pomocy, moje w³osy to istna tragedia. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-18, 17:57   #1
delove
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

pomocy, moje w³osy to istna tragedia.

a wiêc tak.. mam wielki problem z moimi w³osami. Zawsze mia³am ich bardzo du¿o dopóki nie kupi³am rozja¶niacza i sobie ich rozja¶ni³am.. by³o to w grudniu. Po jakim¶ tygodniu jecha³am do fryzjera ¿eby mi zrobi³ jakie¶ blond pasemka (bo mia³am pó³ g³owy ¿ó³t±, drug± po³owê mój naturalny kolor czyli ciemny blond bo ¼le rozprowadzi³am rozja¶niacz) w³osy zaczê³y mi bardzo bardzo wypadaæ. Na dzieñ dzisiejszy mam bardzo bardzo ma³o w³osów, strasznie siê t³uszcz±.. myje w³osy codziennie rano a o 15 ju¿ s± t³uste..
ostatnio wziê³am siê w gar¶æ ¿eby je jako¶ na nowo odbudowaæ bo mam ju¿ spore odrosty i chcia³abym i¶æ do fryzjera i boje siê, ¿e bêd± wypadaæ po wizycie coraz bardziej a¿ bêdê ³ysa
od jakiego¶ czasu biore belissime, mam kupiony jedwab i serum z termoochron± (codziennie suszê w³osy - nie prostuje ani nie krêcê). Podciê³am je trochê. S± do piersi.
St±d nasuwa siê moje pytanie co mam zrobiæ ¿eby siê tak nie t³u¶ci³y(u¿ywam du¿o od¿ywki ale jak jej nie u¿yjê to mam jeszcze bardziej t³uste..) i czy moge pozwoliæ sobie na pój¶cie do fryzjera na zrobienie odrostów (my¶la³am, ¿e mo¿e wrócê do swojego koloru albo jeszcze bardziej przyciemniæ .. ale na prawdê jako¶ zale¿y najbardziej mi na blondzie, bardzo siê lubie w tym kolorze)? aktualnie nie wypadaj± mi tak w³osy ale boje siê, ¿e znów zaczn±. Jakie¶ domowe sposoby na wzmocnienie?
B³agam dziewczyny! pomó¿cie.. bardzo zale¿y mi na ³adnych w³osach..
delove jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-18, 18:50   #2
gosiaczeklxk
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
Dot.: pomocy, moje w³osy to istna tragedia.

Po pierwsze napisz jaki jest twój naturalny kolor w³osów i czy pierwszy raz rozja¶nia³a¶ w³osy. Istotne jest to czy rozja¶niacz po³o¿y³a¶ na farbowane w³osy czy nigdy nie tkniête farb±. Fajnie gdyby¶ wrzuci³a zdjêcie swojego koloru w³osów wraz z odrostem, ¿eby mo¿na by³o oceniæ czy warto twój odrost potraktowaæ rozja¶niaczem.
Co do przet³uszczania - byæ mo¿e robisz podstawowy b³±d i nak³adasz od¿ywkê na skórê g³owy? Najlepiej nak³adaæ od¿ywkê na w³osy z oko³o 5 centymetrowym odstêpem od skóry g³owy, aby w³a¶nie siê nie przet³uszcza³y..
Ponadto polecam (wiem, bo sama próbowa³am) zestaw Seboradin Niger z czarn± rzodkwi±, a przede wszystkim balsam i spray. Mo¿esz dokupiæ sobie tak¿e szampon. Powinno pomóc. Ta seria nie tylko hamuje wypadanie w³osów, ale tak¿e sprawia, ¿e mniej siê przet³uszczaj±. Nie zra¿aj siê zapachem, mo¿na siê przyzwyczaiæ
Polecam tak¿e domowe masa¿e g³owy, które pobudzaj± cebulki w³osów i mycie w³osów w ciep³o-ch³odnej wodzie, a do ostatniego p³ukania u¿yj ch³odno-zimnej wody.
Zanim wybierzesz fryzjera zapytaj na jakich kosmetykach pracuje i nie daj sobie czasem przeci±gaæ rozja¶niaczem w³osów ju¿ wcze¶niej rozja¶nianych, bo to je zabija!
¯yczê powodzenia i wytrwa³o¶ci, bo odbudowa w³osów wymaga trochê czasu.
gosiaczeklxk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:12   #3
'Estelle'
The Pink Power Mo³derajtor

Wiadomo¶ci: 10 745
Dot.: pomocy, moje w³osy to istna tragedia.

NA wszystkie pytania znajdziesz odpowied¼ na tym forum, wystarczy poszukaæ.
Owocnej lektury ¿yczê
A w±tek zamykam, powiela tematykê.

'Estelle' jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.