mokry problem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 16:04   #1
lili1324
Przyczajenie

mokry problem

witam

otóż mam taki dziwny problem, mianowicie pod wpływem stresu czy innych czynników bardzo poci mi się...tyłek. nic innego tylko tyłek. do tego stopnia że mam mokrą plamę widoczną z tyłu na spodniach. jest to bardzo krępujące, szczególnie w pracy. w sumie to nie wiem po co tu piszę ale mnie już krew zalewa. miał może tak ktoś z was? mogę jakoś temu zaradzić?

dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam
lili1324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 16:34   #2
Djuno
Regulator reniferów

Dot.: mokry problem

Wkładki higieniczne + ciemne spodnie / dżinsy?

Ja się pocę calutka
Stary 2011-03-20, 16:40   #3
Brookit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lili1324 Pokaż wiadomość
witam

otóż mam taki dziwny problem, mianowicie pod wpływem stresu czy innych czynników bardzo poci mi się...tyłek. nic innego tylko tyłek. do tego stopnia że mam mokrą plamę widoczną z tyłu na spodniach. jest to bardzo krępujące, szczególnie w pracy. w sumie to nie wiem po co tu piszę ale mnie już krew zalewa. miał może tak ktoś z was? mogę jakoś temu zaradzić?

A masz może przypadkiem fotel/krzesło obite sztuczną skórą lub skórą? Czy takie dzianinowe?

Najlepiej do lekarza podejdź. No conajwzej moze antidral lub etiaxil?
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 16:49   #4
lili1324
Przyczajenie

wkładki nic nie dają bo poci mi się okolica "rowu" czyli centralna częśc tyłka, wkładki tam nie dosięgają... a na ciemnych spodniach i tak widać
nic nie ma do rzeczy czy siędzę czy stoję ....cały czas to samo..
Stary 2011-03-20, 16:52   #5
Djuno
Regulator reniferów

Nie jeździłabym antidralem w okolicach rowka - to już są sfery bardziej wrażliwe.

Może jakieś zioła spróbuj? A nuż pomogą...

Mogą to też być problemy zdrowotne, hormonalne, znaczy nie konkretnie pocenie się na tyłku, tylko w ogóle nadmierne pocenie.

Myślałaś o poważnych zabiegach blokujących pocenie?
Stary 2011-03-20, 16:59   #6
lili1324
Przyczajenie

nie, a na czym to polega?
Stary 2011-03-20, 17:07   #7
Djuno
Regulator reniferów

Botoks
http://www.solmed.com.pl/nadpotliwosc.html
na szybko znalazłam to.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 19:34   #8
koralik24
Rozeznanie

Cytat:
wkładki nic nie dają bo poci mi się okolica "rowu" czyli centralna częśc tyłka, wkładki tam nie dosięgają... a na ciemnych spodniach i tak widać
1. moze glupie pytanie ale z jakiego materialu nosisz bielizne? i spodnie.
jesli sa ze sztucznych domieszek nawet z bawelna to radze wyprobowac te z czystej bawelny, jesli nie spodnie (bo to raczej ciezko dostac) to chociaz bielizne.
jak obcisle nosisz ciuchy? jesli sa zbyt przylegle to tez moze utrudnic, ze tak powiem wentylacje i bedziesz sie pocic.
czy chodzisz czasem w spodnicach? czy to pomaga? jesli nie probowalas to sprobuj, jest naprawde tyle roznych krojow ze kazdy znajdzie cos dla siebie. w pracy jesli siedzisz na fotelach z tworzywa sztucznego dobrze jest polozyc cos bawelnianego pod tylek zeby zapobiec dodatkowemu poceniu sie
2. jakich srodkow myjacych uzywasz? najlepiej jakis zel do higieny intymnej bezzapachowy- nie wysusza, nie nawilza nadmiernie.
3. czy depilujesz sie miedzy posladkami? - moze zwiekszac dodatkowo potliwosc w tym miejscu.
4. stosowalas bezzapachowe talki przeznaczone specjalnie do miejsc intymnych? mozna je kupic bez recepty w aptekach.

skora sie poci bo albo sie ociera albo nie ma czym oddychac (oczywiscie w przypadku gdy stoisz, siedzisz i nic nie robisz), czasem tez moze byc na tle stresu, albo zmian hormonalnych (ale wtedy problem dotyczy calego ciala badz miejsc z ogolna tendencja do pocenia sie np pod pachami ale w nadmiarze)

Edytowane przez koralik24
Czas edycji: 2011-03-20 o 19:39
koralik24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 19:38   #9
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Napisane przez koralik24 Pokaż wiadomość
4. stosowalas bezzapachowe talki przeznaczone specjalnie do miejsc intymnych? mozna je kupic bez recepty w aptekach.
Myślę, że można spróbować ze zwykłym talkiem kosmetycznym, talkiem dla dzieci czy nawet mąką ziemniaczaną.
Stary 2011-03-20, 19:47   #10
lili1324
Przyczajenie

na pewno spróbuję, mam nadzieję że to coś pomoże.
Stary 2011-03-20, 19:58   #11
linka711
Raczkowanie

a moze masz nadmiar kilogramów?
linka711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:45   #12
koralik24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Djuno Pokaż wiadomość
Myślę, że można spróbować ze zwykłym talkiem kosmetycznym, talkiem dla dzieci czy nawet mąką ziemniaczaną.
Roznica jest taka, ze taki talk specjalny do higieny intymnej nie zaszkodzi przy kontakcie z miejscami intymnymi... jest przebadany dermatologicznie i ginekologicznie wiec obaw nie ma jak sie sypnie na wargi sromowe przez przypadek, bo tam tez mozna go stosowac... no i jest bardzo tani wiec przeciwskazan cenowych tez nie ma zadnych.
Stary 2011-03-20, 22:13   #13
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Napisane przez koralik24 Pokaż wiadomość
Roznica jest taka, ze taki talk specjalny do higieny intymnej nie zaszkodzi przy kontakcie z miejscami intymnymi... jest przebadany dermatologicznie i ginekologicznie wiec obaw nie ma jak sie sypnie na wargi sromowe przez przypadek, bo tam tez mozna go stosowac... no i jest bardzo tani wiec przeciwskazan cenowych tez nie ma zadnych.
Normalny też nic nie zrobi, nie wierz w ulotki. Przecież normalny stosujesz na dziecku, ja rozumiem, że chłopcy nie mają warg sromowych, ale dziewczynki?
Talk jest obojętny dla skóry, nie musi mieć napisu do miejsc intymnych.
Stary 2011-03-20, 22:53   #14
Brookit
Rozeznanie

Cytat:
Może i nie ma. ale jak siedzisz na czymś sztucznym nie oddychającym to pocisz się bardziej. A jak na materiałowym to mniej (bo dzianina oddycha a nie tworzy barierę). Zawsze to może choć troche pomóc. Bo można sobie specjalną z gąbki podkładkę kupić i położyć. Ja w pracy specjalnie powiedziałam by mi zwykłe krzesło z dzianiną kupili (mimo, że reszta ma ze skóry czy czegoś podobnego ale sztucznego. Bo ja wiem jak latem się spocić tyłek może.

Cytat:
Napisane przez Djuno Pokaż wiadomość
Nie jeździłabym antidralem w okolicach rowka - to już są sfery bardziej wrażliwe.

Może jakieś zioła spróbuj? A nuż pomogą...

Mogą to też być problemy zdrowotne, hormonalne, znaczy nie konkretnie pocenie się na tyłku, tylko w ogóle nadmierne pocenie.

Myślałaś o poważnych zabiegach blokujących pocenie?
Po pierwszym poście zrozumiałam, że nie chodzi o sam rowek (bo aż tyle potu to by raczej nei wytworzył) a o całą pupę. Aż tak szalona nie jestem by polecać antidral do rowka. Ale na pośladki czemu nie?

Autorko już pisałam w poprzednim poście - idź do lekarza (tylko ja nie mam pojecia jakiego. Bo ogólny to chyba niewiele pomoże).
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 23:10   #15
Fubizka
Zakorzenienie

Nie rób sobie żadnych botoxów ani innych takich

Sposoby radzenia sobie w problemem:

1. Przede wszystkim bawełniana, luźna bielizna i przewiewne spodnie. Odpadają rurki i rajstopy, najlepiej nosić bawełniane majtki i spódnicę + pończochy samonośne (są teraz takie bardzo wygodne).

2. Nie siedzieć na plastykowych, skórzanych, czy innych gumowych krzesłach. Możesz sobie do pracy (jeśli masz siedzącą) kupić na krzesło takie "coś", co się daje do samochodu latem, żeby się nie przykleić do siedzenia: http://www.alca.com.pl/images/produkty/272_large.jpg Niestety nie wiem jak to się nazywa, ale na pewno można kupić w sklepie z akcesoriami do samochodu.

3. Mocz tyłek 2-3 razy dziennie w roztworze kwasu bornego (do kupienia w aptece).

4. Możesz spróbować antyperspirantu, ale prawdę mówiąc to dość ryzykowny zabieg, ja bym się wstrzymała, ale jak się zdecydujesz, to uważaj, żeby nie psikać na śluzówkę.

5. Skonsultuj się z lekarzem i sprawdź, czy przyczyną nie jest jakaś choroba.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 08:59   #16
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
witam

U mnie tak bardzo poci się nos. Normalnie występują wielkie krople potu. Nie wiem, czy gorzej to wygląda, gdy jestem bez makijażu, czy z nim. Z make - upem mam po prostu błoto na nosie. Tragedia.

Z jakiego materiał nosisz ubrania? Naturalne? W okresie dojrzewania miałam podobny problem, ale z pachami. Pot najzwyczajniej leciał mi strumyczkiem. Przerzuciłam się na bawełnę, którą ubieram do teraz. Pozwalam sobie na maks 5% elastanu, a tak, to tylko naturalne materiały. Może przejrzyj swoją szafę i zobacz, z czego masz bieliznę i spodnie? Bawełna bardzo dobrze chłonie pot, a nie sadzę, by lały Ci się jakieś strumienie tworzące kałuże

Aaa... Mój sposób na potliwe pachy: podczas mycia, ostatni strumień, jakim się polewam, jest jak najbardziej chłodny. Jaki tylko mogę wytrzymać. Swego czasu znalazłam ten sposób w poradach na tłuste włosy. Leję się cała przez jakieś 5 sekund bardzo chłodną wodą od stóp do głów. Pachy już się tak nie pocą. Może na tyłek też pomoże...

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2011-03-21 o 12:21
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 16:06   #17
lili1324
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez linka711 Pokaż wiadomość
a moze masz nadmiar kilogramów?
nie, jestem bardzo szczupła.
Stary 2011-03-21, 17:57   #18
koralik24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
4. Możesz spróbować antyperspirantu, ale prawdę mówiąc to dość ryzykowny zabieg, ja bym się wstrzymała, ale jak się zdecydujesz, to uważaj, żeby nie psikać na śluzówkę.
Bron mi tu boze nie dezodorantuj sie miedzy posladkami. to wiecej moze zaszkodzic niz pomoc... juz lepiej ten talk wyprobowac bo ani nie uczuli ani nie podrazni.

Cytat:
Normalny też nic nie zrobi, nie wierz w ulotki. Przecież normalny stosujesz na dziecku, ja rozumiem, że chłopcy nie mają warg sromowych, ale dziewczynki?
Talk jest obojętny dla skóry, nie musi mieć napisu do miejsc intymnych
Roznica miedzy talkiem do miejsc intymnych a normalnym talkiem jest. Przedewszystkim ten do miejsc intymnych pomaga utrzymac odpowiednie ph, nie osypuje sie, nie plami ani nie brudzi, nawilza no i co najwazniejsze (co zdarza sie przy uzywaniu tego typu rzeczy u kobiety doroslej) nie zmienia naturalnej flory na skorze - to akurat niezwykle wazne aby uniknac wszelkiego rodzaju infekcji czy chocby nawet zapalenia cewki moczowej... Ma on troche szersze dzialanie polaczone z zapobieganiem w porownaniu do standardowego talku dla niemowlat...

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości