|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
klimaty Sade
Witajcie.Poszukuje muzyki z klimatami w stylu Sade. Prosze pdsuncie jakis wykonawców.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: klimaty Sade
spróbuj z Ive Mendes
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nora Jones
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Portishead, Tori Amos, Erykah Badu... hmm moze Moby...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a ja polecam Shirley Horn. wszystkie dzisiejsze gwiazdki jazzu, typu Diana Krall to tylko msrne popłuczyny po jej wielkich standardach ( no może z wyjątkiem Nory Jones).ja wprost uwielbiam 'You go to my head'.
Eva Cassidy jest rzeczywiście warta uwagi. pięknie śpiewa również Johnny Mitchel. Tak właściwie ciężko jest kogoś przyrównać do Sade, bo ona jest cudowna i niepowtarzalna!!!. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ojjjj, Diana Krall to dosc powazna artystka, spiewala jeszcze jak Norah Jones nie byla w planach tatusia i mamuni
![]() Ja polecam Sophie Zelmani. Nie jest to moze soulowa wokalistka, ale akustyczno-balladowa, bardzo bardzo relaksuje ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ehhh, tych pierwszych najpierwszych płyt Sade to jednak chyba nic nie przebije- Erykah Badu to nieco inne klimaty ale tez rewelacja, a może Jill Scott ??? A jesli nie musza być kobiety to polecam również Maxwella
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
svenja napisał(a):
> Ojjjj, Diana Krall to dosc powazna artystka, spiewala jeszcze jak Norah Jones nie byla w planach tatusia i mamuni ![]() nie liczy sie wiek, ale oryginalność i talent. diany krall poprostu nie trawię, bo ślepo naśladuje shirley horn i to z miernym skutkiem. może jestem troche uprzedzona bo s. horn to moje absolutne guru jazzowej wokalistyki kobiecej. a poza tym nie lubie naśladowców i to miernych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
o tak. zgadzam sie w całej rozciągłości. nikt nie dorówna sade, szczególnie tej wczesnej. ja wręcz posądzam sie o sade-manię, bo moge jej słuchać bez przerwy i z uporem maniaki kompletuje wszystkie jej płyty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Rewelacyjna
![]() ![]() Jeszcze zachwyca mnie jej uroda ![]() I koncerty- można oglądać na okrągło. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ula napisał(a):
> Jeszcze zachwyca mnie jej uroda ![]() > I koncerty- można oglądać na okrągło. ja też jestem pod wrażeniem. sade nawet jak jest w golfie i jeansach to wygląda bosko i nie musi pokazywac swoich wszystkich wdzieków jak ive mendes, żeby zaistnieć. ja uwielbiam też oglądać jej teledyski ostatnio nawet je gromadzę. p.s. był juz jakiś wątek o sade? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Mnie Sade nauczył słuchac tatus kiedy jeszcze byłam dużo mniejsza niż teraz
![]() Nie pamiętam, ale mam wrażenie jakby podobny wateki gdzies kiedyś mi się obił o oczy ![]() Ja już zmykam, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
syyyylwia napisał(a):
> ja uwielbiam też oglądać jej teledyski ostatnio nawet je gromadzę. > Zapominiałabym- szczególnie ten z syrenką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
dobrze wiedzieć, że nie tylko ja lubię Sade
![]() a z klimatycznych wykonawców to dorzucę jeszcze, być może z różnych bajek ![]() Tracy Chapman, Tanita Tikaram Michael Buble - ale z pierwszej płyty Beverly Craven Gabin ![]() Madredeus |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
OliwkaT napisał(a):
> Witajcie.Poszukuje muzyki z klimatami w stylu Sade. Prosze pdsuncie jakis wykonawców. > Pozdrawiam ![]() Oliwko - polecam Ci Randy Crawford - jeżeli nie znasz, to jestem pewna, że Ci się spodoba. Ja ją po prostu ubóstwiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ula napisał(a):
- szczególnie ten z syrenką ![]() o tak teledysk do ' no ordinary love' jest cudowny. szczególnie wzrusza mnie jak sade soli sobie wode mineralna, żeby poczuć się jak w domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.