|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile kosztowała wasza 18-stka ?
Pytanie jak w tytule
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile kosztowała wasza 18-stka ?
Moja 18-nastka:
sala - 50 zł (wynajęta od znajomych), normalnie kosztowała 150 zł przekąski tj. chipsy, paluszki - 50 zł tort - 40 zł sałatki, kanapki - ok. 50 zł jednorazowe talerze, kubki, sztuce, obrusy - 50 zł sprzęt grający, płyty - pożyczone od znajomych Alkohol każdy przynosił we własnym zakresie. Moja koleżanka, z która wyprawiałam tą impreze, płaciła tyle samo. Tak więc razem płaciłyśmy około 400 zł dla około 50 gosci Świetna zabawa małym kosztem I było super.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
No na moją 18tkę wydałam dość dużo kasy, ale nie żałuję
Razem z alkoholem, salą, jedzeniem, tortem zapłaciłam ok. 900 zł. Robiłam razem z koleżanką więc wspólnie wyszło nam 1800 zł, sala dość droga. (na 35 osób) Ale tak jak napisałam, nie żałuję. Odmówiłam sobie innych rzeczy, żeby impreza była udana
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie najmniej wykosztowalam, bo zaprosilam do domu na torta (zrobionego przez mame) i szampana najblizszych znajomych (jakies 8 osob), a jedynym kosztem jaki ponioslam bylo postawienie im piwa w knajpie (bo po torcie poszlismy na dzikie tance), wiec ogolnie wychodzi jakies 45 zetow
(nie liczac juz mojej osobistej konsumpcji )
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
no to moja 18nastka wyniosła chyba całkiem sporo..
ale to dlatego,ze robiłam ją sama,bo moja kumpela mnie ********.nawet nie wiem ile dokładnie (wynajęcie sali,jedzenie,tort,soki,a lkohol którego "trochę" poszło,no i mój strój hehe),bo mama nie chciała juz w to potem wnikać uważając,że 18nastkę ma się raz w życiu. ale nie żałuję bo w tę noc byłam jedyną 'gwiazdą' i wszystko wypadło lepiej niż bym sie tego spodziewała
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
moja 18-tka tez dość drogo wyszła, robiłam ją sama w wynajętym lokalu, przyszło też trochę ludzi z zewnątrz, ale to nawet dobrze bo atmosfera była udana
oni śpiewali mi 100lat itp wszyscy tańczyli toasty śpiewali samo wynajęcie sali sporo kosztowało, do tego alkohol też dość dużo, ciasta, torty, owoce, przekąski kupowałam w swoim zakresie poszło ok 1000zł ale było bardzo fajnie może nie wszystko poszło po mojej myśli ale i tak było fajnie
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie miałam 18-stki tak szeroko wyprawionej
- poprostu nie wypaliło. Złożyło się i prawko i pielgrzymka maturzystow... , a pozniej to juz jak sie troche odwleklo to nie bylo czasu |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
moja osiemnastka wyszla sporo, bo mialam impreze w lokalu dla rodziny i znajomych, wiec bylo sporo ludzi, bylo normalne jedzenie ( nie tylko przekaski) alkohol i inne takie tam rzeczy. no ale nie zaluje bo bylo fajnie a cala kasa i tak mi sie zwrocila i to z nadwyzka
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Ja na swoją nie wydałam tak duzo bo około 100 zł dla 27 osob. Na szczescie mam duzy dom i ogorods a urodziny latem
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm ... moja już 28 stycznia
i troszkę boję się kosztów ... Ale wkońcu 18-stkę ma się raz w życiu ... Jak będzie po to napiszę ile mnie wyniosła
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaliczylam tyle 18-ek ze jak przyszlo co do czego wolalam ja spedzic w inny sposob (uczac sie na cudzych bledow zaprosilam tylko zaufanych ludzi, z ktorymi na prawde chcialam spedzic ten wieczor )
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Robiliśmy w 4 osoby, wyszlo po 250 zł: lokal, 100 piw, bramkarze, chipsy i paluszki. Do tego robiliśmy cisteczka i koreczki.
W sumie nie aż tak zabójczo drogo
|
|
|
|
|
#14 |
|
KWC
|
nic, osiemnastkę miałam w domu, tylko dla rodziny.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Mi rodzice wyprawili. Wszystko to wyszło za ok.550/600zł.
Było 21 osób. Na sali. Świetnie było. Oj , świetnie. Dziewczyny a co dostałyście na te urodzinki? ( Podłączam się pod temat żeby nie zakładać nowego , ok ? ) Ja dostałam: Dostałam od rodziców samochód, który cierpliwie na mnie czekał bo na początku musiałam przecież zdać prawo jazdy. Jest śliczny i mam go do tej pory. Kolor srebrny. Mniami! A tak ogólnie to jeszcze różne ******łki... Bluzki, spodnie, pieniądze, biżuterię...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Moja 18- stka robilam w domu
Bylo to garden party w iscie holiwoodzkim stylu - obowiazywaly lata 60- te Waskie grono znajomych = super impreza
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
moją 18stke robię 10 stycznia. ale już jestem w trakcie przygotowań... bd ok. 60 osob, bo robię rodzinę razem ze znajomymi
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również
Po co robić w klubie ? Nie rozumiem tego.Ludzie przychodzą ,bo jest impreza,pewnie połowa nie wie czyja to impreza i święto.
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaprosilam pare kolezanek do klubu, postawilam wejsce 5zł i po dwa piwka wypite wczesniej. wyszlo jakies 50zl
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kucharki, kelnerki, Boże... niedługo 18-nastka bedzie prawie jak wesele![]() JA zamierzam zrobic moja osiemnastke w domu, bedzie ok 20 osob, jedzenie sama zrobie (kupie), nie potrzebuje zadnej kucharki a tym bardziej kelnerki I pewnie jedyna rzecza na jaka sie wykosztuje to bedzie alkohol
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Zero. Nie miałam 18tki własnie ze względów finansowych.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam bardzo dużą rodzinę ze strony mamy (ma 5 rodzeństwa, każde już z rodziną) wiec trochę ludzi już jest ;] kucharką bedzie pewnie sąsiadka wiec trzeba będzie jej zapłacić.. kielnerki też trzeba będzie jakieś wziać bo sama z mama sobie nie poradzimy z tyloma osobami...
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
gorzej jak ktoś mieszka w bloku tak jak ja, to raczej nie ma wyboru i musi wynajać sale bo tak to imprezka tylko do 22 bo cisza nocna;/
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i raczej zaproszenia istnieją, więc każdy wie do kogo przychodzi ![]() Ja miałam imprezę w klubie. Robiłam z trzema koleżankami. Zaprosiłyśmy jakieś 100 osób. W klubie miałyśmy wynajęte 6 ogromnych boksów w takiej wydzielonej strefie. Wstęp każdy płacił sobie sam, ale alkohol i przekąski serwowałyśmy my ![]() Wyszło nas około 500 zł na osobę. Wódkę miałyśmy z hurtowni, resztę dokupiłyśmy w klubie. Zaproszenia były wg. naszego pomysłu, wydrukowane za darmo w zaprzyjaźnionej hurtowni. Znajomi się spisali - licznie przybyli. Prezentów nie oczekiwałyśmy, co nawet zaznaczałyśmy. Ważniejsza była dla nas sama obecność Jednak i tak dostałyśmy sporo rzeczy i kwiatów. Z kwiatami przyszły nawet osoby, których nie zapraszałyśmy.Zabawa była przednia. Ostatni opuszczaliśmy imprezę o 7 rano ![]() ![]() Było to 4 lata temu, ale po dziś dzień ta impreza jest wspominana jako najlepsza ![]() A że mam liczną rodzinę to babcia i dziadek w prezencie urządzili mi jeszcze przyjęcie w rodzinnym domu na którym było około 30 osób. Kosztów nie znam, ale na pewno były spore, bo to było na zasadzie kawa+ciasta, potem ciepła kolacja, kawa+ ciasta, zimny bufet i znowu ciepła kolacja Moja rodzina lubi świętować, więc właściwie wszystko trwało jakoś od 17 godziny do północy.Niezapomniane urodziny i dużo bym dała, żeby ten moment powtórzyć oraz znów zebrać w jednym miejscu tylu znajomych oraz znaczną część rodziny
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm ok. 200zł na szeroko pojęte dobra postawione znajomym w klubie tego dnia
Niestety akurat wtedy nie mialam środków na zrobienie imprezy jak sie patrzy - wynajecie sali etc. Ale nie żałowałam zbytnio, pobawiliśmy sie nieźle, przyszło dużo osób, a i pasem dostałam |
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm... ja robiłam w w domu a mieszkam w bloku tez nie widze potrzeby robienia 18 gdzies na sali... a bawilismy sie do 6 rano.. sąsiadów uprzedziłam ze bedzie głosno zreszta u mnie w klatce zawsze mega imprezy to sie ludzie przyzwyczaili...
A wydałam w sumie około 500 zł, na jedzenie i alkohol. Ludzi miałam 15 osób i bawilismy sie super. Urodziłam sie 28 grudnia takze "impreze" dla rodziny mama zorganizowała w drugi dzien swiat dla dziadków i chrzestnych. Samochód na 18 ja dostalam aparat...od rodziców.
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Moja impreza to byla "domowka" zabrosilam okolo 15 osob,wydalam 300/400 pln na alkohol i zarelko
Bylo swietnie:0Szkoda,ze 18 lat ma sie tylko raz w zyciu...
|
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja 18-stka bedzie +/- 17 kwietnia. Nie znam jeszcze dokladnej daty, bo dopiero w sobote przyszla ide zarezerwowac sale. mam nadzieje ze moj termin bedzie wolny
Pasuje mi on z tego względu że jest stosunkowo blisko moich urodzin, i jest to pierwszy weekend po wielkim poscie ![]() koszty tez podaje +/- bo nie wiem jak dokladnie bedzie to wygladalo: sala - 250 zł (jeszcze kaucja 150, ale licze ze zwroca :P) dj - 130 zł ochrona - po 120 zł za jednego ochroniarza, ma być 3. wymyslilysmy ze sobie sale przystroimy takze liczymy ze jakas paczka balonow, jakies ozdoby - max 30 zł. Alkohol, tylko kilka butelek wódki, symbolicznie dla najblizszych przyjaciol. edit: zapomnialam o zaproszeniach, projektuje moj chlopak, bo jest grafikiem, ale nie mam pojecia ile bedzie kosztowalo drukowanie, wie ktos mniej wiecej ile taka przyjemnosc wynosi? impreza na 130-150 osób, koszty podzielone na 3, bo robie z 3 kolezankami
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Ja moją miałam pod chmurką, na dworze...
![]() Tylko alkohol się lał.... I o mały włos nie wzieliby mnie na izbę... a to by były wsponienia, i koszty wtedy by się też pojawiły hehe |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

I było super.

ale to dlatego,ze robiłam ją sama,bo moja kumpela mnie ********.nawet nie wiem ile dokładnie (wynajęcie sali,jedzenie,tort,soki,a lkohol którego "trochę" poszło,no i mój strój hehe),bo mama nie chciała juz w to potem wnikać uważając,że 18nastkę ma się raz w życiu.
ale nie żałuję
poszło ok 1000zł ale było bardzo fajnie 

flejksy
kucharki, kelnerki, Boże...