|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() POMOCY!! MOJE WŁOSY SĄ STRASZNE!;(((( oklapnięte i suche.. PROSZE O POMOC.o
Siema wszystkim!
Mam serdeczną prośbę do Was, jeśli któraś wiedziała w jaki sposób zwalczyć mój problem była bym bardzo bardzo ale to bardzo wdzięczna,bo ja już mam dość.. A więc mam straszny problem z włosami. Mam bardzo cienkie,przylegają strasznie do głowy- i to chyba genetyczne niestety i żadne preparaty które dotąd stosowałam nie pomagają,chciałabym żeby były gęstsze- to po pierwsze. Gdy je umyje wieczorem, to następnego dnia wieczorem są już przetłuszczone i tak okropnie wyglądają,zwisają takie stronki ;((((. Nie widziałam u mnie w szkole dziewczyny która miałabym ten sam problem i tak beznadziejne włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: POMOCY!! MOJE WŁOSY SĄ STRASZNE!;(((( oklapnięte i suche.. PROSZE O POMOC.o
Poradziłabym Ci skorzystanie z wyszukiwarki, albo przeczytanie kilku takich samych wątków, które widać na samym dole strony jak ją przewiniesz w dół.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: POMOCY!! MOJE WŁOSY SĄ STRASZNE!;(((( oklapnięte i suche.. PROSZE O POMOC.o
Właśnie najlepiej zapoznać się z wątkami o przetłuszczających się włosach. Zawarte są tam informacje o pielęgnacji.
Subiektywnie. Radzę odstawić jedwab na jakiś czas. Może za dużo go nakładasz i dlatego później włosy są oklapnięte? A poza tym przy dłuższym stosowaniu jedwab wysusza włosy. Zakup ziołowy szampon np. pokrzywowy. Nim przede wszystkim myj skórę głowy, a następnie nałóż na włosy lekką odżywkę do spłukiwania. Raz na tydzień maska nawilżająca na same włosy, by nie były przesuszone. Odstawić w miarę możliwości suszarkę, prostownicę. Nie myć włosów w gorącej wodzie (spłukiwać letnią lub najlepiej chłodną). Co do wyboru kosmetyków to przejrzyj KWC. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.