![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Barmani na wesele?
Hej dziewczyny,
trafiłam ostatnio na taki artykuł i tak się zastanawiam, czy barman na weselu to naprawdę fajna atrakcja? Już nawet nie chodzi mi o ten pokaz, ale serwowanie drinków (zwłaszcza bezalkoholowych, ale takich wiecie, owocowych, kolorowych - bo u mnie w rodzinie duża część osób nie pije alkoholu a tak to byłaby jakaś atrakcja). Byłyście może kiedyś na weselu z barmanem? Czy takie rozwiązanie się sprawdziło? Myslałam też o ustawieniu takiego stoliczka z różnymi rodzajami win, żeby gości sami się obsługiwali, no ale jak już pisałam - większość to abstynenci... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Barmani na wesele?
Cytat:
![]() nasza menadżerka restuaracji poleca nam tą opcję, twierdzi, że schodzi wtedy mniej alkoholu i ludzie mniej się upijają ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Byłam na kilku weselach, na których byli barmani, na swoim własnym weselu również miałam barmana i bardzo polecam takie rozwiązanie. Do barmana ustawiała się non-stop kolejka, drinki były naprawdę ładne i przede wszystkim smaczne a sam barman b. sympatyczny. Jak chcesz mogę Ci dać namiary na niego.
Ja sama jestem osobą która niewiele pije i będąc na wcześniej na weselach innych osób byłam mile zaskoczona gdy dowiedziałam się że jest coś innego oprocz wódki dlatego stwierdziłam że na swoim weselu też będę miała takiego barmana. Na moim weselu nie było żadnych pokazów ale myslę że nie one się liczą tylko drinki. Taki barman nie jest też taki drogi a w końcu wesele ma się raz w życiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
My weźmiemy ucznia technikum
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej, my też mieliśmy drinkbar i jest to świetna sprawa - goście byli zachwyceni prawie każdy sączył sobie jakiegoś drinka. Rodzice początkowo byli przeciwni wynajeciu barmana (bo to oni sponsorowali wesele i uważali ze to zbedny wydatek) ale ostatecznie udało się ich przekonać bo znaleźliśmy fajnego barmana za niewielką kasę - za całe wesele na 120os. od 16 do 6 rano wziął tylko 500zł co jest chyba niezłą cena jak na Kraków. Oczywiście zaopatrzenie musieliśmy kupić sami ale dał nam dużo wskazówek gdzie jakie składniki można tanio kupić oraz pomógł nam w skomponowaniu optymalnego menu żeby obniżyć koszta. Barman ze swojej strony zapewniał lód, sprzęt barmański, oraz szkło.
Rodzicom tak się spodobało, że skorzystali z jego usług ponownie na weselu brata, ale nie mieli czasu zająć się zakupem składników i umówili sie z barmanem że on sam kupi składniki - za dodatkową usługę wziął 100zł i zaliczkę chyba 400 ale nie pamiętam dokladnie. Po weselu przedstawił wszystkie paragony i rozliczył się co do grosza i jeszcze dał jakiś rabat za 2 wesele. Gość jest naprawde godny polecenia - jak ktoś byłby zainteresowany to moge dać namiary |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Work, work, work
|
Osobiście nie chciałabym barmana na swoim weselu, bo mi się taki pomysł nie podoba, dla mnie niepotrzebny wydatek.
Mam kolegę, który jest barmanem, ma ukończone różne kursy w tym kierunku i chodzi właśnie po weselach. Nie wiem, ile bierze, bo nie wgłębiałam się w temat, zresztą drugiego wesela robić nie będę, ale chętnie bym zobaczyła takiego w akcji na czyimś weselu ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
O jakich rewelacjach mówisz?? Bo nie bardzo wiem o co chodzi - driny robi bardzo dobre - niskobudżetowy tzn nie ma przewoźnego baru (trzeba mu zapewnić stół i dostep do zamrazarki) i nie robi pokazów - zajmuje sie robieniem drinów ale o tym pisałem wcześniej więc nie wiem o jakie rewwelacje jeszcze może chodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
U mnie na weselu niestety nie miałam takiego pokazu - a szkoda, bo u kuzynki był i naprawdę świetnie to wyglądało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
No niewątpliwie jest to fajna atrakcja, aczkolwiek nie wiem czy jest to gra warta świeczki - pokaz fajna sprawa tylko czy jest sens wydawać dodatkowe 500zł i odwracać uwagę od Państwa młodych? Kiedyś znajomi na wesele zatrudnili parę ze szkoły tańca żeby robili pokaz - fajnie to wyglądało potem pokazali kroki do samby - ludzie się trochę pobawili a potem każdy wrócił do zwykłej zabawy. Przedstawienie trwało ok 40min (z nauka) a młodzi wydali na to 600zł. Jak ktoś ma dużo kasy no to może sobie pozwalać na takie przyjemności ale myśle że dla ludzi o przecietnych zasobach portwela jest to zbędna ekstrawagancja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Barman na weselu to fajna sprawa. Moja siostra miała takiego na swoim i świetnie się sprawdził zarówno jeśli chodzi o osoby pijące drinki, jak i osoby, które alkoholu nie piły (np. kierowcy, dzieci).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale faktycznie jest to dobry unik dla osób które nie mogą pić alkoholu - bądź co bądź standardem jest "ze mną się nie napijesz" a ciągłe odmawianie bywa męczące - a tak zawsze można zamówić w drinkbarze bezalkoholowego drina i się "z nim napić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie
![]() ![]()
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Ja uwazam zf jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Gdybyś był zainteresowany to polecam mobilnybarman@o2.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Dzieki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
byłam an takim weselu
![]()
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Jestem świeżo po weselu i u mnie byli barmani 4 godz,wprawdzie moja konsultantka radziła na 2 godziny ale ja sie uparłam że to za krótko a tak naprawdę to 2 godz byłyby wystarczające,najważniejs zy był pokaz i to było interesujące potem mało kto chodził po drinki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ostatnio jest to bardzo modne.
Mój brat miał na weselu barmana,ale takiego prawdziwego,który zna się na rzeczy. Kolejki do baru były straaaasznie długie, trzeba było nieźle się naczekać żeby coś zamówić tak więc uważam,że jest to świetna atrakcja dla gości weselnych. Polecam!
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
podobnie jak i na 18 kuzyna - do 12 wielki bum - wszyscy przy barze a po północy wszyscy się przerzucili na czystą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
barman jest ciekawą opcją, ale bez tych kiczowatych pokazów. sam do robienia drinków. naprawdę całkiem przyjemnie pije się na weselu drinka zamiast tradycyjnego soku pomarańczowego czy jabłkowego z alkoholem
![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio zaryzykowałam i zamówiliśmy z mężem barmana, który nie był zbyt znany, jak inne firmy obsługujące wesela. Okazało się, że jest całkiem nie drogi, a do tego zaskoczył nas miłą obsługą i pysznymi drinkami, jakich jeszcze nie piliśmy.
Nie wiem czy można dawać reklamować, ale podam tylko maila tastypolewa@gmail.com bo warto ![]() prowadzi też bloga o podobnej nazwie, pasjonat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.