|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Suszone przyprawy z torebki
Dziewczyny mam 8 miesiecznego synka i chcialabym wiedziec jakie przyprawy z torebki moge mu dac do zupki.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suszone przyprawy z torebki
Wg. mnie prawie kazde ,oprócz oczywiscie np.papryki ostrej ,chociaż odrobina może mu zasmakować.
Najbardziej popularne :majeranek,kminek ,papryka słodka,pieprz,moze gałka np. do zupy z marchwi ,imbir,koperek,pietruszka -tu można dodac świeże. |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dodaję bazylię, majeranek, tymianek, zioła prowansalskie, czasem ciut pieprzu (ale do smaku, w sumie wtedy gdy gotuję zupę dla nas i dla małej razem, z innych rzeczy - tak samo z solą, ogólnie maleńko używam, ale gdy robię wspólne jedzenie nie wygłupiam się z nieprzyprawianiem
z jeszcze innych rzeczy - spokojnie można dawać koperek, szczypior do smaku, cebulę, czosnek.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A kucharka można dodawać spokojnie? W sumie od niedawna daję małemu naszą zupę, z przypraw daję kucharka i jedną kostkę drobiową oprócz mięcha i zastanawiam się, czy to nie jest zbytnie świństwo dla roczniaka?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Imperko, wg mnie kucharki i inne vegety to ogólnie chemia i nawet sama nie stosuję, dla nas. CZASEM, gdy nie mam mięsa, dam zamiast mięsa kostkę.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26172118]Imperko, wg mnie kucharki i inne vegety to ogólnie chemia i nawet sama nie stosuję, dla nas. CZASEM, gdy nie mam mięsa, dam zamiast mięsa kostkę.[/QUOTE]
Ja przyznam, że nie lubię zupy bez kostki. Daję dużo mięsa, ale kostka jest zawsze i tak. Natomiast właśnie bardziej zastanawia mnie ten kucharek. Moja babcia i mama zawsze dodawały do zup, więc we wszystkich przepisach od nich mam kucharka i tak od lat daję, jak już gotuję zupę (bardzo rzadko, zwykle robiłam ze 2 razy w miesiącu). |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
W tym kucharku jest chyba glutaminian sodu, a to ponoć nie bardzo.. ja staram się go unikać (choć tak szczerze, to uwielbiam smak tych przypraw) ... spróbuj może Vegetę natur... tam są raczej suszone warzywa, sól, ale nie ma glutaminianu czy innych mu podobnych. A smak ma trochę zbliżony.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczorem TŻ wyślę na zakupy, to poszuka tej Vegety
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsze przyprawy to takie naturalne jak: koperek, pietruszka, bazylia itp. A" kucharka" odradzam. Sama chemia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

z jeszcze innych rzeczy - spokojnie można dawać koperek, szczypior do smaku, cebulę, czosnek.

Wieczorem TŻ wyślę na zakupy, to poszuka tej Vegety