![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nieduane zaręczyny ;(
cześć dziewczyny, mam ogromny problem.. otóż wczoraj mój mężczyzna oświadczył mi się.. i tu zaczyna się problem. zrobił to u nas w domu, pijany w sztorc, chwiejnym krokiem klęknął i powiedział te "najważniejsze" słowa w życiu każdej kobiety.. ledwo je powiedział bo był na to zbyt pijany.. oczywiście bez pierścionka i niczego, ubrany w zwykły ( brudny dodatkowo
![]() oczywiscie powiedziałam nie. potem długo rozmawiałiśmy nie umiałam mu wybaczyć tego co zrobił, między innymi dlatego, że przeżyłam w swoim życiu już nieduane zaręczyny i on wiedział jaka to dla mnie była trauma ( mój ex oświadczył mi się pod hipermarketem w deszczu słowami " no to masz pierscionek i jestesmy zaręczeni" ) po długiej rozmowie z moim obecnym facetem usłyszałam że to była tylko taka "próba" i żebyśmy o tym zapomnieli i że " on i tak sie cieszy że to zrobił bo się przełamał" dla mnie nie miało to już znaczenia- on nie może zrozumieć że to mnie zabolało, kompletnie nie rozumie tego czemu byłam na niego zła. w obecnej sytuacji jestem w ogromnej kropce. rozzalona, smutna, załamana, że facet którego miałam za przyzwoitego, wspaniałego i kochającego odwalił mi taki numer. nie wiem co mam robić.. czy związek z kimś kto okazuje mi taki brak szacunku jest jeszcze możliwy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nieduane zaręczyny ;(
Przykro mi że tak wyszło
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
odpowiedz sobie na pytanie czy kiedyś cię w innej sytuacji także zawiódł? jeśli tak to może to nie ten ....
jeśli nie może rzeczywiście go trema zjadła .. mimo iż go to nie usprawiedliwia.... Trzymaj się!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Faceci "w stanie wskazującym na spożycie" robią różne, dziwne rzeczy. Pamiętaj, że "po pijaku" raczej mówi się prawdę, czyli coś jest na rzeczy;-)
Powiedz mu jak się czujesz w związku z zaistniałą sytuacją - ma prawo to wiedzieć, a poza tym daje to szanse, że będzie miał na uwadze Twoje odczucia na przyszłość. Powiedz, jak sobie wyobrażasz zaręczyny i o jakich marzysz - jak kocha, będzie chciał spełnić marzenia ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
♪♫♪♪♫♪
|
A ja jestem ciekawa, jak to się stało, że pan aż tak bardzo się upił. Czyżbyście wracali razem z imprezy i nagle coś go podkusiło do oświadczyn? ;-) Ludzie po alkoholu są bardziej szczerzy, odważniejsi, ale też mniej krytyczni wobec siebie - może stąd ten krok? Poza tym może nie powinnaś tak bardzo przywiązywać wagi do formy. Oczywiście bełkot w takiej chwili to nic przyjemnego, ale lepiej potraktować sprawę jako niebyłą, jeśli panu rzeczywiście zależy na tobie i jeśli tobie zależy na nim.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Myślę,że jeśli odczułaś to jako brak szacunku, to masz odpowiedź.
a zareczynami mozna poczekać Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Wiem, jak to musiałaś przeżyć, bo mój nieszczęsny ex (tfu!) oświadczył mi się w sylwestra słowami "to co? narzeczeni?" dając mi pierścionek który był sto razy za duży (nawet nie pomyślał, że są różne rozmiary.......) i w ogóle jakoś mało się postarał... Dlatego mój obecny TŻ wie, że jeśli ma to zrobić byle jak to niech w ogole tego nie robi, bo mi się nie spieszy aż tak...
To co zrobił Twój TŻ bardzo źle o nim świadczy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Nie przesadzajmy. Bywają momenty, że facet raz na jakiś czas wróci mocno w "stanie". No chyba, że są kobiety, które swoich TŻtów nigdzie samych nie wypuszczają...
Być może autorko Twój facet myśli już od jakiegoś czasu o zaręczynach ale się nimi po prostu stresuje. A duża dawka alkoholu spowodowała, że (nie myśląc co robi) właśnie pokazał o czym myśli od jakiegoś czasu. Po prostu alko pozwoliło mu wyrzucić z siebie to o czym zapewne mysli. Oczywiście w niewłaściwy sposób ale może należy do osób, które po alkoholu sa odważniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Ale przecież wiedział jaką ma traumę po "ostatnim", mój TŻ tak by sie nie zachował...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
wg. mnie nie ma co rozdmuchiwac całej sprawy, nie wiem czy ja jestem jakaś inna czy co
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Pytanie tylko czy późniejsze faktyczne oświadczyny będą już takie niezykłe i magiczne... W ogóle nie rozumiem jak dorosly facet może się aż tak zalać "w sztorc", myślałam, że te czasy bezpowrotnie minęly, nie chchałabym widzieć tak pijanego tż...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzeniona
|
Trauma z powodu nieudanych zaręczyn
![]() Facet przyszedł pijany - źle to o nim świadczy, ale Ty zrobiłaś z tego jakąś szopkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
|
moze powinnas lepiej wybierac facetow...?
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na szczęście nie każdy ![]() Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2011-09-11 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
nie przesadzajmy ...
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
A ja tylko napiszę, że identyczny temat i historia były już na wizażu, na intymny chyba
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=zar%EAczyny Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2011-09-11 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
A ja na twoim miejscu zamiast ubolewac na faktem ze ci sie oswiadczyl w niecodzienny sposob skupilabym sie bardziej nad tym co bylo powodem do tego ze schlal sie w sztorc...i jak czesto mu sie to przytrafia...bo wiesz to ze po pijaku cos tam pobelkotal, do tego bez pierscionka, to sprawa drugorzedna...mozesz uznac za nie byla...dla mnie bardziej niepokojacy jest fakt ze doprowadzil sie do takiego stanu...oczywiscie jesli taka sytuacja zdarza sie raz na rok, albo przy szczegolnej okazji to powiedzmy ze mozna na to przymruzyc oko...choc dla mnie takie zachowanie od razu zapala czerwona lampke, bo uwazam ze alkohol jest owszem dla ludzi, i absolutnie nie jestem przeciwko, tylko ze osoby ktore nie znaja swojej granicy, momentu w ktorym powinny powiedziec dosc, sa u mnie od razu skreslane z listy potencjalnych kandydatow na mezow i ojcow...no chyba ze ktos lubi widok upitego w sztorc, brudnego meza wracajecego nad ranem z imprezy...dla mnie takie zachowanie swiadczy o jego poziomie i nad tym bardziej bym sie zastanowila, czy chcesz z kims takim spedzic reszte zycia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Ci i sama nie wiedziałabym co zrobić w takiej sytuacji, trochę nie ładnie się zachował, ale może rzeczywiście nie miał odwagi i pomyślał, że jeżeli zrobi to pod wpływem alkoholu to pózniej będzie mu łatwiej się przełamać, więc pozostaje Ci czekać i liczyć na to, że zrobi to w "normalny" sposób
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Hmm niezła sytuacja;/...
dla mnie tak: koleżanka uświadomiła mnie ostatnio, że faceci (niby naukowo stwierdzone) po % mówią prawdę ![]() Ale.. może nie przekreślaj go ostatecznie. To są istotki słodkie ale mało domyślne ![]() Po pewnym czasie trafi do niego co schrzanił. A co do tego, że się upił- każdemu się zdarza ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Moje zaręczyny to w ogole byla tragedia. To bylo w czwartym roku związku, ale srednio sie juz ukladalo miedzy nami i ja racze na pewno nie myslalam o slubie, predzej o tym, czy to w ogole ma sens. To byl czas powaznego kryzysu. I dlatego nigdy nie podejrzewalabym, ze On bedzie chcial sie oswiadczyc :/
Mialam tego dnia bronic pracy licencjackiej, a potem isc "opic" to ze znajomymi (TZ mieszkal w innym miescie, tam pracowal, byl srodek tygodnia, wiec liczylam, ze z nim poswietuje w weekend). Powiedzialam mu wiec o tym, ze wychodze tego dnia ze znajomymi, a on sie wsciekl, ze planowal, co innego i wynajal hotel i jakies niespodzianki i chcial sie oswiadczac.... ja bylam zszokowana i powiedzialam, ze nie wiem, skad ten pomysl w ogole i ze ide ze znajomymi, bo juz sie umowilam... Jak chcialam, tak zrobilam, zamierzalam z nim powaznie pogadac o naszej przyszlosci, ktorą coraz mnie wyraznie widzialam, on o tym wiedzial, wiec myslalam ,ze jak postawie sie twardo, to on sobie wybije z glowy zareczyny dla "uzdrawiania" konającego zwiazku (bo on tak to widzial - myslal, ze jak bedzie pierscionek to wszystkie problemy miedzy nami nagle znikną) :/ Tymczasem jakies dwa dn pozniej przyjechal do mnie wsciekly, rzucil we mnie pierscionkiem i haselm "masz takie zareczyny, na jakie zasluzylas". Zamurowalo mnie ![]() Oczywiscie niedlugo potem sie rozstalismy ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
a ja troche nie rozumiem sytuacji..
mój TŻ nie raz pytał tak po prostu czy bede jego żoną, czasem klękał itd, ale ja to traktowałam jak takie wyznanie "kocham Cie".. ja sama nie raz jak np leżymy przytuleni mówie "i co zostaniesz moim mężem?" żadne z Nas sie nie obraża ani nie rozdmuchuje.. po prostu to dla nas normalna kolej rzeczy, że skoro jesteśmy ze sobą tak długo to niedługo weźmiemy ślub.. powiedzial pijany, fajnie, trzeba było się zaśmiać, poklepać go po ramieniu i uciąć temat.. albo powiedziec "no jasne, ale jak będziez trzeźwy" tzn ja bym tak zrobiła ![]() (a też mam niemiłe przeżycia z byłym nawet bardzo, ale odcięłam to grubą krechą i nie wspominam) wydaje mi się, że powinnaś nabrać troche dystansu do tego tematu.. a co do tego, że był pijany.. nie wiem jak można radzić skreślanie kogoś tylko dlatego, że się napił? ![]() my z TŻ też mieliśmy czasami dni żeśmy się upijali i nie znaczy to, że jesteśmy społęcznym marginesem ![]() studiujemy, pracujemy i jesteśmy normalni ![]() co innego jak pije często, ale o tym autorka nie wspomniała ![]()
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Autorko: ja też coś wiem o nieudanych oświadczynach, rozumiem że Ci przykro. Uważam, że cała ta akcja musiała kosztować Cię sporo stresu. Mimo wszystko radziłabym spojrzeć na całą sprawę szerzej - czy to był jednorazowy odpał, czy pewna rutyna? Bo jeśli już teraz zdarza mu się wracanie w stanie wskazującym, później będzie gorzej...
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny wexcie na prawde wyluzujcie.... tak jak napisała BFA ja tez rozmawiam o takich rzeczach z TŻem wiele razy się już wygadał albo mi się zapytał czy zostane jego zona itp. ale to nie były oświadczyny ! i też tak jak BFA napisała... koleś był pijany, miał dobry humor i zapytał, trzeba było powiedzieć "no jasne" i położyć go spać i tyle, z pijanym się nie dyskutuje. I tez kiedyś za czasów młodości lubiłam sie opić z TZem i nie widze w tym nic złego. Kazdy młody człowiek musi się wyszumieć i wyszaleć, jak tego nie zrobi to potem są rozwody... takie jest moje zdanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie oświadczyny, jakie by nie były, byłyby tak samo wartościowe przez fakt, że ukochany mężczyzna chce spędzić ze mną resztę życia, jako mój mąż. Choć faktycznie po pijaku niezbyt fajnie, ale też uważam, że autorka zrobiła z tego zbyt duża aferę. Facet się upił, "oświadczał" się po pijaku , no bywa, że w takim stanie robi się różne rzeczy. Ja bym się z tego po prostu uśmiała i tyle. A już mówienie, że przez to właściwe zaręczyny nie będą "magiczne" to dla mnie śmiech na sali, z całym szacunkiem oczywiście. ![]() Żeby na świecie były tylko takie traumy i tragedie, jak oświadczyny nie takie, jakie miały byc, to by było dobrze.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.