|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kremy z filtrem dla cery nadwrażliwej?
Witam
![]() Jakiś czas temu byłam u dermatologa i dowiedziałam się, że mam cerę nadwrażliwą. Pani dermatolog poleciła mi kosmetyki do pielęgnacji i zakazała używać jakichkolwiek pudrów, podkładów, korektorów, itd. Nadeszła jednak wiosna, a co za tym idzie więcej słońca, więc moje pytanie brzmi: Czy mogę używać kremów z filtrem? Jeśli tak, to jakie polecacie? Bardzo proszę o odpowiedź! PS. Mam bardzo jasną karnację. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kremy z filtrem dla cery nadwrażliwej?
nawet jest to konieczne, zawsze nalezy uzywac kremów z filtrem nawet zima
|
|
#3 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Optymalny filtr ochronny dla Ciebie to spf 30. Zagwarantuje Ci pełną ochronę bez zbędnego obciążania skóry. W większości kremów niezależnie od ceny składniki będące filtrem są takie same, zatem wybierz taki, który będzie miał jak najwięcej składników łagodzących i nawadniających. Nie ma znaczącej różnicy pomiędzy kosmetykami aptecznymi i sklepowymi- jest to tylko inny kanał dystrybucji i założenia marketingowego. Kluczową kwestią dla Twojej skóry jest odbudowywanie naturalnego filmu ochronnego skóry (od tego zaczynają się problemy z nadwrażliwością). Niewiele jest kremów na polskim rynku, które będą ukierunkowane na odwrażliwianie skóry. Większość z nich to preparaty dla cer wrażliwych, które doraźnie łagodzą podrażnienia. Z tego co wiem, preparaty typowo odwrażliwiające występują tylko w kilku szwajcarskich markach. odezwij się na Priv , bo wolałabym uniknąć oskarżeń o reklamę
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!!
Ja nabawiłam się kiedyś fotodermatozy ( nadwrażliwości na słońce ) po wizycie w tropikach. Prawie dwa lata trzymało i wyjście Wiosną do sklepu po bułki okupowałam plamami na twarzy i szyi ( wszędzie gdzie doścignął mnie promień słoneczny ![]() Z mojego doświadczenia zwykłe kremy w drogerii mają chemiczne filtry i te filtry w ogole nie działaly na moj problem , mimo , iż miały wysoki factor. Najlepiej wspominam produkty La Roche Possay + 50 ( niektore mają nawet w sobie trochę fluidu) , Vischy 30 ( jest w nim skłądnik zwany MEKSORYL ' em i on jest bardzo pomocny na wrażliwą cere ) ... a ostatnio ( najtańszy ) Iwostin: factor 30 Moja fotodermatoza na szczęscie ustąpiła ale nauczona tą lekcją używam Iwostinu 30 na twarz i reszte ciała przy każdym wyjsicu na plażę czy długi spacer w lecie ..Na codzień zaś używam Iwostin - krem nawiląjący z UV 20..dobry na zimę i wczesną wiosne. Pozdrowiam Edytowane przez gosiunda Czas edycji: 2011-03-29 o 12:49 |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() Monia, znam już kosmetyki z Lirene i jestem z nich bardzo zadowolona, więc na pewno kupię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.