|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]() Jakie kosmetyki??
Mam do Was pytanie:jakich kosmetyków używacie?Tzn. jakiej firmy itp.... Które są dobre a które sie Waszym zdaniem nie nadają?
Bo ja najczęściej używam kosmetyków z Avonu choć nie wszystkie z nich sądobrej jakości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie kosmetyki??
Był niedawno na forum kosmetycznym taki wątek, o tym jak dbają o siebie wizażanki - oto link:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=Olay Myślę że mało która z nas jest wierna jednej firmie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
U mnie na półce królują dwie firmy : Nivea ( i to zarówno w pielęgnacji jak i kolorówce) i Ziaja ( pielęgnacja) , ale oczywiście inne firmy też sie pojawiają, tyle , że Nivea i Ziaja to moje ukochane firmy. Obecnie korzystam z podkładów Nivea, tuszu, balsamu do opalania, kremów na dzień i na noc, cieni,jeśli chodzi o Ziaję są to balsamy,kremiki różne.....
![]() Te "inne firmy" to Loreal, Vipera,Hean, Garnier,Inglot,Avon ( bardzo mało),Eris,Dax Cosmetics, Chanel,Maybelline, Sensique,Joko, Kolastyna, ale są to sporadyczne produkty.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mrs Mrau
|
U mnie ostatnio króluje Astor...naprawdę do niej sie przekonałam.Zamieniam teraz kosmetyki wysokopółkowe na te tańsze i jestem zadowolona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
U mnie jest misz-masz Avon,Oriflame,Yves Rocher,Garnier,Bielenda,S t.Yves,apteczne specyfiki i wiele czasami zupelnie z innych bajek firm.Probuje,testuje,wymi eniam i dalej szukam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj!
U mnie na łazienkowej półce różnych firm stoją kosmetyki. Oto jakie: Bielenda - właśnie niedawno na nią przerzuciłam się i jestem bardzo zadowolona, Kolastyna, Ziaja, Soray, troche z Avonu. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Moje ulubione firmy :
Joanna ( farby,styling),Garnier i Nivea(mleczka do demakijazu),Ziaja ( mleczka do demakijazu,balsamy,plyny do higieny intymnej,mleczka pod prysznic),Maybelline ( tusze) ,Essence,Sensique,Hean,My Secret ( cienie),Pierre Rene ( baza pod makijaz,lakiery do pazn.,cienie),Mon Ami i Diadem Szafir,Gosh (kredki do oczu),Classics( lakiery do pazn.)
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To Nivea ma kolorowke
![]() Ja natomiast uzywam kosmetykow Dr. Eris/Lirene ,AA,Dax Cosmetics,Nivea, Miraculum,Ziaje uwielbiam ! ![]() jesli chodzi o kosmetki kolorowe to lubie Bell,Vipera,Rimmel,Maybel line,M.Astor
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jak każda kobieta uwielbiam eksperymentować z kosmetykami, ale zawsze prędzej czy później wracam do tych ukochanych, perełek, które mnie nie rozczarowują pomimo tego, że nie zaspokajają głodu nowości
![]() Do pielęgnacjii twarzy głównie: Ziaja, Nivea, Garnier Do pielęgnacjii ciała: Ziaja, Garnier, Farmona (seria Sweet Secret), AA Oceanic Modelujące, wyszczuplające, do masażu: Ziaja! Eveline Do pielęgnacjii włosów: L'oreal, Schwarzkopf Gliss Kur, Nivea Hair Care Do stylizacjii włosów: Schwarzkopf seria Got 2b, Nivea Styling, lakier Tiomotei Kolorówka: Essence, Mac, My Secret, Sensique, Astor, L'oreal, Maybelline, Oriflame Koloryzacja włosów: Syoss, L'oreal Ogólnie to jeśli jesteś jeszcze bardzo młoda i dopiero szukasz "swoich" kosmetyków to polecałabym Ci poszukać w ofercie Ziaji (bo mają prawie wszystko-od kosmetyków do mycia ciała, poprzez pielęgnację twarzy, włosów, higienę intymną, antyperspiranty itd...) a jest to firma naprawdę świetna i bardzo tania. Dobra do poszukiwań ulubionych kosmetyków na kieszeń nastolatki. Z kolorówki dobrze rozejrzeć się w ofercie Essence bo to także sprawdzona i dobra firma i również bardzo tania. Warto czytać recenzje w KWC na wizażu i unikać dzięki temu kupowania bubli. Od czasu do czasu warto zaoszczędzić więcej pieniędzy na coś droższego typu cień Maca w kolorze akurat do makijażu dziennego czy jakiś naprawdę super tusz do rzęs (tu też radzę wcześniej poczytać recenzje bo zdażyło mi się wydać ponad 100zł na tusze Lancome czy Estee Lauder, które okazały się bublami jakich mało)
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię Garnier, a poza tym to bardzo różnie, kupuję jak coś mi wpadnie w oko - są i luksusowe marki i kosmetyki z Biedronki
![]() Avon i Oriflame nie używam od wielu lat (Avon dużo zamawiałam w liceum, Oriflame też czasami, ale bardzo rzadko - dla mnie były słabej jakości).
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Najgorsza firma to AVON.
Roznych firm uzywam... Kosmetyki kolorowe: kobo inglot loreal aa mac essence |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Różowy Jednorożec
|
U mnie:
Pielęgnacja twarzy - Vichy, Eucerin, Avene, Kolorówka - Pharmaceris (podkłady), Bourjois, MaxFactor, Essence Włosy - CeCe med, Biosilk Ciało - Vichy, AA, Neutrogena Dodatkowo na lato - słoneczne serie Avene 50+, Bioderma Bronz 50+ ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.