|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wyrwane włosy
mialam ostatnio maly wypadek ... zostal mi po nim łysy placek na głowie, myslalam ze wlosy szybko odrasna ale minal juz miesiac a ich dalej nie ma ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Dot.: wyrwane włosy
Może będe mogła Ci cos doradzić jak powiesz konkretniej co się wydarzyło...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jeżeli nie zostały wyrwane z cebulkami to powinny odrosnąc
![]() smaruj to miejsce henna wax, oraz seboradinem, łykaj tabletki ze skrzypem polnym, moze to ruszy do wzrostu włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jezeli nawet zostaly wyrwane z cebulkami a torebki cebulek nie zostaly zniszczone to odrosna,cierpliwosci to moze jednak do pul roku trwac!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
trebka nie produkuje wlosa, tylko cebulka, więc jezeli ta zostanie usuniet , niestety wlos nie odrasta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Wszystko zależy od przyczyny powstania owego "placka" , inaczej sprawa wygląda jeśli włosy zostały spalone środkami chemicznymi, inaczej jeśli wyrwane. Napewno nie odrosną po miesiącu, warto miejsce masować, (cebulki podudzić mogą ampułki Radical wcierane w skórę) i obserwować.
W wypadku poważniejszego nasilenia problemu istnieją inne środki (np.LOXON 2), które pomagają odrastać włosom... ale wszystko zależy od genezy, nie Załamuj się tak od razu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
kazdy pisze co innego a ja juz nie wiem co robic :/ ale wydaje mi sie ze po depilacji wlosy wyrywane sa z cebulksami dlatego pozno odrastaja ale w koncu odrastaja wiec co mnie straszycie ? !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
malusia kto cie straszy???
probujemy Ci dawac rady i pocieszyc ... wiec chyba nie ma sensu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
gaga rady radami ale ty mnie na pewno nie pocieszylas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jako fachowiec ,raczej staram sie dawac mniej lub bardziej skuteczne rady, oczywiscie jak to mozliwe jest wirtualnie ,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
gaga czyli twoim zdaniem jezeli zostaly wyrwane z cebulkami to maja juz nigdy nie odrosnac ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
🦄
|
Malusia! Ale co się właściwie stało?? Duży ten placek??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze juz odpowiedzialam na to pytanie....
jezeli cebulka zostanie usunieta w ajkikilwiek sposob to co ma i z czego odrastac? to nie jest moje zdanie, to jest fakt ale nie mozna zakladac ze tak sie stalo w Twoim przypadku , w brew pozorom cebulki nie jset tak latwo uszkodzic mechanicznie moze wlos zostal wyrwany z pochewka, i to wygladalo jak cebulka? nie martw sie na zapas smaruj miksturami , i czekaj to moze potrwac i dwa ,trzy miesiace... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
marigold 19 baaardzo duzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
🦄
|
Ale powiedz kochanie co się stało?? Bo trudno cokolwiek nie powiedzieć z tego, co napisałaś- nawet jak to był najgłupszy wypadek na świecie to możesz tu o tym napisać- wtedy łatwiej będzie nam Ci pomóc!! Bo mam takie wrażenie, że nie chcesz pisać co się stało a to też ważne. I ile temu to się stało?? Są w tym miejscu jakieś ślady, blizny??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
no mialam male spiecie z taka dziwczyna i mnie wyszarpala i wyrwala mi kawal wlosow nie ma blizn to bylo ponad miesiac temu i dalej nie rosna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
🦄
|
no to jak nie ma blizn to polowa sukcesu, bo na bliznie na pewno nic by nie wyroslo. pomacaj to miejsce- moze sa tam jakies male wloski, ktore czuc a ktorych jeszcze nie widac! i polecam masowac to miejsce jakims seboradinem albo innym czyms co polecaly dziewczyny, bo to moze rzeczywiscie cos przyspieszy, a nie sa to drogie rzeczy (seboradin kolo dychy). No i moze pomysl o jakims lekarzu (hmmm dermatolog?) ktory to obejrzy. Bo szkoda tych wlosow... kiedys czytalam, ze wlos raz wyrwany (na glowie) nie odrasta, ale wlosy nie rosna wszystkie rownomiernie wiec mozliwe ze cos ci tam wyrosnie. Zreszta miesiac to nie tak znowu dlugo. A poki sobie nie kupisz tego lotionu czy czegos to sprobuj masowac palcami delikatnie- moze cos to pobudzi (ukrwienie) i miejmy nadzieje ze wyrosnie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.