|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Płaska pupa , chlopieca figura "dolu". Jak sie ubierac? jakie spodnie wybrac?
Bardzo prosze o pomoc. Jest to moj pierwszy watek na tym forum, wiec jak cos zroilam zle to prosze na mnie nie krzyczec
![]() Poblem dotyczy mojej pupy. Mam waskie biodra i strasznie plaska pupe.. wszystkie spodnie na mnie wisza.. Wyglada to malo kobieco.. ![]() Znacie jakies triki na uwydatnienie tej kobiecej czesci ciala? Jak mam sie ubierac, jakie spodnie wybrac? Powiem, ze jestem szczupla, rozmiar moich spodni to 36.. Jestem dosc wysoka ( 174cm )..Prosze o pomoc. Z gory dziekuje. FrostyAngel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Płaska pupa , chlopieca figura "dolu". Jak sie ubierac? jakie spodnie wybrac?
Na modę przesuwam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Płaska pupa , chlopieca figura "dolu". Jak sie ubierac? jakie spodnie wybrac?
Z własnego doświadczenia wiem,że pomagają tylne kieszenie zapinane na guziki i rozjaśniony kolor na tylnych kieszeniach jeansów, ale i tak nic nie zastąpi dobrego kroju spodni,a niestety teraz produkują coraz gorsze fasony.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja niestety z własnego doświadczenia nie mogę nic powiedzieć, bo mam odwrotny problem- zawsze próbuję odjąć sobie strojem kilka kilogramów
![]() - nosić jeansy o szerokich nogawkach - wybierać spodnie, w których "dużo się dzieje w okolicach bioder i pupy": duża ilość kieszeni, modnych akcentów (np. hafty, sznurowania) - raczej jasne niż ciemne). Możesz też przynajmniej od czasu do czasu wskoczyć w spódnicę o fasonie mini-bombka. Naprawdę doda Ci kobiecych kształtów ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
wg mnie uwypuklaja tyleczek spodnie z nisko osadzonymi kieszeniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
sama mam plaska pupe i z tego co zauwazylam to napewno "objetosci" w tym miejscu dodaja spodnie z naszywanymi, zapinanymi kieszeniami
![]() Pomagaja rowniez lekkie przetarcia w okolicach pupy ![]() A jesli chcesz dodac sobie i kilka centymetrow w biodrach,to uda sie jesli spodnie beda mialy lekkie zagnicenia/jasniejsze prztetarcia w okolicach dolu przednich kieszeni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Za nisko osadzone kieszenie dają dokładnie odwrotny efekt niż piszesz-tak jakby tyłka wogóle nie było.Pierwsze na co patrzę przy zakupie spodni, to właśnie to,aby kieszenie były na miejscu.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Sama mam dosyc małe biodra.
![]() Powinnaś nosić: - rurki. - jeansy cieniowane (to dodaje kilogramów) - jeśli już kieszenie z tyłu to raczej mniejsze niż większe, mogą być szerzej rozstawion, z guzikami, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A ja ze swojej strony powiem, ze jesli chodzi o marki to polecam lee. Z tym ze mowie tu o spodniach dopasowanych rurki cyz proste nogawki. Sama moze nie mam jakos strasznie plaskiej pupy, ale w jeansach bazarowych, czy z jakichs sieciowek typu reserved moja pupa wyglada na plaska. Nie wspominaajc juz nawet o obcislych wranglerach czy levisach w ktorych jest koszmarnie. A lee uwypukla pupe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Oj ja tez wybieram nisko kieszenie. TZ, a glownie to on widzi moj tylek, nie ja, przekonuje mnie, ze taki kroj uwypukla posladki. Material jest bardziej sztywnny i ostrzej sie zalamuje pod pupa, stad chyba taki efekt (tylko w spodniach obcislych)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
a ja pierwsze, co robię, to patrze, czy kieszenie są nisko osadzone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A jakie spodnie wybierać jesli ma się bardzo szerokie biodra,ale płaski tyłek?Tzn.z boku wygląda się dobrze ale z tyłu już nie,jest jakiś sposób na zmniejszenie poza ciemnym kolorem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ja tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
pierwszy post i spam = ban
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2008-10-19 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
reklama jest płatna, Perfekt
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
pomijajac fakt ze to niezaplacona reklama to weszlam na ta stronkę i hm ciekawy pomysl z takimi majtkami, nie slyszalam nigdy o czyms takim
![]() tylko tak mi przyszlo na mysl co sobie pomysli facet ktorego dziewczyna ma wkladki w majtkach i stanik push up i wyglada super a w lozku sie rozbierze i okaze sie ze ma calkiem inna figure;p
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
wytarte, na jasny kolor w porównaniu do reszty spodni, na pupie, lub kieszonki zapinane na guziki, tylko te kieszonki nie mogą być duże, im mniejsze tym lepsze, a efekt będzie odwrotny.
Co do bioder, staraj się kupować spodnie z "męskimi" kieszeniami takimi wpuszczanymi w okolicach bioder. Lekko odstaje w nich ta przednia część- mam nadzieje że wiecie o co chodzi ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ja mam jeansy z wysoko naszytymi kieszeniami, które mają wystającą klapkę z guziczkiem i znakomicie powiększają pupę a mam tylko 85 cm, spodnie rurki też sprawiają że pupa wygląda na większą, mam też jasnoszare spodnie z nisko naszytymi kieszeniami i właściwie one ani nie powiększają ani nie pomniejszają ale sprawiają że tylek bardzo zgrabnie wygląda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
prawdę mówiąc, to ja nosze rozmiar 25, który i tak często okazuje się za duży, zatem jak trafię coś w moich wymiarach, to nie ma już mozliwosci wyboru kieszeni, kolorów :/ albo można brać, co jest, albo nic
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
widziałam nawet w sklepie firmowym takim tylko z jeansami rozmiar 24!!! Byłam w szoku bo takich maleńkich jeszcze nie widziałam, jak sobie przypomnę co to za firma to napiszę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
w Tally Weijl są też maciupeńkie spodnie rozm.25 ale wąskie fasony
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
i jeansy z dużą ilością streczu pogrubiają, a sztywniakach w dodatku niezbyt dobrze dopasowanych wygląda się jak nastoletni chłopiec czyli tyłek jak 2 ząbki czosnku
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Kaziu, jeśli o mnie chodzi, to 25 z Tally Weijl jest za szerokie, znalazłam u nich tylko jeden raz dobry rozmiar 25, ale to musiał być wybrakowany egzemplarz, skoro inne już nie pasują.
Natomiast jeśli chodzi o firmy Lee, Wrangler, Diesel - ich dżinsy wygladają na mnie fatalnie, za szerokie w udach, zbyt "wypchane" na tyłku ![]()
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
jeansy tych firm też na mnie wyglądają fatalnie, trzeba chodzić szukać i przymierzać aż się w końcu trafi, ja też mam problem żeby dotać coś na siebie ale najważniejsze to dobrać odpowiedni fason i pod tym kątem szukać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
robię zakupy odzieżowe średnio 2-3x w miesiacu, a spodnie, które odpowiadają mi rozmiarowo mogę policzyć na palcach jednej ręki, o swoj rozmiar pytam przy każdych jednych zakupach, więc jak uda mi się upolować, coś, co w miarę dobrze leży, to nie mogę liczyć na to, że będę mogła powybrzydzać nad kieszeniami, kolorem itp.
![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Mam ten sam problem. Wąskie biodra, płaska pupa tylko większy biust :p
Na problem z pośladkami poradziłam sobie tak: kupiłam sobie majtki push- up. pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.