|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zakwaterowanie u rodzin angielskich
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kamikadze123 Czas edycji: 2011-01-04 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zakwaterowanie u rodzin angielskich
Hej! Byłam na warsztatach językowych w Londynie i mieszkaliśmy u rodzin w Plumstead. Rodzina miała swoje własne zasady i wg. Łazienka była jedna i dzieliłyśmy ją z koleżankami z rodziną brytyjską. Mnie na początku przeraził panujący w domu bałagan i zwierzęta, które były dosłownie wszędzie. Co do jedzenie.. Śniadanie składało się z tostów, masła, dżemu i chyba czterech rodzajów płatków śniadaniowych z zimnym mlekiem. Był też chyba jakiś sok. Następnym posiłkiem była obiadokolacja. Składała się z jednego dania i nie było to jakieś mega zdrowe i lekkie jedzenie ;D. Ogólnie to napoje słodkie, gazowane, frytki i tego typu rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zakwaterowanie u rodzin angielskich
Ja jak byłam w Londynie na wycieczce ze szkoły to też mieszkałam u rodziny angielskiej. OJedna łazienka, musiałyśmy ją dzielić we trzy plus rodzina. Na śniadanie były zwykłe płatki z zimnym mlekiem herbata, jak wychodziłyśmy to pakowali nam lunch jakaś tostowa kanapka z dżemem i szynka;o, jakieś batoniki, owoc i woda.Na obiadokolacje różnie, ale przeważnie podgrzewany obiad jakieś ohydne mięso, makaron, parówka.Pokój 3m na 5m musiałyśmy się we 3 zmieścić.Szczerze mówiąc to da się przeżyć, bo jak trzeba byłoby wynająć hotel to 3 razy więcej by kosztowało a w pokoju się tylko śpi.Nie było najgorzej,coś innego.Wesoło było, jest co wspominać w każdym razie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.