|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Rozdrapalam maszynka krostke podcza golenia:( nie wiem co robic
Hej postanowilam napisac tutaj watek bo nie wiem sama co mam robic, czy leciec z tym do lekarza.
Od dobrych kilku lat mialam znamie wypukle na lydce- bylo okragle i koloru rozowego/fioletowego--> jest to chyba genetyczne bo moja mama ma to samo i zyje z tym od wielu lat. Nie boli to, nie powieksza sie. Przypomina to brodawke (kolor tak jak wczesniej napisalam sinawy: rozowo-fioletowy, czuc zgrubienie jak dotykam i to sie nie powieksza. Nic mi sie z tego nie wydziela. Tylko, ze ostatnio jak golilam nozki maszynka to nie zauwazylam i przejechalam po tym znamiu , uszkodzilam skorke ierzchnia, bo zaczela krew leciec, oczywiscie odkazilam rane i nakleilam plaster. Juz kilka lat temu tez sie chyba zacielam , ale nic z tego nie wyszlo. NIe wiemco teraz robic ,czy zapisywac sie do dermatologa???? Nie mam sie kogo poradzic ![]() Z gory dziekuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozdrapalam maszynka krostke podcza golenia:( nie wiem co robic
najlepiej idź do lekarza
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie sądzę aby coś poważnego z tego wyszło, ale awaryjnie możesz iść do lekarza. Na pewno to nie zaszkodzi, a będziesz pewniejsza i spokojniejsza.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dziekuje kochane za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
To nie przypomina naczyniaka. To jest raczej takie fioletowe zgrubienie na lydce. Tak jakby cos tam twardego bylo pod skora, moja mama tez to ma na nodze: tylko na udzie i mowila mi, ze to jest brodawka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.