Zakupy Przez Internet - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-10, 15:48   #1
Oliwka_
Przyczajenie

Zakupy Przez Internet

Dziewczyny !! Co sądzicie o zakupach przez internet? Co najczęściej kupujecie ?? Czy robicie to często ?? A może jesteście wręcz nałogowcami?
Czy miałyście z tym jakieś problemy, czy jesteście zadowolone z takich internetowych usług? Przyznam szczerze, że mam co do tego mieszane uczucia i jeszcze nigdy nie próbowałam, może to mój błąd, bo jednak warto. Pomóżcie mi rozwiać wątpliwości. Z góry baaaaaaaaardzo dziękuję za odpowiedzi
Oliwka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 15:59   #2
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra
Dot.: Zakupy Przez Internet

Ja czasem kupuje w Esentii - jeden z nielicznych, zaufanych sklepów internetowych. Często zamawiam tam produkty trudno dostępne lub apteczne, np. glinki. Ostatnio złożyłam zamówienie w Aptecusie, zachwalanej przez Mariti aptece internetowej, muszę przyznać, że ceny mają tam w porównaniu do aptek bardzo atrakcyjne, nawet po dodaniu kosztu przesyłki. W najbliższym czasie przymierzam się też do estylu
Myślę, że zakupy przez internet w sprawdzonych i pewnych sklepach internetowych nie są ryzykowne. Co innego z allegro - tam ryzyko trafienia na podróbkę jest o wiele większe. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 16:33   #3
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Ja zamawialam juz kilka razy kosmetyki i ksiazki ze sklepow amerykanskich. Zazwyczaj czekam na promocje, kiedy to firma pokrywa koszty przesylki. Raz pomylkowo przyslali mi dwa komplety tych samych ksiazek i do tej pory nikt sie o nie nie upomnial. Zamawialam tez ciuchy i buty i zawsze wiazala sie z tym niepewnosc, czy towar rzeczywiscie bedzie wygladal tak jak na zdjeciu oraz czy rozmiar bedzie ok. Na szczescie wszystko bylo w porzadku. Mysle, ze warto choc raz cos zamowic i samemu sie przekonac, szczegolnie, ze taka forma zakupow staje sie coraz bardziej popularna.
jenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 17:40   #4
vanilla_sky
Zakorzenienie

ja bardzo powoli sie przekonywalam do zakupow w internecie. zaczelo sie od ubran victorii secret. takie, ze nie moglam sie powstrzymac, poza tym osmielila mnie kolezanka, ktora sama zamawiala, przymierzylam to co ona kupila i okazalo sie, ze fajnie lezy, wiec postanowilam rowniez sprobowac.
zamawialam tez jakies plyty z amazon i koszulki muzyczne z takiej strony djtees.
ostatnio przekonalam sie do ebaya i troche nalogowo zaczelam kupowac tam kosmetyki. kupuje rozne luksusowe marki nie raz za pol ceny, jak to ktos zgrabnie okreslil, ebay to zalegalizowany czarny rynek. trudno sie nie zgodzic
anglojezycznym polecam definicje na tej stronie:
http://www.urbandictionary.com/defin...rm=ebay&skip=0
ogolnie - uwaga, zakupy na internecie uzalezniaja jak nic innego.
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 17:49   #5
obca
Zadomowienie

Smile Dot.: Zakupy Przez Internet

myślę że zakupy w sieci mają swoje dobre strony i gdyby stan konta na to pozwalał łatwo zostać nałogowcem

kupowałam już rózne rzeczy: książki, kosmetyki, ostatnio nawet drobny sprzęt sportowy..

staram się korzystać tylko z solidnych sklepów.. tych które istnieją od długiego czasu i podają swoje dokładne dane..mają regulamin itd..

kilka razy kupowałam na allegro.. zwłaszcza ekonomiczne duże profesjonalne szampony i odżywki bardzo mi się spodobały w realnych salonach fryzjerskich trudno takie znaleźc..do tego w tak dobrej cenie..

myslę że net daje dużo nowych mozliwości choć na pewno trzeba zachować pewną ostrożność..

no i bardzo podoba mi się przepis że w ciągu 10 dni można zwrócić towar : ))))
dzięki temu można zaryzykować nawet z kupnem jakiegoś ciuszka

koszty transportu trochę podwyższają cenę..ale z drugiej strony często wychodzi to i tak taniej niż w "normalnym" sklepie..

trzeba polować na okazje ..a tu przynajmniej nóżki się nie męczą i można błyskawicznie porównać ceny w kilku miejscach
obca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 17:56   #6
CzarnyElf
Zakorzenienie

Ja kupuje kosmetyki(wlasnie sobie zakupilam puder transparentny bo mi sie skonczyl i krem ochronny do opalania)
Ciuchow nigdy nie kupowalam,a kusza mnie te ubranka z VS oj kusza,no ale jak pomysle ze moge isc do TJ maxxx np i poprzymierzac i kupic taka sama w sumie jakosc za polowe ceny co w VS to wybieram TJ maxx

Ale wiem ze kiedys sie skusze ( zakochalam sie w takiej gorsetowej bluzce i mnie korci jak niewiem

Vanilla Sky
czy jestes zadowolona z jakosci materialow w VS?
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 18:17   #7
vanilla_sky
Zakorzenienie

to bardzo zalezy, ichnie sweterki sa boskie, naprawde dobrej jakosci. swietne sa tez koszulki (bra tops). zdarzaja sie buble. np wlasnie kupilam sukienke (empire waist) ktora jest jakas cienka, material wyglada troche dziadowsko. jutro ja odsylam. w wiekszosci jednak na wielki plus. jak bedziesz zamawiala to powiedz co, moze akurat to mam
ktora bluzka ci sie marzy? z tych naprawde fajnych to nawet nie wybieram, bo takie lepsze sa za 50, 60, 70 dolcow...
Stary 2005-05-10, 18:18   #8
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Ja kupuje kosmetyki(wlasnie sobie zakupilam puder transparentny bo mi sie skonczyl i krem ochronny do opalania)
elfie, a na jakiej stronie kupujesz kosmetyki?
Stary 2005-05-11, 03:42   #9
CzarnyElf
Zakorzenienie

Vanilla Sky
Kosmetyki kupuje z tej stronki,czesto maja wyprzedaze i maja takze recenzje tak jak u nas na wizazu

http://shopping.msn.com/eshopframe.a...param%3dup8300

Zachorowalam na te bluzeczki szczegolnie na ta pierwsza

Masz racje z jakoscia to trzeba trafic
Stary 2005-05-11, 03:53   #10
CzarnyElf
Zakorzenienie

http://www2.victoriassecret.com/coll...LOO&rfnbr=1826

no i jeszce z tego linka podoba mi sie 2,3,4,uwielbiam takie wzory

No ale te ceny brrr troche za drogo jak dla mnie

wklejam zblizenie tej we wzory,strasznie mi sie podoba

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2005-05-11 o 04:01
Stary 2005-05-11, 04:14   #11
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
[font=Comic Sans MS]ostatnio przekonalam sie do ebaya i troche nalogowo zaczelam kupowac tam kosmetyki. kupuje rozne luksusowe marki nie raz za pol ceny, jak to ktos zgrabnie okreslil, ebay to zalegalizowany czarny rynek. trudno sie nie zgodzic
Ja juz jestem uzalezniona od ebay Czasem mozna dorwac tak tanie mazidla, ze az trudno w to uwierzyc
Stary 2005-05-11, 04:27   #12
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
Ja juz jestem uzalezniona od ebay Czasem mozna dorwac tak tanie mazidla, ze az trudno w to uwierzyc
Ja kupujac kosmetyki wyznaczam sobie limit miesiecznyczasami dziala czasami nie Bardzo latwo jest kupowac przez internet,wystarczy tylko kliknac i gotowe
Stary 2005-05-11, 07:47   #13
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
http://www2.victoriassecret.com/coll...LOO&rfnbr=1826

no i jeszce z tego linka podoba mi sie 2,3,4,uwielbiam takie wzory

No ale te ceny brrr troche za drogo jak dla mnie
rzeczywiscie podobaja ci sie te najdrozsze racja, piekne sa, te ich ciuchy powyzej 50$ zapieraja czasem dech w piersiach. na razie mnie nie stac, poki co kupuje najczesciej sztuki po 20 lub 30 dolcow. sweterki sa naprawde godne polecenia
Stary 2005-05-11, 07:48   #14
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Vanilla Sky
Kosmetyki kupuje z tej stronki,czesto maja wyprzedaze i maja takze recenzje tak jak u nas na wizazu
hm, ale ceny nie wygladaja na duzo nizsze niz np w cvs. a jak jest z kosztami przesylki?
Stary 2005-05-11, 07:51   #15
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
ostatnio dorwalam serum mityczne guerlaina za 21 dolcow
Stary 2005-05-11, 07:54   #16
vanilla_sky
Zakorzenienie

a tak na marginesie... alez masz avatarka svenja
zazdroszcze!
Stary 2005-05-11, 08:53   #17
Lolka102
Raczkowanie

Ja często robię (a raczej robiłam) zakupy przez internet - ze sklepów internetowych i na allegro.
W sklepach - kosmetyki, książki, perfumy, sprzęt.
Na allegro - gł. kosmetyki i bieliznę, czasem mały ciuszek. W przyp. allegro nie kupuję drogich rzeczy.

Za to problem przy zakupach internetowych mam z Pocztą Polską !!!

Już drugi raz mam taką sytuację, że po licytacji na allegro wpłaciłam kasę i nie otrzymałąm przesyłki. W obu przypadkach została ona wysłana przez sprzedającego (przesłali potwierdzenia nadania). Obie przesyłki "zginęły" gdzieś po drodze

Co ciekawe, do mnie przychodzi dosyć dużo korespondencji i NIGDY nie zginęły przesyłki zawierające np. dokumenty (nieraz to są b.grube koperty).
A te dwie przesyłki, które "zginęły" to w jednej były kosmetyki a w drugiej biżuteria.

No i tak już czekam chyba ze 2 miesiące aż sprzedający otrzymają odszkodowanie od poczty - obaj dopiero wtedy prześlą mi moje zamówione rzeczy (mam nadzieję że obaj - bo jeden z tych sprzedawców mówiąc szczerze ma mnie gdzieś).

Za to mój TŻ śmiało robi zakupy i na allegro i w sklepach on line - śmieje śię, że takie rzeczy jak on zamawia nie zainteresują Pań z poczty. I rzeczywiście - jemu wszystkie przesyłki dochodzą, owszem kilka razy opakowania były w dziwny sposób uszkodzone i zalepione z powrotem, ale jednak doszły.

Po tych przejściach z pocztą postanowiłam skończyć z zamawianiem na allegro, ewentualnie zamawiać tylko u sprzedawców, którzy zgodzą się na zapłatę "za pobraniem". Inaczej nie ma mowy - NIKOMU już nie prześlę z góry kasy na konto.

No to wsio.

Pozdrawiam
Lolka102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 08:58   #18
Lolka102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Ja kupujac kosmetyki wyznaczam sobie limit miesiecznyczasami dziala czasami nie Bardzo latwo jest kupowac przez internet,wystarczy tylko kliknac i gotowe

Oj łatwo
Jeszcze łatwiej jak robisz przelewy przez internet, bo nawet nie widzisz tych uciekających pieniędzy. Jak sie idzie do banku, wypełnia druczek przelewu, podaje gotówkę do okienka, to jakoś bardzoej człowiek pamięta że dopiero co puścił tyle i tyle.
Lolka102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 09:25   #19
olciak88
Raczkowanie

GG do olciak88

Lubie kupowac przez internet, ale nie raz mnie juz oszukali na allegro juz 3 razy.... Ostatnio zamowilam skarpetki i przyslal mi zupelnie inne.... A kiedys w sklepie z bielizna kupilam kilka rzeczy i nie przyslali jednej :| Wole kupowac w sklepie, tyle ze wielu rzeczy w sklepie nie ma, albo jest owiele droższe
olciak88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 10:15   #20
rzastin
Zakorzenienie

Bardzo lubię zakupy przez internet. Głównie kupuję na allegro, na 20 transakcji wszystkie były bez problemów. Uwielbiam kupować w merlin.com.pl książki, fajnie sie je tam przegląda, w ciszy i spokoju, a nie w zatłoczonym 'empiku', tylko wysyłka jest dość droga, więc nie pozwalam sobie na tę przyjemność zbyt często. Ciuchów przez internet nie kupuję, muszę sama dotknąć i przymierzyć, bo jestem dość niewymiarowa (np. za krótkie rękawy, spodnie wiszące na udach i takie tam).

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 10:45   #21
Anett_
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Zakupy Przez Internet

Wszystko zależy od sklepu oraz naszej ostrożności.
Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami .
Allegro- przeprowadziłam dotychczas dokładnie 170 transacji, głownie jako kupująca, ale zdarzyło się także conajmniej kilkanaście sprzedaży. Jak dotychczas bezproblemowo, tylko raz pojawił się problem z nastolatkiem bawiącym się w pseudo-aukcjonariusza Zwacajmy uwagę na komentarze- jaka jest ilość ich (powyżej 100-conajmniej, zdarzają się oszuści , którzy mają nawet kilkadziesiąt pozytywnych komentarzy)oraz jakie uwagi umieszczają komentujący.Warto, przed podjęciem decyzji o zakupie, sprawdzić jakość kontaktu ze sprzedającym- czy odpowiada na pytania zawarte w mailach, oraz w jaki sposób to czyni .To tak tytułem podstaw.
Ze sklepów internetowych zdecydowanie mogę polecić Intymną.pl -uczciwi i profesjonalni, Estentię , w której robię zakupy od 2003 roku, zawsze z powodzeniem, perfumerię.pl- także udany zakup ( mojego N )
Zraził mnie natomiast bonprix , pisałam o tym w jednym w wątków- tam napewno nic już kupię.
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 11:05   #22
bemolka
Zakorzenienie

ja czasem kupie coś z allegro, głównie ciuszki za pare złotych czy bizuterie, ale zawsze z okolic zamieszkanie zebym mogła odebrac osobiscie. bo faktycznie poczta polska lubi niedostarczac pewnych przesyłek, wiec wole juz nieryzykowac.
teraz ciutke z targowiska wizazu
ale mimo wszystko wole samej połazic po sklepach, obmacać i przymierzyc.
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 11:14   #23
kasia5558
Wtajemniczenie

Dot.: Zakupy Przez Internet (ot: definicja Polski :D)

Cytat:
anglojezycznym polecam definicje na tej stronie:
http://www.urbandictionary.com/defin...rm=ebay&skip=0
ogolnie - uwaga, zakupy na internecie uzalezniaja jak nic innego.[/font]
a jaki taki maly ot wtrace - dziewczyny, czytalyscie definicje polski na tej stronie ? polecam zajrzec szczegolnie wizazankom

http://www.urbandictionary.com/defin...erm=poland&r=f

Edytowane przez kasia5558
Czas edycji: 2005-05-11 o 11:18
kasia5558 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 11:15   #24
Oliwka_
Przyczajenie

Czytając wasze odpowiedzi mam dziwne wrażenie, że sporo straciłam..Chlip :-( No cóż..hehe muszę to jakoś nadrobić Mam do was pytanko jeszcze jedno. Jak jest z ciuszkami?? Nie macie problemów z ewentualnym zwrotem przesyłki ?? I jak je kupujecie?? Na wyczucie (bo wiecie..to że mam rozmiar 38 nie znaczy że każda bluzka w takim rozmiarze bęzie na mnie dobrze leżeć) czy szukacie tego w sklepach w mieście, mierzycie i potem kupujecie?? Nie wiem..może to nie ma sensu..może w sklepach jest taniej ..Tylko że w tym moim badziewnym mieście nic nie ma !! Jest kilka fajnych sklepików..nnic poza tym...dlatego tylko zakupy przez internet mogą mnie uratować..
Oliwka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 11:39   #25
Marigold19
🦄

Jejuuuuu jakie na tej stronce Victoria's Secret są piękne buty ;( Normalnie nie mogę!!!! Czy ubranka tej firmy sprzedają w Anglii???
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 20:57   #26
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
hm, ale ceny nie wygladaja na duzo nizsze niz np w cvs. a jak jest z kosztami przesylki?
Moze i nie wygladaja na nizsze ale czasami maja wyprzedaze np kosmetykow naturalnych do ktorych nie zawsze mam dostep,np w Sephora ich nie maja Za przesylke normalnie okolo $5 ale jak sie zamowi za okreslona sume to sie przesylki nie placi, ja juz sie przyzwyczailam tam kupowac,troche tez to robie z lenistwa i wygodnictwa

Kurcze no drogie te bluzki
Stary 2005-05-11, 21:04   #27
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
rzeczywiscie podobaja ci sie te najdrozsze racja, piekne sa, te ich ciuchy powyzej 50$ zapieraja czasem dech w piersiach. na razie mnie nie stac, poki co kupuje najczesciej sztuki po 20 lub 30 dolcow. sweterki sa naprawde godne polecenia
Napewno zamowie cos z tych tanszych sweterkow bo tez mi sie podobaja
Stary 2005-05-11, 23:12   #28
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak na marginesie... alez masz avatarka svenja
zazdroszcze!
Nie zazdrosc kobieto, tylko skoluj sobie miska w grafice na googlach (wystarczy wpisac radiohead bear, znajdziesz przerozne warianty)
Stary 2005-05-11, 23:16   #29
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio dorwalam serum mityczne guerlaina za 21 dolcow
Gratuluje Moim ostatnim nabytkiem jest krem Shiseido SPF 30 za 12 Euro, nowiutki I jak tu nie kochac ebay? Toz to nawet nie pol ceny sklepowej jest! Ostatnio tez mam faze na te smieszne kosmetyki Shiseido i Kanebo dostepne tylko w Japonii, rowniez sa tanie na ebayu, a jakosc super!
Stary 2005-05-12, 10:35   #30
obca
Zadomowienie

Question Dot.: Zakupy Przez Internet

te ciuszki Victoria`s Secret są ssuper..

ale zastanawiam się - jak je kupujecie? czy zamówienie złożone na tamtej stronie dojdzie do Polski? jak wygląda w praktyce taka tranzakcja?
i co w przypadku jakichś zwrotów? :0
obca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości