|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
ciuchy ciążowe-głęboki kryzys
czy któraś z Was wie może, gdzie w Poznaniu można taniutko kupić cosik ciążowego? spodnie by mi się przydały, nie mam w ogóle kaski, mogą być używane. potrzebuję je na 3 miesiące, jestem już w 6 miesiącu i dopiero teraz szukam czegoś, wcześniej raczej nie potzrebowałam. dziękuję z góry za rady!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: ciuchy ciążowe-głęboki kryzys
kurde, kobitki z Poznania! żadna nie była w ciąży i nie szukała ciuszków ciążowych jak najtańszych?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem z Poznania, niewiele Ci pewnie pomogę, ale tez jestem w 6 mies. i wiem, że trudno jest znaleźć fajne i niedrogie ciuchy ciążowe.
Moje pierwsze ciążowe sztruksy uszyła mi krawcowa. Kupiłam materiał i w ciągu tygodnia były gotowe. Czasem w lumpeksach można też coś znaleźć. Jeśli brzuszek nie jest bardzo duzy, wystarczą spodnie po prostu większe o rozmiar lub dwa. A swoją drogą - wpadłam jednego razu do sklepu dla ciężarówek w moim mieście i poczułam się jak w głębokim peerelu - wszystko szare, czarne, brązowe, granatowe i szaro-czarne albo czarno-brązowe. Obłęd! Rozmiary wielgaśne, jakby nie można było sprowadzić ciążowych e-S-ek. Po prostu brzydkie, smutne ubrania, jak na żałobę a nie ciążę. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
ile kosztowało Cię uszycie takich spodni? materiał+szycie?
jeśli chodzi o sklepy ciążowe, to miałam identyczne odczucia, poszłam do niby najlepszego salonu z odzieżą ciążową w Poznaniu i też wszystko było szare bure i po prostu wstrętne. a do tego nieprawdopodobnie drogie. spodnie potrafiły kosztować nawet 400 zł. ponoć lepsze, bo z "importu", hehe. po sklepach z uzywana odzieza chodze czesto, ale spodnie sa albo za wielkie (ogromne czasami!!! dokładnie tak jak napisałaś: "Obłęd! Rozmiary wielgaśne, jakby na nie można było sprowadzić ciążowych e-S-ek") albo za krotkie. no, wiem ze w "ciuchach" nie ma rozmiarów, ale w normalnych sklepach tez tych rozmiarow nie ma sporo. w kazdym razie bede szukac, lato sie zbliza, w czyms chodzić muszę. papa!! |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam do sprzedania bluzkę i sukienkę. Jeśli jesteś zainteresowana, to prześlę Ci fotki na @.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
bardzo chetnie, jesli to dla Ciebie nie jest problem. co prawda sukienke mam, wolalabym spodnie, ale moze sie skusze, kto wie.
p.s. tylko nie wiem, kiedy dane mi bedzie znowu siedziec na necie, ale odpowiem tak szybko jak to mozliwe!! |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Półtora metra sztruksu - 42zł; uszycie 40zł.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
przesłałam Ci fotki na @
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Mam ciążowe dżinsy biodrówki, nogawka prosta, kolor indygo (klasyczny ciemny dżins) z H&M Mama, rozmiar 40, z regulacją w pasie. Chętnie odstąpię za tyle, ile sama uważasz. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ciuchy ciążowe-głęboki kryzys
Witaj. Od niecałego m-ca jestem szczęsliwa mama drugiego mojego dzidziusia.Szkoda,ze tak pózno zobaczyła Twój post-wyzbyłam sie naprawdę swietnych ciuszków ciazowych.Zostały mi spodnie dresowowe-bojówkowe-nosiłam chyba z miesiąc.Powinnam mieć jakies koszule.Jak chcesz-daj znac-wyslę do Ciebie.Ja więcej dzieciatek nie planuję
Powodzenia Kasia |
|
|
|
|
#11 |
|
Gość
|
Dot.: Re: ciuchy ciążowe-głęboki kryzys
Witaj
mam kilka ciazowych ciuszkow, ale raczej na 1 polowe ciazy, tak na 6-sty miesiac (i wiecej) pasowalyby ogrodniczki z bezowego dzinsu firmy Mama, rozmiar S. Maja dlugie nogawki, ale mozna je obciac. Jesli w ogole jestes zainteresowana, moge je pomierzyc i zrobic zdjecie. Jestem z W-wy.Co do sklepow, swego czasu przezywalam to samo wszystko jakies takie babowate, a jak ladne to znowu drogie jak cholera. Ostatnio widzialam kilka kobiet w ciazy wygladajacych przeslicznie - fajne kolorowe sportowe ciuszki. Az milo bylo popatrzec
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Też mam z tym problem, może już nie chodzi o kaskę, bo jakoś by się znalazła, ale o te niesamowite tandety oferowane w sklepie. Jestem w piątym miesiącu i zrobiłam tak... noszę spodnie biodróweczki, bo brzuszek mam taki nieduży i wogóle jakoś tylko on mi rośnie, więc nawet jeszcze nie zmieniłam rozmiaru (noszę 34). Do tego mam pare spodni dresowych, takich do biegania w domu. Jak przymierzyłam sukienkę w sklepie... o matko!! Nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko, wiedząc, ze w czymś takim przyjdzie mi chodzic. Na razie omijam sklepy dla przyszłych mam szerokim łukiem, ale wiem, że niebawem brzuszek urośnie bardziej, a wtedy... nie wiem...
Pomyslałam sobie, ze umieszczę taki wątek na forum "Zrób to sama" tam jest mnóstwo pomysłowych dziewczyn, może ona nam coś pomogą? |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Jestem w 4 miesiacu i mam ten sam problem, w moim miescie jest takich sklepow bardzo malo a do tego ceny koszmarne wiec jak ma ktos do sprzedania takie ciuszki to czekam na propozycie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Posiadam pare ciuszkow w wiekszych rozmiarach lub z regulowana szerokoscia Jesli cos Was zainteresuje to prosze o kontakt Pozdrawiam![]() izanow@interia.pl gg 446103
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze kilka ciuszkow
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
A o fotkach zapomnialam
Czarna spodniczka to rozmiar 44 z wszytymi czesciowo gumkami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

mam kilka ciazowych ciuszkow, ale raczej na 1 polowe ciazy, tak na 6-sty miesiac (i wiecej) pasowalyby ogrodniczki z bezowego dzinsu firmy Mama, rozmiar S. Maja dlugie nogawki, ale mozna je obciac. Jesli w ogole jestes zainteresowana, moge je pomierzyc i zrobic zdjecie. Jestem z W-wy.
wszystko jakies takie babowate, a jak ladne to znowu drogie jak cholera. Ostatnio widzialam kilka kobiet w ciazy wygladajacych przeslicznie - fajne kolorowe sportowe ciuszki. Az milo bylo popatrzec

Jesli cos Was zainteresuje to prosze o kontakt