|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
SZAŁ CIAŁ - czyli szczupla talia po ciąży
W czasie ciąży kobieta powinna przybrać na wadze ok. 11 - 15 kilogramów. Tyle mówią zalecenia lekarskie.
Tłuszczyk osadza się w różnych partiach ciała a po porodzie nie zawsze stamtąd chce znikać, tym bardziej że w ciąży przytyłam prawie 30 kg, a dokładnie 28,5 kg. Od porodu waga idzie w dół, ale jest to strasznie powolny proces. Tak szczerze to jakoś zbytnio się do tego nie przykładałam ale przyszła wiosna i zrobię ze swoim ciałem wiosenny porządek. Dzisiaj zaczęłam od wiosennego detoksu mojego organizmu - zielona herbata i woda niegazowana a do tego zakaz spożywania pieczywa, masła, mleka, cukru, porannej małej czarnej i innych ulubionych używek? Tak, wiem, to raczej trudne, ale postanowiłam że chce wrócić do mojej sylwetki sprzed ciąży. Z przyjściem wiosny ja zaczynam SZAŁ CIAŁ!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: SZAŁ CIAŁ - czyli szczupla talia po ciąży
A to mój wieeelki brzuszek
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Miałaś super brzuszek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wow 5 kg !u mnie synek ważył 4 kg
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Nie od dziś wiadomo że każdy ruch poprawia ciało i dodaje ducha. Ja niestety nie mam możliwości aby regularnie odwiedzać siłownię dlatego od dzisiaj zaczynam ćwiczyć w domu - sama stworzę swoją małą siłownie. Karimatę i ciężarki mam, może za jakiś czas uda mi się dokupić jakiś fajny ,mały sprzęt do ćwiczeń. Dzisiaj moje wyczyny nie były jakieś zadowalające, chociaż ledwo co dyszałam. Oj jestem zła sama na siebie - brak kondycji, parę brzuszków i przysiadów i ledwo co dyszałam. Ale na dzisiaj to nie koniec, jak synek wstanie idziemy na dłuuuuugi spacer, mały będzie zadowolony i ja zgubię trochę kalorii. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Aby powrócić do figury sprzed ciąży zmieniam małymi kroczkami nawyki na dobre. Zaczęłam odchudzać naszą polską kuchnię, chciałabym dzięki temu zaoszczędzić trochę kalorii w codziennym menu.
A nie mogę cały czas serwować tylko sałatki i różności typu fit, bo mam w domu dwójkę wspaniałych chłopaków, którzy muszą coś konkretnego zjeść. Dzisiaj zamiast smażonych żeberek w miodzie + obsmażane ziemniaki będą duszone żeberka z dużą ilością surówki z kapusty. Mniej kalorii a chłopakom mam nadzieję że, będzie smakowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
NOCĄ LEPIEJ SMAKUJE
Koniec z nocnym podjadaniem!! Czy wy też macie takie wrażenie że, wieczorem i w nocy wszystko wydaje się pyszne i kuszące? Kiedyś każdy mój dzień kończył się nocnym nurkowaniem do lodówki. Znalazłam sposoby aby to się zmieniło, koniec z jedzeniem po zmroku. 1.Kiedy czuję głód,myję zęby, smak pasty hamuje apetyt. 2.. Podczas oglądania wieczorem telewizji żuję gumę. 3.Wieczorem piję dużo wody i czerwonej herbaty, które wypełniają mój żołądek. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na rynku kosmetycznym jest ogromny wybór kosmetyków o właściwościach wyszczuplających, napinających. Oczywiście warunkiem, ich skuteczności, jest nasz wysiłek fizyczny.
Mój nowy nabytek zobaczymy czy zdziała cuda (nie lubię tego zapachu, ale czego się nie robi aby kilka centymetrów z naszego ciałka zniknęło) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Śliczny miałaś brzuszek!
A kiedy się dzidziuś urodził? Będę napewno Cię odwiedzać, bo jakoś do cieżarówek i kobiet po ciąży mam sentyment ![]() Ja w ciąży przybrałam 20 kg, ale po ciąży już zrzuciłam to i jeszcze dodatkowe 20 kg ![]() Polecam zakup parowara - jedzonko jest pyszne i soczyste a nie używasz tłuszczu i w ogóle jest zdrowsze jedzonko ![]() Co do nocnego podjadania... Taaaa, znam to ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.