|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kuferek z kosmetykami Tchibo
Witam.
Chciałabym zapytać się czy któraś z Was jest posiadaczką profesjonalnego kuferka z kosmetykami do makijażu sprzedawanego w sklepie Tchibo? Zastanawiam się nad jego kupnem, lecz nie jestem pewna co do jakości, a niestety nie mogłam nigdzie znaleźć opinii na jego temat. Opis: Profesjonalny kuferek z kosmetykami 149,00 zł 60 cieni do powiek, 4 róże, 4 pomadki do ust, 4 lakiery do paznokci, 1 niebieski i 1 czarny tusz do rzęs, 1 kredka do oczu kajal, 1 konturówka do ust, 6 dwustronnych aplikatorów, 1 pędzelek do nakładania cieni, 1 pędzel do różu i 1 grzebyczek do rzęs Kuferek stylizowany na wysokogatunkowe aluminium Chyba, że możecie polecić mi coś innego w podobnej cenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kuferek z kosmetykami Tchibo
Takie kuferki/palety są bez sensu.
Lepiej powoli kompletować sobie zestaw znanymi i sprawdzonymi markami, np inglotem. Ale fakt- paleta wychodzi taniej. Tylko kiedy ty to wszystko zużyjesz? ![]() Podobne palety ma Sephora: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-makijazu.html
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Posiadam jedną z palet z Sephora, lecz mniejszą wersję do własnego użytku.
Jednak taki kuferek z kompletem kosmetyków przydałby mi się do wykonywania makijażu na modelkach. Nie mam czasu na powolne kompletowanie zestawów, dlatego wolałabym zakupić gotowca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie kupisz dobrego gotowca, a już na pewno nie za 150 zł.
Z tego co wiem Kryolan ma wyposażony kufer w ofercie ale jego cena podawana jest w tysiącach (zdaje się jakieś 5-6tys. zł). Jeśli chcesz malować modelki to potrzebujesz sprawdzonych kosmetyków. A skoro chcesz się do tego zabrać to chyba masz jakieś sprawdzone produkty? Masz tu ponad 70 produktów za 150zł, do tego ileś aplikatorów i sam kuferek. Naprawdę chcesz ryzykować nakładając na kogoś innego produkt, który kosztuje mniej więcej złotówkę za sztukę na rynku? Nawet nie chcę myśleć co jest w tych cieniach i szminkach. Jak na gotowca jest też zdecydowanie ubogi. Do tego potrzebne są jeszcze podkłady, bazy, korektory, bronzery, eyelinery, kredki do oczu, kredki do ust, pudry i mnóstwo innych produktów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zdaję sobie sprawę, że do malowania modelek potrzebne jest więcej różnego rodzaju produktów. Jednak chciałabym na początek stworzyć "bazę" dzięki której byłabym w stanie pomalować modelkę do sesji foto. Wiadomo, że z upływem czasu kompletowałabym inne kosmetyki.
Co do kuferka Tchibo zauważyłam go wczoraj w sklepie i wizualnie bardzo fajnie wyglądał. Chociaż faktycznie zastanawiałam się nad jakością tych kosmetyków, dlatego proszę Was o opinię. Na dniach wybiorę się do Sephora i sprawdzę tam dostępność palet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.