![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy!! MONACHIU!!; jest tutaj ktos z tego miasta, potrzebuje pomocy.![]() ![]() Jestem obecnie od 3 dni w Monachium ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy!! MONACHIU!!; jest tutaj ktos z tego miasta, potrzebuje pomocy.
MeRaJa co jak co ale tam na pewno nie jestes jedyna Polka
![]() ![]() Monachium to przepiekne miasto ale przy tym olbrzymie i trzeba sie z nim oswoic ![]() ![]() wiec jak bedzie ladna pogoda to wyrusz na podboj miasta ![]() mozesz na onecie... na czacie w poloju Deutschland popatrzec czy sa jakies dziewczyny z Monachium... ja po przyjerzdzie do Niemiec czesto tam zagladalam... poznalam tam wiele sympatycznych osob ![]() mozesz sobie poszukac kursu jezykowego VHS, o tym tez sporo pisalysmy tu na forum... tam tez mozna spotkac osoby z Polski... i z wielu innych krajow... calkiem milo mozna tam spedzic czas... a zawsze mozemy porozmawiac tutaj to tez moze troche pomoze ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzieki za pomoc Desti , jestes kochana, podnioslas mnie na duchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dobra widze ze moje wypocinynie sa tutaj przydatne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i mam nadzieje, ze wycieczka do miasta sie udala... uwielbiam monachijski deptak... z przepieknym ratuszem... no i ta ilosc sklepow ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dobra rada na wszystkie miasta swiata :dobra mapa,slownik,telefon ,pieniadze i w świat na caly dzien
![]() mnostwo przygod,mnostwo swietnych ludzi no i potem znasz miasto jak wlasna kieszen ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez naughty18 Czas edycji: 2008-01-19 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a Polakow jest niemalo ![]() sklepow jest duzo takich jak w Polsce..New Yorker, Orsay itd ale ta ilosc ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wlasnie... z takim wielkim miastem, nowym dla nas... trzeba sie oswoic... ale ono nie gryzie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
hehehe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Naughty18
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez naughty18 Czas edycji: 2008-03-21 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z akcentem to chyba zadna z nas nie mowi ![]() ![]() ![]() ![]() a jak poszukasz po ksiegarniach to i slownik znajdziesz ![]() poczytaj sobie nasz temat na emigrantkach dotyczacy nauki jezyka... tam znajdziesz duzo wskazowek jak sie z niemieckim osluchac ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
hehe, niom tak
![]() ![]() ![]() Fajnie byloby siespotkac z Polka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
No pewnie ze czytam Desti
![]() ![]() ![]() Jutro musze odebracpewne dzieciaki z przedszkola ![]() ![]() ![]() ![]() Mam prosbe... podeslemi ktoras mila Pani ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
MeRaJa pamietaj nie przejmuj sie tylko mow
![]() ![]() ![]() tu masz link do VHS München ----> http://www.mvhs.de/ najlepiej tam zadzwonic i sie dowiedzic... mozliwe, ze maja tez letnie kursy... ale na pewno w Monachium jest duzo innych kursow... mozesz sobie w www.google.de wpisac " deutsch als fremdsprache München " i wyskoczy Ci ogromna ilosc linkow ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez naughty18 Czas edycji: 2008-03-21 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() naughty18 ja zdawalam niemeicki polski i biologie... z wynikow zadowolona jestem... musze teraaz sobie rok odpusci zebi sie neimca nauczyc i chce studiowac tutaj...a Ty??? jakie masz plany???? desti a tak wogole to Ty w Monachium mieszkasz ????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
MeRaJa ja za rok mam mature i zamierzam tak jak ty zdawac niemiecki polski i biologie a po maturze zrobic sobie rok wolnego i wyjechac uczyc sie niemieckiego w programie au pair a pozniej moze mi sie uda studiowac za granica
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
MeRaJA ... do Monachium mam jakies 130 km... ale ostatnio bylam tam ponad tydzien temu... zalatwialam nowy paszport w konsulacie... a w listopadzie bede nastepny raz bo musze ten paszport osobiscie odebrac...
![]() a tak przy okazji kursu... warto sie dowiedziec bo jest mozliwosc, ze za kurs panstwo zwraca pieniazki... co przy takim intensywnym codziennym sie oplaca bo czesto sa to dosc wysokie kwoty...
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Paulina1988, niom nawet podobnete nasze plany zyciowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() desti, fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
..heh...zapomnialam ...desti... mam pytanko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dorwe ta kolezanke to sie jej spytam... z tym, ze to kilka dni potrwa bo oni teraz na urlopie w pl sa ![]() doczytalam sie, ze chcesz tu studiowac... to taki intensywny codzienny kurs bylby dla Ciebie najlepszy... z tego co pamietam zanim przyjma na studia trzeba sie wykazac jezykiem...
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej MeRaJa!
Mieszkam juz dosc dlugi czas w Monachium (jest to piekne miasto).Na poczatku tez niewiedzialam co mam tu robic mialam tak jak ty balam sie wszystkiego i wszystkich czulam sie jak w klatce ,( pol dnia czekalam na meza i wtedy wypad gdzies ![]() ![]() Cieplo pozdrawiam
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witaaaaaam ponownie
![]() ![]() Witam Cie Ari ![]() ![]() ![]() ![]() ahh..nawet nie wiem co napisc...zle mi tutaj jest poprostu ... na kurs nei chodze zaden... z pieniadzkami coraz gorzej wiec jak narazie moje plany poszly w niepamiec... pracy malutko...nic nie moge znales...oglosilam sie juz na wielu stronkach ... sprzatalm u kilku osob ale wszystko sie jakos rozmylo. Siedze sobie sama calymi dniam w mieszkaniu i tak mysle co by tuzrobic zeby cos sie poprawilo ...prawie same zle doswiadczenia ...zarowno w niemcami jak i z polakami tutaj ... sama nei wiem co mam tym myslec...heh nie bede sie wiecej uzalac nad soba ![]() pozdrawiam wszystkoch serdecznie ![]() ![]() Trzymajcie sie cieplutko, papapa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
hej,
ja wlasnie koncze studia (poza Monachium) ale od marca planuje sie juz tam na stale tam przeniesc. Co roku spedzam tam wakacje, tzn. 2-3 miesiace pracuje aby dorobic na studia ![]() Czy tak czy tak jesli jestes osoba mloda i lubiaca zabawe, a pragnaca poznac innych mlodych Polakow, to proponuje Ci sie wybrac w okolice skupiajace (nie tylko ale rowniez) polskich studentow. Sa to knajpy, dyskoteki itp. Np. Studentenstadt badz Olympiazentrum. W lecie przezywaja one oblezenie. A teraz? Wiem,ze jest jeszcze polska dyskoteka (nie wiem chwilowo jak sie nazywa,bo tam nie bylam) oraz Kosciol, gdzie odbywaja sie msze w jezyku polskim. Zawsze to cos, prawda? Jesli Ci zalezy moge sie dowiedziec o dokladniejsze namiary. Choc mi sie jakos wydaje,ze na kazdym kroku slychac jezyk polski i zawsze mozna z kims zagadac, bez wzgledu na to gdzie jestes..czy to w sklepie czy to w metrze.... Ale moze to juz zludzenie hihih Nosek do gory!!! ![]() Pozdrawiam
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ja tez planuje od maja zamieszkac w Monachium.Przyjezdzam tu do chłopaka(od maja-maz),mam duzo obaw z tym przyjazdem.Jezyk znam słabo,zero znajomych........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
hehe no nie znalazlam swoj post tu z 2006 roku
![]() ![]() ![]() dziewczyny mam pytanie czy tu jest jakies zycie nocne kluby dyskozteki<<<<<<ß mam wrazenie ze mieszkaja tu tylko rodzinki i turysci czy sa tu jakies kluby studenckie no wiecie jakies zycie nocne mlodzi ludzie? cos takiego jak w krk?
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chcialabym tam wrocic ale to chyba nie mozliwe.. Kluby nocne-polecam KulturFabrik, choc wiele osob narzeka ze komercyjne, ze tlumy, ze ... Ale mysle ze wlasnie o to chodzi gdy chcesz sie bawic na miescie. Jedziesz tam S-bahnem i U-bahnem(o ile dobrze pamietam) w kierunku Ostbanhof, wysiadasz wlasnie na tej stacji, a pozniej poprostu podazasz za znakami i/lub tlumem-jesli to weekend. Ogromny plac z masa klubow, tematycznych, zwiazanych z dana narodowoscia lub rodzajem muzyki. Masz Kalinke-rosyjska, ale sa i Polacy, Klub z salsa, muzyka rnb, techno, trans, slynny Americanos z muzyka do tanczenia-slowem kazdy znajdzie ulubione miejsce. Mozesz tez zjesc cos ![]() ![]() Aha, bardzo tez lubilam kawiarenki przy Munchen Freicheit-chyba dobrze to pisze, tak na startera przed imprezka. Ew. greckie kluby, bardzo fajna muzyka i ciekawi ludzie.. Jesli jakos pomoglam to super ![]() Pozdrawiam Cie cieplo i pisz czasem jak Ci sie zyje tam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
o slicznie dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() tak sie sklada z w sobote okolo 24 przechodzilam przez to miejsce gdzie jest tak duzo dyskotek bo za nim byl zaparkowany samochod ![]() no a na starym miescie jest cos?? ( caly czas mam w glowie krakow noca konkretnie stare miasto - uwielbiam krakow ![]() o fajnie ze sa tematychne te kluby zawsze chcialam isc do takiego kubanskiego hiszpanskiego lub cos takiego ![]() jesli mozesz to napisz mi cos jeszcze o tym miescie ![]() ![]() ja mieszkam 20 min s bahnem od Monachium
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.