|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wrastające włoski.
Witajcie.
Już od prawie dwóch lat mam problem z wrastającymi włoskami. Nie pomagają peelingi, depilator, wosk, krem. Zbliża się lato i chciałabym móc odsłonić nogi. Laserowe usuwanie włosków jest zbyt kosztowne (zwłaszacza, że problem u mnie jest na całych nogach, bikini i pod pachami), więc szukam jakiejś tańszej metody. Może macie jakiś sprawdzony sposób?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrastające włoski.
Dla mnie po depilatorze koszmarnie wrastały. Jesli peelingi nie pomagają to może jakaś szorstka rękawica/gąbka? Były już takie wątki.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
.
Niestety nie pomaga, też już próbowałam.
Znalazłam produkty Skin Doctors i jest tam pare specyfików na wrastające włoski, może ktoś coś o tym słyszał lub używał? Interesuje mnie konkretnie Ingrow Go Lotion.
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dot.: .
pasta cukrowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
.
Stosował ktoś pastę cukrową?
Znalazłam kilka przepisów w internecie i nie wiem, który jest najlepszy. Czy jeśli chodzi o bikini to także by się nadawała?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
.
Up.
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ja stosowałam, ale kupną... I właśnie tylko na bikini, bo nigdzie indziej mi nie wrastają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
.
Mi wrastają na nogach i pod pachami, ale tam jeszcze jakoś się z tym daje rady uporać. Jeśli chodzi o bikini to katastrofa.
I pomogło?
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Tylko raz stosowałam ze względu na to, że zostawiłam ją u rodziców w domu i wyjechałam do siebie, ale teraz mam zamiar powtórzyć, bo to był jedyny raz kiedy mi nie wrosły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
.
Muszę koniecznie spróbować. A gdzie ją kupowałaś? Znajdę taką w Rossmanie? I ile około kosztuje?
![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Ja kupowałam na allegro, w Rossmannie chyba nie ma. A jest bardzo tania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
.
Dziękuję bardzo za pomoc, albo zrobię, albo kupię. Mam nadzieję, że pomoże.
![]()
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Jak zrobisz to napisz czy jest lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wrastające włoski.
cześć
dla mnie depilacja i wrastające włoski to niekończący się kołowrotek. Kiedy już po depilacji skóra zaczynała dochodzić do siebie przychodził czas na następną. Szukałam, testowałam, czasem głupoty robiłam, ale po ponad 5 latach mam swoj patent, który działa. Włosy jeśli wrastają to tuż pod powierzchnią, a skóra może idealna nie jest ale nie straszy Dzień depilacji - przed depilacją dezynfekcja nóg - Octenisept - ok 23 zł (ma atomizer więc łatwo się nakłada) - dodatkowo spryskuję Octeniseptem głowicę depilatora - po depilacji Octenisept po raz trzeci Depilację robię po prysznicu, wieczorem, żeby po niej od razu zarzucić piżamę i żeby nic nie drażnilo nóg Dwa kolejne dni - octanisept i solcoseryl (maść ok 18 zł)) na ewentualne ranki - wieczorem po kąpieli jakiś środek w sprayu na poparzenia słoneczne(zawsze coś zostaje po lecie ![]() Jeśli skóra nie jest już zaczerwieniona i nie ma na niej otwartych ranek wieczorem robię peeling (6łyżek cukru i oliwka Johnson z aloesem) i smaruję na noc kremem Keranorm (Astella Pharma, ok 40 zł)- nawilża i złuszcza, polecany do skóry nadmiernie zrogowaciałej i z zapaleniem przymieszkowym. Rano zmywam pozostałości i nakładam nową warstwę. Wieczorem peeling, tym razem szczoteczka do rąk i jakiś mocno nawilżający żel pod prysznic (wszelkie specjalistyczne szczotki i gąbki do masażu dla mojej skóry są zbyt łagodne). No i tak "bawię się" aż do następnej depilacji, a wtedy wszystko od początku ![]() Cudów od razu nie było, pierwsze efekty po ok. 2 tygodniach. Póki co, nie znalazłam niczego lepszego dla siebie. Mam nadzieję, że pomoże |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.