Kurs językowy-Wrocław - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 21:40   #1
izabela76
Przyczajenie

Kurs językowy-Wrocław

Czy któraś z Was wie o jakiejś dobrej szkole językowej, lub o kursach dla sredniozaawansowanych we Wrocławiu?
izabela76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:36   #2
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Kurs językowy-Wrocław

Jakiego języka ?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 11:42   #3
201701300931
Konto usunięte

Jeśli chodzi o angielski, to ja aktualnie uczęszczam na intensywny kurs wakacyjny. Zajęcia pięć razy w tygodniu od 17:30 do 19:45. Poziom Intermediate. W Empik School. I z czystym sumieniem mogę polecić, nauczyłam się bardzo dużo i przełamałam opory w mówieniu
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 12:30   #4
ilkas
BAN stały

chcę wybrać się na kurs języka angielskiego we Wrocławiu do jakiejś szkoły językowej.
macie jakieś doświadczenia ze szkołami ? ofert jest bardzo dużo i nie wiem którą wybrać.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 15:01   #5
Hebryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o angielski, to ja aktualnie uczęszczam na intensywny kurs wakacyjny. Zajęcia pięć razy w tygodniu od 17:30 do 19:45. Poziom Intermediate. W Empik School. I z czystym sumieniem mogę polecić, nauczyłam się bardzo dużo i przełamałam opory w mówieniu
mogłabyś napisać coś więcej na temat zajęć? Na czym polegają, jak liczne są grupy?
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 10:41   #6
pim_pam
Przyczajenie

Odświeżam wątek

szukam właśnie jakiejś szkoły językowej we Wrocławiu, chciałabym żeby była po prostu dobra, nie musi byc najwyższa półka, bo wiadomo że to się wiąże z dużymi kosztami

słyszałyście o Germanice?
podobno angielski za 560zł, 52h zajec grupowych i 24h konwersacji, to chyba trochę za mało jak na kurs semestralny

wiecie może ile kosztuje semestr w empiku?

pozdrawiam
pim_pam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 16:17   #7
dzastin007
Przyczajenie

metropolitan .polecam
dzastin007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 09:50   #8
Rilla82
Zakorzenienie

Ja jestem niejako z "branży", mogę Wam tylko doradzić, że nie tyle szkoła, co konkretny lektor jest ważny. Jego wykształcenie i doświadczenie. Uważajcie na studentów, native'ów bez żadnego przygotowania lub choćby doświadczenia pedagogicznego (to tak, jakby polskiego miał Was uczyć np. hydraulik). Najlepiej, jeśli szkoła oferuje możliwość uczestniczenia w próbnych zajęciach. Niestety w wielu dużych szkołach często bywa tak, że obok bardzo dobrej i kompetentnej kadry, są zatrudniani studenci, tudzież absolwenci słabych uczelni, z najwyżej przeciętną znajomością języka (wiadomo, tacy są najtańsi). Tak więc dysproporcje w jakości prowadzenia zajęć mogą być naprawdę spore.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-25, 13:33   #9
nika436
Raczkowanie

Odświeżam temat Chciałabym zapisać się w wakacje na intensywny kurs języka. Jakie szkoły polecacie? Chodzi mi o angielski (jestem mniej więcej na poziomie B2) i niemiecki (pamiętam tylko podstawy) . Ewentualnie może polecacie kogoś kto prowadzi lekcje indywidualne? Z angielskiego zależałoby mi głównie na konwersacjach.
Stary 2013-06-12, 18:16   #10
Lila St
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Kurs językowy-Wrocław

Chodziłam na kurs językowy B1 do Global Language Academy na Odrzańskiej, kurs prowadziło dwóch lektorów i bardzo mi się podobał. Zapisałam się na wakacyjny kurs intensywny na poziomie B2 na dwa miesiące, żeby przerobić cały poziom. Ceny mają przystępne (połowa ceny normalnego kursu) i super atmosferę. Zastanawiam się też nad niemieckim Tą szkołę moge polecić
Lila St jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 14:30   #11
J_zamoyski
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Kurs językowy-Wrocław

Cytat:
Napisane przez Lila St Pokaż wiadomość
Chodziłam na kurs językowy B1 do Global Language Academy na Odrzańskiej, kurs prowadziło dwóch lektorów i bardzo mi się podobał. Zapisałam się na wakacyjny kurs intensywny na poziomie B2 na dwa miesiące, żeby przerobić cały poziom. Ceny mają przystępne (połowa ceny normalnego kursu) i super atmosferę. Zastanawiam się też nad niemieckim Tą szkołę moge polecić
Lila to pewnie się gdzieś minęliśmy w salach Globala, zgadam się w pełni z przedmówczynią. Podkreślę tylko KADRA - wspaniali ludzie tworzący swobodny klimat.
J_zamoyski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 14:39   #12
Rilla82
Zakorzenienie

Może jestem podejrzliwa, ale sceptycznie podchodzę do jednopostowców, którzy specjalnie się logują, żeby pochwalić jakąś konkretną firmę
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości