Problem z ciążą - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 11:55   #1
dagmarab21
Raczkowanie

Problem z ciążą

Witam wszystkie dziewczyny
mam taka sprawe. moze ktoras mi pomoze.
otoz ot 8 m-cy staramy sie z mezem o dzidziusia. jak narazie bezskutecznie. w styczniu (bedac w odwiedzinach u rodzicow) zaraz po nowym roku zle sie poczulam (wymioty, uderzenia goraca, zaslabniecia) trafilam na pogotowei. dostalam leki. moje podejrzenia od razu padly ze moze w koncu jestem w ciazy. niestety trobilam test | kreska po powrocie do domu poszlam do mojej pani ginekolog z wiadomoscia ze podejrzewam ciaze mimo negatywnego testu. lekarka zbadala mnie i powiedziala ze nie widac nic jeszcze ze to moze byc poczatek, kazala mi zrobi c przy okazji prolaktyne i przyjsc za 2/3 m-ce. prolaktyna w normie. a ja caly czas od tego stycznia zle sie czuje. ponowilam w lutym test oczywiscie standard negatywny. no i przejde do meritum. no wiec caly czas miesiaczkuje, troche mi sie okres zmienil, przesunal o jakis tydzien i jest takie lekki, ale za to bolacy (zawsze boallo), jednak ostatnia miesiaczka badrzo mnie przerazila, to ze w nocy miedzy 2 i 3 dniem strasznie bolal mnie brzuch, zadne tabletki nie pomagaly, rano z bolem wtsalam i poszlam do pracy bo mialam pina sprawe do zrobienia. jednak w pracy czualm sie gorzej i w koncu pojechalam do domu, zadzwonilam zeby mazz kupil mi cos od grypy bo sie zle czulam i bylam "polamana", niestety nie dostal gripeksu tylko polopiryne s, po ktorej dostalam silengo krwawienia, wieczorem pojechalam na pogotowie i powiedzieli mi ze to od polopiryny. boje sie ze moglam poronic. w pn ide do sowoje gin opowiedziec jej i niech mnie zbada. po tym wszytskim tak jak i przed caly czas sie zle czuje, nie moge pic kawy bo mnie mdli, mam mega zachcianki, no i tuje okropnie (szczegolnie brzuch mi rosnie) piersi tez mam nabrzmiale i wogole taka ospala jestem,
czy moze to byc ta moja upragniona ciaza?
Stary 2011-03-24, 12:31   #2
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Problem z ciążą

A może to urojona ciąża? Bez obrazy oczywiście, ale jeśli w badaniach krwi nie wyszła ciąża, to jej nie ma. Na test mogło być za wcześnie, ale z krwi zawsze wychodzi, a jeśli nie jesteś pewna to zrób krew jeszcze raz. W ogóle powinnaś zrobić pełną morfologię. Przepraszam, za to co teraz napiszę, ale skoro podejrzewałaś ciążę to po jakiego diabła brałaś jakiekolwiek leki? Wiekszość leków jest zabroniona. Powinnaś skontaktować się z lekarzem lub pojechać na pogotowie. Uważam, że to było bardzo bezmyślne. W ciąży nawet tabletki na gardło mogą zaszkodzić a co mowić o takich, które rozrzedzają krew? W ogóle się dziwię dziewczynom, bo niektóre niby się starają, nie mogą zajść, a stosują katorżnicze diety i ostro ćwiczą. Mam taką znajomą, która nie mogła zajść, odchudzała się i ćwiczyła, a jak zaszła to nie wiedziała i straciła

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 13:08   #3
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

po przeczytaniu Twojego tekstu też tak pomyślałam, że to ciąża raczje urojona. brzuch nie rośnie od pierwszego miesiąca, zachcianek tez nie ma sie od pierwszego dnia ciąży.
jeśli podejrzewasz ciąże to test b ardzo szybko ja wykryje, a jak nie to badanie krwi na pewno.
idź do ginekologa to Ci powie czy to było poronienie.
ja bym zrobiła na Twoim miejscu ogolne badania bo chyba coś jest nie tak skoro tyle czasu źle się czujesz. najpierw musisz byc w idealnym stamie zdrowia zeby tarac sie o dziecko. wiec idź do dobrego ginekologa powiedz ze staracie si eo dziecko i poproś o skierowanie na wszystkie potrzebne badania.

no i jedz witaminy i kwas foliowy przynajmniej trzyt miesiace przed planowanym zajściem w ciąże,.
Stary 2011-03-24, 14:17   #4
Krusiak
BAN stały

Brzuchol rosnie od 3mies /baaaardzo malutko ale jednak ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 14:32   #5
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja bym na twoim miejscu zrobiła dodatkowo test na obecność pasożytów no i obowiązkowo pełne badania krwi i moczu. To nie jest duży wydatek.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 16:13   #6
becherovka 3
Raczkowanie

Mnie brzuch zaczął rosnąc w 8 tygodniu ale ja mam taką urodę że mi wszystko w brzuch poszło i niemal nigdzie indziej.
Natomiast zgadzam sie z dziewczynami - zrób wszystkie badania bo zeby sie starac o dziecko to trzeba byc zdrowym.
To samo dotyczy jakichkolwiek lekarstw - gripex kiedy podejrzewasz ze jestes w ciąży????
Stary 2011-03-24, 17:22   #7
LadyMK
Zakorzenienie

ciąża urojona.
wystarczy wejść w wątek staraczkowo-ciążowy i tam się wygadać i poczytać...
nie jesteś pierwsza i nie ostatnia

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 17:59   #8
Patiisia
Wtajemniczenie

Ja pomimo iż jestem na początku 3 miesiąca ciąży nie odczuwam wielkich zachcianek, brzuch mi leciutko urósł (ale to przez to jedzenie, które pochłaniam), tak więc bardzo prawdopodobne, że Twoja ciąża jest po prostu ciążą urojoną, bo na samym początku czegoś takiego raczej nie ma (choć wiadomo, każda ciąża jest inna i różne są przypadki).. Zgadzam się z dziewczynami, udaj się do lekarza i na badania. I następnym razem polecam najpierw skonsultować z lekarzem jakie leki można brać, albo co zrobić, bo w ciąży trzeba na to bardzo uważać! Przez całą ciążę wzięłam raz apap (jak już cały dzień bolała mnie głowa i nie wyrabiałam) bo jest jedynym takim bezpieczniejszym lekarstwem. Poza tym jak źle się czuję to się kładę. Podobno też joga jest dobra na różne dolegliwości. Miejmy nadzieję, że lekarz znajdzie przyczynę Twojego złego samopoczucia i wszystko się wyjaśni. Życzę Ci, żeby wszystko ułożyło się dobrze no i tej małej, upragnionej fasolki rozwijającej się w Tobie. Daj znać jak już będziesz coś wiedzieć. I uważaj na siebie i na dziecko, jeśli tylko dowiesz się, że zostaniesz mamą. Pozdrawiam
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 19:57   #9
Mirabilka
Zakorzenienie

a robiłaś badanie beta hcg? ALBO usg na jakimś lepszym sprzęcie? to pewniaki są.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 10:45   #10
Caltea
Zadomowienie

W celu całkowitego wykluczenia lub potwierdzenia ciąży, proponuję posłuchać rady Mirabilki. Zrób test z krwi na obecność beta hcg.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 11:29   #11
agnes99
Zakorzenienie

sprawdź hormony, a w szczególności tarczycę zbadaj dokładnie
Stary 2011-03-31, 08:39   #12
metropolitan
Zadomowienie

a ja pierwsze co pomyślałam to ciąża pozamaciczna... oby nie....
jedno jest pewne, musi cię dokładnie zbadać jakiś dobry gin.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości