suknia ślubna Galante z kolekcji Pronovias - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-13, 14:55   #1
Janis0
Raczkowanie

Question

suknia ślubna Galante z kolekcji Pronovias

Hej Laski
To moja druga wypowiedź na forum, więc liczę , że mnie nie olejecie i wspomożecie. Szukam Panien Młodych, które zdecydowały się na tą samą suknię ślubną co ja ( Galante z Pronovias). Wychodzę za mąż 5 czerwca 201o roku i zaczynam powoli rozglądać się za dodatkami! No i mam z tym wielki problem. Bo nie wiem jaki welon dobrać ( długi, krótki, kogut a może bez?), jaką biżuterię, bieliznę, buty, bukiet... Suknia jest w kolorze off white a więc nie jest to kolor ani biały ani ecru. Taki perłowy. W salonie kobiety strasznie mnie olały ( nie był to salon Madonna) i powiedziały jedynie tyle, żebym nie brała dodatków białych bo suknia będzie wyglądać na brudną;/
także jeśli czyta tego posta jakaś Panna Młoda, która też się zdecydowała na tą suknię to będę wdzięczna, jeśli poda mi konkretne szczegóły odnośnie dodatków, które sobie wybrała (np. biustnosz firmy.. kolor..).
Nie wiedziałam, że dobór dodatków będzie taki trudny przy tej sukience! Np. biustonosz-powinnam kupić bez ramiączek, ale te które mają je odpinane to mają za małe wycięcie miseczek i biustonosz wystaje;/). dzięki
Janis0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 14:58   #2
Janis0
Raczkowanie

Dot.: suknia ślubna Galante z kolekcji Pronovias

Edytowane przez Janis0
Czas edycji: 2010-04-10 o 21:24
Stary 2010-03-13, 15:14   #3
Janis0
Raczkowanie

acha i nie mam jeszcze halki
Stary 2010-03-13, 16:17   #4
gosica
Zadomowienie

znalazłam zdjęcie tej sukni z welonem
gosica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 16:20   #5
Janis0
Raczkowanie

dzięki gosica też ten welon widziałam i kompletnie mi nie pasuje do tej sukienki. Robi się za dużo tych falbanek poza tym kosztuje "tylko" 1500 zł
Stary 2010-03-15, 22:42   #6
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Janis0 Pokaż wiadomość
dzięki gosica też ten welon widziałam i kompletnie mi nie pasuje do tej sukienki. Robi się za dużo tych falbanek poza tym kosztuje "tylko" 1500 zł
mierzyłam tę suknię, wg mnei nie pasuje do niej żaden welon. I faktycznie dodatki będa powodowały, że będzi ewygladała na brudna, bo jest z jakiegos jedwabiu czy tam tiulu przez co nie jest snieznobiała, tylko światło sie na niej strasznie załamuje a nie odbija. Zostaw ja taką jaka jest, i tak dużo sie dzieje z tymi falbanami i na prawde nie ma co przesadzać, wóz albo przewóz - albo będziesz wyglądac ślicznie, bo suknia sama się obroni albo jak choinka ze zwisającym tu welonem, tam kwiatkiem pod biustem a dole z falbankami.
Stary 2010-03-16, 02:02   #7
Janis0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
mierzyłam tę suknię, wg mnei nie pasuje do niej żaden welon. I faktycznie dodatki będa powodowały, że będzi ewygladała na brudna, bo jest z jakiegos jedwabiu czy tam tiulu przez co nie jest snieznobiała, tylko światło sie na niej strasznie załamuje a nie odbija. Zostaw ja taką jaka jest, i tak dużo sie dzieje z tymi falbanami i na prawde nie ma co przesadzać, wóz albo przewóz - albo będziesz wyglądac ślicznie, bo suknia sama się obroni albo jak choinka ze zwisającym tu welonem, tam kwiatkiem pod biustem a dole z falbankami.

wiem, że słusznie mówisz, ale nie wyobrażam sobie sukni ślubnej bez welonu;/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 09:04   #8
ultraradiola
Wtajemniczenie

a może po prostu delikatna mgiełka bez żadnych obszyć ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 10:49   #9
alisssss
Raczkowanie

Janiso ja też przymierzałam tę suknie. Osobiście denerwował mnie kwiat pod biustem i myślałam aby się go pozbyć. Jeśli chodzi o dodatki to ja myślałam o kwiatku we włosy i do tego doczepionym welonie mgiełce. Zawsze później na weselu możesz zdjąć welon i zostaje Ci kwiat Biżuterie bym wybrała raczej skromną bo suknia jest dość efektowna. Powodzenia.
Stary 2010-03-16, 11:34   #10
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Sliczna suknia. Ja bym dala welon dlugi- mgielke bez zanych obszyc. Ten podany na zdjeciu robi efekt, ze tych koronek jest za duzo.

Stanika musisz poszukac, bo sa takie do sukni z duzym dekoldem, tylko musisz zobaczyc czy dasz rade go zalozyc bez ramiaczek, ale powinno byc ok. Dobrym rozwiazaniem moze byc tzw. biustonosz silikonowy, czyli takie przylepiane miseczki, ale mysle ze stanik tez spokojnie znajdziesz tylko szukaj w dobrych sklepach.

Fruzurka pasuje i upiety kok ale tez asymetryczna, jezeli chcesz miec troszke rozpuszczone.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:06
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 19:10   #11
Janis0
Raczkowanie

dzięki dziewczyny myślę, że welon mgiełka to najlepsze rozwiązanie, teraz tylko pytanie czy 1 czy 2 warstwowy a co do biustonosza to naprawdę nie jest łatwo! Jak jest przystosowany do dużych dekoldów to ramiączka się nie odpinają! ale znalazłam na necie coś chyba odpowiedniego -firmy Róża, typ Carmen także jadę jutro oglądać

Alisssss ja ten kwiat kocham i w życiu się go nie pozbędę, ale musze przyznać, że o kwiecie we włosach też myślałam (na wesele)pozdrawiam
Stary 2010-03-17, 06:27   #12
ultraradiola
Wtajemniczenie

wydaje mi się lepszy jednowarstwowy welon bo twoja sukienka i tak jest już pięknie odstrojona a nie myślałaś na sylikonowymi wkładkami super się je nosi i by ci nic nie przeszkadzało pod suknią

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 09:00   #13
alisssss
Raczkowanie

Jak suknia przyjdzie to możesz poprosić o doszycie takich miseczek usztywniających i podnoszących biust wewnątrz sukni. Wtedy odpada problem biustonosza, tego ze gdzies będzie wystawał, uwierał, opadał etc. Ja jestem za pojedynczą mgiełką
A co do kwiatka... mi poprostu nei pasował... ale ja mam jasną urodę, niezbyt wyrazistą i do hiszpanki mi daleko dlatego miałam wrażenie ze mnie przytłacza. Możliwe że to fobia
A zdjęcie w sukni masz?
Stary 2010-03-18, 11:14   #14
Janis0
Raczkowanie

hej
zdjęcia w sukni nie mam, ale ja akurat jestem brunetka i mam typ urody Hiszpanki iec suknia mi strasznie pasuje
pojedyncza mgielka to chyba faktycznie najlepsze rozwiazanie wkladek sikikonowych nie lubie, a wszycie samych miseczek to chyba w moicm przypadku za malo bo jestem plaska, wiec myslalam, ze wszyje i biustnosz i wkladki;d
Stary 2010-03-19, 09:59   #15
Aga_25
Przyczajenie

Hej,

Ja mam ślub 26.06.2010r i też będę miała tą sukienkę.

Największy problem mam z doborem kwiatów. Nie wiem jaki rodzaj, kolor, wielkośc bukietu. Może macie jakieś propozycje.

Co do welonu to też jestem za mgiełką
Aga_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 16:56   #16
Janis0
Raczkowanie

hej ja biorę do tej sukni kantadeski w kolorze brudnego rózu! same kwiaty bez zielenizny, bez perelek itp. same kwiaty!! a welon bierzesz jedno czy dwu wartstowy?długi??
Stary 2010-03-22, 07:54   #17
Aga_25
Przyczajenie

Właśnie nie jestem pewna, bo z jednej strony chciałabym dwuwarstwowy, ale dziewczyna która będzie mnie czesać mówi że może być za ciężki (jak będzie przypinany nad upięciem) i poleca jedno.

Z kwiatami cały czas, nie mogę się zdecydować Myślałam o takich np:
Stary 2010-03-22, 18:00   #18
anjulkaa
Raczkowanie

dziewczyny ma któraś z Was zdjęcie w tej sukni? jestem ciekawa jak wygląda "na żywo" a nie na modelce... kwiat pod biustem jest fajny - dodaje jej oryginalności
anjulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 18:27   #19
gosica
Zadomowienie

znalazlam na necie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 18:38   #20
anjulkaa
Raczkowanie

sukienka jest ciekawa - zastanawiam się czy wygodna, bo wygląda jakby mogła krępować trochę ruchy... no i trzeba mieć do niej niezłą figurkę
anjulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 19:59   #21
Janis0
Raczkowanie

hej a oto moje propozycje bukietów:

Edytowane przez Janis0
Czas edycji: 2010-04-10 o 21:26
Stary 2010-03-22, 20:05   #22
Janis0
Raczkowanie

tylko, że te kantadeski w kolorze brudnego rózu

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

acha, co do welonu zdecydowałam się na 2 warstwowy (taki jak na zdjęciu w oryginale) tylko bez tych falban. Kupiłam 4,5 m tiulujest delikatny i pięknie się układazamierzam mieć go tylko na ślub a na wesele może jakiś kwiat;>?
teraz przyszedł czas szukania butów;p
osobiście uważam, że sukienka wygląda w realu tak samo jak na zdjęciu i uwierzcie mi wcale nie trzeba mieć idealnej figury pozdrawiam
Stary 2010-03-22, 20:15   #23
gosica
Zadomowienie

jak będziesz miała zdjęcie z przymiarki to koniecznie wklej
Stary 2010-03-22, 21:44   #24
Janis0
Raczkowanie

hm, suknie mam już w domu, a zdjęć w niej nie robiłam sobie więc chyba wkleję dopiero po ślubie;p

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

myślicie, że do tej sukni pasują kolorowe buty? brudny róż? czy będzie już tego za dużo??
Stary 2010-03-22, 22:28   #25
gosica
Zadomowienie

według mnie do każdej sukni pasuje kolorowe obuwie wszystko zależy od osoby
Stary 2010-03-29, 19:31   #26
charma
Przyczajenie

Witam
Ja też będę miała suknię Pronovias Galante na swoim ślubie 6 czerwca 2010.
Też jestem na etapie szukania dodatków i myślałam że będzie to łatwiejsze. Jeżeli chodzi o welon to zrezygnowałam i wymyśliłam sobie kwiat we włosach z woalką z dużymi oczkami ale nie wiem jak to będzie w całości. A buty myślę że tu nie będą grały bardzo istotnej roli (suknia jest dość obszerna i długa na dole więc będzie je widać przy ewentualnych oczepinach). A co myślicie o biżuterii do tej sukni?
charma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 20:29   #27
Janis0
Raczkowanie

hej!
ja stawiam na delikatne kolczyki (takie jak ma modelka), czyli cyrkonię bez jakiś ozdób. myslę o branzoletce tez z cyrkoni, ale jeszcze się waham
też myślałam o woalce z kwiatem na wesele, ale wydaje mi się że to nie będzie pasować, także na ślub biorę długi 2 warstwowy welon(mgiełka, upięty nad kokiem) a na wesele może sam kwiat?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 20:15   #28
ankaw1986
Przyczajenie

hej Dziewczyny
ja tez baaardzo zastanawiam sie nad ta suknia, mam slub 11.09. jeszcze nie przymierzalam ale wybieram sie do gdanska na przymiarke. obawiam sie, ze moge byc troche za niska do niej, bo mam ok 168 cm wzrostu, doliczyc obcas to troche wiecej ale jestem w tej sukni zakochana
ankaw1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-30, 20:26   #29
Janis0
Raczkowanie

hej! ja mam 169 cm i mierzyłam sukienkę przy obcasie ok 7 cm i ładnie (tak nieskromnie) w niej wyglądam;p mimo niskiego wzrostua suknia jest super
Stary 2010-04-01, 12:25   #30
zamrarzara
Przyczajenie

witam,
ja również zamówiłam tę suknię, (ślub 2.10.2010). Suknia naprawde wygląda jak na zdjęciach. dla mnie jest przepiekna. Rowniez mam 168 i ze wszystkich ktore przymierzalam ta jest najlepsza. co do welonu tez ni jestem przekonana. co prawda przymierzalam dluga mgielke ale jakos wydaje mi sie ze ona nie pasuje do tej sukni. powoli zaczynam tez szukac dodatkow. jakbyscie mialy jakies propozycje butów i kwiatów podzielcie sie prosze.
zamrarzara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości