|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jakie ćwiczenia w domu dla początkującej?
Zdecydowałam się założyć nowy wątek, ponieważ potrzebuje rady osób doświadczonych w temacie. Jestem nowicjuszką jeśli chodzi o tematykę fitnessu, przez kilka lat ze względu na problemy zdrowotne musiałam ograniczyć wysiłek zdrowotny, co niestety odbiło się na mojej figurze
![]() Chciałabym zacząć ćwiczyć, popracować trochę nad swoim ciałem, spalić zbędne kilogramy ![]() Mam figurę typowej klepsydry. Najbardziej problemowymi partiami są u mnie ramiona i biodra, z których najtrudniej mi schudnąć. Mogłybyście polecić mi jakieś zestawy ćwiczeń ze szczególnym uwzględnieniem tych części ciała? Jakie ćwiczenia będą dla mnie najlepsze? I z jaką częstotliwością powinnam je wykonywać, żeby uzyskać jak najlepsze efekty? Z góry dziękuję za wszystkie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jakie ćwiczenia w domu dla początkującej?
Polecam piłkę fitness -na allegro za 36zl bez przesyłki .
Mam ją od miesiąca i schudłam 3kg! bez jakieś tam diety :p Ćwiczenie na niej -a raczej "zabawa" to sama przyjemność . Nie namęczysz , a schudniesz . Naprawdę same superlatywy z posiadania jej ![]() + do tego także polecam skakankę !! ![]() Codzienne ćwiczenia i po miesiącu zobaczysz spadek wagi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
na biodra polecam Brazil Butt Lift
na forum jest watek o tych ćwiczeniach program ten ma kilka wersji, w zależności od tego, co chce sie osiągnąć-czy wyszczuplenie i uniesienie, uniesienie i rzeźbienie itp. na ramiona tez pomaga, gdyż jest tam filmik skupiający się an tej partii mięśni- przed rozpoczęciem miałam takie nalane raczki trochę, a teraz znacznie wyszczuplały i sa delikatnie umięśnione. Ważne, zeby wykonywać je z obciążeniem-jesli nie ma sie ciężarków, to chociaz butelki od mineralki wypełnione woda.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
![]() Zaciekawiłyście mnie tymi ćwiczeniami na piłce! Mogłybyście podesłać linka do jakiś przykładowych zestawów, jakie Wy wykonujecie? O skakance czytałam sporo dobrego, tylko trochę przeraża mnie na początek ilość skoków, o jakich dziewczyny piszą, że robią ![]() Ale spróbować pewnie nie zaszkodzi ![]() A co myślicie o ćwiczeniach z serii tych z Mel B? Trafiłam na filmiki z nimi zupełnie przypadkowo i w sumie wydają się całkiem sensowne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczelam wlasnie Mel B i podobają mi sie te ćwiczenia, czuć mięśnie, a mam juz jednak wyćwiczone, wiec nie wszystko je rusza.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A co ćwiczysz z Mel B? Bo widziałam, że są takie ćwiczenia całego ciała no i na poszczególne części
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mam zestaw ćwiczeń totally fit, na razie testowałam rozgrzewkę, abs 8 minutowy, 10min ćwiczenia brzucha, nog, pupy i cwiczenia rozluźniające. O efektach za wcześnie mówić, bo zaczęłam w niedziele, ale miałam zakwasy po ćwiczeniach na brzuch, a o to nie jest łatwo
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/gimnastyczna-pilka...060431331.html Tutaj masz przykładowe ćwiczenia ,które wykonuje ![]() ![]() Jeśli chodzi o skakankę ,to na początku ledwo 10 skoków zrobiłam ![]() Ale codzienne skakanie i z dnia na dzień było coraz więcej ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję serdecznie
![]() W ogóle doradźcie proszę, w jakiej kolejności powinno się wykonywać ćwiczenia? Najpierw siłowe, a następnie aerobowe? Czyli jeśli chciałabym ćwiczyć całą serię z Mel B (a to są chyba ćwiczenia siłowe ![]() I czy to prawda, że najlepsze efekty przynosi ćwiczenie rano na czczo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Najpierw wykonuje sie aeroby,a potem siłowe.
i ni powinno sie ćwiczyć na czczo, to jeden z fałszywych mitów fitnessowych. Wtedy zamiast tłuszczu pali sie mięśnie,a chyba nie o to chodzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.