|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
rozmazująca się kredka...
Hej dziewczyny!
Zwracam sie do Was, bo nie wiem juz co mam robic...zawsze podkreslam makijaz oka kreska na dolnej powiece...jednak zawsze po 2-3 godzinach kredka zaczyna sie rozmazywac...ostatnio uzywalam kredki L'oreala, a teraz mam Isa Dora...nie mam tlustej cery, wiec nie wiem jaka moze byc tego przyczyna...Znacie moze jakies sposoby na to, aby kredka dluzej trzymala sie na powiece? Jak tak, to piszcie prosze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: rozmazująca się kredka...
Cytat:
ponoc dobre sa art deco albo lumene.... a moze za duzo kremu 'smarujesz' przed nalozeniem makijazu....? trudno powiedziec, mi sie tez tak zdarza, ale to raczej alergia na kosmetyki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie masz bazy spróbuj dobrze przypudrować powieki - transparentnym pudrem sypkim albo w kamieniu przykładając gąbeczkę miejsce przy miejscu. Skóra powinna być tam sucha, upudrowana, nie natłuszczona, nadmiar kremu ściagnij przykładając na chwilę chusteczkę higieniczną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tak wlasnie zaczelam sie zastanawiac, czy to nie jest wina kremu...moze powinnam zaczac uzywac matujacego? Kosmetyczka radzila mi, zebym nakladala na powieke troche podkladu zanim pomaluje kredka...niby dalo to jakis rezultaty, ale niezbyt rewelacyjne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
dobry sposób to po tej kreseczce "pojechać" jeszcze cieniem, to działa!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie dobrym sposobem jest nalozenie na powieke podkladu, na to pudru sypkiego, lub bazy (mam Lumene), na nia tez puder sypki, ale najlkepszym rozwiazaniem okazaly sie linery-dolna linie rzes podkreslam czarnym, pozniej przypruszam jakims cieniem, a gorna-linerem L'Oreala (drogi, ale niesamowicie wydajny i trzyma sie bez niczego caly dzien),
poza tym nie stosowalabym kremow matujacych, bo wysuszaja skore i zaczyna sie swiecic jeszcze bardziej-przetestowalam na sobie ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.