szukam - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 13:19   #1
zonawymarzona
Rozeznanie

szukam

Czy ktos mi moze doradzic dobrego behawioryste z katowic i okolic?
zonawymarzona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 18:17   #2
nurazuki
Zadomowienie

Dot.: szukam

Moze napisz na poczatek w czym problem, bo kazdy behawiorysta "specjalizuje" sie w czyms innym

Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera
nurazuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 19:03   #3
zonawymarzona
Rozeznanie

lęk separacyjny u psa... wymiekam
Stary 2011-03-02, 19:08   #4
nurazuki
Zadomowienie

A czym sie objawia i czy wypróbowałaś juz jakies metody?

Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera
Stary 2011-03-03, 10:14   #5
zonawymarzona
Rozeznanie

czym sie objawia? niszczeniem wszystkiego co ma w swoim zasiegu, sikaniem i innymi tego typu niespodziankami
probowalam: przyzwyczajac go zostawania samemu w domu, nagradzaniem na spacerach, kupilam klatke Kennel ( plus za to ze nie niszczy calego domu;-) ) ale nadal to samo...
Stary 2011-03-03, 11:51   #6
nurazuki
Zadomowienie

Nie piszesz zbyt wiele i nie wiem co robiłas jak pies zna juz kenel to powinno byc lepiej, moze jest "niewybiegany" albo potrzebuje pracy umysłowej

Stary 2011-03-03, 12:39   #7
Brookit
Rozeznanie

A testowałaś napychanie smaczkami Konga?

Ile pies ma lat/miesięcy? Jakiej rasy?
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 14:12   #8
zonawymarzona
Rozeznanie

Probowalam i porozrzucane smakolyki tez zostawialam i jego ulubiona kosc ktora jak bylam ukrywalam tez dawalam ale nie pomoglo
Shih tzu lat 4. 2 wlasciciel.
Problem pojawil sie po jakims czasie, wczesniej bylo ok. Najprawdopodobniej po wizycie u fryzjera sie zaczelo
Stary 2011-03-10, 07:58   #9
AzjatSmok
Raczkowanie

A może po prostu nie powinnaś mieć psa, jak można wychodzić z domu i zamknąć psa w klatce! Żeby Ciebie tak ktoś zamkną to ciekawe jaka byś była zadowolona a teraz to co pigułę w pysk i cicho!! Eh problemy psów wynikają z tego, że ludzi nie potrafią się nimi opiekować. Moja szybka diagnoza, pracujesz pies sam w domu robi co che jak przyjdziesz to ci sienei chce z nim bawić wyjść na spacer tylko siedź cicho i już. A spacer 30-60 min 3 razy dziennie to co? Jest nie ma to zacznij ods tego i zacznij się bawić z psem codziennie i nie syp mu miski przysmaków tylko dawaj w mikro porcjach jak się zachowuje w sposób który ci odpowiada. DWIE komendy TAK niskim ciepłym głosem i NIE plus kliknięcie palcami wysokim piskliwym i głośnym głosem. Tyl;ko tyle pies jest głupi nie rozumie mowy człowieka NIE ważne jak "MĄDRYMI" oczami na Ciebie patrzy jest głupiutki jak małe dziecko. Tylko i wyłącznie żelazna konsekwencja i codzienne poświęcanie mu czasu. Jak nie masz czasu i Ci się nie chcę i wolisz mu nawrzucać przysmaków żeby się tylko uspokoił to daj sobie spokój oddaj psa komuś kto ma czas na zajmowanie się zwierzęciem. ( Tak wiem teraz wielki foch i wyzywanie mnie od najgorszych trudno ...)
Stary 2011-03-10, 09:40   #10
Ninlil
Wtajemniczenie

Nie każdy ma czas na wychodzenie 3 razy dziennie na spacery po 30-60 minut. Sama mam 3 psy, z czego jeden mieszka w innym domu i niestety, ale kiedy był wzięty 9 lat temu to nikt nie wiedział, ze teraz nie będę mogła mu poświęcać tyle czasu ile potrzebuje. Rzadko jestem w domu, a pies myślę i tak ma lepiej niż u człowieka który chciał go odkupić na walki.Pomimo, że często jest sam. Nie można sugerować żeby psa oddac. Szczególnie , że ma 4 lata! Trzeba zrobić tyle ile jest możliwe w danych warunkach, a nie- nie mam czasu dla psa to po latach go oddam komuś kto czas znajdzie.
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 17:54   #11
zonawymarzona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AzjatSmok Pokaż wiadomość
A może po prostu nie powinnaś mieć psa, jak można wychodzić z domu i zamknąć psa w klatce! Żeby Ciebie tak ktoś zamkną to ciekawe jaka byś była zadowolona a teraz to co pigułę w pysk i cicho!! Eh problemy psów wynikają z tego, że ludzi nie potrafią się nimi opiekować. Moja szybka diagnoza, pracujesz pies sam w domu robi co che jak przyjdziesz to ci sienei chce z nim bawić wyjść na spacer tylko siedź cicho i już. A spacer 30-60 min 3 razy dziennie to co? Jest nie ma to zacznij ods tego i zacznij się bawić z psem codziennie i nie syp mu miski przysmaków tylko dawaj w mikro porcjach jak się zachowuje w sposób który ci odpowiada. DWIE komendy TAK niskim ciepłym głosem i NIE plus kliknięcie palcami wysokim piskliwym i głośnym głosem. Tyl;ko tyle pies jest głupi nie rozumie mowy człowieka NIE ważne jak "MĄDRYMI" oczami na Ciebie patrzy jest głupiutki jak małe dziecko. Tylko i wyłącznie żelazna konsekwencja i codzienne poświęcanie mu czasu. Jak nie masz czasu i Ci się nie chcę i wolisz mu nawrzucać przysmaków żeby się tylko uspokoił to daj sobie spokój oddaj psa komuś kto ma czas na zajmowanie się zwierzęciem. ( Tak wiem teraz wielki foch i wyzywanie mnie od najgorszych trudno ...)
[CODE]

z toba wszystko ok?

wychodze z psem na spacery stosunkowo dlugie
platke kennel polecali behawiorysci madralo z ktorymi rozmawialam
nie powiedzialam ze sie z psem nie bawie- poswiecam mu duzo uwagi- wg niektorych za duzo i stad to przywiazanie...
psa nie chce sie pozbyc
w ktorym momenie powiedzialam ze mi sie nie chce nad nim pracowac albo nie mam czasu sie nim zajmowac?
masz 10 lat ze nie rozumiesz ze nie wszedzie psa mozna ze soba zabrac?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 21:08   #12
carolinascotties
Zakorzenienie

Prosze o powstrzymanie sie od wycieczek osobistych.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości