|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
jak "otworzyć" oczy
Mam problem z makijażem oczu. Moje oczy są małe(kolor niebieski) i przez to wiecznie wyglądam na niewyspaną(taką przymuloną XD) i mam zmrużone oczy na każdym zdjęciu, jakbym była przepita
Maluję się czarną kredką ale to chyba jeszcze zmniejsza moje oczy, a rzęsy mam beznadziejne bo po 5 minutach od pomalowania zaczynają wyglądać tak, jakbym w ogóle ich nie malowała i wracają do normalnego ułożenia nawet jak podkręcę je zalotką, także to jeszcze bardziej pogarsza moją sytuację. Poradźcie coś
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak "otworzyć" oczy
jezeli używasz kredki, to raz, nie "dociągaj" jej do wewnętrznego kącika, zwłaszcza na dole, dwa, nie łącz kresek w zewnętrznym kąciku, bo to właśnie "zamyka" oko. no i oczywiście biała kredka na linii wodnej
może też pomóc nałożenie jasnego, perłowego cienia w wewnętrznym kąciku, to zawsze trochę powiększa i odświeża oko(też u mnie malowanie rzęs nie jest zawsze dobrym pomysłem, bo mam je proste, a przy tym cienkie, wiec tusz je obciąża i przez to opadają...)
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszym sposobem na swieze spojrzenia to oczywiscie bialy cien do powiek, lub jasny z drobinkiami etc.
Moze sprobuj zalotki do podkrecania rzes? Wtedy beda caly dzien podkrecone, jesli na takim efekcie Ci zalezy. Dlaczego nie uzywac rozswietlaczy w formie kredki lub rozswietlajacy korektor pod oczy? Jesli chcesz,moze znajdziesz cos w moim KWC albo po prostu sama znajdz swoj typ w recenzjach innych
|
|
|
|
|
#4 |
|
keep calm and contour on
|
Tylkokasia zrobila kiedys swietny makijaz ktory otwieral oczy tak jakby, poszukaj
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Tak, na ruchoma powieke jasny cien, dobrze aby w jej srodkowej czesci byl opalizujacy, perlowy. I jasna kredka na linie wodna
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.