|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() rada-co ze sobą zrobic? jaki typ?
nie mam juz pomyslu,
kiedys testowalam ciemne brazy na głowie, ale podobno zbyt blado wygladalam, choc wg mnie nie az tak bardzo, kiedy podkreslalam brwi i rzesy i bylabym opalona to byloby wg mnie dobrze, ale to byla zima wiec wygladalam rzeczywiscie blado teraz rzucilam sie na blond,tylko mysle o bardziej chłodnym odcieniu.. nie wiem tez czy zapuszczac włosy i do jakiej fryzury dązyc... zalaczone zdjecia sa zrobione w dziennym wiosennym swietle sama z siebie dobrze sie czuje w czerni, bieli-mlecznej, jasnym niebieskim, rozu, granacie chłodnym źle zaś w ciemno-zielonym i brązach-cielistych i odpowiedz an standarowy zestwa pytan ![]() 1.Jak sie opalasz-szybko czy cięzko(najpierw na czerwono bądź rózowo). Odcień opalenizny jest ciepły-złotawo-brżoawy czy raczej taki lekko przykurzony,szaro-beżowy? -opalam się średnio szybko, najpierw lekko zaróżowiona skóra, potem kolor sie robi bardziej złoty-troche ciemno beżowy raczej cieply, ale nie opalam się na sniado-czekoladowo ----------------------------------------------------------- 2.Kolor oczu-ciemne,jasne...czy tęczówki mają ciemniejsza obwódkę,czy kolor ich jest czysty ,a moze mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? -kolor oczu:zielony, kiedyś bardziej wpadał w bursztynowy lekko, teraz zrobił sie chłodniejszy, taki militarny, kolor nieczysty, są plamki wokol teczowki jest ciemniejsza obwodka, -oprawa oczu: brwi raczej średnie-ani jasne ani ciemne,hmm.. moze ciemnawe ale rzadkie i dlatego wydają sie jasniejsze niz są, jak przyciemniam wydają mi sie zbyt wyraziste rzęsy: nie czarne, takie popielato-szare,ciemne raczej ----------------------------------------------------------- 3.Piegi-jesli występują,to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? -piegów nie mam, pojedyncze znamiona ----------------------------------------------------------- 4.Cera-jaki ma odcień twoja skóra?Ciepły brzoskwiniowy ,oliwkowy,złotawy czy jasny,chłodny wpadajacy w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz,to na jaki kolor-czerwony czy różowy? -cera raczej jasna,ale kolor złotawy, rumienie sie raczej na rozowo mam chlodny ocien ust, taki przygaszony ciemny roż kiedy jestem nie opalnoa to taka raczej rozowawa, chłodna jest ----------------------------------------------------------- 5.naturalny kolor włosów-ciemny ,jasny.Jaki odcień?czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie,bardziej popielate? -wlosy naturalne mam takie mysie, popielate, bardzo ciemny blond, szatynowaty, tak zszarzały farbowałam na bardzo ciemny czekoladowy braz- podobno wygladalam blado, ale wg mnie wyraziscie -teraz rozjasnilam i nie wiem co dalej... ![]() bo taki zóltawy blond mi nie odpowiada do konca... Edytowane przez ja_81 Czas edycji: 2005-05-18 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: rada-co ze sobą zrobic? jaki typ?
Hmmm dobrze, że odpowiedziałaś od razu na te pytania.
![]() Nie jestem pewna czy dobrze oceniasz to czy cos jest w Tobie cepłe albo chłodne. Bo tu zynikają jakies sprzeczności, skóra nieopalona chłodna, a opalona ciepła? Chłodne usta do ciepłej cery? Jaki kolor mają te znamiona? Czy to taki wyraźnie ciepły brąz, czy raczej chłodny?? Z kolorów które podałąś jako "swoje" wynikałoby, żeś lato albo nawet zima (granat) ale na zimę jesteś za delikatna chyba. Moim zdaniem ten kolor włosów w ogóle do Ciebie nie pasuje. Bardzo ciemny brąz też nie za bardzo. Może doś takiego? (chodzi mi o kolor) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Acha, na pierwszy rzut oka wyglądasz mi na wiosnę, ale to absolutnie nic pewnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
musiałam przeprowadzic weryfikacje kolorów i podział na te które lubię
i na te w których moja twarz się ożywia a niekoniecznie je lubię ![]() i tak kolory: naturalnej bieli wełny,mleczny ,ecru, słoneczny żółty, ciemnobordowy: dobrze cielisty, jasny brąz, niebiesko-turkusowy, jasny pastelowy roz: średnio błękitny w odcieniu nieba, śnieżnej bieli, granat: gorzej wydaje mi sie terz ze moja cera jest taka zółtawo-złocista, raczej cieply odcien, usta sama juz nie wiem ![]() a te pieprzyki to takie rudo-brązowe, duzo takich jasniejszych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a i jeszcze pytanie,
wlasnie zanim napisalam myslalam o powrocie do troche ciemniejszego koloru, a ten w załącznikach ma jekies odpowiedniki wsrod dostępnych farb? to jest jakiś jasny brąz, złocisty moze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.