|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Puder kryjący, matujący i rozświetlający
Dziewczyny zwracam się do Was o pomoc.
Szukałam na rózncych watkach, w KWC oczywiście, ale nie znalazłam odpowiedzi ma moje pytanie-albo źle szukałam, wtedy przepraszam i proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniego wątku albo nie ma po prostu takiej odpowiedzi. Jak w temacie-szukam pudru do twarzy w kamieniu. Pudry który kryje w stopniu średnim, ale jednak. Można go nałożyc na podkład i nie trzeba co chwila poprawiać. Zmatowi buzię, ale nie spłaszczy jej, da przy tym efekt rozświetlenia i blasku. Wypróbowałam kilka pudrów, póki co z dolnej półki dobrze sprawuje się Manhattan, tyle że trzeba go co chwila poprawiać. Miałam Guerlaina mineralnego ale nie krył w ogóle, przynajmniej u mnie. Givenchy pryzmy tez krycie zerowe. Podpowiedzcie mi proszę, firma jest dla mnie bez znaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Puder kryjący, matujący i rozświetlający
To może Estee Lauder
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To ja się podłącze pod pytanie, ale obawiam się, że cudów nie ma. Używam sypkiej Isadory ale nie jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Chyba niezbyt dokladnie w KWC szukalas
![]() Poza tym radzilabym sie skupic na poszukiwaniu realnych rzeczy. Piszesz o pudrze rozswietlajaco-matujacym. Rzecz w tym, ze takie cuda bardzo trudno znalezc. Pierwsze slysze, zeby pryzmy byly rozswietlajace. To samo tyczy sie pudru Guerlain. Pudrow matujacych zazwyczaj uzywa sie przy cerze tlustej i mieszanej. Skladniki "blyszczace" przyspieszaja przetluszczanie. Owszem, takie cudo moze sprawdzic sie przy cerze normalnej, ktora az takiej potrzeby zmatowienia nie ma. Jednakze puder dobrze matujacy jak i rozswietlajacy za jednym zamachem po prostu nie istnieje. Czytalam kiedys na ten temat. Jesli znajde w sieci to podesle linka. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-03-11 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje za odp
![]() Polecane pudry zanotuję i na pewno zobaczę w perfumerii-nie znam tego AeorMat, na pewno na niego spojrzę ![]() jamestown może zle sie wyraziłam. Najbardziej zalezy mi na tym zeby ten puder krył ale nie dawał maski, płaskiej buzi. Zawsze po sacerze moja buzia jest różowa-naczynka które chciałabym lepiej ukryć. Fajnie jakby puder dawał mat, ale nie jakiś całkowity a przy tym delikatne rozswietlenie. Może bzdury plotę, wybacz, ale nie znam się jakoś super na kosmetykach a panie z Sephory nie umiają mi poradzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A nie łatwiej kupić kryjący podkład i matujący puder? A rozświetlacz nakładać miejscowo?
Ja tam nie wierzę w kosmetyki "do wszystkiego" i zwyczajnie wolę używać podkładu i korektor do krycia/wyrównywania kolorytu, pudru do matowienia - wtedy i jedną i drugą sprawę mam załatwioną w zadowalającym stopniu.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem te dwa moga Ci najbardziej przypasowac (Diorskin i Skinfinish). Zerknij na kolorowke Bobbi Brown. BB wyznaje "teorie" zoltych odcieni. Do naczynkowej cery sklonnej do zaczerwienien takie kolory beda najlepsze. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
- zle dobrany kolorystycznie fluid, - za duzo nalozonego fluidu (z tym najlepiej poradzi sobie nakladanie podkladu pedzlem), - za sucha skora (przy przesuszonej cerze fluid podkresla skorki, zmarszczki i wchodzi w pory). Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-03-11 o 11:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po to proponuje poszukanie kryjącego podkładu (może ci EL Double Wear zadowoli?) żebyś nie musiała się przejmować kryciem pudru. Ja np. używam transparentnych pudrów które dają świetny mat i kompletnie nie kryją bo nie muszą - wszystko co trzeba przykrył podkład. I efektu maski nie mam (no ale jak wspomniała jamestown - na to składa się wiele czynników np. za duża ilość kosmetyku, zły kolor, zły krem pod makijaż no i poza tym każda skóra inaczej reaguje na każdy kosmetyk więc najlepiej to by było jakbyś sobie najpierw testowała kosmetyki przed zakupem)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie sugestie
![]() Wybieram się do perfumerii popatrzę, przesledze jeszzce pare watków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
z kryjących i matujących pudrów polecam Estee lauder double wear (w kamieniu), można go nakładać pędzlem na fluid (wtedy mniej kryje), ja go nakładam gąbką na krem i kryje suuuuper
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.