Jaka suknia na 156? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 17:24   #1
dlaagii
Przyczajenie

Jaka suknia na 156?

Witam,

Szukam odpowiedniej dla siebie sukni i potrzebuję Waszej rady!Jaki krój dla filigranowej niskiej (156cm) osoby, ok. 47 kg, wymiary ok. 76/66/76. Bardzo podoba mi się suknia White One 427 Lorna, ale nie wiem czy nie będzie mnie dodatkowo wyszczuplac. Nie lubię też sukni rozłożystych - raczej skromniejsze, koronkowe. A moze model rybka, z wyzszym stanem, coby nie skracac dodatkowo?Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
dlaagii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 17:48   #2
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Jaka suknia na 156?

Cytat:
Napisane przez dlaagii Pokaż wiadomość
Witam,

Szukam odpowiedniej dla siebie sukni i potrzebuję Waszej rady!Jaki krój dla filigranowej niskiej (156cm) osoby, ok. 47 kg, wymiary ok. 76/66/76. Bardzo podoba mi się suknia White One 427 Lorna, ale nie wiem czy nie będzie mnie dodatkowo wyszczuplac. Nie lubię też sukni rozłożystych - raczej skromniejsze, koronkowe. A moze model rybka, z wyzszym stanem, coby nie skracac dodatkowo?Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Rybka Cię dodatkowo zmniejszy. Najlepsza będzie literka "A". Pozdrawiam
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 18:12   #3
basienka666
Raczkowanie

Wybierając suknię musisz zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Ja też jestem niska (163cm wzrostu). Bardzo ważną sprawą jest Twój przyszły mąż, jeśli jest wysoki, to nie powinnaś mieć "rybki" ani bardzo delikatnej sukni, ponieważ będziesz wyglądała jak dziewczyneczka przystępująca do komuni a nie do ślubu. Swoją suknią (jej zdobieniami, krojem) powinnaś zwracać na siebie uwagę, tym większą im wyższy jest od Ciebie przyszły mąż.
W jednym z salonów pani podsunęła mi jeszcze jedną rzecz: aby na siebie zwrócić uwagę przy wysokim partnerze, suknia powinna mieć sporo zdobień od pasa w górę.
Coś w tych spostrzeżeniach jest prawdy, bo zrobiliśmy doświadczenie, że przy różnych sukniach mój wtedy narzeczony stawał przy mnie i czasem przy nim "ginęłam" (a ma 186cm wzrostu).
Moim zdaniem suknia w "A" będzie odpowiednia, tylko trzeba ją dobrze dobrać. DO tego wygodne buty, a takimi sa zazwyczaj z 6 cm obcasem.

Edytowane przez basienka666
Czas edycji: 2011-02-17 o 18:13
basienka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 18:17   #4
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam,

Hej Mam zbliżone wymiary, wzrost i masę do Ciebie i zdecydowałam się właśnie na krój "A". Najlepiej sie czuje w takiej sukience. Zdecydowanie odpadaja te "księżniczkowate", bo moim zdaniem przytłaczają drobne dziewczyny.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 20:16   #5
m_lena811018
Przyczajenie

Mam 155 cm, też poszłam po rybkę a wyszłam z księżniczką (a tej absolutnie nie brałam pod uwagę). Przymierzałam całe mnóstwo sukienek - w empire wyglądałam jak dziecko do komunii, w rybce jakbym miała super krótkie nóżki ;(
Pani w Salonie pokazała mi księżniczkę i tu miłe zaskoczenie - trafiła ))
basienka666 - masz rację by zwracać uwagę przy wysokim partnerze (a przy Naszym wzroście o to nie trudno)
m_lena811018 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 20:57   #6
dlaagii
Przyczajenie

Wow, a to mnie zaskoczyłyscie . Czyli mówicie że ta White One 427 popularna znana i lubiana Lorna odpada ;/ ?

Pisałam do stylistki online i wlasnie mi odpisala ze najlepsza bedzie suknia dopasowana w talii i biodrach, zdecydowanie bez rekawkow i ramiączek, co wyeksponuje dekolt i optycznie wydłuży szyję. I wlasnie żeby sukienka nie wychudziła (bo tego mi nie potrzeba) poleca mi suknie typu syrena - rozszerzana na dole. Swoją drogą to teraz już nie jestem pewna czym się różni "rybka" od "syreny" (i do ktorej kategorii zalicza się Lorna). A dla dodania "ciałka" w gornych partiach Pani proponuje mi dodać push up, albo zdecydowac sie na marszczenia na biuście.
Co Wy na to?

Dzięki za szybkie odpowiedzi! Można na Was liczyć.
Pozdrawiam,
Aga
Stary 2011-02-17, 22:11   #7
monik_85
Raczkowanie

Ja też do wysokich nie należę - mam 163 cm w kapeluszu mierzyłam różne suknie i w księżniczce wyglądałam jak beza, w rybce było mało zgrabnie i ostatecznie dla siebie wybrałam suknię w kształcie litery A szytą klinami więc układa się bosko. to tego jest bez rękawiczek, ramiączek itp itd. z bogato zdobioną górą.
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 22:49   #8
Karo89
Zakorzenienie

Ja bym radziła przymierzyć Mam 158 cm wzrostu, podobały mi się strasznie rybki, ale bałam się, że będę wyglądać strasznie chudo.

Przymierzyłam sporo sukienek, m.in. rybki, literki A, delikatną literkę A ( prawie była prosta od bioder).
I co wyszło?
Że będę mieć rybkę
Jak ubrałam literkę A to wyszła mała główka, a dół jakby nie był mój, z jakiegoś ogromniastego człowieka mi dołożony. Mam wysokie buty do ślubu, nie wiem czy to też zaważyło nad idealnym krojem dla mnie. Ale w literkach A wyglądałam na prawdę źle :/ w tej jednej prostej dobrze ponoć wyglądałam, a reszta co przymierzałam to były różne rybki, jedne od kolan się rozszerzały, drugie od ud. I została rybka, rozszerzana od ud Mam nadzieję, że mnie zrozumiałyście w tym tłumaczeniu kroi
A co do tego jaki jest Pan młody to to też jest ważne. Mnie panie w salonie też pytały jak przyszły mąż wygląda, czy jest wysoki, czy niski itp. dużo to ponoć zmienia

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 09:39   #9
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Witam,

Ja uważam, że najlepsza jest suknia w literkę A z krótkim gorsetem. Zdecydowanie nie powinnaś założyć sukni z obniżonym stanem, bo skróci optycznie nogi.
Podana przez Ciebie suknia jest ładna, ale moim zdaniem, w niej "znikniesz". Uważam, że ta suknia nie jest dla Ciebie.
Jednak zawsze trzeba pamiętać, aby przymierzyć suknie. Nawet takie, o których się wcześniej nie myślało Można się zdziwić
Stary 2011-02-18, 11:43   #10
perelka27
Raczkowanie

Cytat:
Witam,

Też chciałam się podzielić opinią na ten temat mam tyle wzrostu co ty, z tym, że moja waga i wymiary są znacznie mniejsze Szłam do salonu z myślą kupna sukni z koronki, fason rybka. Miałam również zamiar kupić suknie z szerokimi ramiączkami. Po pierwsze to kolor biały sukni nie pasuje do drobnych, niskich dziewczyn, bo wygląda się komunijnie i jak dziecko. Złamana biel dodaje kobiecości. Po drugie w rybce wyglądałam za szczupło i zginełabym przy partnerze, który ma 184cm wzrostu. W fasonie litery A zniżało mnie do podłogi i w ogóle jak skrzat wyglądałam. Wybrałam więc piękną, koronkową suknię fason pomiędzy rybką a klasycznym A (poszerzana niżej bioder). Suknia jest w kolorze "złamanej bieli" i ma delikatne zdobienia na koronce, lekko pobłyskujące. No i oczywiście szerokie ramiączka, bo inaczej wyglądałam na bardzo drobną. Materiał rewelacyjny, lekki i zwiewny, koronkowy z długim trenem. Suknia jest z kolekcji SweetHeart 2011 model 5930. Ponieważ zdjęcia sukni są w katalogach czarno-białe, nie oddają jej rzeczywistego uroku. Ja sie w niej zakochałam jak ją zobaczyłam i przymierzyłam. Do sukni dodawana jest halka na kole wiec nie jest taka oklapnięta jak na zdjęciu.
perelka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 11:47   #11
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka27 Pokaż wiadomość
Też chciałam się podzielić opinią na ten temat mam tyle wzrostu co ty, z tym, że moja waga i wymiary są znacznie mniejsze Szłam do salonu z myślą kupna sukni z koronki, fason rybka. Miałam również zamiar kupić suknie z szerokimi ramiączkami. Po pierwsze to kolor biały sukni nie pasuje do drobnych, niskich dziewczyn, bo wygląda się komunijnie i jak dziecko. Złamana biel dodaje kobiecości. Po drugie w rybce wyglądałam za szczupło i zginełabym przy partnerze, który ma 184cm wzrostu. W fasonie litery A zniżało mnie do podłogi i w ogóle jak skrzat wyglądałam. Wybrałam więc piękną, koronkową suknię fason pomiędzy rybką a klasycznym A (poszerzana niżej bioder). Suknia jest w kolorze "złamanej bieli" i ma delikatne zdobienia na koronce, lekko pobłyskujące. No i oczywiście szerokie ramiączka, bo inaczej wyglądałam na bardzo drobną. Materiał rewelacyjny, lekki i zwiewny, koronkowy z długim trenem. Suknia jest z kolekcji SweetHeart 2011 model 5930. Ponieważ zdjęcia sukni są w katalogach czarno-białe, nie oddają jej rzeczywistego uroku. Ja sie w niej zakochałam jak ją zobaczyłam i przymierzyłam. Do sukni dodawana jest halka na kole wiec nie jest taka oklapnięta jak na zdjęciu.
Ja będę mieć podobny dół do Twojego, tak rozszerzany poniżej bioder. Najlepiej w takiej wyglądałam i sama się dobrze w niej czułam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-18, 12:06   #12
perelka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Ja będę mieć podobny dół do Twojego, tak rozszerzany poniżej bioder. Najlepiej w takiej wyglądałam i sama się dobrze w niej czułam.
Ja w mojej sukni się świetnie czuję Wiem, że to ta jedyna Inaczej się w niej widzę, niż na modelce wygląda. Jedno jest pewne, wszystkie suknie nalezy mierzyć. Pewnie gdybym jej nie ubrała i nie zobaczyła na żywo to nawet by mnie nie zainteresowała.

Nasz dzień 13.08.2011r.

Edytowane przez perelka27
Czas edycji: 2011-02-18 o 12:08
perelka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 12:08   #13
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w mojej sukni się świetnie czuję Wiem, że to ta jedyna Inaczej się w niej widzę, niż na modelce wygląda. Jedno jest pewne, wszystkie suknie nalezy mierzyć. Pewnie gdybym jej nie ubrała i nie zobaczyła na żywo to nawet by mnie nie zainteresowała.
dokładnie trzeba wszystkie mierzyć, różne kroje, bo na prawdę dużo pomaga to w wyborze i dopasowaniu tej idealnej

Stary 2011-02-18, 16:26   #14
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Przy wzroście 1,53 mam suknię o kroju literki A, ale niezbyt szeroką. Dobrze wyglądałam też w modelu odcinanym pod biustem

Cytat:
Pisałam do stylistki online i wlasnie mi odpisala ze najlepsza bedzie suknia dopasowana w talii i biodrach, zdecydowanie bez rekawkow i ramiączek, co wyeksponuje dekolt i optycznie wydłuży szyję.
Też mam suknię bez rękawów. Jedna z rękawkami bardzo mi się podobała w katalogu, ale ja w niej wyglądałam fatalnie

Cytat:
Po pierwsze to kolor biały sukni nie pasuje do drobnych, niskich dziewczyn, bo wygląda się komunijnie i jak dziecko. Złamana biel dodaje kobiecości.
Myślę, że przy wyborze koloru sukni dobrze też wziąć pod uwagę kolor włosów i oczu oraz karnację, a nie sugerować się tylko wzrostem i budową U mnie akurat złamana biel nie dodała kobiecości, chociaż jestem drobinką, a sprawiła, że wyglądałam jakbym była chora
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 19:00   #15
dlaagii
Przyczajenie

Dzięki dziewuszki za wszystkie podpowiedzi. Widac musze sie wybrac na przymierzanie. A jeszcze jedno, co sądzicie o takiej kiecce?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7c.jpg (25,1 KB, 88 załadowań)
Stary 2011-02-18, 19:30   #16
Karo89
Zakorzenienie

...jest piękna! a co taką chciałabyś?

Stary 2011-02-18, 23:20   #17
stokocoto
Raczkowanie

Mam wrażenie, że rybka jest dla osób o typowo kobiecych kształtach, a Ty, z tego co podałaś, masz niewielką różnice między talią a biodrami i biustem. Sprawdź, może akurat, ale ja byłabym za literką A.
ps. mi tez najbardziej podobała się rybka!
Stary 2011-02-19, 08:16   #18
akazqa
Raczkowanie

Ja z 157 mam małe A, i nie zamieniłabym jej na inną !
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 11:44   #19
dlaagii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Ja bym radziła przymierzyć Mam 158 cm wzrostu, podobały mi się strasznie rybki, ale bałam się, że będę wyglądać strasznie chudo.

Przymierzyłam sporo sukienek, m.in. rybki, literki A, delikatną literkę A ( prawie była prosta od bioder).
I co wyszło?
Że będę mieć rybkę
A masz pewnie bardziej kobiece kształty niż ja ;>?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-19, 16:12   #20
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
A masz pewnie bardziej kobiece kształty niż ja ;>?
w biuście ponad 80, w tali gdzieś tyle samo co Ty, a w biodrach prawie 90. Ale ja to bym z 5 kg więcej chciała ważyć, i liczę że uda mi się przytyć do wesela

Stary 2011-02-20, 19:35   #21
zurawina144
Przyczajenie

Witam w gronie Ja podobnie jak Wy, mam 160 w kapeluszu Rybka absolutnie odpada. Jest dla kobiet o kształtach klepsydry, uwydatnia to, czym można się poszczycić. Filigranowe dziewczyny wyglądają w sukniach tego typu na jeszcze drobniejsze. Najbardziej odpowiednie modele to rzeczywiście, tak, jak pisze większość "A" i od siebie dodam jeszcze suknie w stylu 'empire'. Uważam, że wszelkie koronki, bezy itp. wyglądają na niskich, szczupłych dziewczynach po prostu śmiesznie. Osobiście udało mi się trafić na sukienkę, która jest w kształcie litery "A", ale jest odcinana pod biustem, jak sukienki empire. (Zamawiam suknię w salonie Splendor, jestem z Warszawy)
zurawina144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 22:21   #22
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m_lena811018 Pokaż wiadomość
Mam 155 cm, też poszłam po rybkę a wyszłam z księżniczką (a tej absolutnie nie brałam pod uwagę). Przymierzałam całe mnóstwo sukienek - w empire wyglądałam jak dziecko do komunii, w rybce jakbym miała super krótkie nóżki ;(
Pani w Salonie pokazała mi księżniczkę i tu miłe zaskoczenie - trafiła ))
basienka666 - masz rację by zwracać uwagę przy wysokim partnerze (a przy Naszym wzroście o to nie trudno)
ja mam tyle samo wzrostu i również mam księżniczkę. W takiej najlepiej się czułam i wyglądałam. Nie jest ona kosmicznie rozszerzana jak zazwyczaj sobie to niektórzy wyobrażają jest to bardziej krój w A,ale jednak księżniczka.

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 22:25   #23
Niesforna_88
Wtajemniczenie

moja suknia jest podobna do tej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 83luna.jpg (38,3 KB, 40 załadowań)

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 16:02   #24
takaya
Zakorzenienie

Powiem Ci tak rybka rybce nie równa! Ja też bardzo chciałam rybkę (tyle,że jestem dość wysoka) ale nie mam bioder i talii. W jednych sklepach mi odradzano w innych zachwalano. Wreszcie znalazłam swoją rybkę! Idealnie modeluje mi talię i powiększa lekko bioderka przez marszczenia i jestem nią zachwycona!

Przymierzaj, przymierzaj i jeszcze raz przymierzaj! Ja namierzyłam się sporo rybek zanim znalazłam tę odpowiednią która mi się podobała i w której ja sama świetnie wyglądam

Ogólnie im mniej poprzecznych szyć-pasów tyl lepiej bo one poszerzają =skracają sylwetkę

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2011-02-21 o 16:03
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 16:10   #25
dlaagii
Przyczajenie

Dziękuję ślicznie za pomoc. Zrozumiałam, że trzeba iść i mierzyć . A orientujecie się może jak jest ze skracaniem, zwężaniem (sukni używanych). Bo w większości ogłoszęń jest np. mozliwe zwężęnie (przeważnie tylko o 2-3 cm). Pewnie przy większych przeróbkach suknia straci fason, ale myślę, że jak dobra krawcowa to moze czynic cuda

Dzięki jeszcze raz!Miłego dnia wszystkim (i oczekiwania oczekującym )
Pozdrawiam,
aga
Stary 2011-02-22, 09:31   #26
stokocoto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak rybka rybce nie równa! Ja też bardzo chciałam rybkę (tyle,że jestem dość wysoka) ale nie mam bioder i talii. W jednych sklepach mi odradzano w innych zachwalano. Wreszcie znalazłam swoją rybkę! Idealnie modeluje mi talię i powiększa lekko bioderka przez marszczenia i jestem nią zachwycona!

Przymierzaj, przymierzaj i jeszcze raz przymierzaj! Ja namierzyłam się sporo rybek zanim znalazłam tę odpowiednią która mi się podobała i w której ja sama świetnie wyglądam

Ogólnie im mniej poprzecznych szyć-pasów tyl lepiej bo one poszerzają =skracają sylwetkę
A Ty zamieściłaś gdzieś zdjęcie swojej sukni? Bo jestem jej bardzo ciekawa.

Już znalazłam, przepraszam Ale bardzo ładna muszę przyznać. Rybka to mój faworyt!!!

Edytowane przez stokocoto
Czas edycji: 2011-02-22 o 09:36
stokocoto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 13:37   #27
redzi13
Zadomowienie

ja mialam typowa rybke jak chcesz przesle zdjecie i bedziesz wiedziala jak sie w nich wyglada ja bylam do samego slubu tez bardzo szczupla bo mialam rozmiar male 36 ale mam 174 cm wzrostu wiec jestem wysoka moge pokazac jak w niej wygladalam i bedziesz miala rozeznanie czy rybki pasuja.tym bardziej ze ta ze zdjecia jest troche w stylu mojej.pozdrawiam!
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości