Kac moralny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-09, 10:20   #1
201701300922
Konto usunięte

Kac moralny

Kochane! Wczoraj popełniłam błąd, pod wpływem chwili i % zrobiłam coś głupiego i dzisiaj się źle z tym czuję

Otóż chodzi o to, że wczoraj umówiłam się na randkę w klubie z chłopakiem poznanym ponad tydzień temu. Ogólnie było bardzo miło, fajnie się bawiliśmy, dobrze nam się rozmawiało itp.
On mi się podoba, ale jest jeszcze jeden chłopak z którym się "spotykam" i na tym drugim mi trochę zaczyna zależeć, ale on mnie olewa, nie dzwoni do mnie, nie wykazuje inicjatywy więc postanowiłam dać sobie narazie z nim spokój...

Ale wracając do pana, z którym byłam wczoraj na randce - jak już wspomniałam było miło i w ogóle... Po wyjściu z tegoż klubu pojechaliśmy do niego, ponieważ on musiał sobie zmienić spodnie (zalał je sobie niechcący piwem) i później miał mnie odwieźć do domu, ale wyszło tak, że zostałam u niego na noc. Nie namawiał mnie do niczego, ale gdy zaczął się do mnie dobierać, nie protestowałam. Przespaliśmy się ze sobą. I dzisiaj, gdy się obudziłam u jego boku zrozumiałam, że to był błąd i że zachowałam się jak pierwsza lepsza łatwa panna. Strasznie się z tym czuję i mam podwójnego kaca - moralnego i tego po alkoholu. On dzisiaj rano zachowywał się jakby nic się między nami nie stało, w ogóle nie było tematu... Ja nie chciałam już dłużej być w jego mieszkaniu i wróciłam około 9 do siebie do domu (odprowadził mnie na przystanek). Chciałam się teraz jeszcze przespać, ale nie mogę, dręczą mnie wyrzuty sumienia. Czuję się jak jakaś szmata.
Co on sobie w ogóle o mnie pomyślał???
Ech, nie wiem w ogóle jak się teraz zachować. Ciekawe czy on się do mnie odezwie, czy uzna naszą znajomość za zakończoną. W sumie to fajny z niego chłopak, a ja od razu wskoczyłam mu do łóżka. Najśmieszniejsze jest to, że nigdy wcześniej się tak nie zachowywałam
Powiedzcie mi szczerze co myślicie o tym wszystkim, przyjmę każdą krytykę
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:25   #2
ilkas
BAN stały

Dot.: Kac moralny

hm, skoro nigdy wcześniej się tak nie zachowywałaś to co było powodem Twojego wczorajszego zachowania ? myślę, że nad tym powinnaś się zastanowić żeby zrozumieć siebie w tej sytuacji. Może po prostu tego potrzebowałas? może odskoczni? odreagowania? a może bliskości? a może to tylko i wyłacznie sprawa % ? odpowiedz sobie najpierw na te pytania
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:28   #3
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Pokaż wiadomość
Kochane! Wczoraj popełniłam błąd, pod wpływem chwili i % zrobiłam coś głupiego i dzisiaj się źle z tym czuję

Otóż chodzi o to, że wczoraj umówiłam się na randkę w klubie z chłopakiem poznanym ponad tydzień temu. Ogólnie było bardzo miło, fajnie się bawiliśmy, dobrze nam się rozmawiało itp.
On mi się podoba, ale jest jeszcze jeden chłopak z którym się "spotykam" i na tym drugim mi trochę zaczyna zależeć, ale on mnie olewa, nie dzwoni do mnie, nie wykazuje inicjatywy więc postanowiłam dać sobie narazie z nim spokój...

Ale wracając do pana, z którym byłam wczoraj na randce - jak już wspomniałam było miło i w ogóle... Po wyjściu z tegoż klubu pojechaliśmy do niego, ponieważ on musiał sobie zmienić spodnie (zalał je sobie niechcący piwem) i później miał mnie odwieźć do domu, ale wyszło tak, że zostałam u niego na noc. Nie namawiał mnie do niczego, ale gdy zaczął się do mnie dobierać, nie protestowałam. Przespaliśmy się ze sobą. I dzisiaj, gdy się obudziłam u jego boku zrozumiałam, że to był błąd i że zachowałam się jak pierwsza lepsza łatwa panna. Strasznie się z tym czuję i mam podwójnego kaca - moralnego i tego po alkoholu. On dzisiaj rano zachowywał się jakby nic się między nami nie stało, w ogóle nie było tematu... Ja nie chciałam już dłużej być w jego mieszkaniu i wróciłam około 9 do siebie do domu (odprowadził mnie na przystanek). Chciałam się teraz jeszcze przespać, ale nie mogę, dręczą mnie wyrzuty sumienia. Czuję się jak jakaś szmata.
Ech, nie wiem w ogóle jak się teraz zachować. Ciekawe czy on się do mnie odezwie, czy uzna naszą znajomość za zakończoną. W sumie to fajny z niego chłopak, a ja od razu wskoczyłam mu do łóżka. Najśmieszniejsze jest to, że nigdy wcześniej się tak nie zachowywałam
Powiedzcie mi szczerze co myślicie o tym wszystkim, przyjmę każdą krytykę
No coz, co sie stalo to sie nie odstanie. Nastepnym razem ogranicz picie do minimum. Szmata nie jestes i nie oceniaj sie az tak krytycznie. Odnosnie faceta, to trudno powiedziec czy sie odezwie czy tez nie. Poczekaj, jesli tego nie zrobi, to potraktuj to jako jednorazowa przygode i postaraj sie nie zadreczac. Glowa do gory.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:28   #4
Chatul
ma zielone pojęcie

Cóż, co się stało to się nie odstanie. Teraz przynajmniej wiesz, że nie odpowiada Ci chodzenie do łóżka z facetem na pierwszej randce. Z kacem (poalkoholowym jak i moralnym) tak jest, że trzeba go po prostu "odchorować".

Zastanów się jednak na którym facecie Ci zależy- na tym, z którym się przespałaś, czy na tym drugim. Jeżeli na tym drugim, to z tym, z którym wylądowałaś w łóżku, zerwij kontakt. Nawet gdyby sam próbował go nawiązać.
Stary 2010-11-09, 10:29   #5
kara2109
Raczkowanie

stało się, czasu nie cofniesz Masz nauczkę na następny raz. I tak jak napisała Ilkas spróbuj sobie odpowiedzieć na pytania dlaczego tak zrobiłaś. Jeśli wcześniej po alkoholu nie robiłaś takich rzeczy to może rzeczywiście potrzebowałaś jakiegoś odreagowania czy bliskości.
kara2109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:31   #6
Ewelinka_00
Raczkowanie

Cóż, chyba najważniejsze, że ty sama tego żałujesz i źle się czujesz z tym wszystkim, wiec nasza krytyka chyba niepotrzebna już tu ;]
Co się stało, to się nie odstanie.
Nie przejmuj się tym, co sobie tamten koleś pomyśli, bo jestem przekonana, że dla niego to coś w rodzaju "mission complete".
No a przynajmniej wydaje mi się, abyś poczekała na jego reakcje, czy właśnie to była dla niego tylko kwestia zaliczenia kolejnej, czy jednak będzie chciał dalej kontynuować znajomość.
Po alkoholu ludzie robią różne dziwne rzeczy i jedyne co mnie martwi to to byś za 9 miesięcy nie poznała konsekwencji tej nocy.
A co do kolesia "olewającego"... ty nie lataj za nim, bo albo naprawdę nic do ciebie nie czuje, albo objął taką taktykę ;]
Zastanów się też czy ci na nim zależy itd.

Edytowane przez Ewelinka_00
Czas edycji: 2010-11-09 o 10:34
Ewelinka_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:35   #7
201701300922
Konto usunięte

No macie rację. Ostatnio nie mam szczęścia w miłości, w sprawach sercowych mi się kompletnie nie układa i potrzebowałam bliskości, i seksu. Tak tak, brakowało mi seksu, bo odkąd rozstałam się w marcu z chłopakiem z nikim nie spałam.
Ale mimo wszystko to mnie nie usprawiedliwia....
Stary 2010-11-09, 10:35   #8
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ewelinka_00 Pokaż wiadomość
Jedyne co mnie martwi to to byś za 9 miesięcy nie poznała konsekwencji tej nocy.

Mam nadzieję, że się zabezpieczyliście...
Stary 2010-11-09, 10:37   #9
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że się zabezpieczyliście...
Nie no jasne, że tak

Edit:
I tak nie mam teraz dni płodnych

Edytowane przez 201701300922
Czas edycji: 2010-11-09 o 10:51
Stary 2010-11-09, 10:40   #10
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Oj już nie przesadzaj Dobrze było? Dopieszczona jesteś? Zabezpieczenie było? Nikt nikomu krzywdy nie zrobił? Nikt nikogo nie zdradził? No to w czym problem

Potrzebowałaś tego, zrobiłaś, żyjesz. Wiadomo, że nie ma to jak seks z osobą, którą się kocha, ale nie ma o co drzeć szat.

Jeśli nie zamierzasz teraz go nagabywać o związek, wielką love i inne takie desperackie odruchy, to jest w porządku.
Stary 2010-11-09, 10:42   #11
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie no jasne, że tak
Więc potraktuj tę "nocną przygodę" jak nauczkę. I więcej tak nie rób.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 10:43   #12
baobabka
Zadomowienie

Cytat:
(...). W sumie to fajny z niego chłopak, a ja od razu wskoczyłam mu do łóżka.
Zaraz, zaraz..a co TY sobie o nim pomyślałaś? Dysiu, troszkę dla mnie dziwne to Twoje myślenie uprawialiście seks RAZEM (chyba, że się mylę )i choć Ty wskoczyłaś mu do łóżka, to on Cię z niego nie wyrzucił.

Jasne, jasne wiem, że niektóre stereotypy i przekonania pokutują i pokutować będą, ale jeżeli koleś będzie Cię uważał za taką i owaką nie mając sobie nic w tej kwestii do zarzucenia to jest głupi dupek i nie warty Twojej uwagi. Taki hipokryta z dyskoteki
Jeśli nie zadzwoni nie zamartwiaj się. Jeśli zadzwoni znowu na seks odradzam. Wówczas radzę pogadać z nim (na żywo, żadnych smsów i gadugadu, plizzzz ) i powiedzieć, że takie coś Ci się nie przydarzyło i wolałabyś zwolnić tempo. Tako rzeczę ja, baobabka
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:44   #13
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Cóż, czlowiek uczy sie na błędach... na pewno wyciągniesz jakieś wnioski z wczorajszej sytuacji. Nie ma co sie zadręczać i plakać nad rozlanym mlekiem. Potraktuj to jako jedno z kolejnych doświadczeń życiowych. Zobaczysz jak sie sytuacja potoczy i czy owy facet sie do Ciebie odezwie.
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:48   #14
Black_m
Przyczajenie

I po raz kolejny ograniczenie przez program społeczny robi komuś z mózgu sieczkę. Oboje mieliście na to ochotę, to uprawialiście seks. Nikt Cię nie ocenia, nikt Cie nie wyzywa od szmat, ani od łatwych. Kac moralny? Od czego? Od miło spędzonej nocy?
Black_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:48   #15
gorica
Raczkowanie

Carpe diem
gorica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:49   #16
ilkas
BAN stały

owszem to Cię nie usprawiedliwia, ale przynajmniej wiesz już co było przyczyną nie zadręczaj się, bo nie ma o co. było, minęło, nikogo nie zdradziłaś itp. A co będzie dalej to samo już wyjdzie. a swoja drogą ciekawa jestem czy koleś sie odezwie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:50   #17
Pestis Cruento
Raczkowanie

Odbierz to jako doświadczenie życiowe i naukę na przyszłość.
Swoją drogą nikt nie zabrania Ci takiego postępowania. Gdybyś miała duże opory to uciekłabyś. Miałaś chęci to je zrealizowałaś. Ja na twoim miejscu nie podbijałbym do kolesia drugi raz. Budowanie związku zaczynając od seksu to nie zawsze najlepszy pomysł.
Choć patrząc na to z mojej perspektywy to ja też mam "ochotę" i często o tym myślę. Wiem z doświadczenia ,że miałbym takie same wyrzuty sumienia jak ty. Także miałem taki epizod. Przecież jestem facetem ale mam swoje uczucia i nie szukam tylko czystego seksu, chcę czegoś więcej aby nie czuć pustki po całym akcie.
Swoją drogą, ostatnio będąc w hipermarkecie zobaczyłem koleżankę (od dawna samotna), gdy wyrzucała ogromne ilości baterii (paluszków) do pojemnika na tego typu odpady. Chciałem zaproponować aby kupiła akumulatorki, jednak zrezygnowałem z tego bo wiem ,że niektóre sprzęty nie chcą działać na nich lub są słabsze .
Ot zawsze jakieś rozwiązanie dla samotnej co ma potrzeby w sferze intymnej a woli zmieniać baterie niż być w nieodpowiednim związku.

Edytowane przez Pestis Cruento
Czas edycji: 2010-11-09 o 10:57
Pestis Cruento jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:51   #18
Ixcuina
Raczkowanie

Cytat:
Po wyjściu z tegoż klubu pojechaliśmy do niego, ponieważ on musiał sobie zmienić spodnie (zalał je sobie niechcący piwem)
i Ty w to uwierzyłaś?

Daruj sobie kaca moralnego, już minęły czasy, kiedy trzeba było być grzeczną dziewczynką "trzymającą nóżki razem" bo przecież żaden mężczyzna latawicy sobie na żonę nie weźmie Stało się co się stało: on zaliczył Ciebie, Ty zaliczyłaś jego - dzięki temu dowiedziałaś się, że nie jest to Twoja ulubiona forma rozrywki i następnym razem już tak nie zrobisz. A teraz nie ma sensu się zadręczać, czasu nie cofniesz.
Tylko gdyby ten gościu, z którym spałaś dzwonił do Ciebie i proponował kolejną randkę i przepraszał za to co było, że to tak wyszło, że on tak nigdy nie robi, ale po prostu Ty tak na niego działasz, ale że teraz już będzie się kontrolował i żebyś dała mu szansę, bo mu na Tobie zaczęło zależeć, to błagam nie daj się na to nabrać...

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Ixcuina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:54   #19
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
owszem to Cię nie usprawiedliwia, ale przynajmniej wiesz już co było przyczyną nie zadręczaj się, bo nie ma o co. było, minęło, nikogo nie zdradziłaś itp. A co będzie dalej to samo już wyjdzie. a swoja drogą ciekawa jestem czy koleś sie odezwie
Ja właśnie też jestem ciekawa. Jak się odezwię to dam Wam znać

Mam ochotę napisać do niego, że to był błąd itp. ale tego nie zrobię, bo wiem, że nie powinnam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 10:56   #20
red high heels
Rozeznanie

Ty chciałaś, on chciał, było miło (mam nadzieję), nikt nikomu niczego obiecywał więc i rozczarowań nie będzie, nikt nikomu nie zrobił krzywdy. Taki sam masz powód do kaca moralnego, jak i on - czyli żaden.
red high heels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:56   #21
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ixcuina Pokaż wiadomość
i Ty w to uwierzyłaś?

Daruj sobie kaca moralnego, już minęły czasy, kiedy trzeba było być grzeczną dziewczynką "trzymającą nóżki razem" bo przecież żaden mężczyzna latawicy sobie na żonę nie weźmie Stało się co się stało: on zaliczył Ciebie, Ty zaliczyłaś jego - dzięki temu dowiedziałaś się, że nie jest to Twoja ulubiona forma rozrywki i następnym razem już tak nie zrobisz. A teraz nie ma sensu się zadręczać, czasu nie cofniesz.
Tylko gdyby ten gościu, z którym spałaś dzwonił do Ciebie i proponował kolejną randkę i przepraszał za to co było, że to tak wyszło, że on tak nigdy nie robi, ale po prostu Ty tak na niego działasz, ale że teraz już będzie się kontrolował i żebyś dała mu szansę, bo mu na Tobie zaczęło zależeć, to błagam nie daj się na to nabrać...
No uwierzyłam, bo to widziałam na własne oczy Naprawdę nie zrobił tego celowo :P

A na takie gadki nie dam się nabrać, znam facetów i ich chwyty nie od dziś
Stary 2010-11-09, 10:59   #22
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A dlaczego nie?

Było fajnie, facet spoko, w łóżku się sprawdził (sprawdził się? ), to czemu się nie wybrać na randę?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Mam ochotę napisać do niego, że to był błąd itp. ale tego nie zrobię, bo wiem, że nie powinnam
No jaki błąd? Aż tak tragicznie było?
Stary 2010-11-09, 11:01   #23
red high heels
Rozeznanie

No właśnie, dlaczego błąd? Nie ma powodu, żebyś mu się tłumaczyła
red high heels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 11:06   #24
paula78
Zakorzenienie

Robisz z igły widły,sama tego chciałaś więc w czym problem.
Zakładam ,że dorosła jesteś,stalo się.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 11:07   #25
loca1233
Raczkowanie

GG do loca1233

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Oj już nie przesadzaj Dobrze było? Dopieszczona jesteś? Zabezpieczenie było? Nikt nikomu krzywdy nie zrobił? Nikt nikogo nie zdradził? No to w czym problem

Potrzebowałaś tego, zrobiłaś, żyjesz. Wiadomo, że nie ma to jak seks z osobą, którą się kocha, ale nie ma o co drzeć szat.

Jeśli nie zamierzasz teraz go nagabywać o związek, wielką love i inne takie desperackie odruchy, to jest w porządku.

Otóż to

loca1233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 11:07   #26
201701300922
Konto usunięte

Oj no nie było źle, ale ogólnie jakiegoś szału nie było he he

Czyli radzicie, żebym (ewentualnie) nie poruszała z nim tego tematu?
Stary 2010-11-09, 11:09   #27
baobabka
Zadomowienie

Myślę, że przejdzie kac fizyczny to i ten moralny stopnieje
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 11:16   #28
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Oj, oj...
Jesteś młoda, wolna, nikt cię nie zmuszał, w miarę dobrze się bawiłaś więc nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, bo niby dlaczego?

Raz się żyje i wszystkiego trzeba spróbować drugiego życia nie dostaniemy

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 11:16   #29
hihi
Zakorzenienie

A jakbyś chciała go w ogóle poruszać...? Bo mi wyobraźni nie staje

Stało się, poszliście do łóżka i nie ma co robić z tego historii, wielkiego halo, oczekiwać jakichś deklaracji, czy przeprosin, tłumaczenia.

Jesteś dużą dziewczynką, przełknij to i miej z tego doświadczenia naukę na przyszłość.

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2010-11-09 o 11:18
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 11:23   #30
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
i Ty w to uwierzyłaś?

Dlaczego tak jej radzisz? Tak się składa, że z moim obecnym mężem przespałam się na pierwszej randce. To jakiś grzech? Teraz razem wychowujemy synka i jakoś taki początek związku w niczym nam nie przeszkadza.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości