|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problemy z trawieniem,sercem czy u.nerwowym?
Cześć Wszystkim!
Mam problem i ufam,że któraś z Was mi pomoże,bo mnie ot strasznie męczy-cała moja nadzieja w Was ![]() Otóż mam tak,że mimo uczucia sytości( czuję,ze mój żołądek jest pełny itp.) często od razu po jedzeniu(albo też później-niezależnie od tego ile czasu upłynęło od posiłku) czuję się tak jakby brakowało mi jakiś ważnych minerałów w organiźmie. Tzn. ja tak sobie to nazywam;p Czuję się wtedy taka bezsilna,drętwieją mi kończyny, trzęsę się, ,ręci mi się w głowie,serce bije szybciej i ogólnie mam wrażenie,jakbym miała zaraz zemdleć. Od dawna tak mam,chociaż ostatnio jakby częściej Czy ktoś z Was ma podobnie i wie co mogę z tym robić? Gastrolog powiedział,ze to normalne,ale nie chcę mi się w to wierzyć,ze każdy po jedzeniu nie ma na nic siły. Myślałam,że może to przez spadek cukru,ale często bywam w szpitalu (ogólne omdlenia z niewidomej przyczyny:wypadanie płatka,niedomykanie zastawek,nerwica,itd..) nieraz miałam badany i zawsze było w normie. Poziom magnezu i potasu tak samo.z resztą jem dużo czekolady, bananów,pomidorów itd a także przyjmuję go w tabletkach. Sama nie wiem co to może być.. Macie jakiś pomysł? Bo jestem przed maturą,więc muszę trochę zapanować nad swoim zdrówkiem ![]() Jeśli komuś się coś nasuwa co to może być,albo może mi podać jakąś wskazówkę co to może być,to proszę się ze mną podzielić,bo naprawdę mam dosyć bezskutecznego tłumaczenia tego lekarzom.. Z góry dziękuję za pomoc Anime ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problemy z trawieniem,sercem czy u.nerwowym?
Myślę, że masz zespół lęku napadowego, czyli innymi słowy napady lęku panicznego. To leczą psychiatrzy i psychologowie. Masz klasyczne objawy.
Powinnaś iść do psychologa - może zacznij od szkolnego. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hmm.. Możesz mieć racje,bo jestem podobno dość wrażliwą osobą;P
A c oto właściwie jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Leczy się zwykle psychoterapią, czasem wymaga leków. Może przejmujesz się maturą...? Tylko wiesz - nie opieraj się na diagnozie przez internet ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Możesz mieć rację.
Zawsze myślałam,że to pewnie powiązane z moją psychiką,dużo rzeczy się zgadza. No na pewno się przejmuje-to chyba normalne,prawie każdy to przeżywał ![]() Ale już od dawna tak miałam,tylko,ze rzadziej. A powiedz mi jeszcze,co teraz;P -powinnam iść do psychologa i powiedzieć,że podejrzewam u siebie ten właśnie zespół? Bo nie wime jak to odegrać. i już tak czesto bywam w środowisku medycznym,że już mnei to męczy,więc chcę to ograniczyć do minimum.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli nie, to poszukaj w swojej miejscowości poradni zdrowia psychicznego i zapisz się do psychologa lub psychiatry (bezpłatnie). Jeśli takiej poradni nie macie, to może jest NZOZ, gdzie przyjmuje jakiś psycholog lub psychiatra. Możesz też poszukać wizyty prywatnie ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz tylko fajnie by było, zapisać się do psychologa tak,by termin był w miarę szybki,bo czas mnie nagli. No nic,bardzo Ci dziękuję za pomoc ![]() A może znasz jakieś sposoby,jak sama,czekając na termin wizyty,mogę sobie z tym poradzić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno możesz poszukać dla siebie jakichś sposób na relaks - nagrania relaksowe, medytacje, joga, poćwiczyć techniki oddechowe (oddychanie przeponą). Cokolwiek Cię odstresuje (może poza używkami i jedzeniem ![]() Domyślam się, że stresujesz się maturą, więc może poszukaj też dla siebie więcej wsparcia wśród bliskich? Tak, żeby mieć z kim pogadać i puścić trochę napięcia. Daj mi znać na PW, jak uda Ci się coś załatwić. Trzymam kciuki! ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.