|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kwas chlebowy
Witam witam
![]() Nie znalazłam żadnego wątku poświęconym właśnie temu "magicznemu eliksirowi" , Wujek Google też mi nie pomógł . Zapomniany, a szkoda, bo podobno ma niezwykłe działanie. Jest zdrowy, najczęściej (nawet kupiony w sklepie) bez chemii, konserwantów etc. No i - podobno wspomaga odchudzanie - przyspiesza przemianę materii. Czy któraś/ któryś z Was ma doświadczenia z tym napojem? Piliście go już? Zauważyliście jakieś zmiany, w jakimś konkretnym czasie? Pomógł Wam zrzucić parę kg ?Z gory dziekuje za odpowiedzi .
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwas chlebowy
Cytat:
Nie piłam nigdy, a jak pierwszy raz zobaczyłam 'to' w sklepie to zastanawiałam się co to tak naprawdę jest. ^^Cytat:
Muszę się zaopatrzyć. ^^ a wiecie może jak to ze smakiem tego specyfiku? Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2010-10-10 o 09:28 |
||
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie ohyda :P
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy piją jak wodę, inni nienawidzą
![]() Mnie przeraża sama nazwa - może kiedyś spróbuję
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze wiedziec czasami tata kupuje i pije to w sumei tylko on i brat. Wiec jak kupia nastepnym razem to ukradne
![]()
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
ja uwielbiam!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mogłabym pić litrami, butelkami ...
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
odkopuje ten temat, bo sama powróciłam do kwasu po wieeelu latach
dokładnego przepisu nie podam bo jak większość rzeczy robie na oko do wypiekaczy chleba dam radę że doskonały jest na zakwasie i chlebie razowym upieczonym przez siebie, mamy pewność że spulchniacze nie popsują nam tego cudownego napoju wersja z drożdżami też zdrowa kiedyś kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością i aż mnie odrzuciło - nie miał nic wspólnego z domowym można wykorzystać czerstwe kromki - ja takie miałam i wiedziałam że w końcu do czegoś sie przydadzą ![]() jak będą zainteresowani postaram sie zrozumiale cały proces - dość łatwy swoja drogą - wyłuszczyć w smaku przypomina mi oranżadę, super na upalne dni o walorach zdrowotnych nie wspomnę
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

. Zapomniany, a szkoda, bo podobno ma niezwykłe działanie. Jest zdrowy, najczęściej (nawet kupiony w sklepie) bez chemii, konserwantów etc. No i - podobno wspomaga odchudzanie - przyspiesza przemianę materii. Czy któraś/ któryś z Was ma doświadczenia z tym napojem? Piliście go już? Zauważyliście jakieś zmiany, w jakimś konkretnym czasie? Pomógł Wam zrzucić parę kg