Jakie kosmetyki?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-04, 20:12   #1
lilka^*^
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do lilka^*^
Wink

Jakie kosmetyki??

Mam do Was pytanie:jakich kosmetyków używacie?Tzn. jakiej firmy itp.... Które są dobre a które sie Waszym zdaniem nie nadają?

Bo ja najczęściej używam kosmetyków z Avonu choć nie wszystkie z nich sądobrej jakości
lilka^*^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-04, 20:33   #2
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Dot.: Jakie kosmetyki??

Był niedawno na forum kosmetycznym taki wątek, o tym jak dbają o siebie wizażanki - oto link:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=Olay

Myślę że mało która z nas jest wierna jednej firmie Jesli chodzi o pielęgnację to używam bardzo różnych marek - począwszy od Dermiki i Erisa po Biodermę, Biotherm i Guerlain. Już od jakiegoś czasu staram się używać kosmetyków naturalnych i zakochana jestem we kosmetykach Dr Hauschki Filtry - La Roche Posay, Bioderma, SVR do ciała Loreal. Samoopalacze - Clarins i Loreal ostatnio. Z kolorówką to jest u mnie bardzo różnie, generalnie mam wszystko z wszystkich półek, moją ukochaną firmą jeśli chodzi o makijaż zawsze był Guerlain i Chanel, teraz Givenchy. Balsamy do ciała i żele do mycia kupuję firm najprzeróżniejszych, przeważnie supermarketowe, czasem apteczne.
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-04, 20:34   #3
Mariti
Wtajemniczenie

U mnie na półce królują dwie firmy : Nivea ( i to zarówno w pielęgnacji jak i kolorówce) i Ziaja ( pielęgnacja) , ale oczywiście inne firmy też sie pojawiają, tyle , że Nivea i Ziaja to moje ukochane firmy. Obecnie korzystam z podkładów Nivea, tuszu, balsamu do opalania, kremów na dzień i na noc, cieni,jeśli chodzi o Ziaję są to balsamy,kremiki różne.....

Te "inne firmy" to Loreal, Vipera,Hean, Garnier,Inglot,Avon ( bardzo mało),Eris,Dax Cosmetics, Chanel,Maybelline, Sensique,Joko, Kolastyna, ale są to sporadyczne produkty..
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-04, 20:45   #4
cattt
Mrs Mrau

U mnie ostatnio króluje Astor...naprawdę do niej sie przekonałam.Zamieniam teraz kosmetyki wysokopółkowe na te tańsze i jestem zadowolona
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-04, 21:24   #5
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana
Smile Dot.: Jakie kosmetyki??

U mnie jest misz-masz Avon,Oriflame,Yves Rocher,Garnier,Bielenda,S t.Yves,apteczne specyfiki i wiele czasami zupelnie z innych bajek firm.Probuje,testuje,wymi eniam i dalej szukam z roznym skutkiem i efektem.
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-05, 15:49   #6
agnieszka26a
Rozeznanie

Red face Dot.: Jakie kosmetyki??

Witaj!
U mnie na łazienkowej półce różnych firm stoją kosmetyki. Oto jakie: Bielenda - właśnie niedawno na nią przerzuciłam się i jestem bardzo zadowolona, Kolastyna, Ziaja, Soray, troche z Avonu. Pozdrawiam
agnieszka26a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 20:17   #7
Silvia91
Rozeznanie

Moje ulubione firmy :
Joanna ( farby,styling),Garnier i Nivea(mleczka do demakijazu),Ziaja ( mleczka do demakijazu,balsamy,plyny do higieny intymnej,mleczka pod prysznic),Maybelline ( tusze) ,Essence,Sensique,Hean,My Secret ( cienie),Pierre Rene ( baza pod makijaz,lakiery do pazn.,cienie),Mon Ami i Diadem Szafir,Gosh (kredki do oczu),Classics( lakiery do pazn.)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 20:34   #8
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariti Pokaż wiadomość
Nivea i to zarówno w pielęgnacji jak i kolorówce..
To Nivea ma kolorowke

Ja natomiast uzywam kosmetykow Dr. Eris/Lirene ,AA,Dax Cosmetics,Nivea, Miraculum,Ziaje uwielbiam ! ,Celia, FlosLek....

jesli chodzi o kosmetki kolorowe to lubie Bell,Vipera,Rimmel,Maybel line,M.Astor
Stary 2011-05-18, 10:39   #9
Lady_Kala
Rozeznanie

Jak każda kobieta uwielbiam eksperymentować z kosmetykami, ale zawsze prędzej czy później wracam do tych ukochanych, perełek, które mnie nie rozczarowują pomimo tego, że nie zaspokajają głodu nowości

Do pielęgnacjii twarzy głównie: Ziaja, Nivea, Garnier
Do pielęgnacjii ciała: Ziaja, Garnier, Farmona (seria Sweet Secret), AA Oceanic
Modelujące, wyszczuplające, do masażu: Ziaja! Eveline
Do pielęgnacjii włosów: L'oreal, Schwarzkopf Gliss Kur, Nivea Hair Care
Do stylizacjii włosów: Schwarzkopf seria Got 2b, Nivea Styling, lakier Tiomotei
Kolorówka: Essence, Mac, My Secret, Sensique, Astor, L'oreal, Maybelline, Oriflame
Koloryzacja włosów: Syoss, L'oreal

Ogólnie to jeśli jesteś jeszcze bardzo młoda i dopiero szukasz "swoich" kosmetyków to polecałabym Ci poszukać w ofercie Ziaji (bo mają prawie wszystko-od kosmetyków do mycia ciała, poprzez pielęgnację twarzy, włosów, higienę intymną, antyperspiranty itd...) a jest to firma naprawdę świetna i bardzo tania. Dobra do poszukiwań ulubionych kosmetyków na kieszeń nastolatki. Z kolorówki dobrze rozejrzeć się w ofercie Essence bo to także sprawdzona i dobra firma i również bardzo tania. Warto czytać recenzje w KWC na wizażu i unikać dzięki temu kupowania bubli. Od czasu do czasu warto zaoszczędzić więcej pieniędzy na coś droższego typu cień Maca w kolorze akurat do makijażu dziennego czy jakiś naprawdę super tusz do rzęs (tu też radzę wcześniej poczytać recenzje bo zdażyło mi się wydać ponad 100zł na tusze Lancome czy Estee Lauder, które okazały się bublami jakich mało)
ADOPT! SAVE A LIFE!
Life saved: 2 Milka Draka
Dwie syberian husky
Lady_Kala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 11:26   #10
_chocolate
Zakorzenienie

Ja lubię Garnier, a poza tym to bardzo różnie, kupuję jak coś mi wpadnie w oko - są i luksusowe marki i kosmetyki z Biedronki , ale głównie ze średniej półki.
Avon i Oriflame nie używam od wielu lat (Avon dużo zamawiałam w liceum, Oriflame też czasami, ale bardzo rzadko - dla mnie były słabej jakości).

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 11:40   #11
MirellamKoko
Rozeznanie

Najgorsza firma to AVON.
Roznych firm uzywam...
Kosmetyki kolorowe:
kobo
inglot
loreal
aa
mac
essence
MirellamKoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 21:36   #12
PinkSlip
Różowy Jednorożec

U mnie:

Pielęgnacja twarzy - Vichy, Eucerin, Avene,
Kolorówka - Pharmaceris (podkłady), Bourjois, MaxFactor, Essence
Włosy - CeCe med, Biosilk
Ciało - Vichy, AA, Neutrogena
Dodatkowo na lato - słoneczne serie Avene 50+, Bioderma Bronz 50+

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości