|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
mokry problem
witam
![]() otóż mam taki dziwny problem, mianowicie pod wpływem stresu czy innych czynników bardzo poci mi się...tyłek. nic innego tylko tyłek. do tego stopnia że mam mokrą plamę widoczną z tyłu na spodniach. jest to bardzo krępujące, szczególnie w pracy. ![]() dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Regulator reniferów
|
Dot.: mokry problem
Wkładki higieniczne + ciemne spodnie / dżinsy?
Ja się pocę calutka ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej do lekarza podejdź. No conajwzej moze antidral lub etiaxil? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
wkładki nic nie dają bo poci mi się okolica "rowu" czyli centralna częśc tyłka, wkładki tam nie dosięgają... a na ciemnych spodniach i tak widać
![]() nic nie ma do rzeczy czy siędzę czy stoję ....cały czas to samo.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Regulator reniferów
|
Nie jeździłabym antidralem w okolicach rowka - to już są sfery bardziej wrażliwe.
Może jakieś zioła spróbuj? A nuż pomogą... Mogą to też być problemy zdrowotne, hormonalne, znaczy nie konkretnie pocenie się na tyłku, tylko w ogóle nadmierne pocenie. Myślałaś o poważnych zabiegach blokujących pocenie?
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
nie, a na czym to polega?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Regulator reniferów
|
Botoks
![]() http://www.solmed.com.pl/nadpotliwosc.html na szybko znalazłam to.
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jesli sa ze sztucznych domieszek nawet z bawelna to radze wyprobowac te z czystej bawelny, jesli nie spodnie (bo to raczej ciezko dostac) to chociaz bielizne. jak obcisle nosisz ciuchy? jesli sa zbyt przylegle to tez moze utrudnic, ze tak powiem wentylacje i bedziesz sie pocic. czy chodzisz czasem w spodnicach? czy to pomaga? jesli nie probowalas to sprobuj, jest naprawde tyle roznych krojow ze kazdy znajdzie cos dla siebie. w pracy jesli siedzisz na fotelach z tworzywa sztucznego dobrze jest polozyc cos bawelnianego pod tylek zeby zapobiec dodatkowemu poceniu sie 2. jakich srodkow myjacych uzywasz? najlepiej jakis zel do higieny intymnej bezzapachowy- nie wysusza, nie nawilza nadmiernie. 3. czy depilujesz sie miedzy posladkami? - moze zwiekszac dodatkowo potliwosc w tym miejscu. 4. stosowalas bezzapachowe talki przeznaczone specjalnie do miejsc intymnych? mozna je kupic bez recepty w aptekach. skora sie poci bo albo sie ociera albo nie ma czym oddychac (oczywiscie w przypadku gdy stoisz, siedzisz i nic nie robisz), czasem tez moze byc na tle stresu, albo zmian hormonalnych (ale wtedy problem dotyczy calego ciala badz miejsc z ogolna tendencja do pocenia sie np pod pachami ale w nadmiarze)
![]() Edytowane przez koralik24 Czas edycji: 2011-03-20 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Regulator reniferów
|
Myślę, że można spróbować ze zwykłym talkiem kosmetycznym, talkiem dla dzieci czy nawet mąką ziemniaczaną.
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
na pewno spróbuję, mam nadzieję że to coś pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a moze masz nadmiar kilogramów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Roznica jest taka, ze taki talk specjalny do higieny intymnej nie zaszkodzi przy kontakcie z miejscami intymnymi... jest przebadany dermatologicznie i ginekologicznie wiec obaw nie ma jak sie sypnie na wargi sromowe przez przypadek, bo tam tez mozna go stosowac... no i jest bardzo tani wiec przeciwskazan cenowych tez nie ma zadnych.
![]() |
![]() |
#13 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Talk jest obojętny dla skóry, nie musi mieć napisu do miejsc intymnych.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Autorko już pisałam w poprzednim poście - idź do lekarza (tylko ja nie mam pojecia jakiego. Bo ogólny to chyba niewiele pomoże). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie rób sobie żadnych botoxów ani innych takich
![]() Sposoby radzenia sobie w problemem: 1. Przede wszystkim bawełniana, luźna bielizna i przewiewne spodnie. Odpadają rurki i rajstopy, najlepiej nosić bawełniane majtki i spódnicę + pończochy samonośne (są teraz takie bardzo wygodne). 2. Nie siedzieć na plastykowych, skórzanych, czy innych gumowych krzesłach. Możesz sobie do pracy (jeśli masz siedzącą) kupić na krzesło takie "coś", co się daje do samochodu latem, żeby się nie przykleić do siedzenia: http://www.alca.com.pl/images/produkty/272_large.jpg Niestety nie wiem jak to się nazywa, ale na pewno można kupić w sklepie z akcesoriami do samochodu. 3. Mocz tyłek 2-3 razy dziennie w roztworze kwasu bornego (do kupienia w aptece). 4. Możesz spróbować antyperspirantu, ale prawdę mówiąc to dość ryzykowny zabieg, ja bym się wstrzymała, ale jak się zdecydujesz, to uważaj, żeby nie psikać na śluzówkę. 5. Skonsultuj się z lekarzem i sprawdź, czy przyczyną nie jest jakaś choroba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jakiego materiał nosisz ubrania? Naturalne? W okresie dojrzewania miałam podobny problem, ale z pachami. Pot najzwyczajniej leciał mi strumyczkiem. Przerzuciłam się na bawełnę, którą ubieram do teraz. Pozwalam sobie na maks 5% elastanu, a tak, to tylko naturalne materiały. Może przejrzyj swoją szafę i zobacz, z czego masz bieliznę i spodnie? Bawełna bardzo dobrze chłonie pot, a nie sadzę, by lały Ci się jakieś strumienie tworzące kałuże ![]() Aaa... Mój sposób na potliwe pachy: podczas mycia, ostatni strumień, jakim się polewam, jest jak najbardziej chłodny. Jaki tylko mogę wytrzymać. Swego czasu znalazłam ten sposób w poradach na tłuste włosy. Leję się cała przez jakieś 5 sekund bardzo chłodną wodą od stóp do głów. Pachy już się tak nie pocą. Może na tyłek też pomoże... Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2011-03-21 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.