Barmani na wesele? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 11:02   #1
Rarita
Wtajemniczenie

Barmani na wesele?

Hej dziewczyny,
trafiłam ostatnio na taki artykuł i tak się zastanawiam, czy barman na weselu to naprawdę fajna atrakcja? Już nawet nie chodzi mi o ten pokaz, ale serwowanie drinków (zwłaszcza bezalkoholowych, ale takich wiecie, owocowych, kolorowych - bo u mnie w rodzinie duża część osób nie pije alkoholu a tak to byłaby jakaś atrakcja). Byłyście może kiedyś na weselu z barmanem? Czy takie rozwiązanie się sprawdziło? Myslałam też o ustawieniu takiego stoliczka z różnymi rodzajami win, żeby gości sami się obsługiwali, no ale jak już pisałam - większość to abstynenci...
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 11:53   #2
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Barmani na wesele?

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
trafiłam ostatnio na taki artykuł i tak się zastanawiam, czy barman na weselu to naprawdę fajna atrakcja? Już nawet nie chodzi mi o ten pokaz, ale serwowanie drinków (zwłaszcza bezalkoholowych, ale takich wiecie, owocowych, kolorowych - bo u mnie w rodzinie duża część osób nie pije alkoholu a tak to byłaby jakaś atrakcja). Byłyście może kiedyś na weselu z barmanem? Czy takie rozwiązanie się sprawdziło? Myslałam też o ustawieniu takiego stoliczka z różnymi rodzajami win, żeby gości sami się obsługiwali, no ale jak już pisałam - większość to abstynenci...
uważam, że to bardzo fajna opcja, jeśli kogoś stać ja np. średnio lubię wódkę i z chęcią popijałabym na swoim weselu jakieś mohito albo coś takiego. poza tym tak jak mówisz - można robić fajne bezalkoholowe drinki dla osób niepijących.
nasza menadżerka restuaracji poleca nam tą opcję, twierdzi, że schodzi wtedy mniej alkoholu i ludzie mniej się upijają nie trzeba też wtedy kupować tylu soków na stoły. my się nad tym zastanawiamy, ale tylko ze względów finansowych. gdybyśmy mieli większe fundusze bralibyśmy od razu. ale bez pokazu - dla mnie to już za dużo i w ogóle nie pasuje do wesela
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 12:39   #3
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny,
My mamy barmana, ale pokazu barmańskiego nie zamówiliśmy - dużo droższa opcja. Będzie robił drinki i to wszystko.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 12:56   #4
zielonooka27
Przyczajenie

Byłam na kilku weselach, na których byli barmani, na swoim własnym weselu również miałam barmana i bardzo polecam takie rozwiązanie. Do barmana ustawiała się non-stop kolejka, drinki były naprawdę ładne i przede wszystkim smaczne a sam barman b. sympatyczny. Jak chcesz mogę Ci dać namiary na niego.
Ja sama jestem osobą która niewiele pije i będąc na wcześniej na weselach innych osób byłam mile zaskoczona gdy dowiedziałam się że jest coś innego oprocz wódki dlatego stwierdziłam że na swoim weselu też będę miała takiego barmana. Na moim weselu nie było żadnych pokazów ale myslę że nie one się liczą tylko drinki. Taki barman nie jest też taki drogi a w końcu wesele ma się raz w życiu
zielonooka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 21:13   #5
201605100
Konto usunięte

My weźmiemy ucznia technikum sama po takim jestem i wiem, że wbrew pozorom potrafią mieszać drinki a są dużo tańsi WYmagamy tylko mieszania alkoholów, bez zadnych pokazów.
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 21:42   #6
poeta777
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Barmani na wesele?

Hej, my też mieliśmy drinkbar i jest to świetna sprawa - goście byli zachwyceni prawie każdy sączył sobie jakiegoś drinka. Rodzice początkowo byli przeciwni wynajeciu barmana (bo to oni sponsorowali wesele i uważali ze to zbedny wydatek) ale ostatecznie udało się ich przekonać bo znaleźliśmy fajnego barmana za niewielką kasę - za całe wesele na 120os. od 16 do 6 rano wziął tylko 500zł co jest chyba niezłą cena jak na Kraków. Oczywiście zaopatrzenie musieliśmy kupić sami ale dał nam dużo wskazówek gdzie jakie składniki można tanio kupić oraz pomógł nam w skomponowaniu optymalnego menu żeby obniżyć koszta. Barman ze swojej strony zapewniał lód, sprzęt barmański, oraz szkło.
Rodzicom tak się spodobało, że skorzystali z jego usług ponownie na weselu brata, ale nie mieli czasu zająć się zakupem składników i umówili sie z barmanem że on sam kupi składniki - za dodatkową usługę wziął 100zł i zaliczkę chyba 400 ale nie pamiętam dokladnie. Po weselu przedstawił wszystkie paragony i rozliczył się co do grosza i jeszcze dał jakiś rabat za 2 wesele.

Gość jest naprawde godny polecenia - jak ktoś byłby zainteresowany to moge dać namiary
poeta777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 21:50   #7
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,
Witaj mój TŻ swego czasu pracował jako kamerzysta na weselu i akurat byli Ci barmani i mówił, że w życiu czegoś takiego nie widział i że na naszym weselu muszą być. No może nie koniecznie konkretnie Ci ale drink bar na pewno, mi samej sie to podoba. Musze się właśnie zacząć rozglądać za jakimiś barmanami )

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez poeta777 Pokaż wiadomość
Hej, my też mieliśmy drinkbar i jest to świetna sprawa - goście byli zachwyceni prawie każdy sączył sobie jakiegoś drinka. Rodzice początkowo byli przeciwni wynajeciu barmana (bo to oni sponsorowali wesele i uważali ze to zbedny wydatek) ale ostatecznie udało się ich przekonać bo znaleźliśmy fajnego barmana za niewielką kasę - za całe wesele na 120os. od 16 do 6 rano wziął tylko 500zł co jest chyba niezłą cena jak na Kraków. Oczywiście zaopatrzenie musieliśmy kupić sami ale dał nam dużo wskazówek gdzie jakie składniki można tanio kupić oraz pomógł nam w skomponowaniu optymalnego menu żeby obniżyć koszta. Barman ze swojej strony zapewniał lód, sprzęt barmański, oraz szkło.
Rodzicom tak się spodobało, że skorzystali z jego usług ponownie na weselu brata, ale nie mieli czasu zająć się zakupem składników i umówili sie z barmanem że on sam kupi składniki - za dodatkową usługę wziął 100zł i zaliczkę chyba 400 ale nie pamiętam dokladnie. Po weselu przedstawił wszystkie paragony i rozliczył się co do grosza i jeszcze dał jakiś rabat za 2 wesele.

Gość jest naprawde godny polecenia - jak ktoś byłby zainteresowany to moge dać namiary
A skąd jest? może akurat niedaleko nas

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 21:37   #8
21kasia21
Work, work, work

Osobiście nie chciałabym barmana na swoim weselu, bo mi się taki pomysł nie podoba, dla mnie niepotrzebny wydatek.

Mam kolegę, który jest barmanem, ma ukończone różne kursy w tym kierunku i chodzi właśnie po weselach.
Nie wiem, ile bierze, bo nie wgłębiałam się w temat, zresztą drugiego wesela robić nie będę, ale chętnie bym zobaczyła takiego w akcji na czyimś weselu
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 11:10   #9
poeta777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
Witaj mój TŻ swego czasu pracował jako kamerzysta na weselu i akurat byli Ci barmani i mówił, że w życiu czegoś takiego nie widział i że na naszym weselu muszą być. No może nie koniecznie konkretnie Ci ale drink bar na pewno, mi samej sie to podoba. Musze się właśnie zacząć rozglądać za jakimiś barmanami )

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

A skąd jest? może akurat niedaleko nas
Dokładnie to nie wiem gdzie mieszka ale obsługuje imprezy w Krakowie i okolicach ale nie wiem jak szeroki ma zasięg działania - trzeba by napisać i zapytać - mobilnybarman@o2.pl
Stary 2013-06-14, 11:28   #10
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie to nie wiem gdzie mieszka ale obsługuje imprezy w Krakowie i okolicach ale nie wiem jak szeroki ma zasięg działania - trzeba by napisać i zapytać - mobilnybarman@o2.pl
Dzięki wielkie A masz może jakieś nagrania z nim, widziałaś moze na jakieś stronce, albo on ma stronkę jak jakąś?
Stary 2013-06-15, 09:54   #11
poeta777
Przyczajenie

Cytat:
Dzięki wielkie A masz może jakieś nagrania z nim, widziałaś moze na jakieś stronce, albo on ma stronkę jak jakąś?
niestety nie posiadam - stronki z tego co wiem chyba nie ma. Gość jest tani - kieruje swoją ofertę do "niskobudżetowych" klientów wiec sam też jest niskobudżetowy Ale driny robi naprawdę ok i fajnie podoradza co gdzie kupić żeby było tanio - ale z tego co wiem nie robi pokazów flair. Trzeba mu zapewnić jakiś stół i dostęp do zamrażarki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-15, 10:43   #12
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie posiadam - stronki z tego co wiem chyba nie ma. Gość jest tani - kieruje swoją ofertę do "niskobudżetowych" klientów wiec sam też jest niskobudżetowy Ale driny robi naprawdę ok i fajnie podoradza co gdzie kupić żeby było tanio - ale z tego co wiem nie robi pokazów flair. Trzeba mu zapewnić jakiś stół i dostęp do zamrażarki.
No nic napisałam do niego zobaczymy co odpisze Ale niskobudżetowy to znaczy bez żadnych rewelacji??
Stary 2013-06-16, 10:50   #13
poeta777
Przyczajenie

Cytat:
No nic napisałam do niego zobaczymy co odpisze Ale niskobudżetowy to znaczy bez żadnych rewelacji??
O jakich rewelacjach mówisz?? Bo nie bardzo wiem o co chodzi - driny robi bardzo dobre - niskobudżetowy tzn nie ma przewoźnego baru (trzeba mu zapewnić stół i dostep do zamrazarki) i nie robi pokazów - zajmuje sie robieniem drinów ale o tym pisałem wcześniej więc nie wiem o jakie rewwelacje jeszcze może chodzić
Stary 2013-06-16, 14:07   #14
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
O jakich rewelacjach mówisz?? Bo nie bardzo wiem o co chodzi - driny robi bardzo dobre - niskobudżetowy tzn nie ma przewoźnego baru (trzeba mu zapewnić stół i dostep do zamrazarki) i nie robi pokazów - zajmuje sie robieniem drinów ale o tym pisałem wcześniej więc nie wiem o jakie rewwelacje jeszcze może chodzić
no chodziło mi właśnie o pokazy, stół, lód, blendery
Stary 2013-06-16, 23:37   #15
poeta777
Przyczajenie

Cytat:
no chodziło mi właśnie o pokazy, stół, lód, blendery
lód zapewnia barman, stół i zamrażarkę jak już mówiłem trzeba mu zapewnić. Sprzęt barmański ma ze sobą. u mnie blendera nie miał bo w menu nie bylo drinków które trzeba by blendować - miał tylko shakery
Stary 2013-06-18, 00:04   #16
avianna
Przyczajenie

U mnie na weselu niestety nie miałam takiego pokazu - a szkoda, bo u kuzynki był i naprawdę świetnie to wyglądało.
avianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 00:21   #17
poeta777
Przyczajenie

No niewątpliwie jest to fajna atrakcja, aczkolwiek nie wiem czy jest to gra warta świeczki - pokaz fajna sprawa tylko czy jest sens wydawać dodatkowe 500zł i odwracać uwagę od Państwa młodych? Kiedyś znajomi na wesele zatrudnili parę ze szkoły tańca żeby robili pokaz - fajnie to wyglądało potem pokazali kroki do samby - ludzie się trochę pobawili a potem każdy wrócił do zwykłej zabawy. Przedstawienie trwało ok 40min (z nauka) a młodzi wydali na to 600zł. Jak ktoś ma dużo kasy no to może sobie pozwalać na takie przyjemności ale myśle że dla ludzi o przecietnych zasobach portwela jest to zbędna ekstrawagancja
Stary 2013-06-18, 22:21   #18
malutka66
Przyczajenie

Barman na weselu to fajna sprawa. Moja siostra miała takiego na swoim i świetnie się sprawdził zarówno jeśli chodzi o osoby pijące drinki, jak i osoby, które alkoholu nie piły (np. kierowcy, dzieci).
malutka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 19:29   #19
poeta777
Przyczajenie

w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale faktycznie jest to dobry unik dla osób które nie mogą pić alkoholu - bądź co bądź standardem jest "ze mną się nie napijesz" a ciągłe odmawianie bywa męczące - a tak zawsze można zamówić w drinkbarze bezalkoholowego drina i się "z nim napić "

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 22:55   #20
Beezee
Zakorzenienie

No dokładnie a ja myślę, że dodatkowej kasy na pokaz niekoniecznie trzeba wydawać, wolałabym za tą kasę gdzieś pojechać
Stary 2013-06-20, 16:41   #21
dana122
BAN stały

Ja uwazam zf jak brac bana to tylkz pokazem .za pokaz duzo śíe oni
dana122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 19:47   #22
karol2106
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez avianna Pokaż wiadomość
U mnie na weselu niestety nie miałam takiego pokazu - a szkoda, bo u kuzynki był i naprawdę świetnie to wyglądało.
zadowoleni byliście z barmana?? byś Go poleciła? Jak, tak to podasz dane kontaktowe do Niego? z góry dzięki
karol2106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 23:43   #23
poeta777
Przyczajenie

Gdybyś był zainteresowany to polecam mobilnybarman@o2.pl
Stary 2013-09-14, 07:24   #24
karol2106
Przyczajenie

Dzieki!!
karol2106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 15:07   #25
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

byłam an takim weselu super jest, jeśli barman zna się na swoim fachu,serwuje takie drinki, że głowa mała, a i upić można się w przyjemny, słodki sposób..
Stary 2013-09-16, 14:44   #26
roksana nycz
BAN stały

Jestem świeżo po weselu i u mnie byli barmani 4 godz,wprawdzie moja konsultantka radziła na 2 godziny ale ja sie uparłam że to za krótko a tak naprawdę to 2 godz byłyby wystarczające,najważniejs zy był pokaz i to było interesujące potem mało kto chodził po drinki
roksana nycz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 19:25   #27
blue_dress
Rozeznanie

Ostatnio jest to bardzo modne.

Mój brat miał na weselu barmana,ale takiego prawdziwego,który zna się na rzeczy. Kolejki do baru były straaaasznie długie, trzeba było nieźle się naczekać żeby coś zamówić tak więc uważam,że jest to świetna atrakcja dla gości weselnych. Polecam!
znów przetańczymy razem całą noc!

odchudzam się! z 63 kg do 55 kg! TRZYMAĆ KCIUKI BO CHOLERA ZNÓW SKOŃCZY SIĘ FIASKIEM!

blue_dress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 23:47   #28
poeta777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez roksana nycz Pokaż wiadomość
Jestem świeżo po weselu i u mnie byli barmani 4 godz,wprawdzie moja konsultantka radziła na 2 godziny ale ja sie uparłam że to za krótko a tak naprawdę to 2 godz byłyby wystarczające,najważniejs zy był pokaz i to było interesujące potem mało kto chodził po drinki
Prtawda jest teka, że to zawsze jest troche loteria - niekt nie jest w stanie przewidzieć jak dużą popularnością będzie sie cieszył drinkbar bo to zależy od gości (aczkolwiek 2h to szokująco mało) Ostatnio byłem na 2 weselach i 18 kuzyna gdzie był barman na jednym weselu miał obłożenie cały czas - wyszedł chba o 5 rano. Na 2 weselu został do 3 ale w zasadzie już po północy był przy barze mały ruch
podobnie jak i na 18 kuzyna - do 12 wielki bum - wszyscy przy barze a po północy wszyscy się przerzucili na czystą Tak czy inaczej naprawde warto zapewnić taką atrakcję
Stary 2013-09-17, 10:27   #29
clara099
Raczkowanie

barman jest ciekawą opcją, ale bez tych kiczowatych pokazów. sam do robienia drinków. naprawdę całkiem przyjemnie pije się na weselu drinka zamiast tradycyjnego soku pomarańczowego czy jabłkowego z alkoholem
Stary 2014-01-07, 17:42   #30
KasiaWawa85
Przyczajenie

Ja ostatnio zaryzykowałam i zamówiliśmy z mężem barmana, który nie był zbyt znany, jak inne firmy obsługujące wesela. Okazało się, że jest całkiem nie drogi, a do tego zaskoczył nas miłą obsługą i pysznymi drinkami, jakich jeszcze nie piliśmy.
Nie wiem czy można dawać reklamować, ale podam tylko maila tastypolewa@gmail.com bo warto
prowadzi też bloga o podobnej nazwie, pasjonat.
KasiaWawa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości