|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Z rozstępami nic się nie da zrobić? :(
Witam serdecznie!
Proszę o pomoc, na pewno nie jedna z Was, drogie Wizażanki, borykała się z rozstępami... Mój problem polega na tym, że za późno się dowiedziałam, że "to" co szpeci moje pośladki, to rozstępy. Mam 20 lat, bezdzietna, 163 cm, 53 kg. Rozstępy pojawiły mi się chyba w okresie dojrzewania, ale w ogóle nie zwróciłam na nie uwagi. Dopiero po kilku latach zorientowałam się, że coś musi być nie tak, skoro te małe "blizny" nie znikają. Dziś już wiem, że są to po prostu rozstępy- stare, zbliznowaciałe, białe. Biegną mi pionowo po całej powierzchni pośladków... Teraz moje pytanie brzmi- co ja mogę na nie poradzić po kilku latach? Czytałam, że kremy i peelingi nic nie dadzą. Nadzieja jest w zabiegach laserowych. 1. Jak przebiega taki zabieg? 2. Czy są jakieś przeciwwskazania? 3. Czy po zabiegu trzeba przejść okres rekonwalescencji- np. leżeć w szpitalu, nie wychodzić z domu? 4. Gdzie są przeprowadzane takie zabiegi? 5. Ile kosztuje taki zabieg? 6. Czy trzeba go powtarzać? Jeśli tak, to ile razy i w jakich odstępach czasu? Jeżeli czytają ten post Wizażanki ze Śląska lub Małopolski i mogłyby mi polecić jakiegoś konkretnego specjalistę to bardzo proszę o info. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z rozstępami nic się nie da zrobić? :(
Watkow na temat rozstepow bylo multum i nie wiem po co zakladac nowy. Jest wyszukiwarka i sa tez google.... ja umialam wszystko znalezc to Ty tez dasz rade
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.