|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Prezentacja maturalna- pytanie :)
Witam
Sporządzam obecnie bibliografię do mojej prezentacji i zastanawiam się nad jedną pozycją czy rzeczywiście bedzie ona adekwatna do tematu. Mam wykazać, że w kolejnych epokach literackich pojawiają się elementy, tradycja romantyzmu. Mam 3 utwory( powieść, dramat i wiersz). Chodzi mi o to, czy "Przedwiośnie" pokrywa się z tematem. Chodzi mi konkretnie o rozdział Nawłoć, gdzie przedstawiony jest karykaturalny obraz dworku ( w nawiązaniu do "Pana Tadeusza"). Boję się, że 4 utwory to będzie zbyt dużo, zastanawiam się właśnie czy dodać "Przedwiośnie". Doradźcie
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Prezentacja maturalna- pytanie :)
Czemu uwazasz,że dworek w 'Przedwiosniu" przedstawiony jest w sposób karykaturalny?Moim zdaniem jest bardzo realistycznie ukazany,ale być może się mylę
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- O przepraszam,myślałam o dworku w Korczynie POmylilo mi się.A wracając do tematu uwazam,ze powinnas zrezygnować z tej lektury.
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie dlatego się wahałam. Może lepiej wybrać "Glorię victis"? Czy może lepiej poprzestać na 3 pozycjach?
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Poprzestań na 3 - lepiej mniej, a lepiej omówionych
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
lepiej miej 3, a dobrze opisane. Choć ja też miałam 4 książki opisane... tylko wtedy, gdy są 4 do opisania trudno zmieścić t6o w bibliografii... 3 to bez problemu.
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Sporządzam obecnie bibliografię do mojej prezentacji i zastanawiam się nad jedną pozycją czy rzeczywiście bedzie ona adekwatna do tematu. Mam wykazać, że w kolejnych epokach literackich pojawiają się elementy, tradycja romantyzmu. Mam 3 utwory( powieść, dramat i wiersz). Chodzi mi o to, czy "Przedwiośnie" pokrywa się z tematem. Chodzi mi konkretnie o rozdział Nawłoć, gdzie przedstawiony jest karykaturalny obraz dworku ( w nawiązaniu do "Pana Tadeusza"). Boję się, że 4 utwory to będzie zbyt dużo, zastanawiam się właśnie czy dodać "Przedwiośnie". Doradźcie

POmylilo mi się.