|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Twoja kolej ;|
witam
![]() Mam 17 lat, chłopak 19. Ogólnie nie uprawiamy seksu, ale głównie nasze zbliżenia polegają na całowaniu, przytulaniu, dotykaniu ciała. Głównie to On całuje, zmienia pozycje itp. Ja nie miałam wcześniej zbyt wielu partnerów i raczej to oni lubili mieć inicjatywę. Ten jednak czasem mówi po prostu, że moja kolej, a ja.. no właśnie. Nie mam pojęcia co miałabym robić.. Jak zacząć, gdzie go całować, żeby było przyjemnie, jak dotykać? Wiem, że teoretycznie to się czuje, ale naprawdę nie wiem, jak to zacząć.. Jak jest u Was? Przejmujecie inicjatywę? + co najczęściej robicie z rękami, gdy się całujecie
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Twoja kolej ;|
Z czasem dojdziesz do wprawy i samo pójdzie. Całować możesz wszędzie: w usta, w szyje, w uszy nawet
![]() A ręce najczęściej wędrują po ciele, możesz wpleść je we włosy, gładzić nimi szyje, objąć chłopaka w pasie. Cokolwiek. Zacznij najlepiej powoli, a skoro Twój chłopak jest bardziej doświadczony zapewne pokieruje Cię dalej ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]()
No właśnie jak pisze koleżanka możesz całować go w szyje wpinać mu się we włosy.Trochę dziwny ten Twój chłopak ,że mówi teraz twoja kolej...hehe..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Np. 16 Swieczek (Sixteen Candles) itp, gdzie uczucia dopiero rozkwitaja itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może pomogła by Ci informacja gdzie mężczyźni mają strefy erogenne, czyli takie gdzie skóra jest bardziej wrażliwa na dotyk np.szyja.
Pieszczenie tych stref przynosi duże przyjemności przeważnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ehh jestes bardzo niesmiala (chyba przez wiek).....przelam to a bedzie dobrze....
rob tak jak podpowiada Ci intuicja... i przede wszystkim.....miej inicjatywe w tym...my faceci to lubimy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym Ci poradziła zrobić któregoś wieczoru romantyczny nastrój, napić się winka (chyba, ze nie pijesz), bo to dosyć mocno rozluźnia i "rozmiękcza" i po prostu poddać się emocjom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Co to za dziwny zwyczaj proponowania alkoholu nieletnim aby miały wieksza odwage podjąc inicjatywe seksualną ,wow !
Nie zmuszaj sie do niczego i powiedz chłopakowi o swoich obawach i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nie myśl tyle.
Po prostu rób to, co ci w danej chwili przyjdzie do głowy, wiadomo że bez przegięć (na przykład kopniak ![]() Wszystko jest spontaniczne ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ja bym na nim usiadła... pocałowała w usta, przytuliła, musnęła szyję gładząc jego plecy, coraz niżej... "fruwając" jego dłońmi, wracając do szyi zniżając się... rękoma, niebezpiecznie nisko by za chwilkę wrócić wyżej, palcami, kroczek po kroczku na klatkę piersiową, całując śmiejąc się i miejąc z tego frajdę.
+ miliard innych rzeczy które wynikają spontanicznie ![]() POWODZENIA, NIE PIJ ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez vanja93 Czas edycji: 2013-12-18 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
na przekór do celu
|
a mnie to w ogóle nie dziwi. dlaczego? bo gdy on pieści i całuje, to wie czego się spodziewać. tzn. jak ma zamiar pocałować dziewczynę w szyję, to wie że zaraz na ustach poczuje jej skórę na szyi. a gdy dziewczyna przejmuje inicjatywę to może go zaskoczyć, on nie wie czy ma się spodziewać buziaka w policzek, ucho czy pępek i to jest fajne
![]() zresztą, autorko - jest ci przyjemnie kiedy chłopak Cię pieści, prawda? no i jemu na pewno będzie przyjemnie gdy ty będziesz o niego "dbać" ![]() Cytat:
![]() nikt tu nie mówi o wskakiwaniu do łóżka. tu mowa o zwykłych buziakach nawet. "nie zmuszaj się" - ja podejrzewam że dziewczyna by chciała, tylko nie umie. wątpię żeby to ją odrzucało czy było przykre... bo co, ma się skończyć na tym że powie: "wiesz co, nie wiem jak mam cię przytulać i całować, więc w naszym związku to ty kieruj pieszczotami, ja będę leżała jak kłoda"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oprocz tego rozluznij sie. Zapomnij o wszystkim co ci tu dziewczyny napisaly bo niedajboze zachce ci sie to na sile nasladowac i wyjdzie sztuczne, groteskowe. Rozluznij sie. Caluj sie do utraty tchu a twoje dlonie same znajda miejsce dla siebie. Gdzie chcesz go dotknac? Tam sie kieruj. To bedzie najlepsze na start. I najwazniejsze - naturalne. Faceci maja 7 zmysl do wykrywania sztucznych zachowan w lozku (poza orgazmami ![]() Odprez sie. Oczysc glowke. Mozesz wypic lampke wina jesli to pomoze. Mozecie obejrzec jakis film na rozgrzewke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
na przekór do celu
|
aha, spoko. to znaczy słuchać ma ciebie, nas nie? bo swoją drogą udzieliłaś rad które się tu już wcześniej pojawiły...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przeciez wiadomo, ze mowiac 'bo niedajboze zachce ci sie to na sile nasladowac i wyjdzie sztuczne' mialam na mysli rady ktore mozna wyczytac w stylu: ja bym na nim usiadla, reka na szyji, paluszki drepcza po torsie, mu ustami Tak a ta reka Tak, objeci w taki sposob... Najlepiej kierowac sie wlasnymi doznaniami. Cialo samo podpowie na co ma ochote. Autorko: najlepsza wiedze o tym co robic (a konkretniej gdzie i jak) znajdziesz nie na forum a w ksiegarni w pierwszym lepszym podreczniku do seksu dla poczatkujacych. Tam jest napisane wszystko o strefach erogennych, narzadach intymnych itd. Jesli z jakis powodow chcesz unikac ksiegarni i osobistego zakupu to mozesz to zrobic przez internet. Mozesz rowniez znalezc strone o tej tematyce w internecie, ale jak dotad osobiscie nie spotkalam sie z dobra publikacja sieciowa tego typu. Edytowane przez koralik24 Czas edycji: 2011-03-02 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZAPYTAĆ CHŁOPAKA! Skąd my mamy wiedzieć co lubi? Co,jesli Ci powiem, że mój lubi jak mu wkładam wiśnie w uszy to tez zaczniesz tak robić? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Widzisz, już jeden facet Ci podpowiedział - rób tak, jak podpowiada Ci intuicja.
Mężczyźni, tak jak kobiety, różnią się od siebie. Rozumiem, że oczekujesz od nas jakichkolwiek podpowiedzi, żeby wszystkie wypróbować, ale może, zdaj się na własny instynkt? Spróbuj. W końcu seks, wszelkie formy pieszczot, etc., mają być relaksem dla obojga, nie zaś, wyuczonymi gestami, odegraną rolą z zapisanego scenariuszem, czyt. "Zaraz położę rękę na jego torsie, a za dwie minuty pogładzę nimi jego policzek." Podejrzewam, że chłopak zwróci Ci uwagę, jeśli zrobisz coś, co mu się nie spodoba, nie spełni jego oczekiwań, zaboli go, itd, itd. I nie przejmuj się jeśli faktycznie nastąpi taka sytuacja! ![]() "Trening czyni mistrza."
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym dziewczyna pyta, gdzie ma go całowac, a tutaj co druga z Was zachęca ją do seksu. Czytanie ze zrozumieniemm się kłania. Edytowane przez monik.a Czas edycji: 2011-03-04 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A ja powiem tak:
nie rób nic na co nie jesteś gotowa, czego nie jesteś pewna, co Cię krępuje i w czym czujesz się onieśmielona. Niektóre z nas nawet przy takich pieszczotach są bardzo nieśmiałe i nie zawsze wynika to z braku partnerów. Słuchaj - w momencie, gdy będziecie się całować i sama całkiem nieświadomie przejmiesz inicjatywę będzie to znak, że jesteś w pełni gotowa, by w ten sposób okazać mu swoje uczucia. Nie ma czegoś takiego że on mówi, "teraz Ty", "Twoja kolej" - dla mnie to jest niedorzeczne - podczas pieszczot na czym on w takim razie się skupia? Na tym by było wam dobrze (i bez różnicy tu kto zaczyna itd) czy może na tym, by szybko skończyć Cię całować, rozłożyć się jak król i być pieszczonym? Nie daj się do niczego zmuszać, skoro nie rozumie, że Ty tak nie umiesz (póki co), to nie powinien naciskać, bo to w żaden sposób Cię nie ośmieli, a wręcz przeciwnie. Powinnaś się też zastanowić, czy ten związek ma sens z jego podejściem, bo dziś założyłaś taki wątek, a za jakiś czas może zobaczymy od Ciebie coś na podobie "chłopak chce dowodu miłości w postaci seksu, a ja nie wiem jak się za to zabrać" Bo skoro teraz namawia czy wymusza takich pieszczot, to co będzie dalej. Pozdrawiam.
![]() |
#21 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
nie wydaje mi się żeby to wyglądało tak: pocałował ją w czółko, pocałował ją w nosek i mówi "teraz twoja kolej". prędzej to on np. przez 2 tygodnie zawsze zaczynał pieszczoty (nie mylić z seksem, pisząc pieszczoty mam na mysli przytulanie i całowanie!), całował a ona tylko się słodko uśmiechała. no nic dziwnego że teraz w końcu on chce być tym pieszczonym, a nie pieścicielem ciągle...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ej ja nie mówię, że dziewczę nie ma czasem wykazywać inicjatywy, tylko leżeć jak sztywny Pal Azji... spokojnie... Po prostu post Autorki wydał mi się jakiś taki... no wydaje mi się, że on ją trochę przymusza, a to nie skutkuje później większą śmiałością. Skoro autorka ma z tym problemy, to znaczy, że nie jest jeszcze w pełni gotowa i pewna tego co robić, a partner powinien wykazać się większą cierpliwością lub poprzez "zabawę" pokazać jej jak lubi być pieszczony. I co z tego że to tylko zwykłe pieszczoty - niektóre i na to nie są gotowe. Wiem, że bycie pieścicielem na dłuższą metę może być nawet przykre, no ale... na tym polega związek by pewne bariery pokonywać razem a nie wyskakiwać z tekstem: "teraz Twoja kolej" i dokończenie myśli w główce owego pana ("bo mi się już znudziło")... no sorry... Ja to tak odbieram, oczywiście można mieć inne zdanie, jednak ja powtarzam: nic na siłę, to musi wypłynąć od Autorki samo.
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co jest tak oburzającego w tym, że można się kulturalnie napić lampkę czy pół lampki wina, dla lepszego nastroju/samopoczucia i humoru. Poza tym, to tylko moja subiektywna sugestia, jeżeli autorka nie pija alkoholu, to tego nie zrobi i zaznaczyłam to w swojej wypowiedzi. Poza tym nie zauważyłam, zeby ktokolwiek tutaj namawiał Autorkę do seksu.... Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-03-04 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a to czy on sobie cokolwiek dopowiedział jest dość watpliwe. tego się już nie dowiemy. więc nie obstawiajmy od razu że miał złe zamiary. autorko - jesli się zdecydujesz już na większą inicjatywę, a on wtedy zacznie nalegać na seks - wtedy daj mu z liścia i wyjdź. ale teraz, póki co, może po prostu mu się tęskni do twoich pieszczot... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja szczerze mówiąc też nie polecam na razie winka bo wiem z autopsji że jak alkohol trochę rozgrzeje to potem ciężko się przywołać do porządku
![]() Mój facet uwielbia taki delikatne drapanie do pleckach i karku, całowanie w ucho (przy tym jakieś miłe słówko ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
odrobina nic na mnie nie dziala wiecej: i ciezko mi sie nawilzyc no i dluzej dochodze... moj kochany jak jestem napita to sie meczy ponad godzine (nieraz az dwie), az mi go czasem szkoda, no ale wiedzial co bral i zaspokojone byc musi bo bedzie gryzlo po kostkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() za to M nie wyrabia ja jak się napiję to mogę i mogę on- bzz i spać a na trzeźwo odwrotnie ja sobie pobzykam i na boczek lulu ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co jest nienormalnego w uprawianiu seksu i piciu wina? Jestem w szoku,że można coś takiego napisać. Aha,i gumki też są bee.Widzę że trafiłam na ciężki przypadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, spokojnie
![]() dziękuję za Wasze wskazówki. Widzę, że po prostu z każdym spotkaniem to faktycznie samo przyjdzie, aczkolwiek dzięki za zainteresowanie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.