|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Make-up'owe ćwiczenia
Witam drogie Wizażanki!
![]() Mam pewien problem... Choć nie wiem czy można tak to nazwać ![]() Uwielbiam się malować, jest to dla mnie ogrooomną przyjemnością ![]() Jednak, aby rozwijać swoje umiejętności przydałoby mi się większe pole do popisu. Mam na myśli kogoś, kto użyczyłby mi swojej buźki do wykonania makijażu ![]() Mam wiele koleżanek dlatego pomyślałam właśnie o nich. Ale tu sytuacja się komplikuje... Nie wiem jak je do tego makijażu zachęcić ![]() Wydaje mi się, że takie suche: "Ja mogę Cię pomalować!" nie wystarczy :P Jednocześnie chciałabym dobrze wypaść robiąc te makijaże, żeby czegoś nie zepsuć, szczególnie za 1wszym razem. Wiadomo, trochę inaczej maluje się siebie, a inaczej drugą osobę, ale ćwiczenie czyni mistrza ![]() Może macie jakieś pomysły co do tych zachęt? Co powiedzieć, jakich argumentów użyć, aby chętnie przystąpiły do makijażu? A być może same przechodziłyście przez coś takiego? Czekam na wskazówki, porady!!! ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Make-up'owe ćwiczenia
Jezeli naprawde dobrze Ci to wychodzi, to wiele nie bedzie trzeba namawiac
![]() Przeciez kolezanki widza Cie na codzien, i widza co masz na twarzy... Mysle rowniez ze tutaj nie ma sie nad czym wywodzic, tylko zaproponowac sie prosto z mostu ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dokladnie, powiedziec 'prosto z mostu', przeciez to nie makijaz permanentny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No chyba każda na makijaż się zgodzi? Jeśli w dodatku dobrze sobie z tym radzisz. Po prostu zaproś je na małą metamorfozę
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
na początek najlepsze będą koleżanki o ładnej, niewymagającej dużego kamuflażu, najlepiej ładne i zadowolone ze swojego wyglądu - po pierwsze przy ładnej cerze można poeksperymentować z kolorami, a malując piękne kobiety masz komfort psychiczny, ze nawet jeśli nie wszystko wyjdzie super, to modelka będzie i tak wygladać ładnie.
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja bardzo lubię się malować i być przez kogoś chętnie bym się poddała takiemu zabiegowi...sądze ze Twoje koleżanki zgodza się byś na nich poeksperymentowała w końcu to nie makijaż pernamentny wiec nic nie ryzykują! jak coś można szybko zmyć! a będzie to świetną zabawą dla wszystkich sądze..więc zaproponuj im to wprost.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja też kilka razy wypożyczyłam sobie buzie koleżanek
![]() Na początku były jakby spięte i chyba nie bardzo mi ufały. Robiłam przeważnie makijaż subtelny, wydobywający piękno danek kobiety, taki oświeżająco-retuszujący. Z m. ostrym radzę poczekać aż nabiorą do Ciebie zaufania i sama lepiej poznasz ich buzie w praktyce. Nawiasem mówiąc, miło było widzieć pozytywne zaskoczenie na ich twarzach, kiedy mogły przejrzeć się w lustrze ![]() Teraz już same mnie proszą, żebym im zrobiła makijaż Polecam - fajna zabawa ![]()
Co może przynieść związek Polki z Kurdem? Lepszy syn czy córka? Z jakimi problemami borykają się kobiety? Dlaczego płaczą i co doprowadza je do śmiechu? Co skrywam pod uśmiechem ja? -----> http://usmiechpolskosyryjski.blogspot.com Salma <3 26/40 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio maloweałam kuzynkę mojego mężczyzny... i Ona od razu chciala smokeu eyes!
![]() ![]() No wiem pomalowalam ją tak i z walącym sercem dalam lusterko do ręki.. a ta... "Ale pięknie!!!!" Myślę, że warto eksperymentowac i samemu proponowac. Zawsze to nauka na innej buzi niz swoja, a wiadomo że swoją buzie znamy najlepiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny!!!
![]() Dzisiaj odważyłam się i zaproponowałam przyjaciółce makijaż. Efekt? Zadziwiający (pozytywnie!) ![]() ![]() Jestem z siebie dumna ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2009-04-25 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To ja się pochwalę i powiem, że rok temu koleżanka mnie poprosiła o makijaż do ślubu. Zaskoczyła mnie ponieważ tak naprawdę nie mam nic wspólnego z wizażem (no oprócz tego że uwielbiam robić makijaże), a uzasadniła to tym, że ja zawsze jestem ładnie pomalowana
![]() Trochę się stresowałam, ale zrobiłyśmy wcześniej makijaże próbne koleżanka była bardzo zadowolona, a ja to trochę średnio (może dlatego że jeszcze rzęsy nie były doklejone...) Jak przyszedł wielki dzień to malowałam ją chyba z 40 minut jak nie więcej i efekt był naprawdę powalający (ach ta moja skromność:P). Ostatnio inna koleżanka tez mnie poprosiła o zrobienie makijażu do ślubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I jak miło - wątek ożył! ![]() ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.