Życie z palaczem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 21:16   #1
kamila892
Raczkowanie

Życie z palaczem

Czy niepalącym kobietom przeszkadza nałóg partnera? Czy zdecydowałabyś się na ewentualny związek z palaczem? Czy jest to bez znaczenia?
Mi osobiście to z dnia na dzień coraz bardziej przeszkadzało i mimo braku kompromisowego rozwiązania rozstalismy się z facetem...
kamila892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 21:19   #2
201610030905
Konto usunięte

Dot.: Życie z palaczem

Cytat:
Napisane przez kamila892 Pokaż wiadomość
Czy niepalącym kobietom przeszkadza nałóg partnera? Czy zdecydowałabyś się na ewentualny związek z palaczem? Czy jest to bez znaczenia?
Mi osobiście to z dnia na dzień coraz bardziej przeszkadzało i mimo braku kompromisowego rozwiązania rozstalismy się z facetem...
Tak mi przeszkadza. Nie nigdy. Nienawidzę dymu tytoniowego. Ubrania śmierdzą i nie pomoże wychodzenie na dymka na dwór. Nigdy. Chyba że by rzucił.
201610030905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 21:26   #3
Thalie_
Rozeznanie

Ja miałam odwrotną sytuacje, byłam palaczką a mój tz nie, nie dawał mi odczuć, że mu to przeszkadza. Bał się tylko o moje płuca ale reprezentował postawę sama będziesz chciała to się z tym uporasz i na szczęście tak się stało. Rozumiem, że nie chciał zrezygnować z palenie kiedy przebywał z Tobą? A Ty nie mogłaś tego przeboleć? Dla mnie nie byłby to powód do rezygnacji z udanego związku, nawet teraz kiedy jestem niepalaczem. Choć ten brak kompromisowość mógłby mnie zdenerwować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Thalie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 21:37   #4
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Nie wiem czy nigdy bym nie mogła być z palaczem, ale jest to mało prawdopodobne. Papierosy przeszkadzają mi nie tylko w momencie palenia, ale śmierdzi mi również ubranie palacza, o oddechu nie wspominając. Nie wiem, nigdy nie byłam z palaczem i wydaje mi się, że nie mogłabym bym być, ale na 100% ciężko powiedzieć.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 21:37   #5
chwast
Zakorzenienie

Związaliśmy się w okresie gdy oboje paliliśmy. Teraz ja jestem stroną niepalącą. Cóż - przeszkadza mi to, ale tylko jeśli chodzi o kwestię zdrowotną.

Kilkakrotnie udało się tżtowi zaprzestać - ale poszedł do pracy, każdy na dymek, tu coś bla bla.... i znów się zaczęło (on nie ma silnej woli choć wciska sobie, że ma)

Pociesza mnie to, że on sam uważa to za ohydny nałóg i bardzo chciałby go nie mieć. Jeszcze do tego dojdziemy
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:04   #6
201607050913
Konto usunięte

Jestem palaczem, mojemu byłemu nie przeszkadzało choć nie palił. Ale z chęcią bym rzuciła dla jakiegoś faceta, to mogłaby być dobra motywacja Jestem zosią-samosią, ale akurat w paleniu potrzebuję bata nad sobą, bo chyba inaczej się nie da.

Edytowane przez 201607050913
Czas edycji: 2014-01-20 o 22:05
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:06   #7
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Dla mnie jednym z kryteriów przy wyborze partnera jest to, żeby nie palił. Mój ojciec palił i raczej unikałam przebywania w odległości kilku centymetrów od niego, bo przeszkadzał mi zapach, a co dopiero mieć palącego faceta i się z nim całować.

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2014-01-20 o 22:08
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:06   #8
Kotalka
Raczkowanie

Cytat:
Mi przeszkadza każdy nałóg. Nie zdecydowałabym się na związek z facetem z nałogami, obojętnie czy byłyby to papierosy, alkohol, gry komputerowe czy jeszcze coś innego.
Kotalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:10   #9
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez Kotalka Pokaż wiadomość
Mi przeszkadza każdy nałóg. Nie zdecydowałabym się na związek z facetem z nałogami, obojętnie czy byłyby to papierosy, alkohol, gry komputerowe czy jeszcze coś innego.
Stary 2014-01-20, 22:16   #10
paula78
Zakorzenienie

Poznając TŻ on palił, nie dużo, najczęściej do piwka, podczas imprez.
Na szczęście rzucił z dnia na dzień, nie pali już 14 lat i jest zdecydowanym przeciwnikiem palaczy.

Mnie by przeszkadzało i nie mogłabym byc z palaczem

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:17   #11
bulka114
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam faceta, nie jestem palaczką, ale wypowiem się.
Palenie samo w sobie mi nie przeszkadza, jedynie dym papierosowy, nie lubię gdy ktoś pali przy mnie, a ja muszę to wdychać, w innym przypadku- jego sprawa. Byłam w związku zarówno z palącym jak i niepalącym, dla mnie to bez różnicy szczerze mówiąc (może dlatego, że rodzice palą). Każdy ma swój rozum () i truje się na własne życzenie.

"Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale."

Edytowane przez bulka114
Czas edycji: 2014-01-20 o 22:18
bulka114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:20   #12
_Desolation
Zakorzenienie

TŻ pali a ja nie. Nie przeszkadza mi to ani trochę. Ogólnie mi nie przeszkadza jak ktoś w moim towarzystwie pali, dym mi nie przeszkadza nawet jak nim przez kogoś prześmierdnę. Akurat to jest uzależnienie które jestem w stanie zaakceptować. Do dymu jestem przyzwyczajona bo u mnie w domu zawsze mama paliła.
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

Edytowane przez _Desolation
Czas edycji: 2014-01-20 o 22:22
_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:40   #13
delfix10
Zakorzenienie

mnie by strasznie przeszkadzało,osoba która pali śmierdzi papierosami,całe ciało,włosy,ciuchy wszystko,Mój tż nie pali za to jego mama kopci jak smok,jak jedziemy do niej w odwiedziny na godzinkę czy dwie to po powrocie cuchniemy dymem ,ciuchy od razu do prania,włosy do mycia ,nawet sierść naszych psów śmierdzi dymem (a mama nigdy przy nas nie pali )dlatego w życiu nie byłabym z facetem który pali.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:45   #14
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
mnie by strasznie przeszkadzało,osoba która pali śmierdzi papierosami,całe ciało,włosy,ciuchy wszystko,Mój tż nie pali za to jego mama kopci jak smok,jak jedziemy do niej w odwiedziny na godzinkę czy dwie to po powrocie cuchniemy dymem ,ciuchy od razu do prania,włosy do mycia ,nawet sierść naszych psów śmierdzi dymem (a mama nigdy przy nas nie pali )dlatego w życiu nie byłabym z facetem który pali.
no i widzisz są palacze i palacze.
Mój przyjaciel śmierdzi cały. Śmierdzą jego ubrania, włosy, meble, pies no dosłownie wszystko.
Mój tż śmierdzi jedynie kilka minut po papierosie. ;p sam sie brzydzi śmierdzenia i nie dopuszcza do tego. Z resztą palacz pierwszy pali ćmika za ćmikiem a mój tż jednego w porywach do trzech i to tylko na dworze
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:45   #15
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
U mnie tak samo, po wizycie w domu rodzinnym TZ piore wszystkie ciuchy, bo tak walą... I to nawet jak sie jest w pokoju TZ, w ktorym raczej jego matka nie pali. Wszystko przesiaka. Dlatego nie jezdzimy tam, ten smrod jest dobijajacy. Pewnie nawet ich kot smierdzi papierosami.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:55   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Poznając TŻ on palił, nie dużo, najczęściej do piwka, podczas imprez.
Na szczęście rzucił z dnia na dzień, nie pali już 14 lat i jest zdecydowanym przeciwnikiem palaczy.
(...)
U mnie to TŻ był (jest) stroną niepalącą, a ja właśnie takim imprezowo-wyjściowym (spacerki, droga z pracy do domu) palaczem. W domu starałam się nie palić i porządnie się po paleniu szorowałam. Chociaż pewnie biedak i tak był czasami narażony na nieprzyjemne odczucia z tym związane. Na szczęście rzuciłam ten zgubny nałóg i również stałam się jego przeciwniczką.

Sama nie nie mogłabym być z osobą, która pali, a już szczególnie z taką, która pali w domu, dużo papierosów dziennie, jest przesiąknięta dymem. Bleee.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
no i widzisz są palacze i palacze.
Mój przyjaciel śmierdzi cały. Śmierdzą jego ubrania, włosy, meble, pies no dosłownie wszystko.
Mój tż śmierdzi jedynie kilka minut po papierosie. ;p sam sie brzydzi śmierdzenia i nie dopuszcza do tego. Z resztą palacz pierwszy pali ćmika za ćmikiem a mój tż jednego w porywach do trzech i to tylko na dworze
To prawda. Pod względem stopnia "zadymienia" są palacze i PALACZE. I jeszcze trzeci stopień: menele łączący w sobie zapach nieprzetrawionego alkoholu, uwędzenia dymem z tanich fajek, niemytego ciała i niepranych miesiąc ubrań. Kocham to.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 23:00   #17
Catjusza
BAN stały

Jako były bierny palacz (również w życiu płodowym), papierochom i palaczom w moim otoczeniu, mówię jednoznaczne i zdecydowane - NIE !!!
Catjusza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 23:02   #18
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
U mnie to TŻ był (jest) stroną niepalącą, a ja właśnie takim imprezowo-wyjściowym (spacerki, droga z pracy do domu) palaczem. W domu starałam się nie palić i porządnie się po paleniu szorowałam. Chociaż pewnie biedak i tak był czasami narażony na nieprzyjemne odczucia z tym związane. Na szczęście rzuciłam ten zgubny nałóg i również stałam się jego przeciwniczką.

Sama nie nie mogłabym być z osobą, która pali, a już szczególnie z taką, która pali w domu, dużo papierosów dziennie, jest przesiąknięta dymem. Bleee.

Też paliłam i to małżon był stroną niepalącą Tyle że ja w pewnym momencie paliłam koło DWÓCH paczek dziennie i capiło ode mnie
strasznie.

W sumie podziwiam go że wytrzymał.

Cytat:
To prawda. Pod względem stopnia "zadymienia" są palacze i PALACZE. I jeszcze trzeci stopień: menele łączący w sobie zapach nieprzetrawionego alkoholu, uwędzenia dymem z tanich fajek, niemytego ciała i niepranych miesiąc ubrań. Kocham to.

A to nawet nie trzeba nie prać ubrań czy zaniechać mycia. Mam paru kumpli którzy jadą tym smrodkiem szlugów i nadtrawionego alko. Koszmarny zapach

Edytowane przez Lemmy is God
Czas edycji: 2014-01-20 o 23:03
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 23:08   #19
Hibiku
Zakorzenienie

Oj nie, nie umiałabym się całować z popielniczką. Dym w knajpie mi nie przeszkadza, znajomi popalający w mojej obecności zwykle byli do zniesienia... ale za żadne skarby nie chciałabym mieć z tym styczności na co dzień.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 00:10   #20
VanOlg
Raczkowanie

łał, myślałam, że jestem jakimś dinozaurem, że mi by to przeszkadzało. Ale nie chciałabym być z kimś uzależnionym od czegokolwiek. Jeżeli chodzi o palaczy, to po pierwsze: całowanie się. A poza tym... dla nałogowca nałóg jest ważny. Przeraża mnie np. zdanie: "Ja muszę teraz zapalić.". Dla nich to zbyt wysoko nieraz stoi w hierarchii wartości, bo to w końcu nałóg.
VanOlg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 00:36   #21
Remina
Raczkowanie

Bardzo przeszkadza mi przebywanie w towarzystwie osoby palącej, nie sądzę abym mogła się z taką osobą spotykać.
Remina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 00:42   #22
Micraell
Zakorzenienie

Obecnie jestem w związku z palaczem. Ja nie palę, mój TŻ tak. Ale jeśli już musi palić w domu to robi to za oknem i od razu po wypaleniu idzie się umyć. Przez co nie odczuwam w ogóle zapachu związanego z paleniem.
Ale bardzo rzadko zdarza mi się przebywać obok niego, gdy pali, ponieważ najzwyczajniej w świecie... kicham. Od dymu.
Nie wiem czy to zależy od rodzaju papierosów, ale kicham. Nie miałam tak wcześniej, praktycznie do dwunastego roku życia w domu ktoś palił. Potem miałam kilka lat przerwy. A teraz - nie wytrzymuję w pomieszczeniu pełnym dymu.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 01:00   #23
Mija62
uparta chmura

Moj tz palil /popalal gdy sie poznalismy, specjalnie mi to nie przeszkadzalo. Oczywiscie tylko na dworze palil. Na szczescie rzucil palenie, ponoc ze wzgledu na mnie, choc wcale nic na nim nie wymuszalam.
Czy bym mogla teraz 'byc' z palaczem? Wydaje mi sie, ze nie, ale pod wplywem zauroczenie moze wcale by mi ten dym/zapach nie przeszkadzal? Moze po pewnym czasie znajomosci, albo bym przywykla albo by mnie obrzydzal.
Now our rainbow is gone
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 01:04   #24
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

sama palę, ale nie lubię gdy mój facet pali
Stary 2014-01-21, 01:13   #25
laisla
Zakorzenienie

Nie przeszkadza mi jakaś minimalna ilość, pewnie dlatego, że mnie zdarza się sięgnąć po fajkę. Jednak gdyby to palenie było takie rzeczywiście w pokaźnej ilości czyli smród w domu plus kilka stów na miesiąc przepalonych to zdecydowanie by mi przeszkadzało.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 08:59   #26
Alexandra92x
Rozeznanie

Zdarza nam się czasami zapalić.

Powiem też, że palenie łączy ludzi, bo my właśnie poznaliśmy się w palarni, gdy po bardzo ciężkim dniu poszliśmy puścić jednego, jedynego dymka - oboje nie palimy nałogowo, a w tym czasie poczuliśmy chęć na zapalenie. On poprosił o ogień i stało się

luty 2014 - początkująca włosomaniaczka
Alexandra92x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 09:14   #27
Sarna90
Raczkowanie

Jako była palaczka stwierdzam, że raczej nie przeszkadzałoby mi, gdyby mój TŻ zaczął palić (chociaż jest to kompletnie niemożliwe ). I raczej nie przeszkadza mi w ogóle dym tytoniowy, może dlatego, że kiedyś paliłam...
Stary 2014-01-21, 09:25   #28
201712071518
Konto usunięte

dla mnie zapach to jeden z większych fetyszy i dlatego nie mogłabym być w związku z osobą palącą (jakieś krótkie epizody owszem zdarzały się)
Palący przyjaciele i znajomi mi nie przeszkadzają bo szanuja moje niepalenie, z nimi nie sypiam ani nie mieszkam no i poza papierosami nie śmierdzą
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 09:29   #29
kennedy
Zakorzenienie

nie przeszkadza mi zupelnie
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 09:43   #30
Catjusza
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Alexandra92x Pokaż wiadomość
Powiem też, że palenie łączy ludzi
Tia, łączy ludzi z butlą z tlenem.

Romantico.
Catjusza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości