ciuchy ciążowe-głęboki kryzys - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-04-11, 08:13   #1
marciszonek
Raczkowanie

GG do marciszonek

ciuchy ciążowe-głęboki kryzys

czy któraś z Was wie może, gdzie w Poznaniu można taniutko kupić cosik ciążowego? spodnie by mi się przydały, nie mam w ogóle kaski, mogą być używane. potrzebuję je na 3 miesiące, jestem już w 6 miesiącu i dopiero teraz szukam czegoś, wcześniej raczej nie potzrebowałam. dziękuję z góry za rady!
marciszonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-11, 11:28   #2
marciszonek
Raczkowanie

GG do marciszonek
Re: ciuchy ciążowe-głęboki kryzys

kurde, kobitki z Poznania! żadna nie była w ciąży i nie szukała ciuszków ciążowych jak najtańszych?
Stary 2005-04-11, 13:12   #3
joda
Raczkowanie

Nie jestem z Poznania, niewiele Ci pewnie pomogę, ale tez jestem w 6 mies. i wiem, że trudno jest znaleźć fajne i niedrogie ciuchy ciążowe.
Moje pierwsze ciążowe sztruksy uszyła mi krawcowa. Kupiłam materiał i w ciągu tygodnia były gotowe.
Czasem w lumpeksach można też coś znaleźć. Jeśli brzuszek nie jest bardzo duzy, wystarczą spodnie po prostu większe o rozmiar lub dwa.

A swoją drogą - wpadłam jednego razu do sklepu dla ciężarówek w moim mieście i poczułam się jak w głębokim peerelu - wszystko szare, czarne, brązowe, granatowe i szaro-czarne albo czarno-brązowe. Obłęd! Rozmiary wielgaśne, jakby nie można było sprowadzić ciążowych e-S-ek. Po prostu brzydkie, smutne ubrania, jak na żałobę a nie ciążę.
joda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-11, 13:37   #4
marciszonek
Raczkowanie

GG do marciszonek

ile kosztowało Cię uszycie takich spodni? materiał+szycie?
jeśli chodzi o sklepy ciążowe, to miałam identyczne odczucia, poszłam do niby najlepszego salonu z odzieżą ciążową w Poznaniu i też wszystko było szare bure i po prostu wstrętne. a do tego nieprawdopodobnie drogie. spodnie potrafiły kosztować nawet 400 zł. ponoć lepsze, bo z "importu", hehe.
po sklepach z uzywana odzieza chodze czesto, ale spodnie sa albo za wielkie (ogromne czasami!!! dokładnie tak jak napisałaś: "Obłęd! Rozmiary wielgaśne, jakby na nie można było sprowadzić ciążowych e-S-ek") albo za krotkie. no, wiem ze w "ciuchach" nie ma rozmiarów, ale w normalnych sklepach tez tych rozmiarow nie ma sporo. w kazdym razie bede szukac, lato sie zbliza, w czyms chodzić muszę.

papa!!
Stary 2005-04-11, 14:16   #5
WioletaM
Zakorzenienie

Ja mam do sprzedania bluzkę i sukienkę. Jeśli jesteś zainteresowana, to prześlę Ci fotki na @.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-11, 14:39   #6
marciszonek
Raczkowanie

GG do marciszonek

bardzo chetnie, jesli to dla Ciebie nie jest problem. co prawda sukienke mam, wolalabym spodnie, ale moze sie skusze, kto wie.

p.s. tylko nie wiem, kiedy dane mi bedzie znowu siedziec na necie, ale odpowiem tak szybko jak to mozliwe!!
Stary 2005-04-11, 16:55   #7
joda
Raczkowanie

Półtora metra sztruksu - 42zł; uszycie 40zł.
Pozdrawiam
joda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-12, 00:23   #8
WioletaM
Zakorzenienie

przesłałam Ci fotki na @
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-27, 20:54   #9
Agna_Iolanthe
Raczkowanie

Mam ciążowe dżinsy biodrówki, nogawka prosta, kolor indygo (klasyczny ciemny dżins) z H&M Mama, rozmiar 40, z regulacją w pasie. Chętnie odstąpię za tyle, ile sama uważasz. Pozdrawiam.
Agna_Iolanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-30, 19:29   #10
Spook
Raczkowanie

Dot.: ciuchy ciążowe-głęboki kryzys

Witaj. Od niecałego m-ca jestem szczęsliwa mama drugiego mojego dzidziusia.Szkoda,ze tak pózno zobaczyła Twój post-wyzbyłam sie naprawdę swietnych ciuszków ciazowych.Zostały mi spodnie dresowowe-bojówkowe-nosiłam chyba z miesiąc.Powinnam mieć jakies koszule.Jak chcesz-daj znac-wyslę do Ciebie.Ja więcej dzieciatek nie planuję
Powodzenia
Kasia
Spook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-01, 03:41   #11
sistar
Gość

Dot.: Re: ciuchy ciążowe-głęboki kryzys

Witaj mam kilka ciazowych ciuszkow, ale raczej na 1 polowe ciazy, tak na 6-sty miesiac (i wiecej) pasowalyby ogrodniczki z bezowego dzinsu firmy Mama, rozmiar S. Maja dlugie nogawki, ale mozna je obciac. Jesli w ogole jestes zainteresowana, moge je pomierzyc i zrobic zdjecie. Jestem z W-wy.
Co do sklepow, swego czasu przezywalam to samo wszystko jakies takie babowate, a jak ladne to znowu drogie jak cholera. Ostatnio widzialam kilka kobiet w ciazy wygladajacych przeslicznie - fajne kolorowe sportowe ciuszki. Az milo bylo popatrzec
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 13:58   #12
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Też mam z tym problem, może już nie chodzi o kaskę, bo jakoś by się znalazła, ale o te niesamowite tandety oferowane w sklepie. Jestem w piątym miesiącu i zrobiłam tak... noszę spodnie biodróweczki, bo brzuszek mam taki nieduży i wogóle jakoś tylko on mi rośnie, więc nawet jeszcze nie zmieniłam rozmiaru (noszę 34). Do tego mam pare spodni dresowych, takich do biegania w domu. Jak przymierzyłam sukienkę w sklepie... o matko!! Nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko, wiedząc, ze w czymś takim przyjdzie mi chodzic. Na razie omijam sklepy dla przyszłych mam szerokim łukiem, ale wiem, że niebawem brzuszek urośnie bardziej, a wtedy... nie wiem...
Pomyslałam sobie, ze umieszczę taki wątek na forum "Zrób to sama" tam jest mnóstwo pomysłowych dziewczyn, może ona nam coś pomogą?
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-13, 13:42   #13
angelusia
Przyczajenie

Jestem w 4 miesiacu i mam ten sam problem, w moim miescie jest takich sklepow bardzo malo a do tego ceny koszmarne wiec jak ma ktos do sprzedania takie ciuszki to czekam na propozycie. Pozdrawiam
angelusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-13, 16:39   #14
izabelka
Raczkowanie

GG do izabelka

WitamPosiadam pare ciuszkow w wiekszych rozmiarach lub z regulowana szerokosciaJesli cos Was zainteresuje to prosze o kontaktPozdrawiam

izanow@interia.pl
gg 446103
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerwien.jpg (77,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwien1.jpg (14,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnica dluga.jpg (37,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg róże.jpg (44,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s.44.jpg (17,5 KB, 18 załadowań)
izabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-13, 16:39   #15
izabelka
Raczkowanie

GG do izabelka

I jeszcze kilka ciuszkow
Stary 2005-05-13, 16:42   #16
izabelka
Raczkowanie

GG do izabelka

A o fotkach zapomnialamCzarna spodniczka to rozmiar 44 z wszytymi czesciowo gumkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodniie.jpg (49,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnie.jpg (36,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnienowe.jpg (13,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spódnica.jpg (82,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tenis.jpg (26,5 KB, 16 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości