jeszcze raz przymierzaj! Ja namierzyłam się sporo rybek zanim znalazłam tę odpowiednią która mi się podobała i w której ja sama świetnie wyglądam ![]() Ogólnie im mniej poprzecznych szyć-pasów tyl lepiej bo one poszerzają =skracają sylwetkę Edytowane przez takaya Czas edycji: 2011-02-21 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dziękuję ślicznie za pomoc. Zrozumiałam, że trzeba iść i mierzyć
![]() ![]() Dzięki jeszcze raz!Miłego dnia wszystkim (i oczekiwania oczekującym ![]() Pozdrawiam, aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już znalazłam, przepraszam ![]() ![]()
Я з цягам часу стануся птушкай... ![]() Edytowane przez stokocoto Czas edycji: 2011-02-22 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
ja mialam typowa rybke jak chcesz przesle zdjecie i bedziesz wiedziala jak sie w nich wyglada ja bylam do samego slubu tez bardzo szczupla bo mialam rozmiar male 36 ale mam 174 cm wzrostu wiec jestem wysoka moge pokazac jak w niej wygladalam i bedziesz miala rozeznanie czy rybki pasuja.tym bardziej ze ta ze zdjecia jest troche w stylu mojej.pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.