![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Korzystajcie z dobrodziejstw ciucholandów!
Dziewczyny! Ciucholandy to prawdziwa skarbnica! Często można znaleźć ciuchy znanych firm za grosze, przeróżne bluzeczki, spodnie, swetry etc. które wystarczy trochę przerobić i są ekstra! Możecie znaleźć świetne materiały na torebki lub gotowe torebki za grosze, które są jedyne w swoim rodzaju. Poza tym gdy przerobicie taki ciucholandowy ciuch to wyjdzie coś niebanalnego, a jeśli wam się nie uda - strata nie będzie duża!
Niby najdrożej jest po dostawie, ale po dostawie można znaleźć prawdziwe skarby! Niektóre "sklepy z używaną odzieżą" są profesjonalne tzn. naprzykład u mnie jest taki, co wygląda jak normalny butik, ciuchy na wieszakach poukłądane rozmiarami, żadnego smrodu, ciuszki znanych amerykańskich firm - ceny co prawda troszeczkę wyższe od normalnego ciucholandu, ale warto! Moja mama ma z tego sklepu parę ślicznych sweterków (nie wyglądają jak używane!) zapłaciła ok 10-12 zł ![]() Mój ostatni nabytek - ŚWIETNA torebka mała czarna ramię długie z kolorowych koralików, na wierzchu torby koralikowe serduszko i u dołu torebki koralikowe frędzle - dałam za nią 2,10 zł ![]() ![]() Bluzeczka wiązana na szyi czerwona z naszytym uśmiechniętym serduchem - dodałam troszkę koralików i miałam strój na walentynkową dyskotekę - cena: 1,80 zł Jak tylko odchoruję wyruszam na kolejne łowy ![]() A torbą nie mogły się nazachwycać ![]() Zachęcam was wszystkie i życzę owocnego grzebania! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Korzystajcie z dobrodziejstw ciucholandów!
A tak zupełny off topic: ZAKOCHAŁAM się w tej: http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=80607.0
torbie! Jest cudna: śliczny materiał, praktyczne "zawieszki" i przegródki...ach idealna dla mnie! Chyba okradnę z niej tę panią ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ach!! Doskonale rozumiem Cię w kwesti tych polowań - sama wpadłam w ten "nałóg". Poluję poluję i przyznaje za śmieszne pieniądze mozna upolować cudne rzeczy !! Ja ostatnio kupiłam mojemu TŻ dwie pary sztruksów DIESEL'a za .... 5,- zł !! A kiedyś za Leviski 501 dla niego dałam 2,- zł (i ... miały jeszcze metki!!)
Pozdrawiam i życzę udanych łowów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja jestem od nich uzależniona ; ]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Szkoda że nie jesteś z Krakówka Smoniczko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z Krakowa
![]() Wielokrotnie stwałam juz przed drzwiami... i odchodziła.. Mam gęsią skórkę jak pomyśle ze ktoś w tym juz chodził.. I jak widze te grzebiące tłumy.. No coż, moze kiedys sie przekonam bo widze ile fajnych rzeczy moi znajomi tam wygrzebują. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Lavendo zgadzam sie z Tobą w stu procentach, mam niedaleko mojego miejsca zamieszkania kilka ciucholandów wygladających jak butiki, bardzo często wpadam tam na rozeznanie a wychodzę z jakąś zdobyczą, chyba pół szafy to ciucholandowe różności troche poprzerabiane i często faktycznie znane marki a w ogóle nie zniszczone. W jednym ciucholandzie mają nawet nowe rzeczy po takich cenach że prawie za darmo!
Wiele razy ktos pytał skąd mam takie ciuchy, że nie umie znaleźć czegoś podobnego a gdy odpowiadam że z ciucholandu to nie wierzą ![]() Więc dziewczyny! Wystarczy znaleźc jakiś fajny ciut droższy ale jednak tańszy od markowych sklepów ciucholand i samo szperanie sprawiać Wam będzie przyjemność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
a co powiecie o przerobieniu rzeczy duzej na mały rozmiar??? ja się w ten sposób uczę szyć
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio w ciucholandzie kupiłam synowi bluzę Cherokee za 4 zł., sobie ekstra ponczo w pudrowo różowym kolorze i parę ciuszków dla córci firmy H&M. Kupuję też wełnę, która jest dużo tańsza niż normalnie i swetry, które pruję aby odzyskać wełnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jestem zwolenniczką tego typu sklepów, przeważnie kupuję ubranka dla swoich małych dzieci. Kupując tam przynajmniej wiem jak wyglądają po praniu, Kupując nowe rzecz nie zawsze wiadomo co się z tym stanie. Kiedyś przed urodzeniem córki kupiłam w normalnym sklepie czapeczkę z TupTup-a i wyprałam w letniej wodzie, już jej nie ubrałam- rozlazła się. zamiast przylegać zrobiła się falbanka.
Osobiście jestem zadowolona. Śmieszy mnie tylko czasami jak niektórzy kupują jakąś powyciąganą i spraną rzezcz tylko dlatego, że ma markową metkę. Pozdrawiam wszystkie uzależnione! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
z tego co ja tu czytam to u was są jakies "fajne" te lumpeksy bo mozecie tam znalezc jakies firmowe ciuchy...U mnie w NT tylko taki ze stara nie modna uzywana odzieza
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy wy też to macie, ale jak coś mi się podoba to później okazuje się że ma na metce napis NEXT, kupiłam już sporo ubrań ale w większości z wcześniej wymienioną metką. Ostatnio kupiłam długi płaszcz z wełny cienkiej ale ciepłej zapinany na zamek. Gdu go założę znajomi mówią ...o jak ty zeszczuplałaś i proszę chwilowa kuracja odchudzająca za jedyne 10 złotych!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam dzieciom sporo ciuchów, właśnie z NEXT i są na prawdę super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ech w moim mieście też są całkiem fajne ciucholandy...ale trzeba szperac...a jakoś rozmarów nie ma moich
![]() ![]() niestety ubrania sa przewoznie ułozone w jakiś stertach wiec trzeba czasem długie godziny spedzac aby cos znalesc.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
U nas tez mozna dostac super rzeczy w Ciucholandach... nowe włóczki jeszcze z metkami tak samo kordonek... nio i oczywiscie sweterki bluzeczki spódniczki i to zeby bylo smieszniej to są 3 razy lepsze jakosciowo od tych w sklepach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
A ja to sobie ostatnio kupiłam całkiem nowe poncho z szaliczkiem z frędzelkami super sprawa. w kolorach pomarańcowo rdzawych teraz noszę je na płaszcz. Tylko mieć więcej kasy i czasu. już się szafy nie domykają a jeszcze mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Na forum moda sa 2 watki na ten temat - jak zobaczycie zdjęcia niektórych upolowanych tam sztuk to coniektórym z zazdrości zyłka na czole zapulsuje
![]() A ja jestem uzalezniona od szukania, szperania i znajdywania ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja kocham lumpeksy to sa najlepsze "Sklepy" jakie istnieja, juz polowe szafy mam w ciucham z lumpusiów i wsdzytskie są sliczne i nowiutkie praktycznie i co najwazniejsze były tanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja również kupuje ciuszki w ciucholandach. Moja teściowa, która mieszka w innym mieście niż ja wyszukuje dla mnie, synka 2 letniego fantastyczne rzeczy (po bardzo atrakcyjnych cenach), które są sprowadzane z Holandii, Belgii czy z krajów skandynawskich. Dziecięce rzeczy są przesliczne i praktycznie nie znoszone, wiec mój maluch wyglada super (w żłobku panie wychwalaja niektore jego ubranka). Ostatnio kupiłam fajne spodnie beżowe z takiego sliskiego materiału o modnym kroju i zapłaciłam za nie tylko 17 zł, więc niedrogo. W mojej szafie jest sporo ciuszków z secon handow i uważam, ze mozna w takich butikach zaopatrzyc się w bardzo modne ciuszki. Polecam wszystkim wizazystkom, których nie stac na zakup w sklepach firmowych. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
u mnie żadnych fajnych ciucholandów
![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Super, ze sie jej udalo. Ja zaraz lecę cos zobaczyc w moim butiku. Moze cos uda mi sie zdobyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
![]()
Tak, uwielbiam tam kupować
![]() Pomimo, że stać mnie na firmówki, ale np. zamiast bluzki za 40 zł mogę mieć za to około 15 nowych ciuszków :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Zachęcona poszłam do takiego sklepu "tania odzież" .Na wieszakach trzeba szperać i nie wiadomo czy się coś wybierze i zaraz wyjaśnię dlaczego.Na zapleczu segregowana i wieszana na wózek jest odzież.Gdy wyjeżdża taki wózek to rzucaja sie na niego "sępy"....tak musze nazwać ludzi którzy godzinami czekają na każdy wyjeżdżający wózek.Wyrywają z niego wszystko co sie da a pózniej na osobności oglądają i coś co jest zniszczone lub mało atrakcyjne odwieszają.Pozostałe niechciane rzeczy wędrują na wieszaki .Widziałam jak dwie kobiety biły się o buty.Każda miala jeden.Przyznam że to wygląda gorzej niż parę lat wcześniej gdy rzucony został papier toaletowy .
Pozdrawiam milutko i światecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
![]()
ja zawsze cos wygrzebie i nawet jak nie pasuje to uzywam wyobraźni i mamusia przerabia na cus fajnego :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio byłam pierwszy raz od hm.... 10 lat w ciucholandzie ;P W sumie naciągnęłam na to mamę i przyjaciółkę. No i ja wchodze, patrzę, nic nie widze, a potem wracam sie i widzę na wieszaku sweterki, patrzę, patrzę, mam w łapce już różowy, a zaraz potem laduje i niebieski. Pytam o zdanie przyjaciółkę, potem mamę i w konsekwencji przymierzam niebieski. Okazuje się idealny ;] Potem wchodzę do drugiego pomieszczenia i zaraz wpadają mi w ręce 2 bluzki. Jedna czerwona polo, a druga z zamkiem przy szyi w kolorze khaki i z motywem kwiatowym nad piersią. Patrzę na metki: xs, akurat mój rozmiar i łapię. Idę do eksedientki zapytać ile kosztują te 2 bluzki a ona mi na to: 4,75zł. Ja wybałuszam oczy i nie wierzę :P
Oczywiście zabrałam, a w domku się okazało, ze 2 z nich są z Esprita, a jedna z niejakiego Blind Date ;P I tak za 3 śliczne bluzki zapłaciłam 12 zł ![]() I powiem więcej, za niedługo znowu wybieram się na polowanie ;P
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Gdzie są te cudowne sklepy z tanią odzieżą ?Zaraz tam pojadę
![]() Pozdrawiam świątecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
dzisiaj byłam na nowej dostawie i kupiłam taką ekstra bluzeczke ze sie w niej zakochałam ...znow udane zakupy :P a wy cos znalazłyscie fajnego ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
czy ktoś zna jakiś fajny ciucholand we Wrocławiu, bo chętnie bym popolowała
![]() pozdrawaim serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.