|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Projekt - POMOCY
Witam wszystkie szczęśliwe mamusie
![]() Jestem studentką wzornictwa i potrzebuję Waszej pomocy w jednym z moich projektów tego semestru. Otóż, tworzę projekt pojemnika na 2gie śniadanie dla dziecka chodzącego do podstawówki (7-12 lat). I tu pada moje pytanie: Co dziecko w tym wieku powinno jeść na drugie śniadanie? Chętnie wysłucham także wszelkich uwag na temat pojemników na śniadanie waszych dzieci Każda pomoc jest dla mnie bardzo cenna, ponieważ staram się podejść do zadania bardzo "profesjonalnie" ![]() z góry serdecznie dziękuję ![]() P.S. stanie się coś jak ten wątek umieszczę także w forum 'Dietetyka'? :P
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Projekt - POMOCY
Kanapkę np. Z szynką, serem żóltym, sałatą zieloną. Napewno owoc jakiś, i w termosie herbata.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Nigdy się nie spotkałam, żeby ktokolwiek z klasy zarówno w podstawówce, gimnazjum jak i liceum przynosił z domu termos z herbatą Kupowało się raczej soczki, albo z automatu kawę bądź czekoladę (to już w LO)...Ale tak jak koleżanka wspomniała- na pewno jakiś owoc (jabłko, banan) i kanapki
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje dziecku lat 10 kanapkę z serem ,wędliną ogórek/papryka.
Zdarza sie i chleb z nutella -tak wiem wredna matka ![]() Do tego owoc :jabłko/gruszka,banan,winogrona w sezonie i truskawki. Do picia ma sok z wodą lub wodę z cytryną. Zdarza sie ,że daje 5 zł na drożdzówkę czy inny słodki smakołyk. Niestety często kanapka wraca do domu nie ruszona
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedź
wezmę wasze uwagi pod uwagę
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja szału pewnie nie zrobię, bo mój synek (8 lat) też na drugie dostaje kanapkę + woda mineralna w bidonie.
![]() Do niedawna dawałam mu dodatkowo owoc, ale po kilku "wypadkach" zrezygnowałam. Moje dziecię uwielbia (niestety) tylko miękkie owoce (banany, truskawki, winogrona i.t.p.) i często zdarzało się tak, że części np. banana przynosił między stronami książek zpowrotem do domu... ![]() Zawsze w takich sytuacjach marzyło mi się, żeby ktoś wymyślił i zaprojektował śniadaniówkę z osobną przegródką na owoce, lub warzywa do szkoły! ![]() Powodzenia w projekcie!
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie poszukuję nowego pojemnika na kanapki, bo kupiłam na allegro za mały i mi się tam prawie nic nie mieści.
Moje dziecko przebywa w szkole 4,5 godziny. Na ten czas dostaje kanapkę (czasem z serem, czasem z nutellą, czasem z wędliną) plus np. dwie krówki lub batonik musli, banan itp. Fajnie by było, gdyby mu się to razem mieściło, jednak do naszej śniadaniówki np. banan nie wejdzie :/ Oprócz tego dostaje butelkę z wodą smakową Na początku miał bidon, ale zaczął przeciekać, więc też szukamy jakiegoś lepszego.Co do termosów, to u nas dzieci noszą, zwłaszcza zimą. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i czy to jest zdrowe dla dziecka? ...hmmm. Dobre nawyki żywieniowe to podstawa. Nie wspomnę już o jakości tej kawy z automatu... A do termosu można rownież dać sok własnej roboty. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez widziałam w szkole u mojej córki dzieci z termosami.
Ja daję zwykle 2-3 kromki w pudełku na z ywnosc, kupionym w pepco, nie wiem, jak to sie tam zwie. zmieszcza sie do tego te kanapki i do tego daję marchewkę obrana, czasami winogrona, czasami dorzuce kostki 2-3 czekolady. Osobno daje jabłko do woreczka, bo juz sie nie zmiesci do pudełka. Picie dostaje zwykle w opakowaniu po jupiku - herbatę owocowa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

Nigdy się nie spotkałam, żeby ktokolwiek z klasy zarówno w podstawówce, gimnazjum jak i liceum przynosił z domu termos z herbatą
Kupowało się raczej soczki, albo z automatu kawę bądź czekoladę (to już w LO)...