|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaką dietę stosowałyście i jakie były jej efekty ?? :)
Hej założyłam ten wątek z myślą o podzieleniu się opiniami o dietach jakie stosowałyście
![]() ![]() Zacznę od siebie - najskuteczniej na mnie działała dieta NŻ ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam że ćwiczyłam kiedy tylko mogłam :-P Plusów chyba nie musze pisać ![]() ![]() ![]() ![]() Czekam na was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaką dietę stosowałyście i jakie były jej efekty ?? :)
1) Dukan- ok, ale efekt jo-jo murowany. Złe samopoczucie, bóle głowy, zaparcia
2) SB- lepiej niż powyzsza, nauczyła mnie dobrych nawyków, mało schudłam 3) MŻ- działa, czujesz się lekko, acz jak wpadniesz w obżarstwo to przytyjesz z nadwyżka 4) kapuściana- bóle glowy, brzucha, rozwolnienie, efekt jojo, niedobor magnezu (skurcze mięsni) to byl koszmar. Nie lubię diet, ktore sie jakos nazywaja. Warto po prostu zmienic nawyki na stale dla zdrowia ![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ostatnio zastosowałam wszystkim znaną dietę MŻ, schudłam z 64 do 59 kg, jadę dalej, do 55, talia zmniejszyła mi się z 71 do 64. Oczywiście w biuście poleciało najwięcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
kopenhaska - bardzo szybki spadek wagi, jeszcze szybszy powrót kilogramów, brak okresu, zawroty głowy, masakra!!!!
kapuściana- byłam na niej tylko 4 dni bo już mnie mdliło ot tej zupy, źle się czułam dukan- zanik okresu, nieregularne krwawienia, złe samopoczucie, obrzydzenie do jajek i kurczaka jestem teraz od 7 tygodni na Weight Watchers (dieta strażników wagi) i jest to dieta dobra dla mnie, czuję się dobrze, ładnie powoli chudnę i jestem zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Też byłam kiedyś na kapuściance , ale szczerze tak jak piszecie wyżej zupa ochydna, na sam jej widok chciało mi się wymiotować
![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam na dukanie, ale wytrzymalam tylko do drugiej fazy lacznie, i na kopenhaskiej 8 dni... nie umiem na nich wytrzymywac, chyba kwestia silnej woli, choc przez to 8 dni schudlam 5 kg 2,5 wrocilo a 2,5 jest mniej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Moja dieta to połączenie zdrowych nawyków żywieniowych z odpowiednią suplementacją. Dlaczego suplementacja ? No bo w tych czasach ciężko dobrać sobie takie jedzenie żeby zdrowo kontrolować masę ciała. Dla potwierdzenia mojej tezy podam kilka przykładów "porównań wyników laboratoryjnych w latach 1985, 1996 i 2002r nad zawartością witamin i minerałów i warzywach i owocach" przeprowadzonych przez WHO (Światowa Organizacja Zdrowia).
Ziemniaki: Zawartość wapnia w roku 1985= 14 jednostek. W 2002= 3 jednostki. Co daje minus 78% zawartości wapnia. Zawartość magnezu w roku 1985=27 jednostek. W 2002=14 jednostek. Co daje minus 48% zawartości magnezu. Banan: Zawartość wapnia w roku 1985= 8 jednostek. W 2002= 7 jednostki. Co daje minus 12% zawartości wapnia. Zawartość Kw. Foliowego w roku 1985= 23 jednostki. W 2002= 5 jednostek. Co daje minus 79% zawartości kw. foliowego. Zawartość wit. B6 w roku 1985= 330 jednostek. W 2002= 18 jednostek. Co daje minus 95% zawartości wit. B6. Truskawka: Zawartość wapnia w roku 1985= 21 jednostek. W 2002= 12 jednostki. Co daje minus 43% zawartości wapnia. Zawartość wit. C w roku 1985= 60 jednostek. W 2002= 8 jednostek. Co daje minus 87% zawartości wit. C. To są dane z 2002 roku, ja nie chce wiedzieć co jest w naszym jedzeniu teraz ![]() Zatem co możemy zrobić skoro w jedzeniu nie ma tego co potrzebujemy do kontroli wagi ? Ja osobiście używam suplementów, które uważam są niezbędne. Chodzi mi tu o takie suplementy które uzupełniają nam wszystkie składniki odżywcze, których nie jesteśmy wstanie dostarczyć z normalnego jedzenia. Sam osobiście troszeczkę ćwiczę czy to na siłowni, czy jogging. Potrzebowałem nabrać masy mięśniowej bez nabierania tkanki tłuszczowej. Udało mi się tego dokonać i teraz mam 6 kg czystej masy mięśniowej więcej i 2% mniej tkanki tłuszczowej. Osiągnąłem to dzięki racjonalnemu żywieniu i delikatnej pomocy suplementów (tu pragnę przestrzec, bo nie każdy suplement jest dobry. Ja akurat trafiłem na dobrą markę, gdzie zostałem dobrze poprowadzony i mogłem liczyć na poradę w każdej chwili. Teraz sam tam pracuje, ale to już inna historia i nie na temat ![]() Fajną rzeczą jest również fakt iż mój tata chciał schudnąć. Pomyślałem zatem, że skoro mi udało się osiągnąć to co chciałem to dlaczego nie spróbować tego samego z nim. Z racji, że miałem już jakieś pojęcie o odżywianiu ułożyłem mu jego indywidualny program (inny niż mój, bo on chciał schudnąć). Jako że tata jest kierowcą (co wiąże się z małą aktywnością) nie wiązałem z tym wielkich nadziei. Powiedziałem tata jak schudniesz 6 kg w miesiąc to dam ci nagrodę. Wtedy byłem taki troszkę sceptyczny (myślałem że z prezenciku nie będę musiał się wywiązywać). I to był mój błąd ;p mój tata okazał się moim pierwszym i najlepszym klientem. Po dwóch tygodniach dzwoni i beszczelnie chwali się że pogonił 8 kg ![]() W każdym razie chciałem tu powiedzieć, że suplementacja to całkiem ciekawa sprawa. Nie trzeba się, aż tak głodzić, żeby mieć swój rezultat. Moja rada: jeść rozsądnie, a efekt sam przyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.