![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Samotność- strach o przyszłość
Tak jak w temacie przeraża mnie moja przyszłość, a raczej samotna przyszłość. Wszyscy biorą śluby, mają dzieci, rodziny. Ja tak na prawdę sama w wieku lat 30, mieszkająca w domu rodzinnym. Dobija mnie to. Czuję ogromną pustkę i strach, że tak już zostanie. Znajomi się wykruszyli, zajęci są swoim życiem. Nie wiem co mam ze sobą zrobić, gdzie i jak szukać szczęścia. Nie umiem żyć sama, jestem nieszczęśliwa sama ze sobą. Muszę mieć drugą osobę
![]() Nie wiem po co piszę. Może szukam pocieszenia albo chcę się wygadać. Może czekam aż jakaś dziewczyna opisze swoją historię, która zakończyła się szczęśliwie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotność- strach o przyszłość
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Moja historia zakończyła się szczęśliwie. Ja też w wieku 30 lat byłam sama, mieszkałam z mamą i jedyne co miałam to praca, pies i samochód. Koleżanki powychodzily za mąż, porodzily dzieci. Wyzalalam się na wizażu o rozpadzie związku. Szukałam nawet faceta przez Internet. Aż tu nagle poznałam wspaniałego mężczyznę. Zakochaliśmy się w sobie. Jestesmy malzenstwem, mamy dwoje dzieci. Jest super. I u Ciebie też będzie. Głowa do góry
![]()
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby i ze mną tak było. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Chociaż może powinnam napisać inaczej- aktualnie jestem sama i nie sama. Tkwię w czymś bez przyszłości, ale z uczuciem ( przynajmniej z mojej strony) i to mi jeszcze bardziej uświadamia w jakiej doopie jestem. Nie chcę się tutaj bawić w opis sytuacji- szanse powodzenia tego 'związku' są zerowe, co jeszcze bardziej pogłębia moją frustrację. No i niestety przy nim uświadomiłam sobie czego chce, a czego z nim mieć nie będę. Tak czy siak wcześniej byłam 8 lat sama. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zeswatal nas mój szwagier. Na dodatek aby go zachęcić do poznania mnie pokazał mu moje najbrzydsze zdjęcie. Dobrze ze mój mąż nie przestraszył się fotki i jednak zdecydował się zadzwonić, aby się ze mną umówić.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jak Ci szło szukanie pary w internecie? ostatnio dostałam taką radę, ale przyznam, że ta opcja mnie nie przekonuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
W kwestii znalezienia drugiej połówki nic nie doradzę, bo ja nie jestem z tych, co uważają, że na każdego przyjdzie pora. Kto wie jak potoczy się Twoje życie. Myślę jednak, że powinnaś popracować nad tym, żeby być sama ze sobą szczęśliwa, bo w ten sposób zwiększasz szansę znalezienia kogoś wartościowego
![]() Wiem, że nie o to Ci chodziło, gdy zakładałaś temat, ale sądzę, że to jest pierwszy krok na drodze do tego szczęścia, którego szukasz ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja poznalam swojego faceta przez internet, zupełnie przypadkiem. Okazał sie jak stworzony dla mnie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem duszą towarzystwa, gdy są przy mnie ludzie. Ale koniec dnia zwykle jest taki sam- samotny i wtedy łapią mnie te wszystkie złe myśli. Jestem osobą, która sama nie zrobi nic, muszę mieć towarzystwo inaczej robię rzeczy z przymusu i się przy tym nudzę. Z kimś mogę przebiec 10km, sama mam problem, żeby wyjść z domu. Powroty od ludzi są dla mnie przykre- gdy teraz bawisz się w wielkiej grupie, a potem wracasz sama do domu- wtedy najbardziej to sobie uświadamiam. Jakie masz pasje? szukam inspiracji. Mam swoje zainteresowania, ale potrzebuję innych by zabić wolny czas i swoje myśli. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Pewnie to co piszę nie ma dla Ciebie sensu ![]() Edytowane przez row8plot9 Czas edycji: 2016-07-26 o 20:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze siedzeniem nic nie zmienisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedyne wyjście dla mnie to poznanie kogoś innego. Nie wiem tylko gdzie, bo w koło same pary. Kogo nie poznam, to jest zajęty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Zacznij korzystać z tego, ze nie masz jeszcze rodziny i możesz się w 100 procentach zając sama sobą, zapisz się na jakies warsztaty fotograficzne, malarskie albo kurs jezyka którego zawsze chcialas się nauczyć, zajecia oczywiście grupowe, poznaj nowe towarzystwo, zacznij się zachowywać jak młoda kobieta, którą jesteś a nie starą panną. Najpierw musisz nauczyć sie życ sama ze sobą szczęśliwie, kochac siebie i zycie, wtedy dopiero masz szanse założyć szczęśliwy związek z fajnym facetem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Polecam internet.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale na Twoim miejscu to przede wszystkim zrezygnowałabym ze związku, który według ciebie nie rokuje na przyszłość. I cóż z tego, że będziesz spędzała samotnie wieczory? Lepiej być samej niż tkwić ze strachu przed samotnością w czymś bez przyszłości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja poznałam faceta na tinderze, nie szukając zbytnio. Tak po prostu mi się nudziło i nie miałam z kim pogadać. Teraz jesteśmy małżeństwem i spodziewamy się dziecka
![]() ![]() byłam też na sympatii i edarling. Mogę poradzić tylko tyle, że jak się usilnie chce kogoś poznać to się nie pozna. Miłość zawsze przychodzi w nieoczekiwanym momencie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Pierwsza i zasadnicza kwestia:
Usamodzielnij się - wyprowadź od rodziców. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
To co teraz mam przyszło nieoczekiwanie i z tak nieoczekiwanej strony, los jest skurczybykiem. Może dlatego teraz chciałabym przejąć inicjatywę ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- ehh zastanawiam się nad jakaś terapią. Mam chore podejście do życia. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=row8plot9;63506461]
A jak sobie radzisz? Co robisz?[COLOR="Silver"] /QUOTE] Hmm ciężko powiedzieć żyję z dnia na dzień, robię co muszę, mało rzeczy sprawia mi radość jednakże cały czas mam w głowie to żeby kogoś mieć bo wiem, ze wtedy zmieniła bym się o 180 stopni taka jakby natrętna myśl, ale ja dodatkowo zmagam się z problemami z dzieciństwa walczę z nerwicą i innymi zaburzeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale wydaje mi się, że akurat na tinderze znaczna większość facetów szuka tylko seksu. Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2016-07-27 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=Vivi26;63507541]
Cytat:
I też mam taką natrętną myśl, że ta druga osoba sprawia, że życie jest dobre. Wkurza mnie to, że samotnie mam słomiany zapał, niczego nie mogę doprowadzić do końca ( a są to rzeczy, które robi się samodzielnie, bez udziału innych ludzi). ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.