problem z jego przeszloscia...pomocy blagam - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 19:00   #1
fables
Raczkowanie

problem z jego przeszloscia...pomocy blagam

nieaktualneeeee

Edytowane przez fables
Czas edycji: 2011-10-21 o 09:14
fables jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 19:05   #2
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: problem z jego przeszloscia...pomocy blagam

Wyobraź sobie odwrotną sytuację. Nie znałaś wtedy swojego TŻ, nie wiedziałaś jaki będzie wspaniały, że warto poczekać na niego i zrobiłaś to z innym. Pewnie źle byś się czuła, gdyby TŻ to wypominał, albo źle się z tym czuł.
Każdy popełnia błędy, ma do nich prawo. To stało się zanim byliście razem. Nie znał Cię wtedy. Gdyby Cię znał, bylibyście razem, to Ty byłabyś zapewne jego pierwszą.
Jeżeli jego przeszłość stanowi dla Ciebie wielki problem, to może to sygnał, że nie powinniście być razem?
Pamiętaj, liczy się to co teraz. Choćbyśmy chcieli, nie zmienimy przeszłości.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 19:12   #3
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fables Pokaż wiadomość
hej, czytalam dwa watki na podobny temat, ale postanawiam zalozyc ten.
Jestem z tz dwa lata, jeszcze nie zrobilismy tego. I ja ostatnio zaczynam miec z tym problem, bo jestem dziewicą, a on juz mial przede mna kogos, tzn. to nie byla jego dziewczyna, nie byl z nią. Jest mi z tym cholernie zle.
Opowiadal mi kiedys z iloma to sie nie calowac, ze kolezanka przesadzila z lodem i w ogole o 1 razie, Boli mnie to, ze przespal sie z I lepsza, choc sam tak nie uwaza, to mnie tez boli. On twierdzi, ze o tym nie mysli i ze go to nie obchodzi i ze mnie traktuje jak pierwsza, bo jestem jego 1 dziewczyna, ale strasznie mi zle z tym, ze kochal sie z inna,
jak mam sobie z tym poradzic?
blagam pomozcie....
Eeee, ale po co on Ci to opowiadał? Wymusiłaś to na nim, czy tak sam z siebie (po buracku) wyskoczył z takimi zwierzeniami? Mnie by nie martwiło, że z kimś się tam przespał (o ile nie zdarzało mu się to co piątek w dyskotekowej toalecie), ale że sobie o tym tak lekko opowiada własnej dziewczynie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 19:15   #4
madana
Zakorzenienie

Albo zaakceptujesz, że przed tobą z kimś był (to przeszłość!!!), albo zadręczysz siebie i jego. Pomijam, że fatalnie brzmi to przechwalanie się całowaniem z innymi.
Czy wg ciebie bycie prawiczkiem to najważniejsza zaleta chłopaka miałaby być?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 19:17   #5
fables
Raczkowanie

pytalam i zaluje teraz.
boli

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Albo zaakceptujesz, że przed tobą z kimś był (to przeszłość!!!), albo zadręczysz siebie i jego. Pomijam, że fatalnie brzmi to przechwalanie się całowaniem z innymi.
Czy wg ciebie bycie prawiczkiem to najważniejsza zaleta chłopaka miałaby być?
nie, ale mowilam mu o tym ze mam z tym problem a on nic
chcialam uslyszec, ze to bylo niewazne itp...
Stary 2011-06-27, 19:17   #6
Bananalama
jestę wieszczę

To teraz masz nauczkę. Jak wchodzisz w nowy związek - stary zostawiasz za drzwiami. Swój i faceta.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 19:22   #7
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
pytalam i zaluje teraz.
boli

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

nie, ale mowilam mu o tym ze mam z tym problem a on nic
chcialam uslyszec, ze to bylo niewazne itp...
No wiesz, ale jak sama spytałaś, to nie powinnaś chyba mieć pretensji, że odpowiedź nie była dokładnie taka jak sobie wymarzyłaś... Dlatego właśnie nie należy pytac o takie rzeczy, jeśli nie jest się gotowym na różne odpowiedzi.

Zresztą... Chyba przecież właśnie to usłyszałaś - że to było nieważne, że on o tym nie myśli i w jego odczuciu pierwszy raz z Tobą jest ważny, bo jesteś jego pierwszą dziewczyną.

Nikt czasu nie cofnie, a pretensje o przeszłość sprzed poznania Ciebie są bez sensu i bez podstaw. Musisz to zaakceptować albo poszukać faceta prawiczka...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 19:24   #8
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
pytalam i zaluje teraz.
boli
(...)
Czyli sama chciałaś usłyszeć to? Cóż, masz nauczkę. Facet nic nie poradzi na to, że nie czekał w habicie na Twoje nadejście. Albo się z tym pogódź, albo mu głowy nie zawracaj. Przemyśl, czy Twoje wątpliwości biorą się tylko z zazdrości o przeszłość, czy z innych powodów (np. ma złą opinię wśród ludzi, uważasz że to bawidamek etc. - to są realne problemy).

Nie wymagaj aby facet Ci powiedział, że tamto było nieważne. Może było, a może na tamtą chwilę nie było. Teraz oczywiście jest już nieważne, ale nie drąż bardziej. Nie da się tak w 100% wymazać przeszłości. On wtedy czuł i reagował inaczej, niż teraz. Ma Ci powiedzieć, że nic nie czuł? Że tamta była brzydka? To Cię pocieszy?
Stary 2011-06-27, 19:32   #9
fables
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Czyli sama chciałaś usłyszeć to? Cóż, masz nauczkę. Facet nic nie poradzi na to, że nie czekał w habicie na Twoje nadejście. Albo się z tym pogódź, albo mu głowy nie zawracaj. Przemyśl, czy Twoje wątpliwości biorą się tylko z zazdrości o przeszłość, czy z innych powodów (np. ma złą opinię wśród ludzi, uważasz że to bawidamek etc. - to są realne problemy).

Nie wymagaj aby facet Ci powiedział, że tamto było nieważne. Może było, a może na tamtą chwilę nie było. Teraz oczywiście jest już nieważne, ale nie drąż bardziej. Nie da się tak w 100% wymazać przeszłości. On wtedy czuł i reagował inaczej, niż teraz. Ma Ci powiedzieć, że nic nie czuł? Że tamta była brzydka? To Cię pocieszy?
tak by uspokoilo
Stary 2011-06-27, 19:35   #10
Amitri
Zadomowienie

Wiem co czujesz. Mnie też to boli. Cholernie.
Stary 2011-06-27, 19:39   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
tak by uspokoilo
Zależy Ci zatem na słodkim kłamstwie (ona była brzydka, ble ble, i w ogóle to się musiałem zmusić do seksu z nią, a w ogóle to byłem pijany i nałożyłem jej torbę na głowę), czy gorzka prawda (tak, chciałem z nią wtedy uprawiać seks, na tamtą chwilę było to moje pragnienie i je zrealizowałem, byłem wolny, bez zobowiązań, więc zrobiłem to, na co miałem ochotę)? Czego Ty chcesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 19:42   #12
Elfir
Zakorzenienie

Wiesz, że takie zadręczanie zepsuje ci życie? Bo z upływem lat coraz trudniej będzie ci znaleźć partnera prawiczka.

Seks jest przyjemnością a nie jakimś mistycznym obrzędem, toteż ludzie po prostu uprawiają go dla relaksu, dla zabawy, dla odprężenia.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 19:49   #13
CytrynowaPannica
Zadomowienie

Jeśli chcesz usłyszeć od swojego faceta kłamstwo tylko po to, by ulżyć własnym emocjom, to współczuję.
Nie wystarczy, że powiedział jak bardzo się dla niego liczysz? Nie wystarczą zapewnienia, że nie jest ważne dla niego to, co wydarzyło się kiedyś?
Wybacz, ale nie rozumiem.
Co ma biedny począć? Była ładna, spędził z nią noc, no i co teraz? Czasu nie cofniesz, a jedynie stworzysz problem, którego jak na razie szukasz na siłę.
Stary 2011-06-27, 19:50   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Wiesz, że takie zadręczanie zepsuje ci życie? Bo z upływem lat coraz trudniej będzie ci znaleźć partnera prawiczka.

Seks jest przyjemnością a nie jakimś mistycznym obrzędem, toteż ludzie po prostu uprawiają go dla relaksu, dla zabawy, dla odprężenia.
Elfir, takie herezje przez 22. wypisujesz (oczywiście się z Tobą zgadzam). Seks jest OK, póki się nikogo nie krzywdzi i nie zdradza (plus uważa na właściwie zabezpieczenie).
Stary 2011-06-27, 19:51   #15
Amitri
Zadomowienie

Gorzej jak seks nie jest żadną przyjemnością i jedyne co by się miało to właśnie te mistyczne przeżycia, a tak to nawet to zostało odebrane.
Stary 2011-06-27, 19:56   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Amitri Pokaż wiadomość
Gorzej jak seks nie jest żadną przyjemnością i jedyne co by się miało to właśnie te mistyczne przeżycia, a tak to nawet to zostało odebrane.
Rozwiń, bo nie bardzo rozumiem. Na czym miałoby polegać to mistyczne przeżycie seksu bez przyjemności? Seks w celu zapłodnienia - stąd ten mistycyzm? Mistycyzm seksu polega właśnie na tym, że wchodzi się na wyższy stopień porozumienia z kimś i z samym sobą, osiąga stan, który normalnie trudno jest osiągnąć (coś jak medytacja). Ale ściśle wiąże się to z przyjemnością, nawet jeżeli jest czymś ponad, niż zwykły orgazm.
Stary 2011-06-27, 20:15   #17
BlackSabbath
Raczkowanie

no cóż, tez poznałam chłopaka który miał taka przeszłość, oczywiście że to nie było fajne, bo chciałam być tą pierwszą... zresztą dziewczyny często marzą że będą tą pierwszą i ostatnią, ale to rzadko sie zdarza... czasem tez ida do łóżka mówiąc że to z miłości a za miesiąc robią to samo z następnym... ale przeciez nie o takie sytuacje chodzi. Jedyne wyjście to zaakceptować to jesli jesteś pewna że go kochasz, ważne o co jest teraz, pod warunkiem (tak jak mówiły juz dziewczyny poprzednio) że nie jest to bawidamek, bo jeżeli facet jest niedojrzały to wtedy dziewczyna może stać się "jedną z wielu"... przeszłości nie zmienisz.
Pozdrawiam

Stoję jeszcze w progu zatrzaśniętych drzwi
słyszę jeszcze słowa nieistotne już...
BlackSabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 20:21   #18
Amitri
Zadomowienie

Dla mnie mistyczne jest to, że jest się to jedną jedyną, że żadnej innej nie było wcześniej. Nie chodziło mi o seks jako czynność, tylko bardziej ogólnie.
Stary 2011-06-27, 20:41   #19
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
hej, czytalam dwa watki na podobny temat, ale postanawiam zalozyc ten.
Jestem z tz dwa lata, jeszcze nie zrobilismy tego. I ja ostatnio zaczynam miec z tym problem, bo jestem dziewicą, a on juz mial przede mna kogos, tzn. to nie byla jego dziewczyna, nie byl z nią. Jest mi z tym cholernie zle.
Opowiadal mi kiedys z iloma to sie nie calowac, ze kolezanka przesadzila z lodem i w ogole o 1 razie, Boli mnie to, ze przespal sie z I lepsza, choc sam tak nie uwaza, to mnie tez boli. On twierdzi, ze o tym nie mysli i ze go to nie obchodzi i ze mnie traktuje jak pierwsza, bo jestem jego 1 dziewczyna, ale strasznie mi zle z tym, ze kochal sie z inna,
jak mam sobie z tym poradzic?
blagam pomozcie....
Zastanów się czy umiałabyś sobie poradzić z tym, że Twój facet ma już pierwszy raz za sobą. Jeśli nie - zakończ związek. Facet przeszłości już nie zmieni, to tylko kwestia tego czy Ty ją zaakceptujesz czy nie.
I lepiej się rozstać niż potem się zadręczać, że nie było się tą pierwszą w łóżku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 21:08   #20
Torina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amitri Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz. Mnie też to boli. Cholernie.
Mam tak samo.
Stary 2011-06-27, 21:26   #21
Elfir
Zakorzenienie

Masz tak samo, tak?
Ale cierpisz w samotności i dalej ciągniesz związek, tak?
Bo go kochasz, tak?
Pewnie kiedyś tam stracisz z nim dziewictwo.

I teraz wyobraź sobie sytuację, że się jednak rozstajecie, ty poznajesz nowego faceta, ale tym razem prawiczka (takiego wazonika). I to teraz on ma dąs, że nie jesteś dziewicą. I pisuje o tym na jakimś forum. Jakbyś się czuła? Jak dziwka? Czy jak osoba, która ma przeszłość?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2011-06-27, 21:27   #22
venturka
Raczkowanie

GG do venturka

Z czasem zmienisz podejście. U mnie dawno, dawno temu było na odwrót. On był prawiczkiem, ja już miałam pierwszy raz za sobą.
Nie mógł tego przetrawić przez długi czas, a ja.. hmm nic nie mogłam na to poradzić, stało się, może nie byłam z tego jakoś super zadowolona, ale też nie mówiłam, że za wszelką cenę chciałabym, żeby było inaczej.
Ważne, że teraz jesteś dla niego na pierwszym miejscu..
venturka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 21:31   #23
ilkas
BAN stały

nie można być zazdrosnym o przeszłość. Było minęło. Szczerze mówiąc cięzko w dzisiejszych czasach spotkać faceta lub dziewczynę, którzy nie mieli żadnych doświadczeń seksualnych w przeszłości. Dlatego wydaje mi się, że za bardzo niepotrzebnie się nakręcasz. Myśl o tym co jest teraz i o tym co ma być między Wami w przyszłości a nie o tym co było.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 21:33   #24
Torina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Masz tak samo, tak?
Ale cierpisz w samotności i dalej ciągniesz związek, tak?
Bo go kochasz, tak?
Pewnie kiedyś tam stracisz z nim dziewictwo.

I teraz wyobraź sobie sytuację, że się jednak rozstajecie, ty poznajesz nowego faceta, ale tym razem prawiczka (takiego wazonika). I to teraz on ma dąs, że nie jesteś dziewicą. I pisuje o tym na jakimś forum. Jakbyś się czuła? Jak dziwka? Czy jak osoba, która ma przeszłość?
To do mnie?

Tzn. mi bardziej przeszkadza to, że Tż miał zbyt bujną przeszłość, ja za sobą pewne doświadczenie mam też.
Stary 2011-06-27, 21:45   #25
Elfir
Zakorzenienie

takim razie podłożem jest zazdrość o ilość doświadczeń?

T.Pratchett
Stary 2011-06-27, 21:47   #26
XYXYXY30
Raczkowanie

Jeśli przeszkadza Ci to, że on w ogóle miał w przeszłości partnerkę seksualną - jakąś dziewczynę z którą był w związku, to moim zdaniem powinnaś starać się jakoś to przezwyciężyć. Teraz tylko Ty jesteś dla niego ważna, a tamta poprzednia, to może była jakaś przelotna miłostka, jakiś mało znaczący związek, ? Nie wszystkie związki w naszym życiu są jednakowo istotne, o niektórych po latach ledwo pamiętamy. Tak może być i w tym przypadku.

Ale jeśli facet "zaliczał panienki", uprawiał przygodny seks z różnymi kobietami, to absolutnie się nie dziwię, że czujesz dyskomfort. Ja sam czułbym obrzydzenie, gdybym dowiedział się o takiej przeszłości partnerki i dalsze istnienie związku nie byłoby możliwe. Jeżeli zatem to jest ten przypadek, to lepiej zastanów się nad sensem związku z kimś takim, bo nie najlepiej to rokuje na przyszłość. Dość prawdopodobne jest, że facet nie mający uprzednio hamulców w tej sferze, nie będzie miał ich również obecnie, będąc twoim partnerem.
XYXYXY30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 21:48   #27
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez venturka Pokaż wiadomość
Z czasem zmienisz podejście.
Niekoniecznie, naprawdę. Nic na siłę. Mało to związków się już rozpadło, bo jeden partner nie był w stanie zaakceptować przeszłości drugiego partnera?
Już lepiej się wcześniej rozstać niż potem uprawiać seks i się ciągle męczyć z myślą, że "on to już robił z inną" (bądź "ona już to robiła z innym").

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
nie można być zazdrosnym o przeszłość. Było minęło. Szczerze mówiąc cięzko w dzisiejszych czasach spotkać faceta lub dziewczynę, którzy nie mieli żadnych doświadczeń seksualnych w przeszłości. Dlatego wydaje mi się, że za bardzo niepotrzebnie się nakręcasz. Myśl o tym co jest teraz i o tym co ma być między Wami w przyszłości a nie o tym co było.
Faktycznie, nie powinno się być zazdrosnym o przeszłość. Ale można tej przeszłości nie akceptować.
Stary 2011-06-27, 21:57   #28
Linaewen
Zakorzenienie

Kiedy się te baby w końcu nauczą, że nie zadaje się pytań, bo można poznać na nie odpowiedź... I nie wypowiada się życzeń, bo mogą się spełnić.

Nie wiem, ja tam nie marzyłam, żeby być pierwszą. Szczególnego sentymentu do pierwszego kochanka też nie czuję, bo się okazał złamasem[dwa zmarnowane lata]. Ponieważ jest po 22 to już wolno napisać, że seks może być czystą relacją fizyczną i nie wiąże się to zazwyczaj z mistycznymi przeżyciami.
A tak te wszystkie dziewice cierpią, bo facet nie poczekał-czekałyście konkretnie na Zenka z VIb czy na tego jedynego? Bo tych jednych to można mieć w życiu kilku, i każdy kolejny może się pofochać, że akurat na niego nie czekałyście...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 22:03   #29
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Kiedy się te baby w końcu nauczą, że nie zadaje się pytań, bo można poznać na nie odpowiedź... I nie wypowiada się życzeń, bo mogą się spełnić.

Nie wiem, ja tam nie marzyłam, żeby być pierwszą. Szczególnego sentymentu do pierwszego kochanka też nie czuję, bo się okazał złamasem[dwa zmarnowane lata]. Ponieważ jest po 22 to już wolno napisać, że seks może być czystą relacją fizyczną i nie wiąże się to zazwyczaj z mistycznymi przeżyciami.
Wszystko zależy od podejścia danej osoby, po prostu. Dla jednego seks to tylko przyjemność fizyczna, a dla innego mistyczne przeżycie
Jeden nie robi problemów z tego, że partner już był z kimś w łóżku, a dla kogoś innego to będzie problem nie do przeskoczenia. Różni są ludzie. Już lepiej sobie powiedzieć, że "nie dam sobie rady z jego/jej przeszłością, wolę zakończyć związek niż katować się myślą, że nie jestem pierwszą/pierwszym".

Cytat:
Bo tych jednych to można mieć w życiu kilku, i każdy kolejny może się pofochać, że akurat na niego nie czekałyście...
A mnie się zawsze wydawało, że Ten Jedyny jest jedyny, jak sama nazwa wskazuje
Stary 2011-06-27, 22:09   #30
maszunik
Raczkowanie

Ja tak miałam z moim eks partnerem. Wcześniej ja miałam dwóch partnerów seksualnych, a on był prawiczkiem i z nikim się nie całował. Na początku, jak się poznaliśmy i mu o tym powiedziałam to zareagował dość źle (nie, żeby jakoś mnie obraził czy coś, ale widać było, że go to dręczy i powiedział mi o swoich uczuciach, emocjach, które dla mnie miłe nie były). Ja mu wytłumaczyłam, jaka była sytuacja (bez szczegółów), że nikogo nie zdradziłam i nie zraniłam, co najwyżej mogłam skrzywdzić siebie. Też tamtego seksu nie traktuję z jakimś uczuciem, wspomnieniem... To było dawno, stało się, źle nie było, cudownie też nie. Po prostu. Mój eks stwierdził, że rozumie, akceptuje mnie w 100% i NIGDY nie wrócił do tego tematu. NIGDY nie rozmawialiśmy na ten temat. Moje i eksa życie erotyczne było właściwie bardzo udane i do tej pory twierdzę, że to Prawdziwy Mężczyzna ze względu na to, że poznał i pokochał MNIE jako całość, mnie jako osobę, wraz z moimi przeżyciami, z wadami i zaletami, z błędami i dobrymi rzeczami, które zrobiłam. Może Ty nie jesteś w stanie tego zrobić, ale zastanów się, dlaczego Cię to tak boli? Każdy seks ma w sobie coś wyjątkowego, każdy pierwszy raz z nową osobą jest cudowny, a jeżeli się kochacie i jest to dla Ciebie i dla niego pierwszy związek, to gwarantuję Ci, że Wasz pierwszy raz będzie dla Was obojga czymś wyjątkowym. Ja z moim eksem czuję się, jakbym przekroczyła większość granic seksualnych, bo byłam mu oddana emocjonalnie i duchowo. I było pięknie, chociaż oczywiście na początku było nieporadnie.

Ale eks nigdy nie wypytywał mnie o szczegóły. Tego nie wolno robić. Dorośli ludzie często mają przeszłość i jest ona normalna. Co innego, gdyby Twój chłopak sypiał z kim popadnie, ale on ma po prostu przeciętne doświadczenie seksualne. Najważniejsze jest to, jaką jest osobą, jak podchodzi do Twojej seksualności. Czasem przez takie głupie opory można stracić kogoś absolutnie wyjątkowego. I po cóż się tym zadręczać, miast cieszyć się dojrzałą miłością?

lipiec 2011 - postanawiam, że wracam do naturalnego koloru włosów i więcej nie farbuję

bladolica

dbam o skórę
maszunik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości