|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kurs językowy-Wrocław
Czy któraś z Was wie o jakiejś dobrej szkole językowej, lub o kursach dla sredniozaawansowanych we Wrocławiu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kurs językowy-Wrocław
Jakiego języka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o angielski, to ja aktualnie uczęszczam na intensywny kurs wakacyjny. Zajęcia pięć razy w tygodniu od 17:30 do 19:45. Poziom Intermediate. W Empik School. I z czystym sumieniem mogę polecić, nauczyłam się bardzo dużo i przełamałam opory w mówieniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
chcę wybrać się na kurs języka angielskiego we Wrocławiu do jakiejś szkoły językowej.
macie jakieś doświadczenia ze szkołami ? ofert jest bardzo dużo i nie wiem którą wybrać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Odświeżam wątek
![]() szukam właśnie jakiejś szkoły językowej we Wrocławiu, chciałabym żeby była po prostu dobra, nie musi byc najwyższa półka, bo wiadomo że to się wiąże z dużymi kosztami słyszałyście o Germanice? podobno angielski za 560zł, 52h zajec grupowych i 24h konwersacji, to chyba trochę za mało jak na kurs semestralny wiecie może ile kosztuje semestr w empiku? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
metropolitan .polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem niejako z "branży", mogę Wam tylko doradzić, że nie tyle szkoła, co konkretny lektor jest ważny. Jego wykształcenie i doświadczenie. Uważajcie na studentów, native'ów bez żadnego przygotowania lub choćby doświadczenia pedagogicznego (to tak, jakby polskiego miał Was uczyć np. hydraulik). Najlepiej, jeśli szkoła oferuje możliwość uczestniczenia w próbnych zajęciach. Niestety w wielu dużych szkołach często bywa tak, że obok bardzo dobrej i kompetentnej kadry, są zatrudniani studenci, tudzież absolwenci słabych uczelni, z najwyżej przeciętną znajomością języka (wiadomo, tacy są najtańsi). Tak więc dysproporcje w jakości prowadzenia zajęć mogą być naprawdę spore.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Odświeżam temat
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Chodziłam na kurs językowy B1 do Global Language Academy na Odrzańskiej, kurs prowadziło dwóch lektorów i bardzo mi się podobał. Zapisałam się na wakacyjny kurs intensywny na poziomie B2 na dwa miesiące, żeby przerobić cały poziom. Ceny mają przystępne (połowa ceny normalnego kursu) i super atmosferę. Zastanawiam się też nad niemieckim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Może jestem podejrzliwa, ale sceptycznie podchodzę do jednopostowców, którzy specjalnie się logują, żeby pochwalić jakąś konkretną firmę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.