|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy stosowałyście " wspomagacze " odchudzania np. koktajle,tabletki ?? | |||
| Tak,jestem zadowolona |
|
35 | 31,25% |
| Tak,ale nie jestem zadowolona |
|
36 | 32,14% |
| Nie |
|
43 | 38,39% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 112. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Tabletki wspomagające odchudzanie
Jestem tu nowa, na pewno był gdzies tu taki wątek,
jedak chciałam zapytać:Czy zażywacie jakies tabletki wspomagające? Słyszałam, że Redufat jest dobrym środkiem bo jest naturalny, co o tym myślicie, polecacie czy nie bardzo. Pozdrawiam wszystkie walczące z tłuszczykiem |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki wspomagające odchudzanie
Ja osobiscie nic nie zazywam. Obawiam się torche uzaleznienia a pozatym wole wszystko zawdzieczac samej sobie (juz taka jestem nie lubie pomocy z zewnatrz
) Ale sadze ze sa niektóre srodki dosc dobre zmniejszajace laknienie i wspomagajace odchudzanie
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaczelam sie odchudzac w marcu br. i bralam chrom organiczny firmy naturell. Przy lekkiej zmianie diety do wrzesnia schudlam 15 kg. Ostatnio jeszcze 4 ale juz w dluzszym czasie bo juz nie biore chromu- chce dac odpoczac organizmowi. Za jakis miesiac zaczne znowu go brac bo mam nadzieje zrzucic jeszcze 3 kg. Podobno tez Aple fit tej samej firmy jest dobry. Lekarz go przepisal mojej kolezance bo w ciazy przytyla 30!!
kg. Mowi ze widzi rezultaty
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
hmm a niewiecie dziewczyny czy gdy przestanę brać tabletki, a bede jadła tak jak teraz, czy jest możliwe że przytyje?bo sie waham czy odstawić czy kupic jescze jedno opakowanie;p
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
A w jakiej cenie są takie "wspomagacze"?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chrom posiada również uboczne skutki, uważałabym na niego
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
wspomagacze mają ubocznie skutki więc trzeba na nie uważać , ja dlatego wybrałam naturalny środek REDUFAT, ale mam dylemat czy po nim nie przytyje gdy przestane go spożywać:P działa tak, że wiąże tłuszcze zawarte w pokarmie i wydala je jescze przed trawieniem.
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast tabletek proponuję Wam regularne picie herbaty czerwonej i zielonej oraz dodawanie do posiłków otrębów i siemienia lnianego (zmielonego). Wszystkie te rzeczy są zdrowe, naturalne i świetnie poprawiają przemianę materii, a ich spożywanie nie jest dużo bardziej skomplikowane, niż łykanie tabletek.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Jakie skutki uboczne ma chrom??
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Proponuję przeglądnąć te wątki:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=thermline http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=karnityna http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=karnityna Ja osobiście brałam thermline i polecam
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, niektóre badania dowodzą że zbyt duze dawki chromu, przyjmowane przez dłuższy okres czasu mogą prowadzic do uszkodzen DNA i mutacji komórek i tym samym reakcji nowotworzenia. Oczywiście jak we wszystki powinien istnieć rozsądek. Obecnie niepokój budzi nie tyle sam chrom, co zbyt duze spożycie tego pierwiastka w sposób dublujący się w różnych prepratach odchudzajacych. Dlatego, należy zwracać uwage by dzienne spożycie tego zwiazku w różnych preparatach raczej nie przekraczało ilości 200ug - jest to na pewno dawka bezpieczna. np. w suplemencie olimp GTF występuje chrom organiczny-POLINIKOTYNIAN CHROMU-najbezpieczniejsza postać tego związku. I takiego najlepiej jest szukac, a jesli chodzi o ten zly chrom to rakotworczy jest pikolinian chromu Oczywiście wszystkie pierwiaski śladowe, w wysokich dawkach są szkodliwe, ale prawidłowość ta dotyczy też selenu, molibdenu, wanadu, manganu, jodu i wielu, wielu innych. Uwzględniając całość bazy naukowej chromu, Olimp oparł się na polinikotynianie chromu - atomach chromu chelatowanych formą witaminy PP, jednoczśnie zalecając całkowicie bezpieczną dawkę dobową - 150 mikrogramów - 1 kaps. dziennie[patrz wypiska na opakowaniu]. /.../problem szkodliwości dotyczy chromu nieorganicznego trójwartościowego, a chodzi o chrom nieorganiczny sześciowartościowy. Szkodliwe są tzw chromiany - np. chromian sodu, chromian cynku, itp. Trójwartościowy chrom organiczny, np. polinikotynian chromu, jest pożyteczny dla zdrowia. Sam chrom wogóle nie szkodzi - szkody wywołuje reakcja redukcji chromu sześciowartościowego do trójwartościowego, w efekcie której powstają uszkodzenia biomolekuł. Jeżeli podajemy od razu zredukowny chrom trójwartościowy, to nie zachodzi jego redukcja. W zalecanych dawkach (200 mikrogramów na dobę) chrom organiczny, szczególnie w postaci polinikotynianu chromu, jest całkowicie bezpieczny - leczy cukrzycę starczą i miażdżycę oraz redukuje tkankę tłuszczową. Podobnie bezpieczny, chociaż nieco mniej skuteczny, jest nieorganiczny związek trójwartościowego chromu - chlorek chromu. Chrom jest półmetalem - zachowuje się albo, jak metal, albo, jak niemetal. Szkodzi jego forma niemetaliczna - anionowa (sześciowartościowe chromiany), a bezpieczneny jest, jako metal - kation (trójwartościowe sole chromu). Należy dodać także że duże ilości takich pierwiastków jak mangan, chrom, selen i magnez można znaleźć w owocach i warzywach. Więc przy układaniu policz ile czego jest by nie przekraczać bezpiecznych dawek ![]() wykorzystałam z sieci i innych notatek
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Beatko
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
To teraz ja mam pare pytań
![]() A jaki chrom jest w tym chromie organicznym firmy naturell ? Można go kupić bez recepty tak? Czy jedna tabletka dziennie mieści sięw tym "bezpiecznym limicie" ilości przyjmowanego chromu? Po jakim czasie przyjmowania tego specyfiku widać jakieś efekty? |
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Zero odzewu?
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie stosuje od 2 tygodni cidrex-11,90zł- 60tab., fajny nawet poleciła mi go farmaceutka
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
jak ja KOCHAM takie posty
![]() na czym polega ta jego "fajnosc"? spodziewalas sie ze farmaceutka (ktora zarabia na tym ze, pardon, "wciska" ludziom rozne rzeczy) powie ci ze ten srodek nie dziala, jest nieskuteczny, i w ogole to prosze w tej aptece nie kupowac bo jest drogo? ![]() ja mam za soba proby z baaaardzo wieloma srodkami, ale nigdy nie odchudzalo mi sie tak milo jak z najlepszym wspomagaczem na swiecie - wlasna motywacja i zawzieciem (polecam np. "ja wam pokaze"). Taniej, zdrowiej i w lepszym stylu ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do chromu - to troche inna rzecz, bo ponoc ma ograniczac ochote na slodycze. u mnie niestety w ogole nie dzialal
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Dorzucę tylko jedną uwagę na temat chromu (ten temat miałam ostatnio poruszany na biochemii)Naukowcy nie są przekonani czy faktycznie chrom ma aż takie znaczenie dla gospodarki cukrów w organiźmie.Teoretycznie chrom na +3 stopniu utlenienia nie jest raktowórczy jednak może on występować na stopniach od +1 do+6 i we wszystkich przypadkach (z wyjątkiem +3) jest on szkodliwy i ma działanie mutagenne.Należy wziąć pod uwagę fakt , iż Cr może ulegać utlenieniu bądź redukcji w naszych organizmach . W każdym razie moja pani prof jest na nie .
Chrom nie zadziała na każdego , na mnie np też nie działał wręcz zwiększył apetyt , związane jest to z rodzajem zaburzeń - nie każdy z nas ma niedobór chromu.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja jadłam chorm ale na mnie jakos nie działał
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szanowna Kasiu!Ja nie powiedziałam,że pomaga bez własnej inicjatywy, prawda?A akurat ta farmaceutka, jest zupełnie w porządku, wiele rzeczy mi odradziła,wiele specyfików uznała wręcz za nie dające rzadnych rezultatów, więc mam do niej zaufanie.A jego fajność polega na tym,że mniej chce się jeść i mam się mniejszy apetyt na słodycze.Poza tym jest wyraźnie suplement diety, a to co to oznacza chyba tłumaczyć Ci nie muszę prawda?Każdy jeżeli chce mieć jakieś rezultaty musi się zmobilizować!Poza tym poczytaj proszę troszkę o occie jabłkowym... Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm a ja właśnie przed chwilą wróciłam z Apteki i kupiłam ten Chrom Organiczny firmy Naturell .... za 50 tabletek zapłaciłam 17 złotych z groszami... I od dziś zaczynam stosować, zobaczymy co z tego wyjdzie..
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mialam ten chrom.Nic nie dziala. Ale na Ciebie moze zadziala akurat
Jesli chodzi o cellulitis to polecam CLA Clarinol. Stosuje codziennie od miesiaca i pozegnalam sie z celulitem. Skora jest jedrna. Oczywiscie troche ćwiczen do tego ale malo. Na odchudzanie dziala tak sobie gdybym stosowala diete odpowiednia to mysle ze by zadzialal z pewnoscia. Ale na cellulit jest super
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
CLA Clarinol kosztuje 36zl. 30tabletek. pisze ze trzeba brac 1 lub 2 tabletki. Ja bralam 1 tylko. Skóra juz jest inna po dwóch dniach. Naprawde. A efekty zobaczysz po miesiacu na pewno
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chcę sobie kupic CLA, ale nie mogę się zdecydować który. OLIMP ma CLA, jest chyba ciut wieksza dawka i cenowo bardziej sie opłaca, bo na allegro mozna kupić za 40 kilka złotych 90 tabletek.
Ta firma jest podobno bardzo dobra. Czy ktos używał ich CLA? Pomózcie w wyborze |
|
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
jak mi sie skonczy moje CLA ti kupie sobie tez moze ten z Olimpu jesli jest wiesza dawka. Wiecie czy on tez dziala tak dobrze jak clarinol?
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
cześć!
ja od tygodnia biorę talbetki firmy OLIMP thermo speed i musze powiedzieć, że chyba działają ( to jeszcze za wcześnie do oceny ) ale stosowałam wcześniej l-karnitynę i efekty były słabiutkie ! teraz czuje jakby lekkie pobudzenie i więcej siły i jeść się nie chce pa pa buziaki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

jedak chciałam zapytać:

) Ale sadze ze sa niektóre srodki dosc dobre zmniejszajace laknienie i wspomagajace odchudzanie
kg. Mowi ze widzi rezultaty

gdybym stosowala diete odpowiednia to mysle ze by zadzialal z pewnoscia. Ale na cellulit jest super