|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Łączenie kolorów
Witam dziewczynki!!
Może Wy coś podpowiecie.... Otóż ostatnio kupiłam sobie kilka kolorów cieni Inglota.... W jednym kolorze malowanie nie sprawia mi problemu ale jak mam połączyć jakieś dwa odcienie to poprostu jest masakra Może dałybyście jakieś rady, wskazówki w jaki sposób należy to robić by nie było mocno widać przejścia z jednego koloru w drugi....Chciałabym by to się ładnie łączyło.... Przy okazji podrzucam Wam stronkę, którą ostatnio znalazłam www.snobka.pl ...Jeżeli wejdziecie w zakładkę makijaże to zobaczycie fajne przykłady posługiwania się cieniami.... |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łączenie kolorów
Witaj, wybrałaś złe forum. Tutaj prezentujemy swoje makijaże, pytania zaś zadajemy na forum Pytania do wizażystki, ale z pewnością za chwilę moderator przeniesie tam Twój wątek.
Jeśli chodzi o link do strony, którą podałaś to myślę, że większość dziewczyn ją zna. Poza tym na tym forum jest dużo więcej propozycji makijaży, proponuję poprzeglądać. Co do Twojego pytania - na wizażystce dużo już było podobnych wątków dlatego polecam wyszukiwarkę Od siebie mogę polecić filmik na youtube gdzie dziewczyna świetnie opisuje technikę cieniowania: http://www.youtube.com/watch?v=SdZk3...om=PL&index=38
"Wyjdź ze swojej strefy komfortu. Możesz wzrastać tylko, jeśli jesteś gotów czuć się dziwnie i nie komfortowo próbując czegoś zupełnie dla Ciebie nowego." Edytowane przez elly2 Czas edycji: 2009-11-06 o 09:25 |
|
|
|
|
#3 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciezko jest opisac ta czynnosc, lepiej byloby pokazac
.Ja robie to tak- maluje 2 kolory kolo siebie, potem na jedna strone pedzelka nakladam jeden kolor a na druga str 2 kolor- wazne- nie nakladamy duzo cienia, bo juz mamy intensywna barwe, dosłownie muskamy pedzlem cien. Na granicy cieni przykładam pedzel miejsce kolo miejsca metoda "pac, pac, pac" ( , chodzi o to zeby nie wjezdac za daleko na kolor wlasciwy, ta czynnosc odbywa sie dosłownie na powierzchni 3 mm). Gotowe Trzeba to troche pocwiczyc, wiec jak Ci za 1 razem nie wyjdzie to sie nie zrazaj. Dodam jeszcze ze warto zainwestowac w dobre akcesoria do wykonania makijazu- odpowiednie pedzle zrobia za Ciebie połowe roboty .W razie jakichkolwiek pytan pisz
|
|
|
#4 |
|
Crazy turtle lady
|
Na yotube jest dziewczyna o nicku Make up brock czy cos w ten desen
Polka, która super maluje i chyba 2 filmiki poswiecila na opowiadanie o paletach barw, kolorach itp. Niewiem czy dobrze nick wpisałam,ale na yuotube na bank znajdziesz.
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję...napewno skorzystam z Twoich rad i będę próbowała... Już się widzę przed lustrem :P
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Niezbędne są odpowiednie pędzle- jeśli dopiero zaczynasz zainwestuj przynajmniej w dwa podstawowe- jeden płaski do nakładania cieni i jeden w kształcie małej "miotełki".
Płaskim pędzlem nakładaj cienie - np. jeden bazowy kolor na całą powiekę a miotłe maczaj w ciemniejczym kolorku i delikatnymi ruchami "zamiatania" przyciemniaj kolorek do środka powieki- jak "załapiesz" o co w tym chodzi będziesz wiedziała jak wyciagać i sprawniej łączyć kilka kolorków
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A grubym markerem zaznacze PAC, PAC
|
|
|
|
#8 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo ja nie wiem jak to opisac, tak jak pisałam wczesniej wolabym to komus pokazac
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Może Wy coś podpowiecie.... Otóż ostatnio kupiłam sobie kilka kolorów cieni Inglota.... W jednym kolorze malowanie nie sprawia mi problemu ale jak mam połączyć jakieś dwa odcienie to poprostu jest masakra
Może dałybyście jakieś rady, wskazówki w jaki sposób należy to robić by nie było mocno widać przejścia z jednego koloru w drugi....Chciałabym by to się ładnie łączyło.... 

klik
.
, chodzi o to zeby nie wjezdac za daleko na kolor wlasciwy, ta czynnosc odbywa sie dosłownie na powierzchni 3 mm). Gotowe